![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 17.1.2008.
Zahvalnice: 481
Zahvaljeno 128 puta na 85 poruka
|
![]()
Imam pitanje na koje nisam mogao da nadjem odgovor i naravno sada pitam ovde:
Na primer kada negde stavis za nesto "notepad %1"(bez navodnika) neki fajl se otvori sa notepadom. E sad, mene ovde zanima ovo %1 moze li neko da mi pojasni to, da mi kaze jos neke komande, neke sajtove gde ima vezano za to itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
![]()
To %1 je parametar koji se prosleđuje notepadu. Obično je to lokacija fajla koji treba da se otvori.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Jel postoje jos neki parametri i jel ima neki sajt da ih vidim sve
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Ako je Window$ instaliran po defaultu onda je:
Kod:
%ALLUSERSPROFILE% C:\Documents and Settings\All Users %APPDATA% C:\Documents and Settings\{username}\Application Data %COMPUTERNAME% {computername} %COMSPEC% C:\Windows\System32\cmd.exe %HOMEDRIVE% C: %HOMEPATH% \Documents and Settings\{username} %PATH% C:\Windows\System32\;C:\Windows\;C:\Windows\System32\Wbem %PATHEXT% .COM; .EXE; .BAT; .CMD; .VBS; .VBE; .JS ; .WSF: .WSH %PROGRAMFILES% C:\Program Files (on english-language systems. May vary in other languages) %PROMPT% Code for current command prompt format. Code is usually $P$G %SYSTEMDRIVE% The drive containing the Windows XP root directory, usually C: %SYSTEMROOT% The Windows directory, usually C:\Windows, formerly C:\WINNT %TEMP% and %TMP% C:\Documents and Settings\{username}\Local Settings\Temp %USERNAME% {username} %USERPROFILE% C:\Documents and Settings\{username} C:\windows\Profile in Windows NT 4 and 2000 C:\Users\{username} under Windows Vista %WINDIR% C:\Windows http://www.scriptlogic.com/support/C...Reference.html http://vlaurie.com/computers2/Articles/environment.htm http://en.wikipedia.org/wiki/Environment_variable |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku PDarko na korisnoj poruci: | ||
culer (1.4.2008) |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Jao, pa znam to, npr. u cmd --> set i , svi varijablei na i, itd. ali hvala sto si potrudio.
Ako je to ono sto sam pitao evo drugog pitanja: ako neki program za obradu muzike otvara(open) svoj projektni fajl, a importuje(import) mp3 koju komandu u registriju(u "command" keyu) da taj program automatski importuje mp3, a ne samo da se otvori? Izvini ako je malo komplikovano ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Mislim da to zavisi od samog programa i da nema nikakve veze sa registry bazom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Omg, pa kako u desnom kliku da stavim komandu da automatski importuje mp3(posto moze samo svoje project fajlove da otvara)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Uradi sledeće: prevuci (drag&drop) bilo koji mp3 fajl preko prečice ili direktno preko exe fajla programa. Ako ga program otvori kako treba onda će da upali ona "fora" sa %1.
Onda uradi sledeće: u explorer meniju klikni na Tools pa na Folder Options.... Zatim na karticu File Types. Tu pronađi mp3, klikni na dugme Advanced, zatim New.... U polje Action upiši Edit with blabla ili nešto slično, a u polje Application used to perform action lokaciju do programa kojim želiš da otvoriš fajl i dodaj %1 na kraju. Primer: Play with AIMP "F:\Program Files\AIMP2\AIMP2.exe" "%1" Nadam se da sam bio od pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
...pa to sam vec pokusao samo sto sam radio u registriju(sto je isto kao i ovo sto si mi ti rekao) i "fora" sa %1 ne radi, samo se otvori program kao da sam ga obicno pokrenuo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
|
![]()
A o kojem se programu radi, kao sto PDarko rece neke komande zavise od playera do playera, recimo da dodas fajl u playlistu u Winampu, a da ne prekines pjesmu koja trenutno ide (Enqueu opcija iz desnog klika) sintaksa je ovakva ako se dobro sjecam:
Kod:
C:\putanja\do\winamp.exe /ADD "%L" ![]() EDIT: Sad shvatih da se radi o programu za obradu a ne preslusavanje pjesama. Znaci moze biti bilo sta, probaj: Kod:
imeprograma.exe -open "%L" imeprograma.exe -import "%L" imeprograma.exe -i "%L" imeprograma.exe -o "%L" EDIT: Jos jedan malecni predlog ![]() Vidis kako sam stavio %L a ne %1, probaj to na onu "foru" sto PDarko rece znaci samo: Kod:
imeprograma.exe "%L" . ![]() Poslednja ispravka: DaySleeper (31.3.2008 u 3:41) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
|
![]()
Ok, hvala, pokusacu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
|
![]()
Jos nesto, kad si onu prvu foru sa %1 probao jesi li stavljao navodnike?
Naime,ako ti se program nalazi u recimo Program Files, moras staviti navodnike jer taj folder ima razmak u imenu, a isto vazi i ako ti je neki projekt u recimo My Documents. Znaci puna sintaksa je: Kod:
"C:\putanja do programa\imeprog.exe" "%1" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
|
![]()
Znam da treba sa navodnicima... Ne radi nista od onoga. btw, program je acoustica i u meniju pise "Add Sound", a ne import.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
|
![]()
A koja je ekstenzija fajla (projekta) kad ga sacuvas? Nadji tu ekstenziju u
HKCR\.xxx (gdje xxx predstavlja ekstenziju) pa vidi u nekom subkey-u ima li komanda za otvaranje, drugo vise ne znam sta da ti kazem. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
I kada na netu ne radim NISTA, saljem neke podatke (bytes sent ide 5kb/s)!? | polarnimeda | Operativni sistemi | 6 | 21.12.2006 10:03 |
DOS Box,Discworld 2 i jos neke stvari... | Covenant | Stare igre | 11 | 14.10.2006 18:04 |
Codegen 400w i neke druge sitnice | Mean_Machine | ŠDK - Ostale komponente | 35 | 12.8.2006 22:30 |
Ne mogu da kopiram neke fajlove (uglavnom .dll) sa DVD-a na HDD!!? | polarnimeda | Kvarovi | 5 | 9.8.2006 23:42 |
Da li je problem u WINDOWSU??? | Endre Palinkas | Operativni sistemi | 8 | 28.12.2005 16:14 |