![]() |
![]() |
|
Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 2.8.2006.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
evo i ja da se obratim za pomoc po pitanju kupovine monitora...znaci trebalo bi da menjam svoj 17'' CRT za neku 19-icu TFT,a da je oko 250 evra,moze i za koji evro vise...posto sam vec citao razne rasprave dal uzeti wild screan ili obican,na kraju sam dosao do zakljucka kao i mr.garisson da ako bih uzimao monitor ispod 22'' da uzmem normal screan,a ako je 22'' i iznad da pazarim wild screan...znaci posto je u pitanju 19'' odlucio sam se za normal screan pa me zanima vase misljenje i preporuka sta kupiti u opsegu oko 250 evra...ja vec imam jedan od favorita a to je BENQ TFT - FP93GX(2 ms)(257 evra) i zanima me vase misljenje oko njega??? vidim i da je dosta hvaljen Samsung 931BF, malo je skuplji i kosta 259 evra,sto me na kraju navodi na budzet od okruglo 260 evra
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starośeđelac
|
![]()
Ja sam dugo razmisljao da uzmem 931BF(cak i dok je bio oko 300 evra),posle je iskrslo nesto drugo,ali svakako bi taj monitor bio moj prvi izbor.Prelijep dizajn,brz odziv(ja i ne primjecujem razliku izmedju 8ms i 2ms) i dobar kvalitet slike ga namecu.Citam da se ljudi zale na blago probijanje pozadinskog osvjetljenja uglavnom u gornjem vrhu ekrana,ali to je standardna boljka svih TFT monitora.
Sto se tog Benqa tice,potrazi druga misljenja,ja sam davno prestao da pamtim njihove debilne oznake monitora. Kaze se kaze wide screen,a ne "wild screan",ako ja ista znam o engleskom jeziku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
|
![]()
I meni bi trebao neki 19" i isto sam odlučio da uzmem obični a ne wide. Vidim da hvale taj 931BF, no meni je pored brzine bitan kvalitet slike, prijatnost gledanja u njega jer sam dosta za kompjuterom, i solidan ugao vidljivosti, makar i po cijeni nešto sporijeg odziva, ali vidim da kažu da te ostale karakteristike na 931BF nisu žrtvovane zarad te brzine od 2 ms. A trebao bi mi i za gledanje filmova i TV-a. Valjda je OK za to. Potražiću ga da ako bude moguće pogledam u radnji kakva mu je slika, teško da ću ga ovde naći za manje od 300 eura.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 2.8.2006.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 2.10.2006.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 23 puta na 22 poruka
|
![]()
ja bi se definitivno odlucio za 931bf
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 14.1.2007.
Zahvalnice: 60
Zahvaljeno 209 puta na 178 poruka
|
![]()
Imam FP93GX i necu da hvalim svog konja,uzmi 931BF,vredan je razlike i od 20-30eur!Pricam ti iz iskustva,jer sam ih poredio licno!Samo im je odziv zajednicki!'Ajd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
|
![]()
Dosta radim na CRT-u i zadnje vrijeme primjećujem tegobe, neki pritisak u očima, blagu glavobolju, slabiji vid u nekim periodima (u nekim je OK). Valjda je ovo zbog monitora, ne znam šta bi drugo bilo. Čitao sam na forumima da je TFT mnogo prijatniji za rad i da nema ovih tegoba (nakon što se navikne na njega, neke boli glava u periodu navikavanja), i uzdajući se u to idem ovih dana u investiciju nabavke nekog TFT.
Danas sam gledao ponudu ovde kod mene u radnjama (nije velika), uzimao bih 19" obični, ne wide. Našao sam Samsung 940N za 230 eura i Samsung 931BF za 275 eura na jednom mjestu, na drugom je 315 eura. Pogledao sam samo 940N jer njega imaju, upaljenog, dok 931BF mogu naručiti pa nažalost nisam mogao da vidim sliku. Može li mi neko nešto reći po pitanju 940N vs 931BF? Da li je 931BF skuplji samo zbog bržeg odziva? Da li je u još nečemu bolji? Ono što mi se više sviđa kod 940N je što može da se nagne prema dole, a koliko znam 931BF ne može, a to mi je zgodno pošto bih na njemu gledao i TV i filmove sa kreveta, pa mi je bitna vertikalna vidljivost, glava mi pri tom bude negdje na nivou postolja, nadam se da bi bilo OK i na 931BF. Ja sam gamer mada nažalost u zadnje vrijem ne stižem da se igram, pa bi mi 931BF bio bolji po tom pitanju, ali me ipak zanimaju i ostale karakteristike jer mi treba za sve, posao (ne grafički), TV, filmovi, internet, ma klasika, ali ništa profi. Dakle 940N vs 931BF? Bio bih zahvalan na brzim odgovorima da možda već ove sedmice nabavim, kao što rekoh oči me osjetno zezaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starośeđelac
|
![]()
Minorne razlike od nekoliko ms neces ni osjetiti bez ako nisi iskusan u tom poslu, tako da nemoj to da ti bude presudan faktor. Ja bih uvijek prije uzeo nesto sa 8ms, ali da ima vjerniju reprodukciju boja, nego obratno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji zvučnici do 100 evra ? | Gale | ŠDK - Zvuk na računaru | 310 | 26.3.2024 18:57 |
Legalan Software kod nas!!! | arsa | Brbljaonica | 113 | 22.4.2008 1:00 |
Ko želi da sastavi konfiguraciju :) | holodoc | Šta da kupim? | 38 | 10.11.2007 16:22 |
Mini DV kamera do 1000 evra | westorbit | ŠDK - Foto i audio/video | 2 | 17.4.2007 19:56 |
Koji TFT? | matke | ŠDK - Grafika | 257 | 13.10.2006 14:55 |