![]() |
![]() |
![]() |
#601 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
|
![]()
Pomažite braćo!
![]() Jutros mi se Win7 x64 nije htio boot-ati, neće da se digne. Radi mjesecima bez problema, ništa juče novo nisam instalirao ni čačkao. Na pomoćnom hard disku takođe imam instaliran Win7 koji odavno nisam koristio i koji sam davno instalirao samo za testiranje. On se podigne pa sam tražio kako se popravlja Boot Master Record misleći da je možda oštećen, nađem ovo i ovo. Uradim to i glavni windows 7 (na primarnom hard disku) se zaista uspije podići, ali mi kaže da nije genuine. A bio je genuine. Onda primjenim "proces pretvaranja" u genuine koji sam restartuje windows kada završi. Ali nakon toga opet neće da podigne windows. Napiše nešto "Vista loader" ovo ono i neće da podigne. Sad sam opet popravio BMR preko Win7 instalacionog DVD-a i sad pišem ovo. Znači ili imam ovako win7 koji radi ali nije genuine ili kad probam da ga pretvorim u genuine onda windows neće da se podigne. Ima li neko ideju u čemu je stvar? Kao da je možda juče prošao neki windows update koji je namjerno zeznuo stvar kod onih koji imaju "onako" genuine windows. Ova procedura popravljanja Boot Master Recorda kao da promjeni Loader tako da windows više nije genuine, a kad se pokuša napraviti genuine loader se opet promjeni pa windows ne može da se bootuje. Ima li neko ideju kako da windows opet bude genuine a da je ujedno i bootabilan? Pošto mi u ovom trenutku windows nije genuine do kada može ostane ne-genuine? Piše mi "You must activate today". Šta ako ne aktiviram danas? Sutra neće raditi? Da li ću opet preko popravljanja BMR onda moći resetovati to i dobiti da mi radi i taj dan? Ali najbitnije mi je da sredim da je windows genuine i da se uredno bootuje. Stvarno ne znam šta mu je odjednom. Radio je bez problema do jutros. Taj drugi windows na pomoćnom hard disku radi možda baš zato što odavno nije korišten pa nisu odavno rađeni nikakvi windows update na njemu. Odgovori mi na ovo trebaju hitno, da sredim do sutra jer ko zna šta će biti sutra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Deo inventara foruma
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 513
Zahvaljeno 679 puta na 573 poruka
|
![]()
^Mozda te je zeznuo Loader kojim si aktivirao Windows. Ja imam updateovan Windows i radi mi kako treba.
Koji si Loader koristio? Javi mi se na PM ako oces link za trenutno najbolji i najnoviji. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#603 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
posto je tema windows 8 zakljucana, a ja ne bih da pravim novu temu...evo neke vesti u vezi win 8
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#604 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
ako je slucajno compresovao c,ili bilo kako ostetio loader,morace da radi reinstalaciju iz boota... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#605 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
mozes da nadjes na netu,druge validatore za win 7,i pre nego sto ih aktiviras,obavezno iskljuci net... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.769
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Obicno kad se radi popravka boota preko recovery alata, isti ubije stari loader pa windows vise nije genuine.
Sa druge strane, ne vidim zasto loader nije radio kad si ga ponovo instalirao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Starosedelac
|
![]()
Malo zapazanje kad sam reinstalirao windows 7 .
Ist dvd i isti aktivator ko ranije sve . Reinstaliram i reko kasnije cu da ga aktiviram i primim update i sve i iskoci u desnom uglu isto ko na xp. Sad ga aktiviram ali cvrc nece da se podigne . Ubacim dvd ponovo instaliram ali sad ga odmah pretvorim u genuinem i primim potom sve update od tada sve ok ![]() Mozda stvarno ima nesto u update ali deluje pre aktivacije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
|
![]()
Uspio sam srediti sa novijim loaderom, ali ne bilo kojim, sa prvim koji sam probao windows se nije htio podići pa sam opet morao srediti MBR sa windows DVD-om i probati drugi loader.
Stari loader koji mi je prije radio sada više nije uspio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 | |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.181
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Član
Član od: 27.1.2010.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 5 puta na 2 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Član
Član od: 27.1.2010.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 5 puta na 2 poruka
|
![]()
da li je GTA 4 jedna od tih???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
to da li igra ima ili nema 64bitni mod je apsolutno nebitno jeste da ce ako iam svoju 64bitnu verziju da bolje iskroisti hardver ali je pitanje koliko ce to uticat na ahtevnost. Drugo vecina 32bitnih palikaicja jako lepo rade na 64bitnom os-u i ne vidim zasto se ne bi instalirao i na 2gb rama jer kolicina rama nema veze sa izborom sistema mozes komotno i na 2gb da stavis 64bitni sistem jer su za njega najvaznije 64bitne instrukcije koje svi danasnji procesori poseduju.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku flamingos na korisnoj poruci: | ||
marko krickovic (30.1.2010) |
![]() |
#617 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.769
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Prednost 32bita:
Kernel ima podrsku za 16bitne aplikacije. Rade drajveri za prastare uredjaje koji nemaju 64bitnu verziju Prednost 64bita: Racunar vidi 4GB rama il vise 64bitne aplikacije rade efikasnije od 32bitnih (mada ih ima na prste dve ruke ![]() Ovo vazi sa sva tri aktuelna operativna sistema: XP, Vista, Win7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Član
Član od: 26.4.2007.
Zahvalnice: 39
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Recite mi za network i online igre sta je bolje da stoji home ili public network?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ona klupa za sedenje, sada ne znam kako se zove opcija, da l' je home ili pubilc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Član
Član od: 26.4.2007.
Zahvalnice: 39
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
windows, x64 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Fallout 3 | Red Dragon | Role-Play | 2646 | 15.6.2020 22:20 |
Windows SP3 problem i BSOD | Lich_king2 | Operativni sistemi | 40 | 21.4.2010 22:10 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Dear Windows Live Hotmail Customer... (what about linux users?) | stepanov | Slobodni softver | 10 | 19.8.2009 14:28 |
Windows Vista SP2 vs Windows 7 RC/RTM | Predrag Stankovic | Operativni sistemi | 16 | 28.7.2009 10:31 |