![]() |
![]() |
|
Zaštita Virusi, anti-virus programi, firewall... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Instalirao sam trial verziju na Visti SP1,izgleda da je stvarno najbolji,kakva su vasa iskustva sa njim?
Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
I ja ga koristim. Nemam pritužbi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
osim sto usporava komp za 10%.Ja sam sa KIS-a presao na NOD32 3.0.566
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
kaspesky internet security je extra.
ja sam imao internet security 6 sada sam nadogradi na 7pre 3meseca .extra radi a masinu mi ne koci .posto ako se lepo podesi nema probema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
mozda koci 10posto...ali...po ciscenju i upozoravanju na viruse tu nema ravnoga.......
pa valjda je bolje da ti koci malo(mada ja to nisam primijetio),nego da citav komp zarazis virusima |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Koristim Kaspersky Internet Secyrity 7.0.1.325 n Visti SP1 i do juce sam bio prezadovoljan njime, nema nikakvog kocenja radi perfektno. Onda sam pozeleo da probam AVG Internet Security Multilanguage v8.93a cisto iz znatizelje i
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Kaspersky 6 je bio dobar, sedmica zna da ukoči Core2Duo mašinu sa 2+ giga rama kao ništa, blokira net i sve uspori da se vuče gore neko P2 sa šesticom na sebi...
Nod 32 sa druge strane, bilo 32bit ili 64bit, radi kao lud, a manje pravi lažne uzbune, dok je zaštita na istom nivou kao kod Kaspera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nighthawk na korisnoj poruci: | ||
Bojan_c (18.5.2008) |
![]() |
#9 | |
Veteran
Član od: 15.6.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 73 puta na 66 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Novi član
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 425 puta na 351 poruka
|
![]()
Poruka svima koji koriste Kasperskog: lepo je dok ljubav traje (tj. dok ne istekne licenca) a onda mogu nastupiti takvi problemi, da je reinstalacija jedini izlaz. Potrudite se svi, oko pronalaženja načina za kompletnu deinstalaciju Kasperskog, tj. nalaženja deistalacionog programa koji će ga potpuno ukloniti ako nešto pođe loše, jer tako zavuče ključeve u registriju, da je gore od noćne more pobrisati sve njegove reference. Naime, pamti staru licencu i onemogućava reinstalaciju, odn. novu instalaciju dok ima reference na staru.
Pokušao sam i da ga prevarim tako da sam probao da instaliram noviju verziju 8, u nadi da će biti isto kao kod prelaza sa 6 na 7, kad pri instalaciji 7-ce sam Kaspersky uklanja staru 6 instalaciju, ali nije prošlo. Ako sam se ja izgoreo, ne moraju i drugi. A što se zaštite tiče, bez premca je, mnooooooogo bolji od NOD32, da se ne zavaravamo. Poslednja ispravka: Suad Novic (11.6.2008 u 18:31) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 1
|
![]()
to nije u potpunosti tačno što pišeš!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
Član od: 20.5.2008.
Zahvalnice: 6
|
![]()
Koristim licencni Kaspersky Int.Security 7.01.325 osam meseci bez problema do ovog poslednjeg skeniranja koje radim jednom mesecno... Tada je detektovan Trojan program 'Trojan-Clicker.HTML.IFrame.tb' sa opcijom desinfected. Nakon uklanjanja virusa pocinje vrlo cesto pucanje prekid internet (ADSL) konekcije sto je uzasno za rad... Malo sam njuskala i samo gledala po Kasperskom pa sam videla OPEN PORT a posto o tome nista ne znam zanima me da li je ovaj listing u redu ili tu nesto ne valja? Sta preduzeti u ovom slucaju?
Open ports: 445 UDP System 445 TCP System 1028 TCP System 1029 TCP ALG.EXE 1110 TCP AVP.EXE -R 19780 TCP AVP.EXE -R 500 UDP LSASS.EXE 4500 UDP LSASS.EXE 1032 TCP PMC.SERVICE.MAIN.EXE 123 UDP SVCHOST.EXE -K NETSVCS 135 TCP SVCHOST.EXE -K RPCSS 138 UDP SVCHOST.EXE -K NETSVCS 137 UDP SVCHOST.EXE -K NETSVCS 139 TCP SVCHOST.EXE -K NETSVCS 1900 UDP SVCHOST.EXE -K LOCALSERVICE 1052 UDP SVCHOST.EXE -K NETWORKSERVICE 1639 UDP SVCHOST.EXE -K NETWORKSERVICE 1640 UDP SVCHOST.EXE -K NETWORKSERVICE 1641 UDP SVCHOST.EXE -K NETWORKSERVICE 1642 UDP SVCHOST.EXE -K NETWORKSERVICE Hvala na svakoj pomoci i objasnjenju...... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.
|
![]()
Ovo je u principu dobro.
Trebalo bi da uzmes spybot, spyware doctor, ili malwarebytes i njima skenirad sistem, po potrebi u safe modu (ako pronadje stetocine, ali ne moze da ih ukloni). |
![]() |
![]() |
marijanna (25.7.2008) |
![]() |
#16 | |
Novi član
Član od: 20.5.2008.
Zahvalnice: 6
|
![]() Citat:
![]() proverila sam ove tri stvari, od toga imam Spybot-Search&Destroy i MalwareC a spyware doctor - nemam ! Da li to treba dodati? Ima li pucanje net konekcije veze sa eventualnim ostecenjima od virusa? Sta bi trebalo jos proveriti? Da li treba u Doc&Settings\User\LocalSettings\Temp od gomile fajlova nesto brisati ? Sta znace fajlovi : kleaner (pid 1880) log kleaner (pid 3236) log kleaner (pid 1880) log itd. Takodje postoji veliki broj fajlova sa raznim oznakama... ini, temp, hdmp, xml, dmp, txt, msi, mst, htm, exe, log, oeaccount, dat, DLL, LOG, ram, yim, ....itd. Da li su to temporar files koje treba brisati? Unapred HVALA ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
|
![]()
Ti fajlovi su cesto nepotrebni, ali da ne bi obrisala nesto sto je potrebno instaliraj CCleaner ili koristi windowsows Disk Cleanup (desni klik na disk, pa properties...). Log fajlovi su samo tekstualni fajlovi, "dnevnici", koje pisu pojedine aplikacije, nisu stetni i ne zauzimaju mnogo mesta. Ovi ostali fajlovi su temporary fajlovi raznih aplikacija, mogu se obrisati, ali time se samo dobija par megabajta prostora.
Pucanje konekcije je najverovatnije uzrokovano postojanjem virusa, mada nije iskljuceno da je on napravio trajnu stetu. Skeniraj komp svim ovim programima, trebalo bi da nadju nesto. |
![]() |
![]() |
marijanna (28.7.2008) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
BitDefender Internet Security 2008 | Zockey | Zaštita | 12 | 26.4.2008 20:22 |
Kaspersky blokira internet | KiB0rG3000xII | Zaštita | 22 | 18.2.2008 20:19 |
BitDefender Internet Security 2008 i Spyware Doctor 5.5 ZAJEDNO | Zockey | Zaštita | 4 | 10.2.2008 14:06 |
Problemi posle reinstalacije Kaspersky Internet Security 7 | Hellraiser | Kvarovi | 0 | 1.9.2007 17:48 |