![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Trenutno imam HDD od 2TB na kom drzim slike, muziku, filmove, a drugi Crucial SSD od 525 gb koristim za Windows, programe i igre. Trebao bih dobiti Nvme trenutno mi nepoznatog proizvodjaca od 128gb.
Plan mi je da instaliram windows na Nvme i poneki softwer ili igru koju trenutno igram a moze da stane na njega. Kakvo je vase iskustvo sa organizacijom programa/igara u ovakvim sistemima sa tri diska razlicite snage? Hvala lepo na odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
dobro je tako, slike i filmovi što nije bitan load time na hdd a windows i igre na ssd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.201 puta na 7.163 poruka
|
![]()
Teško da ćeš primetiti razliku između NVME i SATA SSD-a što se igara tiče.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
|
![]()
Ne bih ni Windows stavljao na 128 GB, lol. Raširi se OS sa propratnim softverom začas.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
water wizard (15.9.2020) |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
A kakav je odnos u komunikaciji recimo u situaciji da mi je:
Windows instaliran na SATA SSD i imam jednu igru na NVME disku, znaci instalirao sam je tamo (program files), dok su mi save file-ovi na SSDu (documents/games/savegame)? Jasno mi je da ce mi "save game" biti nesto sporiji zato sto je na sporijem disku, ali da li ce igra sama patiti zbog toga sto mi je Windows na SATA SSDu dok je sama igra na NVME disku? Video sam odgovor koji kaze da u principu necu osetiti u igrama tu razliku, ali u kojim situacijama bi se to moglo i desiti, koji su to programi? Nadam se da sam bio dovoljno jasan, hvala jos jednom! Nisam pisao na forumu godinama, lepo je biti nazad. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ma to savegame je nešto sitno, par mb u vr glave..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
A sta bi bio propratni software? Azuriranje windowsa i driveri za hardware ili nesto jos? Nesto mi ne deluje moguce da popuni 100gb pri nekoj "normalnoj" upotrebi.
Sto se tice savegame situacije, to mi je jasno. Mozda bi dobio 0.1 sekundu dodatno u Paradoxovim igrama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
|
![]()
Stavljanjem igara na nvme nećeš dobiti praktično ništa i to je cela priča.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
pa zavisi šta sve stavljaš na ssd, meni je 100 gb bilo malo još kad sam imao win7 pa sam na kraju morao svaki dan nešto da briskam, a win 10 kad se razmaše sa updejtovima rizikuješ da ti ponestane prostora i da ti postane obaveza da stalno nešto brišeš i na kraju prebaciš windows na drugi ssd..
Najbolje da na taj nvme gledaš kao na proširenje prostora na ssd i ništa više, eventualno neku igru koju igraš da tu držiš ili šta već što ne može da raste nekontrolisano.. Ili čak prodaš taj mali ssd pa kad ti zatreba kupiš neki veći na koji nećeš morati da brineš dal će da bude dovoljan za windows i par igri.. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
Insecticide (15.9.2020) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windowsi neće na SATA HDD | Obtainer | Nosači podataka | 19 | 25.6.2008 0:26 |
Kao SATA II hoće da radi ali... | ivanza | Nosači podataka | 1 | 25.1.2008 21:32 |
Sata cd-rom problem | Sallee | Nosači podataka | 2 | 24.12.2006 13:24 |
sata II hdd | nikolasmiljanic | Nosači podataka | 7 | 20.12.2006 15:46 |
SATA controler + PATA optika, par pitanja... | blueboyns | Nosači podataka | 3 | 22.10.2006 2:07 |