![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#141 | |||
Mythbuster
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Poslednja ispravka: Marko_L (4.12.2005 u 17:35) |
|||
![]() |
![]() |
#142 |
Novi član
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
NS Advertising and Marketing Reserch Agency mislim da nemaju sajt.
Za cene sam se zeznuo hteo sam da napisem u dolarima my mistake. A stvarno ajde reci mi ko zeli da igra te besplatne igre i igre od po 15$ koje su najveci trash |
![]() |
![]() |
#143 |
Mythbuster
|
![]()
Kao što sam i mislio, neka anonimna agencija koja nema ni svoj web sajt, i koja niti je dala javno dostupne rezultate istraživanja, niti se gde može naći na kom uzorku je vršeno istraživanje, niti gde je vršeno istraživanje.To je taman toliko verodostojno, koliko novopazarske "Lewis" farmerke.tako da ljudi, nemojte se gađati nekim procentima za koje nemate potporu.Mogu i ja da kažem da je prema istraživanju agencije "Marko's Marketing Research Agency" utvrđeno da 95% ljudi može da kupi original softver.Moja reč protiv tvoje, a istina je kao po običaju negde između.Naravno da ima ljudi koji sebi ni u ludilu ne bi mogli da priušte sebi ikakav komercijalni softver, međutim da pogledamo istini u oči, takvima softver baš i nije preko potreban, a što se tiče ovih drugih, oni svakako mogu da pazare nešto legalno.Ne mora svako da kupi igru koja je tek izašla iz pećnice.Evo gore na linku koji sam dao može da se vidi da recimo Grim Fandango košta 15$.E ajde mi sad reci da to niko ne može da plati, a ja znam gomilu ljudi (pa čak i onih koji su stalno u fazonu "Nema se para") koji toliko, pa i više potroše za jedno u veče u nekom kafiću.Znači treba stvari nazivati pravim imenima.Ljudi koriste pirate, ne zato što nemaju para, već zato što su pirati dostupni, a za pare će se već naći gde će se potrošiti.
|
![]() |
![]() |
#144 |
Novi član
|
![]()
Inace, alternative (besplatne, a dobre) postoje pod linux-om.
Blender za 3D MAX QCad za AutoCAD(a pri tome modu i da se exportuju radovi i da se otvore u AutoCAD-u) GIMP za PhotoShop itd. Glvno pitanje je da li vama smeta cinjenica da koristite proizvod of blood, sweat and tears bez placanja kada mozete da koristite besplatnu alternativu(ako vam u opste i treba) Nabavite neku distribuciju linux-a na DVD-u i videcete da ima cak i PREVISE software-a. za pocetnike preporucujem MANDRIVA Linux. Milsim da je u jednom svetu kompjutera pomenut ovaj sajt www.linuxo.org ovde potrazite neke stvari. Ima cak i malo zastarele AAA naslove za linux po smesnoj ceni koja prakticno pokriva samo rezanje i disk... A sto se igranja tice, pa i u bioskop kada ides platis, i u zooloski vrt, i u zabavni park, cak i kada treniras basket, placas. Naravno uvek moze da se uhvati krivina, ali poenta je koliko para toliko i muzike. Poenta je ako nemas para za software, nemoj da krades nego uzmi ono sto je besplatno. Zlocin je zlocin, bez obzira imao ti para da kupis nesto ili ne... P.S. Secate li se XIII? e to je bilo jebada crack-ovati. startujes igru, stignes do 4 nivoa, i dobijes porukuda ako hoces da igras XIII kupi original! Naravno i ta igra je razvaljena kasnije ali do tada... (nisam igrao ali sam procitao na mnogim forumima) |
![]() |
![]() |
#145 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#146 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
U principu, piratske kopije normalnim ljudima u normalnim zemljama služe kao "demo" verzije, da znaju šta da kupe a šta ne... a ne ko ovde, samo gomilaju pirate i još se hvale "nemam originale i nemam nameru da kupujem"... ajde za EA, njihove igre ni ja ne bih kupio
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Novi član
|
![]()
piraterija ce opasti kad nam skoci standard,Sta da kupim kad mi je plata 130 evra.A za crack sve sto covek smisli isti i razbije.
