![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#421 | ||
Mythbuster
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
#422 |
Član
Član od: 29.11.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 88 puta na 66 poruka
|
![]()
Da nema pirata, ko zna kada bi mnogi od nas imali prilike da igraju mnoge igrice. Hajde ljudi, komentarisete tu sve nove igre, i kao kupili ste originale? Nemojte biti licemeri.
|
![]() |
![]() |
#423 |
Starośeđelac
|
![]()
Iskreno,nikad nisam kupio original igru,ove Max Payne 2,FIFA,Far Cry mi je doneo tata kad je bio u Nemackoj i to je sve.Nije da nemam novca za originale,ali mi izgleda glupo da dajem 10 i vise evra da bih uzeo nesto sto mogu da kupim za 2,5 evra i imam isti dozivljaj kao sa originalom.Makar se trudim da kupujem uvijek original diskove sa muzikom,ali sto se igara tice,ovdje u Niksicu je izbor mnogo ogranicen,sad je u CG stupio ovaj zakon o pirateriji,ali ga ne postuje niko tako da su pirati na svakom koraku.Ali,cak i da imam izbora,uzeo bih piratski disk(bez ako nije licno tu igru programirao neki moj friend,tada bih iz prijateljstva uzeo original i omogucio mu da zaradi na onome sto je napravio;u nekom drugom slucaju ne).Znam da nije posteno,ali nije ni standard u CG nimalo veliki da bi se mogle davati pare za originale.
|
![]() |
![]() |
#424 |
Veteran
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 32 puta na 20 poruka
|
![]()
@Marko_L
Ako si prochitao, ja sam ti lepo rekao:Poshto ovde nisi zadovoljan, ako si dobar programer, za tebe ce biti posla u inostranstvu gde svi kupuju originale i nemoj ovde na forumu da se zalish kako niko nece da kupuje domaci softver. Da li si se mozda zapitao zashto niko ne kupuje domaci softver ? Da neki DOBAR domaci softver koshta 500 dinara, ja bih ga odmah kupio, ako ne iz neke preke potrebe, onda iz chistog patriotizma. A taj zakon o pirateriji/whatever je bio i za onu akciju od pre 2-3 godine kao svaki video i dvd klub mora da ima original filmove etc., da bi za godinu dana pochelo da se uz svake dnevne novine dobija po jedan dvd film, ili to shto na svakoj trafici imash da kupish dvd za 150-200 dinara, koliko bi otprilike koshtalo i iznajmljivanje u dvd klubu. I tu dolazi do izrazhaja mentalitet svakog Srbina: Zashto da iznajmljujem dvd kad ga za te pare mogu imati za stalno ? Srbija je sve, samo ne normalna zemlja ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | ||
Član
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 7 puta na 5 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
#426 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Sta mislis da li se server placa? (ako izuzmemo krsheve koje godisnje poseti manje od deset ljudi) Dalje, ako ti i neko kupi igru potrebno je srediti nacin placanja. I tu se opet drugi posrednik ugradjuje. Dalje, najveci broj potencijalnih kupaca ide na sajtove koje drze firme koje dodatno naplacuju svoje ime i usluge. I da ne nabrajam jer vas u osnovi i ne zanima, vec pokusavate da dokazete da ste u pravu. Uglavnom, kada se svi ugrade cena brzoooo naraste. LM, iz vasih postova se vidi da i ne razmisljate o kupovini legalnog softvera jer ono sto vi navodite su najskuplja resenja. Ima mnooogo nacina da se dodje do igara po manjim cenama ali ocigledno vas bas briga. Najlakse je biti lopov. (dok te ne uhvate ![]() Ali ono sto je najgore je ta bahatost tipa: "Idite iz zemlje!". Koji si bre ti faktor pa da tako imperativno zahtevas? I to da bi se na miru bavio kriminalom!? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#427 | |||
Mythbuster
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() I ja se uopšte ne žalim... samo komentarišem na koji način piraterija ubija domaću industriju... nema tu šta da se žali i kuka, nego se lepo podnese krivična prijava, pa neko odleži koju godinu i tako ![]() Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
#428 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ne cvetaju svima ruze, iako je neko uspesan u ucenju i snadje se za neki posao onda mora sebe da izdrzava i jos dosta toga, nisu svi nasledili nesto a i sumnjam da ima prevaranata/politicara ili njihovih potomaka ovde na forumu tako da nekima nije svejedno da li ce dati piratima 70-80 ili 100 pa i vise dinara za neki proizvod a ne 2-3 hiljade za original!!! Pa vecina nas skuplja za zeljeni deo mesecima kes, a da ne govorim o onome da dobijamo komp koji smo zeleli da kupimo u pocetku tek kada zastari.... |
|
![]() |
![]() |
#429 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ja ne znam da li je neko nekome ko je imao slicnih problema dosao u pomoc a da nije na kraju izvisio kod nas, i ostali u drugim granam imaju problema i to ozbiljnijih pa se snalaze-niko im ne pomaze iako je to ozbiljnije od pomenutog. Ne mislim da je to pogresno, ali je to neizvodljivo osim u slucaju da neko ne zalozi svooje **pe a kako da ga zalozimo kada nema vise, jedva postojimo!!! Ni meni se ne svidja kada vidim nekog supljoglavca koji ima brz net kuci i par rezaca i uzima pare tako, jos kada na prodajno mesto dodje boljim kolima od mojih roditelja visokih intelektualaca itd. ali kada pored svega toga mutavi panduri prolaze tuda i stanu kod njega da gledaju filmove i nista e sta reci onda??? Samo ovo: treba bre da nas zezaju i sankcionisu ovi sa zapada kada smo glupi...ali navikne se posle toliko vremena, ono sto rece, ostacemo jos malo ovde pa ako treba i ilegalno preko ![]() |
|
![]() |
![]() |
#430 | |
Član
|
![]()
sever se placa ali kazi tacnu cenu servera i koliko kosta pravljenje onih pakovanja za softver i ostalo.
