![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 21.10.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ovo je moj problem, imam ADSL Huawei SmartAX MT882v2 na drugarovom racunaru koji je umrezen sa ovim koji ja koristim, html radi kao sat, download u operi i DAP-u k'o zmaj, samo uTorrent zeza, procitao sam da treba da otvorim one portove ili sta vec, ali svuda pise da se konektujem na 192.168.1.1, a ip adresa mog ADSL-a se stalno menja i nikad nije ista.
Ja nadjem njegovu ip i konektujem se, e sad tamo podesim ip racunara 192.168.100.100, port stavim 12740, pokusao sam i sa drugim portovima ali nece, ova ip adresa mi je adresa kartice na kojoj je mreza, tako da sam i pretpostavljao da to nece, ali ne znam koju ip adresu treba da stavim, modem mi je konektovan pre USB-a. Pomozite ako je moguce jer uTorrentu treba nedelja dana da skine nesto sto mi treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 28.9.2007.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 15 puta na 15 poruka
|
![]()
kucaj u google portredirecting i ime modema.Ja imam isti modem samo treba da namestis port i statick IP.najbrzi nachin je da sam vidis jel ovako dok ti objasnim....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 23 puta na 14 poruka
|
![]()
Ja sam imao taj problem i resio sam ga tako sto sam na uTorrentu otvorio speedguid i isao na Test if port i forwarded properly. On mi je otvorio stranu koja me je prebacija na ne znam tacno adresu sajt, ali tamo imas spisak rutera. Nadjes tvoj ruter i pratis uputsva. Ajde pricaj sta si uradio.
Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 28.9.2007.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 15 puta na 15 poruka
|
![]()
Samo kucaj ime modema i to je to
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.879
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
Uputstvo (by: nesonjac, cini mi se) za pravljenje konekcije kojom se kacis i skidas sa neta po zelji (i koja resava sitnije probleme, kao sto su P2P protok i otvaranje sajtova u celosti):
Pali internet explorer. U adress bar kucaj 192.168.1.1 (da bi pristupio modem setovanjima) Neko mora da kuca 192.168.1.2 (sve ostalo stoji). Username i pass su po defaltu: admin i admin. Zatim idesh na Basic. Pa - wan settings. Kliknes na olovcicu (pored kante) - I pod mode sa PPOE prebacish na PURE BRIDGE. Zatim klik na submit, pa klik na save all (na dnu side menija) I upravo si rekao modemu da se on ne konektuje na net. I diskonektovao se sa neta. Sad josh da kazesh PCju da treba da se konektuje... A to radish tako sto idesh na: - Network connections -> - create new connection -> - connect to the internet -> - set up my connection manualy -> - connect using a broadband connection that requires a username and password -> - Kao username i password kucas ono sto si dobio od telekoma uz ugovor (xxxxxxxxx@xdsl.isp.telekom.yu) I onda lepo kliknes na connect. I voila. Kad ne budesh hteo da ides na net samo disconect (iz ikonice koju ces da imash u systray). Znaci... Kada sve ovo sredis, utorrent bi trebao da radi normalno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
ADSL pitanja | proxy | Internet usluge | 926 | 27.3.2017 23:02 |
Problem vista i adsl modem | Pastirko | Operativni sistemi | 3 | 20.11.2007 3:21 |
Veliki problem sa procesorom!!! Molim Vas pomagajte! | DukeN | Osnovne komponente | 6 | 27.9.2007 12:14 |
Problem sa RAM memorijom! | zdravko77 | Operativni sistemi | 22 | 7.4.2007 11:24 |
Problem sa ADSL konekcijom | sawo | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 17.2.2007 19:46 |