![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#181 |
Član
Član od: 2.7.2009.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Poz narode sta se radi evo ja setam malo po forumima pa se pitam sta se ovde radi jel se ovde reklamiraju igrice pa ih onda ocenjujemo jel ili ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Banned
Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka
|
![]()
Ovo je jako dobra tema,i stvarno recenzije su iznad proseka,svaka igra koja je ovde ocenjana zaista zasluzuje svoju ocenu...bravo ljudi keep on goin'
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Basterd...
|
![]()
Za sve one koji plaču kao žene svaki put kad Katauri pomeri izlazak Armored Princess-a:
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Hm, mislim da ovo još nije bilo...
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Naziv igre:Call of Duty 5 World At War
Izdavac:Activision Razvojni tim:Treyarch Godina izlaska:2008. Zanr:FPS Platforma:PC,PLAY STATION 3,WINDOWS MOBILE,XBOX 360,WII ![]() Peti deo cuvenog serijala Call of duty pod nazivom world at war izasao je u novembru 2008. Za razliku od prethodnika,nije ga radio Infinity Ward,vec Treyarch,studio zasluzan za,ne narocito uspesan treci deo. Medjutim izgleda da su momci naucili lekciju i ovoga puta se ozbiljno bacili na posao. Radnja nas vraca u drugi svetski rat,ali ovoga puta na drugacija bojista. Igru pocinjemo kao americki vojnik zarobljen u japanskom logoru. Pocetak je zapravo prilicno jeziv.Kada japanski vojnik kolje vaseg saborca a vi ocekujete istu sudbinu,dolazi druga grupa americkih vojnika koja vas oslobadja i tada krece akcija. ![]() Iako je pocetak odnosno prva misija veoma eksplozivna,ostatak igre nije toliko brz i adrenalinski. Misije su uglavnom po gameplayu gledano spore,zbog brojnih neprijateljskih MG-ova koji vas jednostavno sprecavaju da prodjete dok ga ne eliminisete.Osim toga postoje brojni nivoi sa utvrdjenim neprijateljskim polozajima gde je situacija beznadezna ako ne smislite pravu taktiku. Zamislite situaciju gde vas od smrti deli samo mali zaklon a neprijatelja ima bezbroj.U tim situacijama mozak vam radi 100 na sat sto ponekad i nije tako dobro kao sto se cini.Neke delove cete ponavljati i po pet puta,a broj se udvostrucava kako povecavate tezinu. Postoje neke odlicno uradjene misije,a postoje i gadni FAIL-ovi. Jedna(da ne kazem jedina) misija koja je odlicno uradjena je Black Cats. ![]() U njoj ste clan posade u americkom bombarderu i zadatak vam je da unistite japanske brodove i pomognete sopstvenu mornaricu. Ali,kao u nekom americkom blokbasteru,stvar krece naopako,tako da Vas napadaju kamikaze sa neba a sa mora brodovi. Misija je eksplozivna do samog kraja,i definitivno je najbolja u celoj igri. Takodje u igri igrate i kao Rus,u napadu na Berlin. A sada nesto o grafici. Grafika je u odnosu na CoD 4 mnogo bolja,ali i brutalnija. Granata moze bez problema da vojniku odvali,ruku,nogu,glavu. Kraj jedne misije koju igrate sa rusima,kada ulazite u voz i za sobom ostavljate gomilu leseva ili bolje reci onoga sto je ostalo od njih. Specijalni efekti su takodje za svaku pohvalu,kao i texture. Nije da je grafika kao Crysis ali sasvim je pristojna. Sto se tice zvuka on je veoma dobro i profesionalno odradjen,zvuk pucanja na polju,vrisak u sumi punoj japanaca,grmljavina na moru,sve to doprinosi odlicnoj atmosferi koju ova igra donosi. Jos treba pomenuti i odlicni multiplejer. Rankovi su slicni onima u ,,cetvorci''. Tu su private,sergeant itd. ![]() Sve u svemu,igra nije remek delo niti ce biti pamcena zauvek,ali na neki svoj nacin ona uvlaci igraca u svoj svet odnosno pricu. ![]() ![]() ![]() Ocena:83 |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Sh0m1 na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#188 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |||||
