![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 1.8.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
Bice da imas neki gadan virus ili nesto... SKENIRAJ SVE PARTICIJE!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mozda ti se nesto u modemu poremetilo, zovi ove iz SBB-a da ti zamene modem.
Ako nije to, mozda se nesto sprzilo od strujnog udara (mozda ti opao napon u kuci ili je bio kratak prekid struje), pa je na maticnoj kvarcic. Ja imam SBB kuci i nisam imao do sada taj problem. ![]() I jos pogledaj da li ti je sve namesteno na automatically IP adress i DNS server adress? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
Hmm...zaista ne znam...win prijavljuje da je mrezna u redu ali mesto de je kabl prikljucen ne svetli (a trebalo bi koliko znam)...teorija o virusima otpada jer sam win reinstalirao a ostale particije formatirao...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() To ja mislim da znaci da nije zatvoreno kolo (mreza), nego ga registruje,odnosno ne registruje da je samo jedan kraj ukljucen; ali pitanje je koji? ![]() Ne znam, moraces da ga testiras, npr mozes sa drugom da se umrezis kompjuterima, pa da vidis da li je do kartice,da li lampica svetli; ako svetli lampica to znaci da je OK mreza i jedino ostaje modem. Moraces ga menjati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Meni je prva pomisao bila virus, jer ti je ceo prvi post link ka nekom cudnom fajlu :/
Ako imas onaj usb prikljucak za modem isprobaj da li radi net? Ustvari mozda tako dolazis na forum ![]() Nadji neku Lan kartu pa vidi sta se desava sa njom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
Modem nije sigurno, ubacio sam ovaj usb prikljucak i preko toga radi...videcu ove ostale varijante hvala na pomoci u svakom slucaju...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
eat, sleep & blink
|
![]()
Moguće da ti se ulaz za ethernet na modemu pokvario, ali moguće da i ethernet kabli ne radi. Takođe, pogledaj i LAN karticu kao što su ti rekli pa javi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Kabl je menjao tako da nije do kabla...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
moguce je da je lan na modemu otkazao mada je malo verovatno, ubaci neku pci lan karticu pa probaj ili odnesi modem na neki drugi komp i probaj dali se vide kada prikacis utp kabli, tako ces biti siguran dali je do modema ili kompa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja mislim da nije do modema, ali neka pogleda. Nego ne znam da li lampica gori na ethernetu kada je disable-ovan u biosu, tako da mozes i to da proveris, da ti nije slucajno ugasen u BIOS-u. Odes u integrated periphals i pogledas opciju LAN.
Drugo ne znam, tehnicke je prirode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Ako mu kompjuter uredno prijavljuje mrežnu karticu, a kad se kabl utakne ništa ne svetli, onda može biti samo jedan od sledećih problema: neispravna mrežna na matičnoj ploči (i to njen sam ulaz), neispravan Ethernet adapter na modemu, ili je pak neispravan kabl ili se čak BIOS resetovao pa je kartica isključena (mada je onda Windows obično ne prikazuje). Može da bude neispravan i drajver, ali Windows je reinstaliran i to verovatno nijej sluča. Uzgred, jesu li instalirani i drajveri za ploču, ako su za tu ploču potrebni? Posle restarta kompjutera "iz čista mira", dešava se da se neki od drajvera ošteti, kao što se dešava i da sam hardver crkne (kod nas u SK-u crkao je mrežni adapter na ploči u trenutku kad je izvađen USB fleš; ko bi rekao da te dve stvari imaju veze; uzgred, tom prilikom se i kompjuter resetovao).
Nije redak slučaj da se nešto "šlogira" na modemu pa da ne radi njegov eternet adapter, naročito ako je bilo grmljavine i nevremena. S druge strane, dešava se i da ethernet adapter na kompjuteru crkne. Čovek nije pomenuo da li je resetovao modem? Neki put to popravi stvar. U svakom slučaju, ako preko USB-a radi, i ako tako radi zadovoljavajuće, mislim da ne treba ništa čačkati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Izgleda da je crko taj ulaz za mreznu na maticnoj...mrezna je integrisana (realtek) na maticnoj (MSI S775 P965 NEO-F)...varijanta sa usb-om radi ali su me iz sbb-a jos pre 2 godine kada sam uvodio net upozorili da moze da prestane da radi iz cista mira (!) i da je varijanta sa mreznom karticom resenje...nista onda ce mi neka pci-e lan kartica resiti problem zar ne ?
p.s. drajveri su sveze instalirani posle reinstalacije win-a a visestruko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
OK, onda je sve jasno. Naravno da možeš da staviš posebnu LAN karticu, koju god, sve su dovoljno brze za to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
|
![]()
Moram da kazem da se desila jedna veoma cudna stvar...danas popodne je nestala struja u kraju i kada je ponovo dosla (nakon nekih 1h) lan je ponovo proradio sam od sebe...strasno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
no comment... svakako zanimljivo iskustvo
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
windows ili nesto drugo? | Evil_crack | Kvarovi | 8 | 20.4.2008 11:29 |
Nova konfiguracija... ovo ili nesto drugo? | FLASH | Šta da kupim? | 35 | 7.10.2007 1:18 |
Kvar ili nesto drugo?! | Aljosa | Kvarovi | 4 | 31.8.2007 7:28 |
Slabo napajanje ili nesto drugo? | munjadd | Kvarovi | 2 | 1.8.2007 16:57 |
Mrtva maticna, ili nesto drugo? | SirDuck | Kvarovi | 11 | 29.7.2007 2:13 |