![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1401 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
todos se uhvatio Kineza k'o pijan plota!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa i mi smo skromni! A šta bi ti očekivao lovca petaka. To će malo teže. Ne vidim da neko razvija lovca malog gabarita a da je pete generacije. Uostalom Rusi nikad,ali nikad neće dati Migove sa onim raznim slovnim oznakama poslednje generacije. Hoćemo li stari polovan repariran autobus ili nov? Treba konačno odlučiti. dalje onaj Mig 1.44 je stao sa razvojem. Voleo bih i ja F-35 ili još bolje SU-35, ali par komada vrede ko cela naša vojska.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1403 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
F-35 nije naročito gabaritan, mada ne znam kakve to veze ima. A ta filozofija da se strancima isporučuju daleko lošije verzije od onih koje idu ruskom vazduhoplovstvu je napuštena, jer su masovno počeli da gube mušterije raspadom varšavskog pakta. Pogledaj indijske Su-30. Fali im nešto, lošiji su od ruskih verzija? Čak i da jesu, normalno je da najbolje čuvaju za sebe, ali to je daleko od onih žestoko osakaćenih verzija poput 29-ki koje smo nekad kupili. MiG-35 u bilo kojoj varijanti bi nam sasvim lepo legao, jer je daleko ispred sadašnjih 29-ki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1404 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da osvežim temu. X-43A
Najbrži avion na svetu, preko 10 mahova. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Član
Član od: 15.3.2009.
Zahvalnice: 177
Zahvaljeno 71 puta na 56 poruka
|
![]()
Ja mislim da je to letelo jos pre nekoliko godina. Ali to je jako mala naprava...
http://en.wikipedia.org/wiki/NASA_X-43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa nije ovo avion ovo je UAV(bespilotna letjelica). A i u wikiju piše Unmanned.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1409 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.173
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1411 |
Veteran
|
![]()
ha,ha... voleo bih da pored moje zgrade prosisa 29-ka...
![]() ![]() secam se jedan orao je proleteo poprilicno nisko iznad moje zgrade... zao mi sto nisam slikao. One resident said: 'I couldn't believe how low they flew and how close they came to our building - I'm sure the pilot waved at me.' tipican americki smisao za humor (how anoying...) Poslednja ispravka: stepanov (3.11.2009 u 21:37) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
Zanimljiva fotka, ali ništa neobično.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Starosedelac
Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
|
![]()
Prije nekolike godine kod nas u Niksicu, iznad Trebjese na jedno 70+metara proletio nekoliko puta neki avion,pojma nemam koji je bio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Veteran
Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 113 puta na 92 poruka
|
![]()
Posto sam ja iz Batajnice..moram da kazem da sam totalno oguglao na te prelete(ispod 100m)..mada bilo je par momenata kada sam ,pre par godina,hteo da skacem sa terase..
![]() A..stose rusenja tice,nebiste verovali kad bih vam rekao da je bilo par incidenata ,jos pre NATO bombardovanja,koji ,pod Slobinom kapom jel, nikada nisu ni stigli do medija... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Veteran
|
![]()
kakvi incidenti? bas padovi aviona...?
inace u NS-u, kad smo vec kod te price, cesto na nebu se mogu videti galebovi sa crvenim straftama kako u formaciji prave razne lupinge verovatno letece zvezde vezbaju. mogu reci da su jako dobri, ali i zastrasujuci zbog niskog leta i padova(tj. lupinga) Poslednja ispravka: stepanov (4.11.2009 u 23:10) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
@BigBadVuk:
Incidenata je uvek bilo i biće, samo je žalosno kad se dese oni najteži a nisu morali. Dali svi oni stižu do medija? Ne, pa ni danas. Vojska je takva institucija, takav je poziv i tu nema mnogo šta može da se menja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1418 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
Da neko ne shvati pogrešno, to nije samo u našoj vojsci tako, nego u svakoj. Nikada se ne objavljuju pravi gubici čak ni u ratu (pa ni posle njega), a ni u miru. Znate li koliko je samo nuklearnog oružja bukvalno izgubljeno kada su posade na borbenim dežurstvima u doba Hladnog rata imale problema sa svojim letelilcama, pa su svoj tovar morali da pobacaju gde stignu. Naravno, ta oružja se nisu aktivirala i mnoga su uspešno vraćena u baze, ali dobar deo nikada nije pronađen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |
Starosedelac
Član od: 10.4.2006.
Zahvalnice: 167
Zahvaljeno 485 puta na 232 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Veteran
|
![]() Citat:
znam da sa ceneja cesto polecu galebovi i da ima i onaj chenej air show, samo mi nije jasno kako mlaznjaci polecu i slecu na trvu? koliko znam cenej nema pistu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
avijacija, avioni |
|
|