![]() |
![]() |
|
3D radovi Radovi korisnika iz oblasti 3D grafike, kao i video radovi... |
Pregled rezultata glasanja: Kog tipa treba da bude 3d challenge | |||
Modeling - radi se samo cist model |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 25,00% |
Opshti - radi se ceo rad kao odgovor na shiru temu |
![]() ![]() ![]() ![]() |
18 | 75,00% |
Glasova: 24. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Ponosni Eipixovac :)
|
![]()
Evo, da ne mrsimo mnogo.
Prvo i osnovno da vidimo koliko je ljudi zainteresovano, i koja vrsta chalengea. 1. Modeling challenge, u kome se rade samo modeli, bez textura i velikog zezanja sa svetlima, znaci da se vidi model. To je chalenge kratak, verovatno lakshi, ali ce rezultat biti manje zanimljivi radovi. 2. Opshti challenge, u kome se zada opshta tema (tipa "sneg", "krosnja", "soba", "prolazak"...) i tu se rade modeli, texture, renderi, post-prepravke na renderu, bilo sta, i onda se gleda final kako izgleda... to je mozda teze (mada moze i lagano da bude, zavisi kako se zapocne rad i kakvih je razmera) ali ce rezultat biti zanimljiviji radovi. Ono sto bi u svakom slucaju vazilo je da su svi programi za 3d dozvoljeni, zatim da svi mogu da ucestvuju, i najverovatnije da bismo isli u ciklusima od 7-14 dana + nedelja za glasanje... To bi bilo to... Glasajte, pa da vidimo. I da, neka glasaju samo oni zainteresovani da ucestvuju, da bismo ujedno i videli koliko ljudi bi ucestvovalo.. da ne pravimo challenge za 3 ucesnika ![]() Ajd uzdravlje ![]() P.S. ja sam tek od skoro moderator, pa malo nesrecno radim ovo organizovanje, no ajd, naucicu se valjda... ako ne, uvek mozete da me savatate negde kad vam pobrisem bez potrebe poruke i rasturim teme pa me malo ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.690
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
Glasao sam za opshtu...nekako mi sam model deluje kao nedovrsena prica, tako da uvek mora da bude deo neke "price" na slici...moje misljenje bar
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Pošto vidim da su ljudi nesložni ovde ja ne upadam u chalange. Isuviše se komplikuju stvari. Ja započeo temu koja je trebala da traje dok traju chalange-ovi i tu da se dogovaramo oko svega kad ono locked. Vi se takmičite... ja ispadam ![]() btw bobi i goksi i ostali se uopšte ne uključuju i šta mi neznalice i neiskusni da modelujemo? Bar ja nemam pojma |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
cekaj sta ti je? ja samo stavio glasanje da se malo reda uvede... mislim ono je mnogo konfuzno bilo...
a ja samo napomenuo da i max ima neku vrstu vajanja... sto se naljuti? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
a pa samo sam hteo da kazem da i max ima vajanje? sta je tu uvredljivo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Nema ničeg uvredljivo nego nisam razumeo šta si rekao. bajdvej??? dok sam ja ukapirao prodje voz. Nešto sam spor večeras... Nisam ni znao da max ima vrstu vajanja pa baš zbog toga nemogu da učestvujem u chalange-u. Mogu samo da sramotim sebe i ništa drugo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
ma daj bre covece!
![]() ![]() ![]() taj paint se nalazi skroz dole, skrajnut, tako da nije nista cudno ako nisi nikad naleteo na to.. a i ne zove se sculpt nego "paint deformations" tako da, opusteno ![]() ![]() a i nije poenta challengea da pobedish nego da ucestvujesh ![]() ![]() a nije sramota ko ne zna, ako oce da nauchi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Veteran
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
pa cisto sam hteo da malo organizujem... kazem ti, ja sam mod nekih nedelju dana... a ne mogu se snadjem u velikim temama punim razgovora, pa sam onda stavio ovu da lepo prebrojimo glasove, vidimo ko je zainteresovan i tako...
a nisam hteo da tamo secem, brishem postove i gnjechim ti temu, pa sam je lokovo i stavio ovo... ajd nemoj me muchish, treba da me grize savest da sam te oterao sa challengea, i to pre nego sto je pocheo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Ma šalim se... 3dM@nijak is my best friend ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
lol
![]() ![]() ![]() ajmo sad svi na glasanje! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
Član od: 5.7.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
![]()
Goksimaster has enter the building. muahahaha
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
|
![]()
Gde ti je večiti rival bobi? Njega nema ko vodovoda u pustinji... Nije se prijavio za chalange... Ako neučestvuje onda nije zanimljivo... Oduvaćeš nas ko košava...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Ja ne mogu da glasam jer ne razumem u potpunosti značenje "opšteg chalengea".
Šta je to "izmodelovati sneg"? Ili krošnja ili prolazak? Kakav prolazak? Kakav sneg? Pa sneg se ne modeluje, nego uzmeš particles i prosipaš na ekranu, ili uzmeš combustion ili after effects i odradiš sneg u post produkciji. "Prolazak" tek ne razumem. Nebitno. Ako se radi o bilo kakvom chalengeu, ne bi bilo loše da se odradi chalenge u prvobitnoj formi kao na Goksijevom onom forumu Simply Maya. Oni su odustali od te prvobitne forme i ja sam zbog toga odustao od tog chalengea. Znači, zadati prvih nedelju ili dve dana da se izmodeluje neki prost objekat... zatim zatvoriti chalenge objaviti rezultate glasanja i onda ide chalenge u kome se teksturiše taj model... Ako bi po nedelju dana imali (tačnije po 5), prva nedelja bi mogla da bude za model, druga za teksturisanje, treća za svetlo, a četvrta za specijalne efekte ili sređivanje slike u photoshopu. To je po meni najbolja varijanta za takmičenje. Time objedinjujemo formu jednostavnog i malo komplikovanijeg. Ipak, sa druge strane, nikako da shvatite da nas ima premalo na ovom podforumu. Takmičenje nije takmičenje ukoliko nema bar dvadesetak učesnika. Ko će ovde da se takmiči? Nas par, šaka jada? Nebitno, ispoštovaću vas ako organizujete takmičenje i uzeću učešća. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bobi na korisnoj poruci: | ||
3dM@niak (30.4.2007) |
![]() |
#16 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Veteran
|
![]() Citat:
A sa trece - Evo i ja najavljujem svoje ucesce ![]() Bice ovo zanimljivo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]()
Svi bi chalange a nikako da krene... bobi, goksi, nesonjacc... sada sam definitivno odlučio da ne upadam u chalange... mnogo jaka konkurencija za mene...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Tako cemo, mislim da je to ubedljivo najbolje reshenje... Sta mislite o nekoj standardnoj temi za pocetak, tipa fantasy, ili roboti neki, ili tako neshto, uobicajeno... za srecan pocetak? Mislim, mozemo bilo shta shto se mene tiche.. Znachi ishli bismo: 5 dana modelovanje 2 dana glasanje 5 dana texture 2 dana glasanje i tako dalje, kao sto je bobi rekao.... Dakle, moj predlog za temu je fantasy... Imate neki predlog? Ovo je samo prvo sto mi je palo na pamet, a uvek ima sta da se radi na tu temu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
e da, predlazite do jutra, pa cu ujutru da postavim temu pa da odma krecemo, s neba pa u rebra... taman ponedeljak, lep dan za lep pochetak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Super Bikes Riding Challenge | subzero r1 | Simulacije vožnje | 0 | 3.10.2006 9:35 |