![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 15.10.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
imam pomenuti notebook i od kad sam ga kupio svakodnevno mi se javlja isti problem,sa blue screen errorm...bas bas cesto usred rada za racunarom,pri krstarenju internetom,instalaciji programa itd..izadje plavi ekran sa textom a potom se masina restartuje.Posedujem ovu masinu odprilike 2 nedelje i problem je vec postao ozbiljan,da cak razmisljam da ga vratim prodavcu..imate li neko resenje,sta ciniti?
![]() Poslednja ispravka: bobahajduk (15.10.2007 u 19:00) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
To ti ga je "plavio ekran smrti". A uzrok može da bude i softwerske i hardwerske prirode. A šta piše na tome ekranu, to je ključ za rješavanje problema, mislim koji je kod koji piše na kraju teksta koji se pojavi na ekranu, najbolje je da postaviš screen shut. Mada ako je lapi pod garanciom možeš da ga odneseš i u servis. Možda je samo neki drajver loše instaliran.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
stvarno je veliki problem,pokusacu sa screen shootom cim budem uspeo da ga uvatim,jer se sve desava jako brzo...al jednom sam pogledao na brzaka i pisalo je nesto o drajverima,dok ponekad pise samo poruka da ako se to desilio prvi put restartujem masinu itd..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]() Poslednja ispravka: Freško (12.11.2007 u 5:13) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka
|
![]()
Poruka OxOOOOOOOA u postojećoj instalaciji
Tekst poruke: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Uobičajeni uzrok greške je ili to što jedan ili više drajvera koriste neodgovarajuće memorijske adrese ili neispravna memorija. Proveri da li imaš najsvežije drajvere za hardverske komponente. Osim toga, proveri memoriju sa memtest-om. Ako je Windows uspeo da se pokrene, pokreni program Event Viewer i potraži koji je uređaj ili njegov drajver izazvao grešku. Izaberi Start -> Control Panel. Pritisni dvaput Administrative Tools, pa Event Viewer i izaberite System Log. Možda će biti potrebno da deinstaliraš novoinstalirane drajvere ili druge programe koje si nedavno instalirao. To uradu izborom opcije Safe mode. U Safe mode se ulazi kad se pri paljenju računara nekoliko puta pritiska taster F8, a zatim tasterima na tastaturi pomeriti senku na Safe mode i pritisnuti Enter. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
problem sa samsung dvd rezacem | Arvaji83 | Nosači podataka | 0 | 14.9.2006 23:36 |