![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 1.4.2016.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka
|
![]()
[RESENO] - Pogledajte zadnji post
![]() .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .... Postovanje korisnicima foruma, Naime imam problem sa reinstalacijom sistema. Od kako sam instalirao Ubuntu (Cista instalacija,svi podatci sa HDD-a izbrisani) , vise ne mogu instalirati Windows. Boot meni koji treba izaci pre ocitavanja sistema " Boot from CD/DVD " vise se ne prikazuje. Probao sam preko Boot Menija i nista ne pomaze. Racunar jednostavno preskoci opciju za boot i ulazi direktno u Ubuntu. (Sistem instaliram preko USB-a). Citao sam po Ubuntu forumima o Boot-Repair-ISO i to sam probao, ali cak ni tu opciju nece da prikaze. Ako znati bilo koju soluciju, pisite. Hvala ![]() ![]() Poslednja ispravka: Kandros (2.8.2016 u 14:40) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nikakav boot repair i sl. nego uzmi lijepo formatiraj cijeli disk (obrisaće se svi podaci, pa ako ti trebaju prvo ih bekapuj na neki drugi disk) i sa potpuno obrisanim diskom će ići lako i jednostavno. Isto tako, ako ti se ne petlja sa formatiranjem, uđi u bios i podesi boot device da bude upravo taj usb sa kojeg hoćeš da instaliraš windows, pod uslovom da si uredno napravio butabilnu instalaciju i kopirao je na usb.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
Kandros (1.8.2016) |
![]() |
#3 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne može Linux da ne j živu silu ako ti je USB instalacija Windowsa uredno butabilna, nema teorije da je ne pokrene prije živog Linuxa i odatle ga komotno možeš skršiti pa formatirati čitav disk iz Windows instalacije koja ide sa USB-a, jedino si možda zaboravio da pritisneš tipku kad je pisalo ono "press any key to boot from cd/dvd" pa se bootao Linux
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
Kandros (2.8.2016) |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 2.6.2008.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 311 puta na 294 poruka
|
![]()
Neće ako nijesi napravio dobro bootabilni fleš sa Linuxom.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku analayzer na korisnoj poruci: | ||
Kandros (2.8.2016) |
![]() |
#6 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
Ljudi hvala vam na pomoci! Problem je resen. U pitanju je ne adekvatno butabilan USB. Resenje je bilo da odnesem USB do drugara koji ima Windows i da skinem na njegov komp program nazvan " Rufus ". Taj program mi je napravio potpuno butabilan USB. I sada sve radi kao sat!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
boot problem |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows 7 boot problem | WhenDarknessFalls | Operativni sistemi | 2 | 23.10.2012 21:40 |
Problem sa Maticnom plocom A8M2N-LA | Stefan1090_ | Osnovne komponente | 9 | 16.9.2012 19:28 |
Nokia e71 i problem sa USB konekcijom | PsyDuck | Aparati i oprema | 5 | 1.12.2010 15:17 |
Problem sa bootovanjem sa DVD-a za iATKOS S3 v2 | toology | Operativni sistemi | 0 | 9.9.2010 2:03 |
Problem sa zagrevanjem ATI Radeon HD 4850 512MB DDR3 | bokela | Grafika | 34 | 24.6.2010 12:08 |