![]() |
![]() |
|
Pravljenje igara Programski jezici, tehnike, alatke u službi pravljenja igara... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 27.10.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Da li je to uopste moguce za izvesti u programu kao sto je gm6.1 i sta mi je sve od znanja u njemu i van njega potrebno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Ja sam igrao multiplayer demo, i fino je. Imaš tamo na sajtu taj demo, pa ga uzmi i dooooobro prouči kako to sve funkcioniče.
To je za prvo M. a drugo M. i O, ne mogu ništa da ti garantujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
samo srdjane da te ispravim.TO ti je za drugo M, posto to MMO znaci Massive Multiplayer Online
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kekule Mekule
|
![]()
I da nova verzija je 7.0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 27.10.2006.
|
![]()
Pa hteo bih da napravim nesto poput interaktivnog chata, ali da mozes da imas svog lika i da mu budzis neki tip levela. Kao u rpg igrama ,bilo bi super kada bih uradio, samo sam i ja sumnjao da gm to moze. Koji jezik i kompajler mi preporucujete za ovakav projekat?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 55 puta na 28 poruka
|
![]()
Ako je kao neki chat, onda mozes da koristis Flash ako mislis da bude online aplikacija, za aplikaciju koja ce da se instalira na kompjuter imas na raspolaganju vise jezika.
Sve u svemu poseti www.mypartyfusion.com, to je interaktivni chat radjen u flash-u, stim sto oni nemaju levele nego ti pravis kao svog avatara i onda ides po sobama i igras i chatujes, pa tako nekako i ti mozes da uradis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Novi član
Član od: 29.4.2010.
|
![]()
Vidim koliko su stari ovi datumi, ali ako neko ovde mozda zna kako napraviti mmo u GM8.
Pronasao sam tut na engleskom, ali ne znam kako napraviti server od svog kompa. Ne znam koji port otvoriti. Napravio sam server za CS1.6, na svom kompjuteru, tako sto sam u gateway-u otvorio TCP port 27015. Ali nemam pojma kako ovo uraditi za igru u GM8. Hvala svakome ko moze da mi da neki koristan savet. ![]() P.S. Imam registrovanu verziju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
|
![]()
kod game maker-a je malo komplikovanija situacija u odnosu na CS kod koga forwardujes samo jedan port i cao zdravo.
game maker po defaultu za inicijalizaciju konekcije koristi port 47624 taj port mozes rucno u igri da promenis u pozivu funkcije mplay_init_tcpip i da navedes neki drugi, koji ce kasnije klijenti kada se konektuju takodje podesiti. ali, problem lezi u tome sto sam protok podataka ide kroz jedan od portova u rangu 2300-2400. ne mozes da znas koji od tih portova ce tvoja igra gde koristiti, tako da bi trebao da forwardujes sve njih. kod nekih rutera forwardovanje 100 portova odjedanput je trivijalno, kod nekih losijih (tipicno recimo ruter koji je sezampro isporucivao uz adsl ranije) je nemoguce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
Član od: 18.8.2010.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
MOguce je...
pogledaj dll pod imenom 39.dll I stoji sve receno vezano za rutiranje portova + jos jedna zackoljica a to je IP adresa... Drugi racunar vidi adresu tvog rutera a ne tvog racunara. I ako preko Find My IP bolje pogledas, IP adresa nema veze sa tvojom pravom IP adresom. Problem i nije veliki ako imas samo 1 racunar zakacen za ruter, problem se uvecava sa 2 i vise racunara. Dlink-k noviji imaju mogucnest da 1 racunar prijave kao direktni... ali samo novije verzije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
V.I.P. Programiranje
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
|
![]() Citat:
naravno da svi sa interneta vide adresu rutera, a ne adresu lokalnog racunara, to je veoma pozeljno i normalno. to se zove NAT, Network Address Translation. i to je proces gde ruter "sakriva" celu tvoju lokalnu mrezu kad izlazis na internet. pomenuto forwardovanje ili triggerovanje portova upravo i sluzi da bi racunari iz lokalne mreze mogli da budu dostupni za konekciju sa interneta (preko ruterove ip adrese) na doticnom portu. to je cela poenta port forwardinga. a ako bas zelis da preskocis port forwarding, i direktno jedan racunar otvoris ka internetu, ne treba ti noviji dlink nego bilo koji ruter koji podrzava DMZ (demilitarized zone) a takvih je 95 % rutera na trzistu, starih i novih. njima das lokalnu adresu racunara koji hoces da bude otvoren internetu, i to je to, svi portovi, sve sto dolazi spolja gadja taj racunar. u velikim korporacijama je praksa da DMZ ip adresa ide na ruter koji bi bacao sav taj saobracaj na mrezu javnih servera (sa mogucnoscu VPN-a na "privatnu" lokalnu mrezu, itd) al sve u svemu, 99.9% ljudi koji koriste DMZ jednostavno baca na jedan racunar. moze o ovoj temi da se pise satima, pokusao sam malo da pojasnim neke osnove svima koje zanima i koji nisu upuceni, ako nekoga zanima nesto specificnije, moze da pita konkretno (pozeljno u novoj ili nekoj drugoj prikladnoj temi, ova se bavi MMO-ovima u game makeru) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Game Maker 6.1 | fingerprint | Pravljenje igara | 12 | 8.11.2006 20:30 |
Road Rush kodovi? | Darth Ivan | Stare igre | 5 | 1.11.2006 22:41 |
Create Your Own Xbox 360 Games | voodoo_ | Programiranje | 5 | 1.9.2006 18:21 |
PC game to Playstation game | ne volim | Aplikativni softver | 10 | 13.8.2006 22:45 |
game port na USB?! | Master Neo | Ostale komponente | 1 | 2.4.2006 8:20 |