![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 75 puta na 59 poruka
|
![]()
Hi, poceo sam da radim jedam projekat, u visual 2008, i radim ga kao form, psoto lakse pravim interface, ali me interesuje, treba da ubacim jednu funkciju koja inace sadrzi i fstream operator , pitanje gde se to implementuje, i kako se poziva, tj ubacuje da pritiskom na dugme to odradi. Ako razumete, aj pliz help, ako ne pojasnicu.
hvala unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
![]()
dodaj dugme u formu. dupli klik na njega otvara ti source editor, sa definisanom metodom
private void dugme1_click(object sender, EventArgs) { ImeFunkcijeKojuPozivas(njeni, argumenti); } tako je u c#, barem. sama konstrukcija ne bi trebala da se razlikuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Cekaj, rekao si Visual 2008... Predpostavljam da to znaci Visual Studio 2008... A on poseduje C#, VB.NET, VC++ i jos kojesta. U cemu ti radis?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Uh da, zaboravih, C++. @dechkotzar: to znam, ali je fora sledeca, treba da importujem #include <fstream> , i fora je da neznam gde da includujem headere, napravio sam funkcije.h, i njega neznam gde da includujem. A to sa dugmetom znam jos iz rane mladosti VB ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Ne znas gde da include-ujes header-e? Ne kapiram bas
![]() Headeri se include-uju u prvom delu fajla (u kom je kod)... Tu su predprocesorske direktive... Uglavnom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Gle, ako imas visual studio neki, probaj da napravis FORM projekat, znaci proekat sa unarpred predefinisanim DESIGNEROM, znaci samo prevlacis kontrole u prozor i dobijas interface, ali je problem, sto on kad ga pokrenes napravi nekoliko headera, i .cpp fajlova, i sada neznam u koji da implementiram tj ubacim header, a da se vidi u form.h posto ce u form.h da bude glavni code koji ce da radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Radis li .NET ili klasicni projekat (MFC) ???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Šta ima novo | Shlaymara | Avanturističke igre | 1472 | danas 11:52 |
Football Manager 2008 | vertigo | Upravljačke simulacije | 493 | 3.6.2013 23:23 |
Microsoft Visual Studio 2008 i drugi | Nikola Stankovic | Programiranje | 6 | 30.1.2009 12:52 |
Windows 2008 RTM | illidan | Operativni sistemi | 49 | 8.3.2008 18:32 |
Visual C++ 2008 + Game Creators SDK | voodoo_ | Pravljenje igara | 2 | 29.1.2008 13:24 |