Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > O igrama uopšte
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.)

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.12.2005, 17:05   #141
Marko_L
Mythbuster

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 368 puta na 146 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko_L Slanje poruke preko Skypea korisniku Marko_L
Određen forumom Re: Pirati???

Citat:
Po anketama samo 2,5% ljudi u Srbiji moze sebi da priusti original a sta da rade ostalih 97,5%?
Kojoj anketi ? Čijoj anketi ? Može link ?
Citat:
Jel treba da se izoluju od sveta samo zato sto ne mogu da daju 40 50 evra za CD?
Ne košta svaki progra ili igra 40-50 evra, čak šta više to je velika cena i za najnovije AAA naslove, jer najskuplji su negde oko 40-50$ što je oko 30-38 evra.A kao što već rekoh ima i beplstanih programa i igara, a pored toga i jeftinih alternativa čije cena ne prelazi 15$.Prema tome, ne pričaj napamet.
Citat:
Ja sam od malih nogu koristio SAMO pirate.
Good for you.

Poslednja ispravka: Marko_L (4.12.2005 u 17:35)
Marko_L je offline  
Stara 4.12.2005, 17:31   #142
Low Rider
Novi član

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

NS Advertising and Marketing Reserch Agency mislim da nemaju sajt.
Za cene sam se zeznuo hteo sam da napisem u dolarima my mistake.
A stvarno ajde reci mi ko zeli da igra te besplatne igre i igre od po 15$ koje su najveci trash
Low Rider je offline  
Stara 4.12.2005, 17:44   #143
Marko_L
Mythbuster

Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko_L Slanje poruke preko Skypea korisniku Marko_L

Kao što sam i mislio, neka anonimna agencija koja nema ni svoj web sajt, i koja niti je dala javno dostupne rezultate istraživanja, niti se gde može naći na kom uzorku je vršeno istraživanje, niti gde je vršeno istraživanje.To je taman toliko verodostojno, koliko novopazarske "Lewis" farmerke.tako da ljudi, nemojte se gađati nekim procentima za koje nemate potporu.Mogu i ja da kažem da je prema istraživanju agencije "Marko's Marketing Research Agency" utvrđeno da 95% ljudi može da kupi original softver.Moja reč protiv tvoje, a istina je kao po običaju negde između.Naravno da ima ljudi koji sebi ni u ludilu ne bi mogli da priušte sebi ikakav komercijalni softver, međutim da pogledamo istini u oči, takvima softver baš i nije preko potreban, a što se tiče ovih drugih, oni svakako mogu da pazare nešto legalno.Ne mora svako da kupi igru koja je tek izašla iz pećnice.Evo gore na linku koji sam dao može da se vidi da recimo Grim Fandango košta 15$.E ajde mi sad reci da to niko ne može da plati, a ja znam gomilu ljudi (pa čak i onih koji su stalno u fazonu "Nema se para") koji toliko, pa i više potroše za jedno u veče u nekom kafiću.Znači treba stvari nazivati pravim imenima.Ljudi koriste pirate, ne zato što nemaju para, već zato što su pirati dostupni, a za pare će se već naći gde će se potrošiti.
Marko_L je offline  
Stara 4.12.2005, 21:54   #144
Panta
Novi član

Inace, alternative (besplatne, a dobre) postoje pod linux-om.
Blender za 3D MAX
QCad za AutoCAD(a pri tome modu i da se exportuju radovi i da se otvore u AutoCAD-u)
GIMP za PhotoShop
itd.

Glvno pitanje je da li vama smeta cinjenica da koristite proizvod of blood, sweat and tears bez placanja kada mozete da koristite besplatnu alternativu(ako vam u opste i treba)

Nabavite neku distribuciju linux-a na DVD-u i videcete da ima cak i PREVISE software-a.
za pocetnike preporucujem MANDRIVA Linux. Milsim da je u jednom svetu kompjutera pomenut ovaj sajt www.linuxo.org
ovde potrazite neke stvari. Ima cak i malo zastarele AAA naslove za linux po smesnoj ceni koja prakticno pokriva samo rezanje i disk...

A sto se igranja tice, pa i u bioskop kada ides platis, i u zooloski vrt, i u zabavni park, cak i kada treniras basket, placas.
Naravno uvek moze da se uhvati krivina, ali poenta je koliko para toliko i muzike.

Poenta je ako nemas para za software, nemoj da krades nego uzmi ono sto je besplatno. Zlocin je zlocin, bez obzira imao ti para da kupis nesto ili ne...

