![]() |
![]() |
![]() |
#461 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]() Citat:
Za novac bih svirao sve, cak i najgori sund i turbofolk, ali zato bih najbolje stvari svirao besplatno, kao shto sam mnogo puta i radio...nadam se da razumesh ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |
Starosedelac
Član od: 7.3.2006.
Zahvalnice: 1.167
Zahvaljeno 647 puta na 285 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]() Citat:
To shto slushash muziku o nasilju ne znaci da cesh biti nasilan kao shto i gledanje filma ili igranje nasilne igre ne znaci da cesh biti takav. Licno ne slusham Gore Metal a ni Death jer nekako mi nije neshto shto moze da se slusha mislim Death moze da prodje kao neshto glasno i uzasno za zezanje i pijancenje ali nije neshto shto ostaje u secanju. To je jednostavno gruvanje a ne muzika kao muzika "umetnicki" je slaba ... mislim svako moze da ima glas za death metal a i onako niko ne razume tekst ... Mada opet ja obozavam Thrash Metal koji takodje ima nasilne motive i gde je muzika divlje haoticna kako sam negde procitao pa se mnogi opet cude "kako mozesh to da slushash" A tacno turbofolk je nastao 90tih u onoj opshtoj katastrofi samo zato shto je mnogima bio bitniji novac a ne muzika, prepoznatljiv stil itd. Takodje gluposti Grand Show programa ne mogu da se zovu narodnom muzikom to je novokomponovana muzika i teshko onom ko traci svoje vreme na tako neshto (steze je brushalter kao malter, otisho je a sarme probo nije itd.)... A protiv starogradske, kafanske i slicno nemam nishta naprotiv to nam je ipak deo neke nacionalne vrednosti i tradicije ipak su Srbi poznati kao meraklije ljudi koji vole i da popiju i da pevaju .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pola njih se slaže da je turbo folk postojao, a pola ne. Ja sam u prvoj kategoriji. Tačno je ta pesma 200 na sat nesrećnog Gavrilovića je samo početak.U teškim devedesetim pravi muzičari sa naše domaće scene nisu ni imali snage da pevaju. Pojavili su se nepismeni, šibicari... pojavile su se i velike sike kako kažu iz serije alo, alo. Narod je bio rastrzan i nesrećan i u toj nesreći su ti tzv. pevači ili pevalje pojavili kao neki koji olakšavaju život ovim nesrećnima kojih je bilo briga za kulturu.
Dobro znate da se u to vreme pojavila jedna neverovatno glupa pojava, da ti ne treba fakultet. Vidiš kako su se ovi obogatili. Zašto ti da učiš đzabe, ili ako si već učio beži preko grane. Da se vratim na tzv. tadašnju muziku. Tu istu muziku su slušali i glavni finansijeri tih izvođača, koji su bili upravo oni sa lancima oko vrata od kilograma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]()
Miroslav Ilic nikad nije pevao turbo folk, on je bio blize etno muzici nego tome, vi sad se*ite koliko hocete ali je to tako.
KompBoj nemoj sad da se vadis, necemo ti oprostiti sto si rekao death metalu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Izvin'te, ali da li biste mi objasnili kakve veze ima trenutna rasprava sa temom? Tema su TEKSTOVI.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo još malo stihova:
Selma Bajrami-Nano Pitala me nana prije deset dana da l' su mi bombone omiljena hrana Nano, nano ne budi me rano znas da se slatkisi jedu polagano Slatke su bombone keks i cokolade al' je sladje, nano sta mi momci rade Slatke su bombone keks i cokolade ali vise, nano, volim momke mlade Ima i neki bolestan spot (mrzi me da kopam po tjubetu), kao ona nastavnica u školi, na kraju deci deli slatkiše, u svakom slučaju perverzno i bolesno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Član
Član od: 23.8.2007.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 123 puta na 69 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Deo inventara foruma
|
![]()
E taj prvi spot sam gledao...Strašno...
