![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
laptop acer aspire 5315. Uz njega nije došao nikakav cd sa drajverima i nekim windowsom. Kako da sačuvam drajvere i da instaliram xp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 101 puta na 73 poruka
|
![]()
Ovde imas drajvere za taj laptop,ali koliko vidim samo za Vistu... stvarno nisam siguran kako onda instalirati XP na taj laptop.... mozda da ti ipak odgovori neko strucniji.
http://support.acer-euro.com/drivers...k/as_5315.html |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Maverick78 na korisnoj poruci: | ||
didi_sa (28.9.2007) |
![]() |
#3 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 101 puta na 73 poruka
|
![]()
I ja sam to vidio,ali nisam bio siguran.... i ne zavrsavaju se svi sa Vista_XP,neki su samo Vista i to recimo bas onaj za chipset... a recimo za neke druge acer modele ima bas iskljucivo odvojeno za vistu, a posebno odvojeno za XP,tako da zato nisam siguran da li bi mu ovi radili u XP-u. Moze da proba,ako nesto nije ok,vrati vistu i to je to.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Maverick78 na korisnoj poruci: | ||
didi_sa (28.9.2007) |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Ja nisam dobi ništa uz njega ni vistu ni drajvere. E sad kako se reinstalira i kad je kupljen pri prvom paljenju je došlo do instalacije i to je to.
Kako sad kad ga reinstaliran ili formatiram. I kako da sačuvam originalnu vistu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 15.10.2006.
Zahvalnice: 125
Zahvaljeno 77 puta na 69 poruka
|
![]()
Kad si ga prvi put upalio vjerovatno ti je trazio na napravis back up cijelog sistema i to sad imas na Hidden particiji na hdd-u. Tu particiju bi trebalo da vidis
u Administrative tools--> Computer management-->Storage-->Disk Management. To ti je neka vrsta Ghost fajla koja ti sluzi za vracanje na Factory defaults tj. reinstaliranje sistema. Taj proces reinstaliranja bi trebalo da pokrenes tako sto tokom dizanja sistema pritisnes Alt + F10, i tada se pokrece ta skrivena particija i krece reinstalacija. Ja mislim da je to na svim Acerima isto, tako je na mom. Pazi da potpuno ne formatiras disk kada budes probao da instaliras XP jer tada neces moci da vratis sistem na originalna podesavanja tj. Vistu. Jedino ako narezes tu particiju na DVD... Bez tog back up-a sistem ces pomocu tvog serijskog broja reinstalirati samo uz Vista OEM disk, ja sam ga za moj XP kupio u obliznjem servisu za 5€. Probaj i ti isto, mozda ti izadju u susret ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marko 0401 na korisnoj poruci: | ||
didi_sa (28.9.2007) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako da izbrišem Windows Genuine (to je Windows Update) | Master Of The Air | Aplikativni softver | 1 | 24.4.2007 12:06 |