Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Video/TV softver
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl.

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.3.2008, 16:50   #1
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
Određen forumom Zvuk - negde hoce a negde nece

Imam jedan problem koji nemam pojma kako da resim!
Naime imam DVD film Jumper sa titlom na Bugarskom.
Kada film pustim na bilo kom od "obicnih" playera (BS player, GOM player, MV2 plaer...) sve radi normalno - i slika i zvuk, medjutim kada isti pustim preko nekog od DVD playera (Power DVD ili WinDVD), kao i na Home Teatre tada slika ide kako treba ali nigde nema zvuka!!!
Kako da uredim da imam i zvuk obzirom da mi je to neophodno, kako bih u daljnjem postupku preko DVD Decryptera i DVD Lab pro ubacio novi titl a izbacio postojeci Bugarski, te kako bih mogao normalno da gledam film?
Hvala unapred!
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2008, 22:29   #2
ilidan
V.I.P. Video/TV softver

Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 462 puta na 359 poruka
Određen forumom Re: Zvuk - negde hoce a negde nece

To što na nekim plejerima nemaš ton, trenutno nije bitno ako neki od dekriptera "vidi" audio stream. Disk je verovatno loše masterizovan. Pokušaj sa par dekriptera da vidiš hoće li "videti" audio
stream. DVDShrink, možda?
ilidan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2008, 23:39   #3
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Citat:
ilidan kaže: Pregled poruke
To što na nekim plejerima nemaš ton, trenutno nije bitno ako neki od dekriptera "vidi" audio stream. Disk je verovatno loše masterizovan. Pokušaj sa par dekriptera da vidiš hoće li "videti" audio
stream. DVDShrink, možda?
Kada film narezem na DVD i pustim isti na obicnim playerima zvuk je tu ali ovako ga nema ni pod razno.
Power DVD mi daje sledece informacije o zvuku na DVD-u (Audio coding mode Dolby Digital 2.0, Sampling rate 48 kHz, Number of audio channels - 2 channels, Bitrate 448 Kbps, Number of audio streams 1).
Inace probao sam da demuxujem prvo sa DVD Decrypterom, zatim sa DVD Shrinkom i na kraju sa Pgc demuxom i oni mi pokazuju da je dobijen neki audio stream, medjutim kada probam da ponovo muxujem uz pomoc DVD Laba pro (znaci importujem dobijeni audio stream), krajnji proizvod ponovo nema zvuk iako sam sve uradio kao i mnogo puta do tada (i svaki put je bilo zvuka, tako da u samom postupku nema greske).
Stara 16.3.2008, 0:17   #4
ilidan
V.I.P. Video/TV softver

Ne znam kako funkcionise DVD Lab Pro, ali probaj ovako. Pomocu DVD Decryptera, prebaci film na HDD. Koristi IFO mod i ukljuci Steam Processing. To bi trebalo da ti audio konvertuje u WAV. E sad, ako DVD Lab Pro moze da konvertuje audio i video, konvertovace ti zvuk ponovo u zeljeni format, uglavnom AC3. Uglavnom, odaberi rekompresiju zvuka.
Stara 16.3.2008, 12:53   #5
Bolton
Član

Član od: 16.6.2006.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 117 puta na 89 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Bolton
Post Re: Zvuk - negde hoce a negde nece

DVD Lab ima opciju konvertovanja koristeći Audio Transcoder (nalazi se u Assets prozoru, označen žutom strelicom i notom) kojim možeš da promeniš AC3 fajl u Mpeg Layer 2 ili LPCM. Naravno, savetujem ti da odabereš prvi (mp2) jer zauzima dosta manje prostora. Probaj i javi šta si uradio.
Bolton je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.3.2008, 13:14   #6
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Citat:
ilidan kaže: Pregled poruke
Ne znam kako funkcionise DVD Lab Pro, ali probaj ovako. Pomocu DVD Decryptera, prebaci film na HDD. Koristi IFO mod i ukljuci Steam Processing. To bi trebalo da ti audio konvertuje u WAV. E sad, ako DVD Lab Pro moze da konvertuje audio i video, konvertovace ti zvuk ponovo u zeljeni format, uglavnom AC3. Uglavnom, odaberi rekompresiju zvuka.
Tako sam i radio - koristeci IFO mod u DVD Decrypteru sam izbacivao sve ono sto mi je nepotrebno i ostavljao samo video i jedan zvuk (tamo gde ih ima vise). Nakon toga sam preko DVD-Lab pro dodavao nas subtitle i dobijao film sa nasim subtitleom. I ovaj put sam u DVD Decrypteru dobio jedan video i jedan audio, i nakon procesa sa DVD labom dobijem film sa nasim subtitleom (kao i uvek) ali takodje bez zvuka na DVD playerima odnosno na kucnom bioskopu, dok na obicnom playeru opet sve ide OK, sa zvukom.
Stara 16.3.2008, 21:40   #7
ilidan
V.I.P. Video/TV softver

To je OK. Poenta je, medjutim, da odradis rekompresiju zvuka. Predlozio sam ti da u DVD Decryperu ukljucis Stream Processing da bi dobio WAV fajl a zatim ga ponovo konvertovao u MP2, AC3 ili sta vec.
Kao sto Bolton kaze, ako moze direkno, ukljuci kompresiju zvuka u DVD Lab Pro i trebalo bi da uspe.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:19.