A ovu sam pesmu danas cuo: Davali mi razne trave da je izbacim iz glave ![]() Ne kazem da je čoek duva, ali zvuci malo...hehehe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |||
Deo inventara foruma
|
![]()
Novi hit! Obavezno slušati. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Starosedelac
|
![]()
NOVI hit? Ta pesma je iz 90-ih.
![]() Ali je pesma legendarna. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mislio sam kao "novi" hit jer nije spominjan u ovoj temi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Starosedelac
|
![]()
Navescu neke faze u ''razvoju'' (ako tako mogu da nazovem) turbo folka.
Prva faza: Neo-folk - Faza koja se javila 80-ih, i ovo je ustvari najobicniji folk, samo sa nesto brzim ritmom i jacim bubnjevima, cisto za igranje. Druga faza: Rok-folk - Faza koja se javila krajem 80-ih i pocetkom 90-ih, gde se ubacuje dosta tvrdji zvuk u folk pesme, rock motivi, bubnjevi i elektricne gitare. Treca faza: Turbo folk - 1994 - Ovo je mozda najoriginalniji stadijum u folk muzici, gde je muzika varijanta neo-folka, samo sa nesto modernijim zvukom. Sa rock-om turbo folk scena vise nema posla. (dovoljno su taj zanr ponizili) Cetvrta faza: Orijentalni folk - Druga polovina 90-ih i pocetkom 21. veka, gde se u folk pesme ubacuju orijentalni motivi i ritmovi. Plagijata ima na sve strane. Muzika se svela na puko zavijanje i turske melodije, te trbusni ples se uveliko prosirio. Peta faza: Tehno folk - 2002-2006 - Posto je u svetu nastala citava najezda tehno muzike, ni nasa estrada nije zaostajala. U pesme se uveliko ubacuju tehno motivi. Sad je to satro postalo ''in''. Sesta faza: Grcki folk - 2007-danas - Pesme su se svele na najjednostavnije moguce melodije i plagijate i umesto orijentalnih ritmova se koriste grcke melodije i ritmovi. I ranije je toga bilo, ali sad je dominantno. Ja sam ovo malo izucavao u zadnje vreme, te komentarisite da li se slazete sa mojom teorijom. Koja od ovih faza mislite da je najgora? Koja je valjala uopste i da li takva postoji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]()
Nisam ni znao da ima takvih podela ali .... uvek se nauci neshto novo.
I neznam kakav je to rock folk jer ja neznam kako bi ta dva mogla da se kombinuju i kakav je tvrdji zvuk u takvom zanru muzike ... Mada sam video i metal folk negde a shto bi bilo metal obrada starih narodnih pesama ili pesme inspirisane takvim predanjem. Mislim da su takve stvari popularne u skandinaviji .... Da li se slazem sa tvojom teorijom .... neznam .... svejedno i nepratim to pa je svejedno. Verovatno najjadniji i za same izvodjace je bio turbo folk tako da je on najgori a najbolji bre po meni nema takvih .... Nego mislim da rec folk treba da se odnosi vishe na narodnu dakle izvornu muziku i tradiciju. A ne na Cecu, lepu ovu lepu onu itd. Folk je na nemackom narod a kao muzika se to odnosi na narodno predanje i tradicionalnu muziku dakle na etnicku muziku. U nashem Grand show i tome slicno nema takvih pesama pa to i ne spada pod taj zanr. Kod nas bi se folk odnosio na kola, muziku frule, i shta ja znam tome slicno. Ovo shto ti pomisnjesh je mozda vishe popularna muzika nekad inspirisana folklorom. Mada ocajna popularna muzika .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Član
Član od: 17.8.2007.
Zahvalnice: 174
Zahvaljeno 93 puta na 58 poruka
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=s5fqWNNo-Tc
![]() ![]() Belaj boy...eeee gde ja zivim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@Comp boj: jesi li ti izvršio podelu, ili već postoji?Eto i ja naučih nešto novo.Viking Metal, čini mi se...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
smesno, turbo-folk |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |