![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Pred 3 dena kupiv samsung 226bw. Monitorot e prekrasen, boite se (skoro) sovrseni, ama stepenot na brightness opasno se zakanuva da me oslepi. Na minimum brightness monitorov sveti premnogu!
Gi instalirav site drajveri i softveri sto odea so monitorov i nesto + i pak isto. Imase na nekoj forum nekoj sto go sredil ovoj problem, ama toa e so nekoi programi od microsoft koi baraat "genuine copy of windows xp" itd itd... Zosto mi se javuva ovoj problem i kako da go resam?!? Inace (ako toa ima nekakvo znacenje) imam nvidia8600gts (probuvav da go setiram monitorot i preku nea i pak isto), intelP35 maticna ploca, c2quad q6600, 4gb RAM, HDD I - Hitachi 160GB i HDD II - WDC 500GB. Blagodaram odnapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Ova samsungova serija je poznata po bright modelima, tako da nije to nikakav problem. probaj da smanjis bright a da povecash contrast ili ako imash opciju saturation kao ja na mom monitoru (asus mw221u) probaj da je smanjis, mozda ce ti to pomoci.ili idi u control panel/nvidia control panel i nadji opcije za podesavanje slike, to isto moze da pomogne.eto
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MEGATRON na korisnoj poruci: | ||
strezon (16.3.2008) |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Da, probav i preku software-ot sto odese so monitorot i so onoj softver za grafickata.... Pak isto. Monitorot pak premnogu sveti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa novim kompom! | Slavke | Kvarovi | 9 | 11.1.2008 18:17 |
Problem sa WiFi-om... | matke | Kvarovi | 1 | 11.1.2008 14:51 |
Veliki problem sa RAM memorijom | leka | Kvarovi | 10 | 27.7.2006 10:17 |
problem sa ramom i klokom procesora | mad_skillz | Kvarovi | 1 | 18.7.2006 10:50 |