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
|
![]() Citat:
![]() Opis je u sustini ok, ali ti kao da si se fokusirao na stvari koje ti se svidjaju i ne svidjaju i pisao o njima, umesto da pises malo uopstenije o igri ![]() Evo konkretno delova koji mi deluju "nezrelo" opisani ![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Takodje imas i svojih momenata, npr: Citat:
![]() Preterah, od mene za opis imas 7.5 ![]() ![]() Moracu i ja da bacim neki opis ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]()
Meni se njegov opis ne svidja to je njegov dozivljaj a ne objektivan opis igre. Kao shto rece previshe je licno. Po meni igra nije jeziva nego realno prikazuje rat shto su predhtodne igre izbegavale. Bojishta su poprilicno ista i vec vidjena. Cela igra je nabijena adrenalinom i akcijom i nije da je samo prva misija ekplozivna a ostale spore. Sve misije su poprilicno eksplozivne. I u predhotdnim COD igrama su MG bili na svakom coshku a shto je i realno. Po pitanju utvrdjenih polozaja shta si ti ocekivao. Ponavljanje jedne stvari u igri i nije toliko cesto (na normal tezini igre) cini mi se da je igra lakshe nego predhodne. Takodje mislim da nema FAIL misija nezam na koju si mislio konkretno ali sve su odradjene solidno. Po meni Black Cats misija je jedna od slabijih zato shto svo vreme stojish u jednom mestu, i to je ustvari kopija misije iz COD United Offensive ... ali to je licno mishljenje. Slabo spominjesh Ruse i nije samo u Berlinu nego i Stalingrad i josh neshto ne secam se detalja. Grafika ne moze da bude brutalna nego je igra a i to je realno ako ti se ne svidja tebao si da pishesh o SIMS-u. Ta kolicina nasilja i krvi u igri moze samo da bude ocena plus. O multy-ju nisi ni spomenuo koji se modovi igraju deathmatch, CTF itd. nego si govorio o rankovima. Po meni igra jeste remek delo vishe kao rimejk remek dela jer u shushtini ponavlja prva dva COD samo sa modernijom "shminkom". Igra i zasluzuje ocenu 90 mozda cak i 95 ....
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku M1L0SH na korisnoj poruci: | ||
Packy (28.11.2009) |
![]() |
#191 |
Deo inventara foruma
|
![]()
hvala na kritkama
![]() pa to je delom tacno mislim da ipak ima FAIL misija ![]() npr. evo uzimam konkretno misiju hard landing tj onu na onom kao airfieldu msm misiju pocinjes sa nekoliko vojnika a kao posle vi razbijate japance kojih ima na kilo XD pa onda kad u toj misiji rokas one tenkove i kamione sto dolaze kao i to nekako mi je previse nerealno ipak kao sto rekoh igra je dobra na neki svoj nacin i u svakom slucaju bolja od Modern warfare serijala ali ne i prva dva cod-a ne primajte k srcu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]()
Pa dobro ipak kao shto rekoh WAW dodje kao prva igra samo nashminkana "a od babe ne moze devojka". Pa da je Hard Landing nerealna mozda i jeste ali bilo je toga i u prva dva dela. Uostalom igru prave Ameri a oni cesto vole da preteruju kad su njihova dostignuca u pitanju. To ti je kao kad gledash njihov blockbuster i znash da je nerealno ali iskljucish mozak i pratish akciju ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() jos igru da naprave i bice ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.762
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
