Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 29.7.2007, 15:09   #1
munjadd
Novi član

Član od: 29.7.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Slabo napajanje ili nesto drugo?

Pozdrav ljudi, javljam vam se zbog jednog problema
konfiguracija:
GA K8-NS
Athlon 64 3000+
GeForce 7600GT
1.5GB DDR
Maxtor 160GB
Maxtor 80GB
SkyStar2

Komp je radio dobro sve dok nisam u njega ugradio skystar karticu, od tada kadgod neko upali vise ringli ili rernu na sporetu u kuhinji koja je dve prostorije dalje od mene (znaci kad pocne da trosi vise struje) skystar prestaje da radi - kvalitet signala je jedne sekunde 0 a druge 100. Takodje na monitoru slika izgleda ko da je refresh spao na 40hz i pocinje da se trese slika u donjem levom uglu. Sporet i komp nisu na istoj elektricnoj liniji, probao sam da menjam uticnice ali nista nije pomoglo, problem ostaje dok ne izbacim skystar ili dok ne izvucem iz nje kabel koji ide do LNB-a.
Sada, da li je moje napajanje slabo da bi na njemu radio skystar ili su mozda elektricne instalacije u kuci lose? Napajanje je Chieftec 360W
munjadd je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2007, 16:06   #2
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
Određen forumom Re: Slabo napajanje ili nesto drugo?

Citat:
munjadd kaže: Pregled poruke
Pozdrav ljudi, javljam vam se zbog jednog problema
konfiguracija:
GA K8-NS
Athlon 64 3000+
GeForce 7600GT
1.5GB DDR
Maxtor 160GB
Maxtor 80GB
SkyStar2

Komp je radio dobro sve dok nisam u njega ugradio skystar karticu, od tada kadgod neko upali vise ringli ili rernu na sporetu u kuhinji koja je dve prostorije dalje od mene (znaci kad pocne da trosi vise struje) skystar prestaje da radi - kvalitet signala je jedne sekunde 0 a druge 100. Takodje na monitoru slika izgleda ko da je refresh spao na 40hz i pocinje da se trese slika u donjem levom uglu. Sporet i komp nisu na istoj elektricnoj liniji, probao sam da menjam uticnice ali nista nije pomoglo, problem ostaje dok ne izbacim skystar ili dok ne izvucem iz nje kabel koji ide do LNB-a.
Sada, da li je moje napajanje slabo da bi na njemu radio skystar ili su mozda elektricne instalacije u kuci lose? Napajanje je Chieftec 360W
mogu samo da pretpostavim da napajanje u ovom slucaju nije problem. ja imam tv karticu i slicnu konfu i sve je radilo i na najbudjavijem, chinese napajanju (koje sam doduse pre neki dan a posle 2 godine zamenio za cooler master 380w sto je kako su mi rekli, dosta vise nego dovoljno za takvu konfiguraciju).
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.8.2007, 16:57   #3
JohnnyP
Član

Član od: 13.12.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku JohnnyP
Određen forumom Re: Slabo napajanje ili nesto drugo?

Pre ce biti da ti je do kucnih (mozda monofaznih) instalacija nego do napajanja. najbolje bi bilo ako bi mogao da izmeris napon na uticnici pre i u trenutku paljenja pomenute rerne, a to cak mozes i uz pomoc onog najbudjavijeg unimera od par stotina dinara
JohnnyP je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
ipod shuffle ili nesto drugo? DaAli ŠDK - Foto i audio/video 8 11.5.2006 18:22
Napajanje vozdovac Kvarovi 3 20.3.2006 22:27
napajanje jagodanbg Šta da kupim? 16 15.3.2006 14:09
Graficka ili nesto drugo ?! Sharpshooter Kvarovi 9 14.3.2006 8:37
nesto mi usporava otvaranje fajlova... dzambo Aplikativni softver 18 25.12.2005 0:28

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:29.