P.S.
Secate li se XIII?
e to je bilo jebada crack-ovati.
startujes igru, stignes do 4 nivoa, i dobijes porukuda ako hoces da igras XIII kupi original!
Naravno i ta igra je razvaljena kasnije ali do tada...
(nisam igrao ali sam procitao na mnogim forumima)
Panta je offline  
Stara 4.12.2005, 22:55   #145
TtuEd
Član

Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku TtuEd Slanje poruke preko MSN-a korisniku TtuEd Slanje poruke preko Skypea korisniku TtuEd

Citat:
Support The Companies That Produce Quality Software!
If You Enjoyed This Product, Buy It! Software Authors Deserve Support!!
Ovo je manje-vise standardni tekst na kraju svakog "info" faila koji se dobija uz crackovani primerak igre. Princip slobodne razmene informacija, misljenja i svega ostalog ne podrazumeva besomucno skupljanje "piratskih" izdanja, i kad vam trebaju i kad vam ne trebaju, i kad mozete i kad ne mozete da ih kupite
TtuEd je offline  
Stara 4.12.2005, 23:02   #146
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka

U principu, piratske kopije normalnim ljudima u normalnim zemljama služe kao "demo" verzije, da znaju šta da kupe a šta ne... a ne ko ovde, samo gomilaju pirate i još se hvale "nemam originale i nemam nameru da kupujem"... ajde za EA, njihove igre ni ja ne bih kupio , ali Bioware i drugi RPG developeri se polako ali sigurno okreću profitabilnijem konzolnom tržištu, pogodite zašto...
voodoo_ je offline  
Stara 4.12.2005, 23:10   #147
mikimanc
Novi član

piraterija ce opasti kad nam skoci standard,Sta da kupim kad mi je plata 130 evra.A za crack sve sto covek smisli isti i razbije.
mikimanc je offline  
Stara 4.12.2005, 23:56   #148
Maximus
Član

Puno je onih razvojnih timova koji:ej vidi sto dobar film ajde napravicemo igru po njemu,fanovi filma ce da kupuju igru a dok shvate da mi samo zaradjujemo na popularnosti filma ode kinta u nas dzep.Tacno piratske kopije su dobre kao demo verzija isprobas valja nevalja kupis i gotovo,medjutim ne jos u Srbiji piratska kopija i dalje jos sluzi i sluzice kao full verzija,nemao vize,nemamo njihov standard nemamo njihove lepe i bogate zivote a hoce da kupujemo njihove original igre e pa ne moze ziveli PIRATI
Maximus je offline  
Stara 5.12.2005, 0:19   #149
MilanSM
Član

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 155 puta na 93 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku MilanSM

Citat:
Viper kaže:
Meni je problem u drugoj stvari, zašto bi neko davao toliko para za određeni program. Shvatam ja da je uloženo mnogo vremena u vrhunsku igru i da je neko proveo nedelje (čuj nedelje) kraj ekrana, i da na kraju taj neko očekuje dobit od svog rada, ali što je mnogo, mnogo je.

Mi nemamo standard dovoljno visok da sada tu nešto kupujemo originale kada nam se ćefne, a decenija/e piraterije su nas navikle na mnogo stvari koje su prefinjenim zapadnjacima nepojmljive, pa ja imam par hiljada eura u softveru na mom računaru od dvesto evrića, volim brate da se zezam u photoshopu.
A uz to volim da isprobam sve nove igrarije (izinjavam se - umetnička dela) na tržištu, kada mogu da ih pokrenem, još jedan bonus, nema tu silnog kopanja po netu za recenzijama i novim prikazia da bi odlučio u šta da uložim svojih, krvavo stečenih, pedesetak evra
Ovako dam dvesto kinti, valja - super, nevalja - kanta, i milina.
Kuzma je svojevremeno tako lepo pisao o ovoj problematici, udare mi suze na oči dok naviru sećanja.

Crack neće nestati, nikada, rekoh i nastavih da igram novi Barbarian Invasion bez ikakve griže savesti.
A novi način (uslovno) crackovanja, sa minidiscom, mi se i onako više sviđa, bez džaranja exe fajla, k'o da igraš original , daj bože da zaživi.
slazem se sa tobom
MilanSM je offline  
Stara 5.12.2005, 0:22   #150
MilanSM
Član

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 155 puta na 93 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku MilanSM

Citat:
Voodoo_NBGD kaže:
U principu, piratske kopije normalnim ljudima u normalnim zemljama služe kao "demo" verzije, da znaju šta da kupe a šta ne... a ne ko ovde, samo gomilaju pirate i još se hvale "nemam originale i nemam nameru da kupujem"... ajde za EA, njihove igre ni ja ne bih kupio , ali Bioware i drugi RPG developeri se polako ali sigurno okreću profitabilnijem konzolnom tržištu, pogodite zašto...
pa bice i sony emulatora a kad budem imao (zaradio) dovoljno kesa, normalno da cu kupiti original, ali do tada...
MilanSM je offline  
Stara 5.12.2005, 0:37   #151
3dM@niak
Ponosni Eipixovac :)

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 72
Zahvaljeno 80 puta na 52 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku 3dM@niak

Citao sam ovo i citao... i vi bre vrtite 2 stava na 8 strana!
Moj stav, koji drzim za zdrav je:
Imam 15 godina- znam max bolje od nekih ljudi koji prave reklame (ili ih prave za 100 dinara, pa se ne razbacuju znanjem)

Kako sam ga naucio? - piratska verzija Maxa, Photoshopa i svih programa koji su mi trebali

Imam nameru da udjem u posao za par godina? - imam, naravno

Da li cu ga raditi u piratima? - Ne, NARAVNO. Ako nishta, zbog chistog
respect-a svim developerima koji su pravili ova cudesa

Ako sutra pocnem da pravim igru sa drugom koji progira, bez namere da je prodajem, da li cu kupiti legalan MAX za 3500$? - NE NARAVNO! Jer nemam 200 $ da kupim graficku...

Eto...
3dM@niak je offline  
Stara 5.12.2005, 0:46   #152
Maximus
Član

Citat:
prema istraživanju agencije "Marko's Marketing Research Agency" utvrđeno da 95% ljudi može da kupi original softver.
Kakva bre Markova agencija kakvih 95% koga su to ispitivali politicare alo ti zivis u Srbiji
Citat:
Grim Fandango
Grim Fandango odakle nam to dolazi od mladog perspektivnog razvojnog tima sa Obale Slonovace koji su pravi tandem timu iz Kazahstana
Citat:
Ljudi koriste pirate, ne zato što nemaju para
Ma jok iz postovanja prema piratima
Prekjuce su udarali po sankcijama,juce bacali bombe nad mojom glavom a danas mi uvaljuju original software po njihovom standardu.
Ja najradije zelim da kupim original igru ali dok mi je plata bednih 100e to necu moci a ti i Marko mozete slobodno (kad vec tolko imate para)da mi posaljete Grim Fandanga.
Maximus je offline  
Stara 5.12.2005, 1:47   #153
Marko_L
Mythbuster

Citat:
Kakva bre Markova agencija kakvih 95% koga su to ispitivali politicare alo ti zivis u Srbiji
Ista kao ona što je utvrdila da 2% ljudi može da kupi original...bre
Citat:
Grim Fandango odakle nam to dolazi od mladog perspektivnog razvojnog tima sa Obale Slonovace koji su pravi tandem timu iz Kazahstana
Oh bože
http://www.sk.co.yu/1998/12/siop06.html
Citat:
Prekjuce su udarali po sankcijama,juce bacali bombe nad mojom glavom a danas mi uvaljuju original software po njihovom standardu.
Nas je bombardovao NATO, sankcije je uveo NATO, a koliko ja znam NATO ne proizvodi softver, a i ako proizvodi ja ne znam nikoga ko isti koristi.Prema tome, ne znam o čemu ti pričaš.
Citat:
Ja najradije zelim da kupim original igru ali dok mi je plata bednih 100e to necu moci
Pa radi nešto drugo gde je plata veća od 100 evra.Misliš da ćeš ako sediš i igraš se da dobiješ veću platu ? Neko će tek tako da dođe i kaže, "Ah pa da, ti si onaj što ne može bez igranja, to cenim, evo ti odma sada odma 10.000 evra plata."
Marko_L je offline  
Stara 5.12.2005, 2:01   #154
zleetherius
Član

Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Citat:
Carl Jonson CJ kaže:
Slažem se s tobom.Međutim,da bi ljudi počeli kupovati originale treba uraditi dve stvari:
Povećati životni standard i napraviti svest da je piraterija nešto loše.Tek onda se može razmišljati o kupovini originala.
nije u pitanju da je to lose, naprotiv da neko ima para za bacanje sigurno bi pre qpio original nego neku piratsku verziju, koja 20% ne radi. kad imam para, trudim se bar domaca muzicka izdanja da qpim originale koja su izmedju 400-600 dinara sto i nije toliko sqpo obracajuci paznju na kvalitet omota cd, a i osecas se lepse kad qpis original ;D. bar se ja osecam bolje. sto ne znaci da cu da dajem 1500 dinara za neki strani album. mozda kad budem zaradjivao dovoljno da na hobi trosim oko 50-100evra mesecno. do tada
zleetherius je offline  
Stara 5.12.2005, 3:26   #155
Maximus
Član

