![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Intersuje me da li je moguce bezbedno umanjiti particiju?Ja sam pre pokusavao na starom hdd-u, ali nisam nikad uspevao da sigurno uklonim particiju.Uvek mi javi error, i odose svi podaci sa te particije.Ovo pitam iz razloga sto hocu da intstaliram lin pa mi treba posebna particija
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Ne znam sa kojim si programom smanjivao particije, ali je meni partition magic do sada to pouzdano radio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
A mozesh da probash i Acronis......
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 15.10.2006.
Zahvalnice: 125
Zahvaljeno 77 puta na 69 poruka
|
![]()
Takodje preporuka za Acronis. Druge nisam isprobao ali njega jesam par puta i svaki put je bilo brzo i bez ikakvih problema, sto bi rekli efektno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
@ZoranM: kada PM smanjuje sistemsku particiju, Win ne sme da bude ucitan a onda podaci moraju fizicki da se pomere sa dela particije koji se "odseca". U zavisnosti od kolicine podataka koje treba prebaciti, ovo moze da potraje i nekoliko casova. E sad, sam proces je poprilicno siguran, medjutim dovoljan je jedan reset sistema da svi podaci na datoj particiji postanu neupotrebljivi. Samo trajanje procesa drasticno povecava sanse za tako nesto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Problem je ovo sto je glitch rekao - jedan reset - nestanak struje ili slicno je dovoljno da podaci skoro pa nepovratno budu izgubljeni. U tom slucaju nesto moze da se oporavi file scavangerom ili nekim slicnim programom, ali to ne uspeva uvek. Nemojte da menjate velicinu particija osim ako za to ne postoji dobar razlog i podaci nisu bekapovani.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]()
Jedan od sigurnih načina bio bi:
- onemogućavanje hibernacije, - uklanjanje pagefile-a (regularno, postavljanjem na opciju da se ne koristi), - restart, - defragmentacija hard diska (particije koja se menja), - izrada backupa particije (preporuka: Acronis true image) na drugoj particiji, - smanjenje particije, - vraćanje hibernacije, pagefile-a. I ukoliko nešto krene naopako, uvek se backup može vratiti na particiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Laptop, Vista i podela na particije | Purple | Nosači podataka | 7 | 30.11.2007 23:59 |
Kako izbrisati folder nastao posle spajanja dve particije? | nikos | Nosači podataka | 17 | 8.11.2007 0:29 |
Kako povratiti nestale particije??? | aant | Nosači podataka | 1 | 2.10.2007 13:14 |
Nema jedne particije posle Reinstala windowsa.. | mant3ra | Kvarovi | 5 | 24.9.2006 10:40 |
Particije | mitrovskiigi | Nosači podataka | 12 | 10.6.2006 12:04 |