![]() |
![]() |
|
ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 18.8.2008.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() ![]() Pa sta niko ni rec da napise! Poslednja ispravka: Nergal (2.9.2008 u 18:02) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
![]()
Mi mozemo da ti kazemo prema specifikacijama da li je dobar ili nije, ali malo je onih koji su ga ikad videli (makar i u radnji) a kamoli testirali... Ja mogu da ti kazem da je odnos cena/performanse dobar, ali ces morati da imas zver od graficke koja bi ispratila toliku dijagonalu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Razlog je verovatno sto skoro niko (bar koje ja znam) nije imao sa tim monitorima nekog dodira pa nema licnih iskustava koje bi mogli da prenesu. Tako da jedino ostaje da se saceka i vidi dali je neko imao dodira sa njim. U vecini slucajeva ljudi se odlucuju za monitor od 22" ako im je potreban veci monitor, jednostavno on je sada neki max koji ti je potreban.
Generalno, ViewSonic je dobra firma, ne previse zastupljena kod nas. Razlog je stvarno velika dominacija Samsunga kod nas, ne kvalitet pomenutog proizvodjaca. Pretpostavljam da to i sam znas. Dakle, pitanje kvaliteta nije nesto sto bi trebalo da bude problem. Ono sto moze u konkretnom slucaju da se pita je ovo: dali je stvarno potreban toliki monitor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
Evo ovde mozes da uporedis taj monitor sa raznim drugim po vise kriterijuma
http://www.digitalversus.com/duels.p...5&p2=969&ph=13 a ovde je i test sa istog sajta http://www.digitalversus.com/article-357-3577-41.html Da li vredi kupovati proceni sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
da, viewsonic je ok firma, ako se dobro sećam oni su prvi napravili lcd monitor sa odzivom ispod 4ms.
najbolje je da samo proceniš da li ti treba tolika dijagonala, jer kao što neko već reče treba ti jaka grafa da to lepo istera, a 22" su dovoljno veliki da pruže dobar osećaj bilo da gledeaš filmove ili pikaš neke igre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka
|
![]()
Ne mogu se setiti da li je u sk-u ili digitalu bio test monitora velike dijagonale u kome je autor naveo da je 24'' max za svakodnevnu upotrebu. Hteo je da kaze da pri vecim dijagonalama cak gubis na preglednosti. No navika i ukusi su cudo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Jedna stvar koju mogu da ti kazem vezanu za ovaj monitor je ta da je i mene pre jedno 2 meseca interesovao isti. Pozvao sam firmu koja je generalni uvoznik viewsonic-a za nasu zemlju, i hteo da odem da ga pogledam, ali ga oni nemaju ni u jednoj svojoj maloprodaji. Upravo sam zbog toga odustao od kupovine istog, jer se to svodi na kupovinu macke u dzaku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Veteran
|
![]() Citat:
ja mislim da je rekao da se posle 22" gubi preglednost ,a da je 22" optimalno sto se tice preglenosti a sem toga treba mu bas bas jaka grafa za ovaj monitor (26" jbt) @akostic koju graficku imas ??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka
|
![]()
I ja sam zapazio isti zanimao me je zbog velike dijagonale, ali koliko sam zapazio to je ipak TN panel, koji moze da ti pruzi neki dobar kvalitet do max 22", posle ti vec treba neki S-pva ili zaboravio sam tacne nazive ali neki drugi kvalitetniji panel a ti monitori su skuplji i po nekoliko stotina E. Trebalo bi da ti prikaze solidnu sliku, ali opet, moras da ga pogledas, testiras, jer to na forumu ili nema niko ili ti mogu da se izbroje na prste. A i da bi se igrao na tome lepo, trebace ti stalno zivotinja od grafe u rasponu od 220-500e, trenutno za to bez Ati 4870 tesko da bi igranje na tolikom cudu imalo smisla
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 18.8.2008.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Trenutno razmisljam o kupovini novog kompa a graficka ce biti Asus 4850. Naisao sam na taj monitor i videh 26" a cena prihvatljiva pa rekoh da priupitam za vase misljenje. Hvala vam na odgovorima.Ostatak kompa su CM690+LC6600, Asus P5q pro intel 8400....
Sta mi preporucujete od 22" do 300e, ja se bavim projektovanjem, crtanjem 2D i 3D i naravno pogledao bih i poneki HD film i odigrao igricu. Ali preporucite mi bas najbolje za taj ili manji iznos novca. Pozdrav. I da pomozite mi malo oko tih panela, svi ih spominju a ja sam slabo upoznat. Koliko sam razumeo u isti model monitora mogu da ugrade panele razlicitih kvaliteta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
![]()
Do 300 evra, ubedljivo najbolji izbor, po meni, predstavlja Samsung T220. Zapanjen sam i slikom i designom monitora i mislim da za 280 evra nema bolje(g), pogotovu sto ce ti trebati realan prikaz boja zbog posla kojim se bavis, a to je nesto sto T220 moze da pruzi. A za panele, prostudiraj ovaj link.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka
|
![]()
Trenutno nisam najbolje upozant sa izborom al mislim da je samsung 223bw dobar monitor i da mu je pala cena, pa ostatak para ulozi u nesto drugo. A ako ti je bas potrebno nadji neki monitor kojiima manje probijanje pozadinskog osvetljenja. My humble opinion.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Sta mislite o napajanju Chieftec CFT 600W, vredi li kupiti ga | ivanza | ŠDK - Ostale komponente | 10 | 13.8.2008 14:00 |
Vredi li kupiti Kynio HT-511 zvučnike? | Constantine | ŠDK - Zvuk na računaru | 14 | 21.10.2007 21:59 |
Da li vredi kupiti 64-bitni procesor? | Andross | ŠDK - Osnovne komponente | 36 | 19.12.2005 21:43 |