![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 11.12.2006.
Zahvalnice: 78
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
|
![]()
Vidite naslov.
Prije par dana sam kupio sve komponente. ASUS P5B INTEL Core 2 Duo E 4300 DDR2 1GB Kingmax, PC800 x 2 WD Caviar 500Gb, SATAII, 7200 rpm 16MB Pioneer 112 SAMSUNG 225BW GAINWARD 7300GT TD256MB DDR3 1.4nS 128bit TV&DVI Out PCI-E Golden Sample GLH NAPAJANJE 550W LC6550GP Cooler Master Hyper TX Kuciste, mis, tastatura i zvucinici Nemam pojma, sve radim o uputstvima. Stavio sam napajanje, stavio sam plocu...Procesor su stavili u prodavnici. Sad gledam kako da stavim memoriju i graficku. Za memoriju pise u uputstvu da ima 4 podnozja: Channel A Dimm_A1 i A2 i Channel B Dimm_B1 i B2. U koja dva podnozja da stavim memoriju. Graficku sam stavio. Treba li se neki kabl jos na nju nakaciti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
- Memorijske module stavi u prva dva podnožja iste boje (mislim da su žuti na tvojoj ploči), da bi mogao da koristiš dual-channel.
- Ako kartica ne zahteva dodatno napajanje (a ova tvoja valjda ne zahteva) sve što treba da radiš je da je pod pravim uglom gurneš i PCI-E slot i fiksiraš šrafom. Oko današnjih ATX napajanja nema mnogo prostora za grešku pri montaži, samo odgovarajuće konektore ubodeš u ploču, HD i DVD. Da li su u prodavnici postavili i hlađenje procesora? Pravilno montiranje coolera zna da bude problem početniku a greška može da te košta procesora. Ako imaš još neku dilemu (ploča-kućište, SATA, DVD), pitaj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
Memoriju stavi u istu boju
![]() Za graficku ti ne treba nista posebno jer je to ona silent i ne treba joj dodatno napajanje. Inace GZ, i ja sam nedavno uzeo slicu masinu ![]() Takodje preporuka da kada namestis sve u BIOS-u namestis FSB sa 200 na 266 i RAM na 800. To je mozda mali klok za overclockere ali veliki za nas obicne korisnike (radice na 2.4 GHz) ![]() EDIT: Nergal mi uze rec iz usta ![]() Poslednja ispravka: genius (13.5.2007 u 21:18) Razlog: Zakasnio sam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Jre l treba memoriju malo jace ugurati, one lockovi satrana ne nalegnu bas do kraja. ja se bojim gurnuti jace da ne polomim nesto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Slobodno malo jace stisni, dok one ruckice sa strane ne nalegnu na module.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
Pa gurni je do kraja, koliko može normalnim pritiskom a onda pritisni one nožice sa strane, ako one uđu do kraja, onda je i modul legao.
Koristio sam samo google chat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Ovo nesto nije ok, bojim se da ne polomim plocu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
Memorija moze da se stavi samo u jednom pravcu, ako stavljas u suprotnom nece uci.... ima dva donja dela (sa pinovima), levi i desni jedan duzi drugi kraci pa pogledaj pre stavljanja gde je krace a gde duze na slotu za memoriju, au bre covece takav komp sklapas a prvi ti je put... svaka cast
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|