^ Ja bi igrao takvu igru, pravo da ti kazem. Jurcas kolima/avionom dok se sve rusi oko tobe, a ti prolazis za dlaku, ko "na filmu". Nerealno i glupo, al zabavno za gledanje/igranje (sto rece... mozak na ispasu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ja jednostavno ne mogu to da gledam XD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Deo inventara foruma
|
![]()
evo jos jedan od mene :P
Naziv:Gran Turismo 2 Razvojni tim:Polyphony digital Izdavac:SCE Godina:1999/2000 Platforma:PlayStation One ![]() Drugi deo veoma uspesne igre gran turismo izdate za PS One. Do Aprila 2008. godine prodato je 9.37 kopija ove igre,mada je logicno da se igra prodavala kao alva u svoje vreme a ne u poslednjih nekoliko godina. ![]() Iako je imala grafiku prijatnu za oci u svoje vreme,ona ipak nije bila njen najveci adut niti je to bila namera razvojnog tima. Glavna stvar u ovoj igri je zapravo broj automobila u njoj,koji je iznosio vise od 700 razlicitih modela od svih poznatih proizvodjaca automobila kao sto su,nissan,mitsubishi,honda,mazda,chevrolet,audi i sl. Staza je takodje bilo podosta i svaka je zahtevala privikavanje,sto se moze reci i za kola. Kola su se delila na A,B i C klasu. Logicno,C klasa je imala najsporije automobile kao sto su citroen xaara,B je imala malo brze kao sto su alfa romeo 156 a A je imala ekstremno brze automobile tipa chevrolet corvette i slicno. Pored toga GT2 je imao i jednu prilicno cudnu ali veoma dobru stvar. Isao je na 2 diska. Prvi je bio arcade disk na kom ste birali izmedju 3 klase i otkljucavali staze i kola prostim prelazenjem istih. Znaci tipicna voznja. ![]() Drugi je nasuprot njemu bio simulation disk i na njemu je postojala karijera,koja je posedovala sve odlike karijere pravog vozaca. Prvo idete do obliznjeg shopa gde kupujete kola. Prodavnice tj. shopovi su bili podeljeni po proizvodjacima,pa je sistem prodavnica bio kao u stvarnom zivotu,znaci mazda je imala svoj,nissan takodje i svi ostali. Da bi ste kupili nova kola bilo bi vam potrebno mnogo vise para od 10.000 koliko dobijate. Zato ste bili primorani da kupite polovnjak. Pre nego sto biste mogli da se trkate morali bi ste da polozite da bi dobili dozvolu za vasu klasu. Testovi su bili tipa,kreni i stani,skretanje,itd. Radnja se odvijala u gradu koji je bio podeljen na delove.Svaki salon automobila nudio vam je da odigrate specijalni event tj. trku sa nekim posebnim modelom pod uslovom da ga imate kupljenog. Postojale su i obicne trke tj. sampionati. Najbolje od svega bilo je tjuniranje tako da ste kola od 300 konja mogli da nabucite na dosta vise. Simulation disk je znaci donosio dosta sati zabave pod uslovom da ste imali zivaca da se borite sa testovima, a ukoliko ste zeleli samo trku na brzaka arcade disk bio je pravi izbor. ![]() Posto je ova igra cesto uporedjivana sa NFS serijalom postavlja se pitanje: Da li je NFS dovoljno dobar da odvuce paznju sa GT-a? Nije. Zasto? Odgovor je jednostavan. Ova igra je bila realnija,zanimljivija,bogatija sadrzajem i kao slag na tortu postojao je rally mod. Iako ne narocito razvijen ipak je bio u igri i predstavljao pravi odmor i vrucih ulicnih trka i egzoticnih automobila. Zato ako imate PS One a niste probali GT2,u sta realno ne verujem,probajte ga. Ukoliko nemate ps one skinite epsxe emulator i igrajte se. Necete zazaliti. Ocena:98 |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
|
![]()
Bolji je nego opis WaW, ali je opet nekako šturo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
opisi igara, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Direct x test - restart ? | miksajlo | Kvarovi | 2 | 27.1.2007 18:59 |
Test mašina 1 & Test mašina 2 | Anak1n | Tekstovi u SK | 29 | 14.5.2006 10:48 |
online internet test, i neki otvoreni portovi | bebeys | Internet tehnologije | 0 | 28.4.2006 14:59 |