![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1701 |
Starosedelac
Član od: 22.10.2005.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 231 puta na 166 poruka
|
![]()
Su25 je čisti jurišnik. Ovaj Su17 izgleda da je predviđen kao lovac bombarder.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Dve različite namene koje u Rusiji zbog načina njihovih oznaka je malo zamagljeno. Suz 25 je čist jurišnik koji ima namenu dejstva po ciljevima u okviru zahvata fronta, dakle za vrlo blisku podršku trupa na zemlji koje su u bliskom dodiru sa neprijateljem. Takav američki pandan je recimo A10, i te avione je teško nečim drugim zameniti, njihova konstrukcija, nivo zaštite, pokretljivost na malim visinama, i sl je dosta nedostižna za klasične lovce ( recimo, minimalne brzine kod Su 25 su dosta niže od minimalnih brzina na avionima Mig, razlog je da manja brzina daje vće šanse da se pogodi pravi cilj, daje više vremena za precizno pronalaženje protivnika).
Su17 je drugačiji avion, pandan u Evropi je recimo Jaguar, francusko engleski avion, ili Tornado. Dakle, namena je napad naciljeve koji su u taktičko operatvnoj dubini fronta, nije na samom frontu, već po dubini. Njima je potrebna veća brzina, glavna odlika je let na malim visinama, moraju imati karakteristike da se odupru protivničkom lovcu, moraju imati vrlo jaku konstrukciju aviona da bi sve to preživeli i vratili pilota i letilicu na sopstvenu teritoriju. cilj je napad na kolone tenkova, trupe na putu ka prvim linijama fronta, na magacine municije, na komandna mesta, na sredstva veze i ometanja, na linije snabdevanje i glavne objekte na njihovom pravcu ( dakle, manji mostovi, putevi, pruge, ...), eventualni napad na neke manje fabrike u blizini ... Broj ciljeva je ogroman i samo mašta oficira može da sagleda dovoljno veliki broj ciljeva. I zato je neophodan i dosta veliki broj tih aviona. U toj klasi su i avioni Mig 27 (lb verzija Mig 23 aviona) ali za njih neznam koliko ih je ostalo jer su ih povukli zajedno sa Mig 233 avionima iz skužbe i oni su danas u magacinima, a zadržan je Su17, verovatno zbog nešto bolje opreme na sebi. Mada zadnje cifra koje se sećam pre recimo jedno godinu dana je da je bilo nekih 1500+ u naoružanju u rusiji, treba da su zvanično povučeni ali zbog nedostatka zamene ostali u jedinicama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Je;;; vas Rus u))))!!!!. Crkli@@@@@@@!!!!!!! Molim recezente da mi negiraju moje mišljenje, koje je nastalo naučnim ispitivanjem situacije koje nas okružuje živela Srbija sa 100 J10B Junaka!!!
Poslednja ispravka: todos (5.2.2010 u 20:20) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Starosedelac
Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
|
![]()
@todos
![]() @ostali dje treba da stoji oruzje na ovome PAK FA??? ono ispod krila ona 2 "ureza"(ili slota, ne znam kako se zove)?? je li to mjesto za rakete? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Član
Član od: 15.3.2009.
Zahvalnice: 177
Zahvaljeno 71 puta na 56 poruka
|
![]()
Verovatno ce kao na F-22 da stoji u samom avionu, a ne spolja, zbog stelta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Starosedelac
Član od: 22.10.2005.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 231 puta na 166 poruka
|
![]()
Da li ne vide se ta vratanca, i izgleda avion kao da nema prostora na njemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Deo inventara foruma
|
![]()
vidi kolika vrata ima izmedju motora, 2 pregrade ima, sigurno i josh negde... cini mi se da iza trapova ima josh po jedna pregrada... Receno je da ce imati mogucnost da nosi i spoljno naoruzanje, verovatno pod krilima , a unutrasnje pregrade, moguce su samo u trupu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Danas oko 19 (ako sam doboro sracunao vremensku razliku) prvi let 747-8 Freighter.
Uzivo prenos na: http://www.747-8firstflight.com/ @todos: Primljeno k znanju, mishljenje negirano ![]() Poslednja ispravka: Nikola16789 (8.2.2010 u 19:05) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1711 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Vidim i ja šta sam napisao. Mora da sam drinkovanom stanju kad sam izvalio gore napisano.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
To ćemo još da vidimo, pošto niko od nas ne raspolaže validnim informacijama...a 5 godina je dug period kada je tehnika u pitanju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma tom F-22 ni 15. generacija poboljsanja nece pomoci da se izvadi koja je rupa od aviona. Samo kad pomislim da nisu mogli da otvore canopy i da je pilot blejao nekoliko sati dok je nisu isekli, kao i onaj "problemcic" sa kompjuterom pri prelasku datumske granice
![]() Jedini SAD proizvodjac aviona koji radi svoj posao kako treba je Boeing, ovi ostali su smesni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Neverovane izjave. Zašto bi bili smešniji od Miholjin i Gureviča, ili Jakovljeva? o Tupavom ne želim ništa ni govoriti. Što se tiče 5 godina razvoja, kao što bi trebalo da znate, to nije nikakav period, s' obzirom koliko dugo su u operativnom dejstvu avioni kojima je vrlo šta malo promenjeno, osim elektronike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Poredio sam SAD proizvodjace medju njima, a ne sa ruskim. Shto se tice Rusa, niko nije rekao da su oni ogzna koliko dobri, mada idu u pravom smeru,
Sukhoi je napravio sjajan civilni avion, sada i ovaj PAK FA koji ce tek da se dokaze. Tupoljev pravi sjajne, moderne avione, tako da ti bash ne stoji ta konstantacija. Lockheed Martin je smesna kompanija koja je dozvolila neverovatne propuste u dizajniranju nekih delova F-22, software koji je napisan na brzinu, backup software je isti kao glavni shto je nedopustivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nemoj te verovati da će sve reći i staviti na tacni da se svi sladimo sa time. Zar vi stvarno verujete da su napravili takve propuste. pa kad je J. Koreja počela da pravi avion koji liči na F35, svi su se čudili što nisu kupili od njih jer su počeli da projektuju nešto što već svi znaju. Ovi koji su pravili F35 su probali sve kombinacije, tako da tu nema ništa novo. Ajte recite, pošteno, a šta će to novo da donese T50, ili PAT kako se već zove (protivavionski top
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sama cinjenica da su se kompjuteri u F-22 zabagovali pri prelasku datumske granice mi govori sa kolikom neozbiljnoscu je taj software napisan, bog zna koliko bagova josh ima to cudo u sebi, i nemoraju nishta na tacni da mi daju, sve se vidi. Taj avion je cist promasaj.
Hvale se supercruiseom koji je concorde imao pre 40 godina, ne moze da nosi V-Z naoruzanje, psotoje radari koji ga bez problema otkrivaju, kao shto rekoh, u pitanju je promasaj ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Veteran
Član od: 27.5.2008.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 326 puta na 216 poruka
|
![]()
Zaista je smešno tvrditi da je Raptor ili F-35 promašaj. Niko od nas ne barata tehničkim podacima niti poseduje dovoljnu količinu znanja da bi mogao reći neke relevantne ocene. Nisu Amerikanci glupavi, možda im se i desi neka greška sa softverom ili tako nešto, ali čitava njihova vojska zajedno sa logistikom toliko je moćna da ni jedna druga ne može da se poredi sa njima. Isto tako je smešno tvrditi da je Lockeed loša firma, pogotovo što to bazirate samo na jednoj grešci.
Neko je ovde spomenuo kako ovaj novi ruski avion, kakav god da jeste, on će u redove avijacije ući tek za nekoliko godina a i tada je pitanje koji će to broj biti, i sa tim se slažem. U svakom slučaju, ne mogu oni parirati amerikancima. U hipotetskim situacijama 1 na 1 i mogu, i tada su stvari verovatno drugačije, ali u realnim ratnim situacijama toga nema pa je tako eventualna prednost ovog novog ruskog aviona nevažna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja sam sve to tvrdio i tvrdim. Te američke firme zapošljavaju stotine hiljada radnika koji žive od toga oni i njihove porodice. odgledao sam gornje snimke, kako se sklapa novi Boing, milina jedna, kosa mi se ježila zbog toga. Nisam protiv Rusa, naprotiv, ali neke stvari treba dovesti na mesto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa nisam ni ja protiv amera. Oni jesu logisticki najjaci na svetu. Lokid nije smesna firma zato shto ima los kadar, organizaciju ili neshto trece nego zato shto je pritisnuta sa vrha da radi stvari na brzinu. F-22 je smesan avion kakav je mogao da bude da su samo josh koju godinu imali da razviju avion koji bi bio mnogo jeftiniji za letenje i odrzavanje, koji ne bi imao probleme koji su se javili. F-22 je dobar avion, ali ni priblizno onoliko koliko ga SAD reklamira.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
avijacija, avioni |
|
|