![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 22.3.2007.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
![]()
Stvar je sledeca:
Kupio sam mreznu karticu, ubudzio je u komp, instalirao onaj cd na pc gde je mrezna kartica i povezao ih kablom. Na oba kompa mi sad pise da su povezani. Problem je sto ja ne mogu da idem na net preko drugog PCa (a na prvom je ulljucen net, sve normalno radi). Neko resenje? PS. imam Kaspersky antivirus, mozda me on zeza i ne da da se spoje ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Freshko pomagaj!
Ceo dan pokusavam da osposobim ova ovu vezu po uputstvima koje si davao drugim ljudima u sticky temama, ali mislim da sam jos vise zasr*o stvar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
Let me get this straight!
Imas 2 kompa? Prvi ti je prikacen na net i prvi i drugi su umrezeni crossower(ukrstenim) kablom? Kako spajas prvi komp na net? Preko mrzne karte ili preko USB-a? Moguce resenje(ovo radis na kompu koji ima net): Start>Control Panel>Network Connection Ovde bi trebao da imas najmanje 2 konekcije: 1. Local Area Connection 2. Neka za taj internet... selektuj ih obe> desni klik na bilo koju(dok su selektovane)> Bridge Connections Iskljuci ukljuci modem i trebalo bi da radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex Parrot
|
![]()
Na kompu koji je povezan na net pokreni "čarobnjak" za mrežu i podesi ICS (Internet Connection Sharing), tj. potvrdi da je to komp preko koga ostali računari iz mreže idu na net. Nakon toga pokreni isti wizard na drugom kompu, ali na njemu podesi da je to komp koji izlazi na net preko drugog kompa u mreži (preko gateway-a). Restartuj kompove, pokreni konkeciju i trebalo bi da radi (ukoliko nemaš neki firewall ili drugi softver za zaštitu koji treba posebno podešavati).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
-imam 2 kompa.
-prvi je na kablovskom netu. -drugi nije. -uzeo sam mreznu kartu da bi ih spojio. Povezani su kablom koji ima krajeve slicne kao onom na telefonskim kablovima (zaista ne znam kao se zove kabl, drug mi je doneo). -prvi komp na internet spajam preko (mislim) kablovskog modema. PC na net spajam preko mrezne karte, a ne preko usb -U network conectionu imam: *Local area connection 6 (enabled) *LAN (enabled, shared, firewaled) *Bluetooth Network (network cable unpluged) Poslednja ispravka: BorisBG (18.5.2008 u 20:07) Razlog: EDIT za spajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Član
|
![]() Citat:
kako da iskljucim tu zastitu? imam kaspersky antivirus, ali mislim da nije do njega (iskljucio sam ga i opet nije htelo da ide na net) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ex Parrot
|
![]()
I ja mislim da nije do KAV-a. Čarobnjak možeš da nađeš u Network Connection prozoru pod imenom Small Office/Home netowork Wizard (ili tako nešto - na linu sam pa ne znam napamet)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Pise:
To create a network bridge, you must select at least two network connections that are not being used by Internet Connection Sharing or the Internet Connection Firewall. Jel ja to sad treba da iskljucim i kako? PS. Ja se veooooma slabo razumem u sve ovo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
Iskljuci(odstikliraj opciju)
Desni klik na konekciju LAN>Properties>Advanced>Alow other network users to connect bla bla to bi ti omogucilo da bridgeujes konekcije... probaj da nadjes i da iskljucis opciju za firewall... ne mogu da se setim trenutno sta se sa tim radi ali ova pravi problem *LAN (enabled, shared, firewaled) EDIT: aaa dosao je freshko, dzaba sam se trudio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
Ne pomaze, sve sam uradio kao pise i nista opet... tj. sve mi se poklopilo kada sam radio osim stavke 10: 10.Click OK. You receive the following message: When Internet Connection Sharing is enabled, your LAN adapter will be set to use IP address 192.168.0.1. Your computer may lose connectivity with other computers on your network. If these other computers have static IP addresses, it is a good idea to set them to obtain their IP addresses automatically. Are you sure you want to enable Internet Connection Sharing? meni se ovde nista nije pojavio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Član
|
![]() Citat:
"To create a network bridge, you must select at least two network connections that are not being used by Internet Connection Sharing or the Internet Connection Firewall." PIse mi u network setingsu: -Local area connection 6 (enabled) -LAN (enabled, firewaled) Kako se iskljucuje firewall? Poslednja ispravka: BorisBG (18.5.2008 u 21:16) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Trebalo bi da moze da se bridge-uje... ne razumem zasto i dalje stoji shared pored LAN konekcije ako si iskljucio onu opciju??? Ovo prevazilazi pomoc preko foruma, vidim da imas zelju da sve ovo isprobas ali kao sto si rekao i sam, ne razumes se previse...
Sad glupa je fora da uninstaliras iz Device Menagera te 2 mrezne(LAN) karte koje imas na kompu, restartujes komp, instaliras ponovo drajvere za njih(trebao bi win to sam da uradi kad se restartuje) i bridge-ujes te 2 konekcije... To bi trebalo da upali |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
nema shared...sad za***ava samo firewall....to cudo treba iskljuciti, ali ne znam kako.
A za ovo drugo resenje mislim da bih sj***o nesto kada bih ga uradio Poslednja ispravka: BorisBG (18.5.2008 u 21:37) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Desni klik na konekciju LAN>Properties>Advanced>Settings>Off
Ne bi nista pokvario kad bi uradio ovo drugo... cak je to i najlakse resenje Uninstaliras Mrezne Karte > Restart > Bridge Poslednja ispravka: <Rio_da> (20.5.2008 u 10:35) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 18.5.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 425 puta na 385 poruka
|
![]()
Borise, ako sam te dobro razumeo imas modem a ne ruter. Moraces da kupis switch i preko njega da povezes drugi racunar. Tako neces moci. Znaci net u switch, pa odatle u kompove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]()
Ova tema postaje urnebesna.
![]() @BorisBG Ako još uvek nisi rešio problem, uradi ipconfig /all iz cmd-a, pa okači ovde rezultate. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Xwave 9400 i YUV kabl za povezivanje na TV? | Masha | Video/TV softver | 3 | 26.12.2008 18:09 |
Povezivanje kompjutera na TV | nikola87 | Video/TV softver | 26 | 7.8.2008 10:15 |
Card Locked - Problem sa mem. karticom... | Željko | Nosači podataka | 2 | 9.9.2007 13:57 |
Povezivanje Motorole RAZR V3x i računara. | holodoc | Aparati i oprema | 11 | 20.1.2007 2:28 |