Citat:
Nas je bombardovao NATO, sankcije je uveo NATO, a koliko ja znam NATO ne proizvodi softver, a i ako proizvodi ja ne znam nikoga ko isti koristi.Prema tome, ne znam o čemu ti pričaš.
U kom svetu ti zivis nisu oni krivi oni samo prave dobre zanimljive igre bas zbog toga sto nisu digli butove sa stolice dok je njihova zemlja bombardovala neku drugu sto ih nije briga za sta placaju porez sto ih ne zanima situacija a mogu da nam kroje sudbinu i decko pricam o svim zapadnim zemljama ali odaljio sam se od teme zato cu reci jos jednom Ziveli Pirati ja ih shvatam kao jedan od obrazovnih elemenata u Srbiji.
A sto se tice NATO Softvera bas si me dobro nasmejao i podsetio da postoji jedna igra America's Army:
http://www.americasarmy.com/.
Igru je razvila Americka vlada ne bas NATO vec presedavajuci NATO-a.
Bre...
Maximus je offline  
Stara 5.12.2005, 4:05   #156
TtuEd
Član

Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku TtuEd Slanje poruke preko MSN-a korisniku TtuEd Slanje poruke preko Skypea korisniku TtuEd
Thumbs down Re: Pirati???

Citat:
Maximus kaže:
To je jedna od najoriginalnijih Avantura ikada napravljenih...
TtuEd je offline  
Stara 5.12.2005, 10:43   #157
GaleOm
Veteran

Član od: 7.11.2005.
Zahvalnice: 353
Zahvaljeno 268 puta na 153 poruka

Citat:
Maximus kaže:
Nemogu da dodjem sebi. TI STVARNO NISI CUO ZA GRIM FANDANGA

To mi je jedna od najdrazih igrica koje sam igrao(tek da se zna).
GaleOm je offline  
Stara 5.12.2005, 12:05   #158
Master Neo
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka

Ljudi pa mi ne bi imali kompove da nemamo pirate, jer kad pogledate, koje mi sve programe imamo instalirane, sve to ukupno izadje mnogo vise nego sam komp, da su originali!Tako da su pirati kod nas ekstra stvar, sve dok se oni buzdovani od izdavaca ne uzmu u pamet pa spuste cene originala, kao sto su odradili ovi za dvd filmove!Dotle cemo biti ilegalci...A znam da nas je takvih ne 99% nego 100%!!!Osim mozda onih koji su teski k`o Karici! Ma ni njima se ne daju pare za kad vide cene.Mogu BMW da kupe od para za originale!Strasno!
Master Neo je offline  
Stara 5.12.2005, 17:41   #159
Marko_L
Mythbuster

Citat:
U kom svetu ti zivis nisu oni krivi oni samo prave dobre zanimljive igre bas zbog toga sto nisu digli butove sa stolice dok je njihova zemlja bombardovala neku drugu sto ih nije briga za sta placaju porez sto ih ne zanima situacija a mogu da nam kroje sudbinu
A zašto bih trebalo da ih zanima.Pa nije to Srbija, pa da se svi bave politikom, i guraju noseve u tuđa posla.Oni su programeri i rade svoj posao.Da li bi tebe mnogo zanimalo da tvoja zemlja bombarduje neko pleme u Južnoj Americi ? Naravno da ne bi nego bi ćutao i radio svoj posao.
Citat:
A sto se tice NATO Softvera bas si me dobro nasmejao i podsetio da postoji jedna igra America's Army:
http://www.americasarmy.com/.
Igru je razvila Americka vlada ne bas NATO vec presedavajuci NATO-a.
Al' ti je argument
Koliko se ja sećam (mrzi me da proverama) zar ne beše America's Army besplatan ? Znači ti hoćeš da kažeš da su proizvođači igara veći zločinci od NATO-a
Marko_L je offline  
Stara 5.12.2005, 18:39   #160
brickboss
Novi član

Citat:
Marko_L kaže:
Kojoj anketi ? Čijoj anketi ? Može link ?
Good for you.
Da nisi uskih pogleda i da nisi podlozan manipulaciji znao bi da je prosecna plata u srbiji 18000din (dinar manje vise), uzevsi u obzir da su u prosek ulazile i plate poslanika koje su oko 100 000din, znaci da obican covek prima oko 14000. Pa kad oduzmes komunalije, hranu, stanarinu... + tv pretplatu!!!! Gde se tu rodjace uklapa 20 eura za igru??
Ali da stanem na kraj polemici sa tobom posto ti verovatno zivis od mamine i tatine plate, ili nisi sa ovih prostora pa nerazumes kako zivi 90% Srbije. Veruj mi da mi je drago da znam da postoji bar jedan covek (ti) koji moze sebi da priusti 20 tak eura mesecno za original softver! Zivim u nadi da cemo i mi (90%) obicnih srba moci uskoro isto!!
Logout!
brickboss je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:27.