![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 10.2.2019.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
10-15 minuta od startovanja, računar radi ispravno.
Posle tog vremena, u trenutku, RAM se napuni do maksimuma a hard disk radi punom parom, verovatno pokušavajući da oslobodi deo RAM-a. Svo vreme od startovanja ja nisam dao nikakvu komandu računaru, a dašavanje sa RAM-om posmatram u Task menadžeru. Kada je RAM maksimalno napunjen računar ne prima komande. Ram ostaje prepunjen 20-40 sekundi, pa počne polako i delimično da se prazni. Po tom se naglo isprazni do oko polovine ispunjenosti pri startu. To poslednje stanje traje oko 2-5 sekundi i zatim se ceo ram ponovo ispuni i ceo prethodno opisani proces kreće ponovo. Sve vreme računar ne prima komande, odnosno radi samo u onih par sekundi kada se RAM isprazni. Imam antivirus AVG free, Fajrvoj mi je uvek uključen na maksimu. Tražio sam virus sa AVG-om i onim Windousovim antivirusom, po svim njihovim procedurama (ispitivanje pre starta računara), ali problem nisam rešio. Ovo mi se dešava na Asus laptopu, ali mi se potpuno isti problem desio istog dana na desktop računaru u firmi gde radim. Jedina razlika je što se problem sam od sebe izgubio u računaru u firmi (koji isto ima WIN 7 i AVG free), a na laptopu ne mogu da se oslobodim tog problema i ne mogu da ga koristim za slušanje muzike, za šta sam ga koristio mesecima, bez problema. Pokušavao sam da nađem neku informaciju na netu, ali bez uspeha. Obraćam se svima koji nešto znaju o ovom problemu i unapred zahvaljujem na pokušajima da mi pomognu. Prvi put sam na Forumu Svet kompjutera, pa mi nemojte zameriti ako nešto nisam odradio kako treba. Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.193 puta na 7.158 poruka
|
![]()
Skini Malwarebytes pa skeniraj laptop.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Pored Malwarebytes, preskeniraj i sa Adwcleaner, SUPERAntiSpyware, jedan po jedan redom. Nadam se da ce posle toga sve biti OK
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex Parrot
|
![]()
Windows 7?
Ukoliko nije redovno krpljen desi se da se Windows Update proces "zaglupi". Otvoriti prvo Task Manager, tab Performance, proveriti zauzetost RAM. Zatim, Start meni, u search polje ukucati services.msc naći proces Windows Update, dupli klik, stop proces. Ako se od tog momenta situacija popravi našao si uzročnika... Dalje možeš u potpunosti isključiti ovaj proces (a samim tim i windows update) ili pronaći patch koji rešava ovaj problem nakon čega će raditi kako treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Hvala za predlog.
Skinuo sam Malwarebytes i skenirao računar na poslu. Pronašao je 7 potencijalnih pretnji i karantinirao ih. Taj računar i dalje radi korektno kao i pre skeniranja. Naravno skenirao sam i problematični laptop. Kod njega je pronašao jednu potencijalnu pretnju i tokom procesa skeniranja zablokirao, a da nije završio skeniranje. Vidim da su stigla još dva predloga, pa ću se javiti kada ih isprobam. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Hmm, ovo zaista treba da bude brzi odgovor, jer dok ga ja napišem, bude prekinuta veza sa ovim sajtom pa moram sve iz početka.
Zato najkraće, izgleda da je problem rešio Adwcleaner, a skenirao sam sa sva 3 programa. Videću kako radi narednih dana. Hvala svima koji su pokušali da mi pomognu. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
Još jednom da zahvalim svima, računar radi korektno i uživam u muzici sa Youtube !
Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
blokada, problem, ram |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Računar se pri bootu sam ugasi (nastavak dolje) | arminmuminovic | Kvarovi | 3 | 4.12.2014 12:38 |
PC računar do 50 000 | ZiX_89 | ŠDK - Konfiguracije | 21 | 23.7.2014 17:03 |
Računar pri paljenu "zastane" pa onda nastavi sa paljenjem | Vavavoom | Kvarovi | 12 | 24.7.2013 21:29 |
Sklopimo računar, ne sa srcem, već sa delovima foruma | doctor | Brbljaonica | 212 | 17.10.2010 23:20 |
Sklopimo računar sa srcem Foruma - akcija članova kao poklon za decu bez roditelja | Simke | Forum o forumu | 1244 | 28.8.2009 14:36 |