![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1381 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@Pentraksil
Mislio sam: šta znače ona dva spojena motora u jedan? A evo i jednog aviona robota pegasus... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Propali rumunski borbeni avion pete generacije koji je bio razvijan kad i naš avion koji nije takođe dočekao nultu seriju. IAR-95.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
Starosedelac
Član od: 10.4.2006.
Zahvalnice: 167
Zahvaljeno 485 puta na 232 poruka
|
![]()
Нисам знао да су они имали свој пројект.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Meni liči na mešavinu Orla (uvodnici, staklo kabine) i F-16 (nos i ostatak).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jeste, ali kad se uđe dublje u projekat, vide se nedostižne razlike.
Dalje, ovaj projekat je kao i naš razvijan sa Francuzima, Kinezima i drugim. Ovaj pre liči na Miraža ili još bliže Rafala kao i naš Supersonik. Još jedna zanimljivost u vezi našeg projekta Sirius ili Supersonika. On je imao kabinu sa četvorostrukom komandom koja se delila na digitalnu i analognu sa potpunom bezbednom komunikacijom, koja je za to vreme bila neprovaljiva za prisluškivanja. Posedovala je i mogućnost glasovnih komandi. Kabina ili kokpit je bio daleko ispred svih tada poznatih, tako da je izazivala čuđenje od najvećih svetskih igrača iz te oblasti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Veteran
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 252
Zahvaljeno 219 puta na 140 poruka
|
![]()
Mislim da je prototip te kabine još uvek negde u VOC-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
I prototip kabine, i sistema upravljanja glasom, i sistema prikaza podataka na HUDu i ostalo što je išlo uz to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo i te čuvene kabine od Supersonika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
Zanima me da li piloti mogu da budu levoruki? Pošto HOTAS sistem koji je standard na svakom iole modernom avionu nije baš podesan za levoruke ljude.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Deo inventara foruma
|
![]()
I meni je to malo čudno. pogotovo ako dodje do povređivanja desne ruke. mada kod tih modernih aviona u rtim situacijama postoji i auto pilot tj sistem za samonavodjenje pri sletanju, osim na druge vrsta terena koji nisu aerodrom i gde treba da ostoje manuelne komande. Stvarno, ako neko zna nešto o ovome što je Rocker postavio neka kaže. Najizraženiji desnjak je f-16 i Rafal, gde druga palica, bar kod rafala služi za kontrolu motora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1392 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() A ako pilot povredi ruku, levu ili desnu, nema letenja na neko vreme jedino ako nece nogom da daje potisak. Ako je jelte povredjen tokom leta, pa morace da improvizuje. Zlatno pravilo: ne panici....... ![]() Poslednja ispravka: pentraksil (19.10.2009 u 23:52) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da li postoje slike unutrashnjosti kabine nashih migova? Novih 29-ki naravno.
Poslednja ispravka: pentraksil (24.10.2009 u 2:14) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo kokpita!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1396 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]() Citat:
P.S. pa i kod svih civilnih aviona je throttle u sredini, tako da kapetan mora drzati poluvolan ili palicu levom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
Pilot ne-borbenog aviona mnogo nežnije manipuliše palicom nego pilot borbenog aviona, tj. pokreti su daleko blaži i sporiji, tako da to nije baš isto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Morao bih da se vratim na onu nashu raspravu o nabavci aviona. Nakon dosta istrazivanja (hehe ja nauchnik
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
Deo inventara foruma
|
![]()
To bi bila greška. Ta firma je u krizi i preti joj raspad. Jedina šansa za nas su avioni iz Kine. Oni su vrlo kvalitetni i pouzdni.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1400 |
Veteran
|
![]()
mislim da se ti kinezi jos nisu ni na trzistu dokazali a kamoli na bojistu... i pitanje je kakvi su nasi odnosi sa kinom.
a MiG... mislim da rusi NIKAD ne bi dozvolili da ta fabrika propadne... drzava bi pomagala novcano ako nista... a i ako fabrike ne bude bice onih koji ce proizvoditi delove jer u ruskoj vojsci ima stotina i hiljada aktivnih migova... ako mora biti za njih delova bice i za nasih 16 (ili koliko vec) komada |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
avijacija, avioni |
|
|