|
![]() |
![]() |
#148 |
Član
|
![]()
Puno je onih razvojnih timova koji:ej vidi sto dobar film ajde napravicemo igru po njemu,fanovi filma ce da kupuju igru a dok shvate da mi samo zaradjujemo na popularnosti filma ode kinta u nas dzep.Tacno piratske kopije su dobre kao demo verzija isprobas valja nevalja kupis i gotovo,medjutim ne jos u Srbiji piratska kopija i dalje jos sluzi i sluzice kao full verzija,nemao vize,nemamo njihov standard nemamo njihove lepe i bogate zivote a hoce da kupujemo njihove original igre e pa ne moze ziveli PIRATI
|
![]() |
![]() |
#149 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#150 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#151 |
Ponosni Eipixovac :)
|
![]()
Citao sam ovo i citao... i vi bre vrtite 2 stava na 8 strana!
Moj stav, koji drzim za zdrav je: Imam 15 godina- znam max bolje od nekih ljudi koji prave reklame (ili ih prave za 100 dinara, pa se ne razbacuju znanjem) Kako sam ga naucio? - piratska verzija Maxa, Photoshopa i svih programa koji su mi trebali Imam nameru da udjem u posao za par godina? - imam, naravno Da li cu ga raditi u piratima? - Ne, NARAVNO. Ako nishta, zbog chistog respect-a svim developerima koji su pravili ova cudesa Ako sutra pocnem da pravim igru sa drugom koji progira, bez namere da je prodajem, da li cu kupiti legalan MAX za 3500$? - NE NARAVNO! Jer nemam 200 $ da kupim graficku... Eto... |
![]() |
![]() |
#152 | |||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Prekjuce su udarali po sankcijama,juce bacali bombe nad mojom glavom a danas mi uvaljuju original software po njihovom standardu. Ja najradije zelim da kupim original igru ali dok mi je plata bednih 100e to necu moci a ti i Marko mozete slobodno (kad vec tolko imate para)da mi posaljete Grim Fandanga. |
|||
![]() |
![]() |
#153 | ||||
Mythbuster
|
![]() Citat:
Citat:
http://www.sk.co.yu/1998/12/siop06.html Citat:
Citat:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
#154 | |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#155 | |
Član
|
![]() Citat:
A sto se tice NATO Softvera bas si me dobro nasmejao i podsetio da postoji jedna igra America's Army: http://www.americasarmy.com/. Igru je razvila Americka vlada ne bas NATO vec presedavajuci NATO-a. Bre... |
|
![]() |
![]() |
#156 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#157 | |
Veteran
Član od: 7.11.2005.
Zahvalnice: 353
Zahvaljeno 268 puta na 153 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To mi je jedna od najdrazih igrica koje sam igrao(tek da se zna). |
|
![]() |
![]() |
#158 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]()
Ljudi pa mi ne bi imali kompove da nemamo pirate, jer kad pogledate, koje mi sve programe imamo instalirane, sve to ukupno izadje mnogo vise nego sam komp, da su originali!Tako da su pirati kod nas ekstra stvar, sve dok se oni buzdovani od izdavaca ne uzmu u pamet pa spuste cene originala, kao sto su odradili ovi za dvd filmove!Dotle cemo biti ilegalci...A znam da nas je takvih ne 99% nego 100%!!!Osim mozda onih koji su teski k`o Karici! Ma ni njima se ne daju pare za kad vide cene.Mogu BMW da kupe od para za originale!Strasno!
|
![]() |
![]() |
#159 | ||
Mythbuster
|
![]() Citat:
Citat:
![]() Koliko se ja sećam (mrzi me da proverama) zar ne beše America's Army besplatan ? Znači ti hoćeš da kažeš da su proizvođači igara veći zločinci od NATO-a ![]() |
||
![]() |
![]() |
#160 | |
Novi član
Član od: 3.12.2005.
|
![]() Citat:
Ali da stanem na kraj polemici sa tobom posto ti verovatno zivis od mamine i tatine plate, ili nisi sa ovih prostora pa nerazumes kako zivi 90% Srbije. Veruj mi da mi je drago da znam da postoji bar jedan covek (ti) koji moze sebi da priusti 20 tak eura mesecno za original softver! Zivim u nadi da cemo i mi (90%) obicnih srba moci uskoro isto!! Logout! |
|
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|