![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Odem kod ortaka da mu sredim nesto na komp-u, ali nikako da udjem u BIOS, nekoliko restarta, pritiskam del,tab i sve redom od F1 do F12, ali nikako da pristupim BIOS-u, jedino mi se prikaze screen da izaberam sa kog medija cu da boot-ujem sistem, Ploca je ASRock P4V88+ (VIA Apollo PT880) Procesor je Celeron D 315 Prescott, BIOS je AMI, sad stvarno nemam ideju kako da udjem u BIOS, da li je neko imao iskustva sa ovakvim "egzoticnim" konfiguracijama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Može biti bilo šta, recimo neki F (npr F10) sam ili u kombinaciji sa Alt ili Ctrl+Alt. Najbolje je da odeš na sajt proizvođača i nađeš uputstvo za ploču. Pretpostavljam da tvoj ortak nema upustvo, inače ne bi pitao. Ili ima, ali se nisi setio da tražiš?
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci: | ||
Predrag Stankovic (12.4.2007) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
ne znam u koje vreme pritisces dugme.. recimo kod jednog slucaja je bilo da odma izbacije neki plavi ekran na kojem pise ASUS ono cisto marketinski pa nikako nije mogao uc u bios dok nije skontao da treba pritisnut pre mego sto se pali monitor..
recimo i ja imam taj plavi markentinski ekran od ASUSA jer mi je ta ploca pa moram pre njega pritisnut del.. probaj odma na pocetku pritiskat pre nego sto ti se slika pojavi na monitoru |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex Parrot
|
![]()
Na ASRock plocama bi trebalo da bude F2. Kuckaj ga konstantno od momenta pritiska na power dugme... mora uci, makar plakajuci...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku GoranSTX na korisnoj poruci: | ||
Predrag Stankovic (12.4.2007) |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@VojaM
Nema uputstvo,na sajtu proizvodjaca sam pronasao da se pristupa na F2 isto kao sto mi je rekao Goran @GoranSTX ![]() Problem Solved, Modovi zatvarajte i brisite temu, nema potrebe da opterecuje server |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |