![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Novi član
Član od: 9.2.2010.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
- Pozdrav Archeri.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Veteran
Član od: 4.10.2008.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 196 puta na 181 poruka
|
![]()
Dobro nam dosao
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 7.6.2009.
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
|
![]()
Jedno pitanje za korisnike KDEmod-a. Da li vam je iskljucena opcija za Mobile broadband povezivanje u network manageru? Meni je siva i ne mogu je aktivirati. Dok u obicnom network manageru koji startujem preko network-manager-applet-a mi detektuje mobilni. Potreban mi je takav prstup par dana u toku meseca kada nisam kuci, pa onda koristim besplatnih 300 MB sto imam uz racun.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
![]()
koliki update
![]() još ~400MB |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Član
Član od: 26.5.2007.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 102 puta na 66 poruka
|
![]()
hehe meni je bio 1GB. Nisam updateovao arch jedno mesec i kusur dana
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
![]()
I meni je update bio ~960MB, i sve je prošlo kako treba. Za svaki slučaj sam obrisao .kde4 direktorijum, restartovao DE i uživam.
Na drugom hardu imam Win7 koji koristim za igranje od kako sam pazario 9800GT, ali u Linuxu je uživanje raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]()
Dobro ljudi, koliko vi to programa imate?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Starosedelac
Član od: 19.4.2006.
Zahvalnice: 235
Zahvaljeno 379 puta na 261 poruka
|
![]()
i ja također planiram da na jedan hdd installiram win za igre a drugi za arch,pošto planiram da uzmem neku grafičku samo za igrice
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Veteran
Član od: 30.6.2006.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 133 puta na 122 poruka
|
![]()
E , pa ljudi toliko ste nahvalili Arch da sam morao da ga probam.Doduše na Wmvare player-u,to sam stigao usput da uradim.
Doduše priznaću da mi je uspelo tek iz drugog puta,ali vredelo je.(ovo pišem iz virtualnog archa sa kde-mod) Ovo što vidim mi se sviđa,ali naravno imam i par pitanja 1.kako su podržane wireless kartice sa laptopa ?(meni na opensuse radi ootb) 2.kako su podržani 3g modemi?Ovo pitam jer imam telenor prepaid huwei 1550,koji na opensuse 11.2 radi ,ali ne baš najbolje.Čisto da kažem da ga u koristim najnormalnije na virtualnom xp 3.prilikom instalacije, prateći howto instalirao sam nvidia 173xx drajver (imam gf 8600),nešto nisam video noviji (ili je to neka arch-ova oznaka?) Doduše sa njime mi i ne radi na wm, ali nema veze 4.da li je dostupan hp-lip u repoima? Sve u svemu ,vredi muka,sada nemam vremena i eksperimentisaću još malo ovako,ali vidim da se susetu crno piše |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Veteran
|
![]()
Sve sto ti radi na susetu,radice i na archu.Mozda samo uz malo vise cimanja po terminalu.Hp-lip ima naravno,a nvidijini drajveri se tako obelezavaju od kako sam ja na archu.Mislim da bi trebao da instaliras nvidia drajver umesto nvidia-173xx.
Poslednja ispravka: na12 (19.2.2010 u 18:58) |
![]() |
![]() |
![]() |
#211 |
Član
|
![]()
Za 1. i 2. ne znam posto sam od pre nedelju dana na Archu za 3. pogledaj ovde http://wiki.archlinux.org/index.php/NVIDIA a 4. imas ga u repoima instalira se sa sudo pacman -S hplip
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Veteran
Član od: 30.6.2006.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 133 puta na 122 poruka
|
![]() Citat:
A kako da budem siguran koji da instaliram,na nvidia sajtu je sada 190.53? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Veteran
|
![]()
Imas link gore ka nvidia arch wiki stranici.Tamo imas link prema nvidia sajtu gde ubacis svoju karticu i on ti izbaci verziju drajvera za nju.Sve sto ne pocinje sa 173 ili 96 ustvari koristi najnoviji nvidia drajver.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Član
Član od: 18.2.2010.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Поздрав свима!
И ја сам корисник Арч-а од скоро, до душе не тако напредан, али сналазим се... Инсталирао сам по oдличном @cоmbuster-ovom uputstvu са elitesecurity foruma (надам се да се не љутите због помињања другог форума). Успео сам из трећег пута али сам ја крив због тога. Први пут нисам инсталирао судо и нисам се могао пријавити на систем као рот, а други пут сам нешто забрљао око КДЕ али ни сам не знам шта. Трећи пут сам био мало пажљивији и после рестарта све је било ту и радило! Два месеца нисам радио упдате. Имате ли неки савет за мене? Шта и како да радим да не бих нешто забрљао? |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]()
Slobodno uradi update sa sudo pacman -Syu
Od kad nisi radio update izasao je novi KDE 4.4 sa par novih sitnica, i OpenOffice se pomerio za 0.1, tako da znas da ces imati malo vise da skidas. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku blast beat na korisnoj poruci: | ||
laki71 (21.2.2010) |
![]() |
#216 |
Ex Parrot
|
![]()
Prošpartaj prvo malo Arch BBS i pogledaj da li su i kakve probleme imali drugi korisnici, ili ćeš, kao ja, to raditi posle update-a nakon koga više nemaš GUI... Što veći update, veće šanse za probleme, opet, da ih nema ne bi ni bilo zanimljivo koristiti Arch
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]()
To ovde izgleda samo ja nisam imao problema prilikom updatea. Valjda je to pocetnicka sreca.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Ex Parrot
|
![]()
Sve zavisi od količine i kombinacije instaliranog softvera. Što više različitih paketa više je i međuzavisnosti, samim tim povećava se i mogućnost da negde nešto zapne... pa različita okruženja, verzije programa, podešavanja sistema, period od poslednjeg update-a... 100 različitih faktora... a ima i početničke sreće
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]()
Onda ce biti da je to i do male kolicine instaliranih programa. Posto mi je hard samo 120 GB, a Arch je dobio samo 10 GB, stavljam samo osnovne programe, i samo jedno graficko okruzenje. Tacno sam primetio da je sporije radio KDEmod 4.4 nakon sto sam ga instalirao iz GNOME-a, a posle GNOME izbrisao. Kada sam promenio sistem, odmah sam stavio samo KDEmod, i sve radi cakum pakum.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Član
Član od: 26.5.2007.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 102 puta na 66 poruka
|
![]()
Hm, u vezi problema koji mogu da nastanu...
Pazi meni se desilo da posle update-a od ~200MB odjednom HAL u KDE4.3 nece da mountuje ostale particije osim root. Ja reko, "daj nije valjda da opet moram da se drndam sa policy kit podesavanjima, GRRRRRRRRRRR, pa vec sam se jednom isto tako smarao pola sata dok sam provalio, bla bla bla". Nista, odem ja na arch forum ![]() ![]() E sad, kada sam imao update ~1GB sve je proslo glatko i bez problema. Nikakve dodatne intervencije nisu bile potrebne, sve je proradilo iz prve ![]() Zakljucak: mogucnost da problemi nastanu posle update-a vece su samo ako je program koji koristis pretrpeo neke vece izmene pa zahteva da se sve ponovo konfigurise ili se nacin njegovog pokretanja promenio. I uvek prvo prelistaj Arch news listu gde sve lepo pise sta se promenilo i koje je intervencije potrebno izvrsiti posle update-a datog softvera. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
arch, arch linux, archlinux, distribucija, distro, instalacija arch linux, linux |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Razmena distribucija | urke | Slobodni softver | 9 | 26.6.2010 1:08 |
Puppy vodič za preživljavanje (Live linux) CD-USB flash | laikexpert | Slobodni softver | 26 | 18.9.2009 0:49 |
Windows (XP, Vista) VS Linux | AxeZ | Operativni sistemi | 437 | 5.5.2007 14:35 |
SuSE 10.0 i Dialup preko SMIN-a | Mirun | Slobodni softver | 5 | 10.12.2006 22:47 |
Stare i nove igre | BEAST | Stare igre | 42 | 30.3.2006 20:39 |