![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Ljudi uzeh i ja telekom ADSL 0,5M i doih modem, povezah ga sa kompom preko USB, a takodje sam dobio neki plavi kabel ne ethernet prikljucak za povezivanje sa kompom pa sam hteo da vas pitam sta je to i koja je bolja veza sa kompom, takodje nemam taj ethernet prikljucak na maticnoj ploci
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
Bolje je kada ide preko ethernet prikljucka a ako si siguran da nemas taj prikljucak na ploci, mozes da kupis PCI LAN karticu koja odradjuje isti taj posao ali ti zauzima jedan slot na ploci...
A ako ti sve radi lepo i na USB onda i ne moras nista da petljas... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku genius na korisnoj poruci: | ||
stewazy (28.12.2007) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Prednost povezivanje preko LAN/Ethernet kabla je što ti nisu potrebni nikakvi drajveri i njihova instalacija kao kod povezivanja USB kablom. I moj PC nema LAN na matičnoj, pa sam to rešio (onako kako ti je to već savetovao genius) kupovinom LAN PCI kartice, i sve (da čuknem u drvo) lepo radi. Opet, ako ti je USB dobar, čemu maltretiranje?
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
stewazy (28.12.2007) |
![]() |
#4 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Srećni i tebi svi praznici (ko bi ih pobrojao). ![]() |
|
![]() |
![]() |
stewazy (28.12.2007) |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Pored toga sto ne trebaju drajveri, konekcija preko mrezne karte moze da ti obezbedi stabilniju vezu od one preko USB-a. @zoran845: veza na USB je toliko nepredvidiva, da bukvalno svakog trenutka moze da se desi greska. Jedna od omiljenih kod mog ortaka je idle veza iako je naizgled sve u redu ili kada iz nepoznatog razloga, ukljucen modem nece da se prikaci na net. I to samo ponekad.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Onda ajde preporucite mi neku LAN PCI karticu da nije nesto preterano skupa please
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Kupi bilo koji Realtek, D-Link ili 3Comm. Ove dve poslednje su verovatno malo skuplje i verovatno kvalitetnije kada se povezujes sa drugim racunarom a za ADSL ce bilo koja od ovih raditi odlicno. Ako ces je samo za to koristiti, uzmi bilo sta do 10€ najvise.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku glitch na korisnoj poruci: | ||
stewazy (28.12.2007) |
![]() |
#10 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
@zoran: to moze da bude i do Telekoma. Ako u blizini imas drugu masinu, prikaci na nju modem kada se to desava ili na istoj masini probaj na USB. Telekom je tu najveci "mali zeleni".
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
|
![]()
Ljudi sad upravo zvah servis i rekose da imadu neki Realtek za 350din sta mislite da kupujem ???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
@stewazy: ako nemas RJ-45 na zadnjoj strani kucista, onda nemas integrisani LAN. RJ-45 lici na RJ-11 samo je malo veci.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
'Ebem ti, kad ne mogu da editujem poruke!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Ako to imas, onda ti druga mrezna karta ne treba. Je li ista uticnica kao na ADSL modemu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]()
Ljudi ja sam potpuni triper bre imam ethernet prikljucak samo kada modem tako prikljucim pratim uputstvo sa CD - a ali nigde nema local area network zna li neko u cemu je prolem???
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Možda treba da uključiš mrežnu u BIOS-u. A ako je uključena, onda treba da pokreneš Network Setup Wizard (kad uđeš u Mrežne konekcije, pa negde u spisku s leve strane prozora).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci: | ||
stewazy (28.12.2007) |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]() ![]() Grešiš, "Telekom" je najveći "veliki crveni". Mislim na ![]() ![]() Ma kakav USB, vidi na čemu sam. ![]() |
![]() |
![]() |
glitch (28.12.2007) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
povezivanje 4 kompa preko switcha? | Dudka | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 3 | 7.1.2014 18:54 |
Umrežavanje dva računara i povezivanje preko ADSL modema | Jotke85 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 12 | 18.8.2009 0:40 |
Povezivanje kompjutera na TV | nikola87 | Video/TV softver | 26 | 7.8.2008 10:15 |
Ne uspevam da dobijem sliku preko DVI izlaza sa SapphireX1650PRO AGP na LG L204wt ? | sstefan | Grafika | 0 | 27.10.2007 13:16 |
Padanje refresh rate-a (treptanje slike) na Philips 170S (TFT 17")!! HELP :( | polarnimeda | Kvarovi | 56 | 5.2.2007 13:55 |