a sto se tice toga sto vecina ide na skuplje servere, postoji marketing pa se fino izreklamira softver, ako sto se uostalom i radi na trzistima gde se kupuju originali. cena u svakom slucaju mora da naraste. jel ti mislis da nema pirata da bismo svi pohrlili da kupujemo domaci softver? kao da nema jeftinih stranih resenja koja opet ne kostaju mnogo? i koja naravno mogu da se downloaduju? Citat:
zabioravljate na ocigledam primer rusije gde cveta piraterija ali ljudi prave odlicne igre, cini mi se da su heroji 5 upravo napravljeni tamo. |
|
![]() |
![]() |
#431 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Cesto stanje kod nas ![]() p.s. mislim takvo nadmeno ponasanje osoba koje uglavnom nisu upucene u diskusiju do nivoa koji je primeran inteligentnijim osobama. Ne mislim nista lose o nikome ovde samo hocu da kazem da je cesta pojava... a i zemlja nam nije ista vise ![]() |
|
![]() |
![]() |
#432 |
Deo inventara foruma
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
E ozbiljno mislim da je vreme da se ova tema zaključa!
Beskorisni postovi, koji se uzgred ponavljaju po ko zna koji put, samo zauzimaju mesta na SK-ovom serveru. Ostavite malo mesta i za nešto konstruktivnije ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Član
|
![]()
samo sacekajte da mi neko odgovori na primer rusije, bas me interesuje sta imaju da kazu
|
![]() |
![]() |
#434 | ||
Veteran
|
![]() Citat:
To je osnovna ideja komunizma. Gradjanin ne misli nista vec je tu drzava (pardon, partija) da misli za njega. Ona ce da ga zaposli, Ona ce da mu nadje stan, Ona ce da odredi gde ce i kako ziveti, Ona ce... U prevodu: partija misli a gradjanin izvrsava = komunizam. ![]() Nece se nista resiti dok sedimo i konstatujemo (kukamo) kako stvari nisu dobre. Ne treba ocekivati da pandur juri za svakim kriminalcem i deli pravdu jer je to neizvodljivo. (to bi bili neki superpanduri ![]() Potpuno je drugacija situacija ako kazes da je pandur prosao i nije uradio nista ili ako je dobio prijavu i nalog i opet nije uradio nista. U prvom slucaju uvek postoje neka vadjenja, ali u drugom ako ne dela onda je jasno ko dan da je rec o korupciji i treba da sledi otkaz. U drugom slucaju cak i kad nisu voljni da delaju ipak se stvar bar malo pomeri sa mrtve tacke. Prema tome ako mislis da doticni radi ono sto ne treba a ti ga prijavi. Pa nek' zakon onda resava. A ako ne resi postoje vise instance. ![]() Citat:
![]() ![]() Stvarno smo drusto sa duboko ukorenjenom "tradicijom diktature". ![]() Zar nikome to ne smeta i nije spreman da kaze dosta vise? |
||
![]() |
![]() |
#435 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() U Japanu ne ide. BTW, ali opet su izdavaci oni sa zapada koje vi toliko mrrzzzite. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#436 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.764
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Sto znaci da treba da izdajes softver za strano a ne domace trziste.
Mada moze i za domace ako radis po narudzbini. Takodje anti-piratska kontrola je bolja za firme, pa je biznis softer unosniji sto se tice domaceg trzista (zasto firma da rizikuje kaznu sa piratima, ako domaci "original" nije preterano skup). |
![]() |
![]() |
#437 |
Mythbuster
|
![]()
Prvo Rusija ima niži procenat piraterije od nas, koji je uzgred u stalnom padu tokom ovih godina... i po poslednjim procenama BSA, iznosi oko 85%, što je očigledno sasvim dovoljno da se pojave bar neke kompanije koje mogu da rade na visokobudžetnim naslovima. Druga stvar, Rusija ima mnogo veće tržište i mnogo povoljniji odnos procenta piraterije i broja stanovnika. A treće, čak ni u toj situaciji, Rusija nije samostalno izdala gotovo nijednu ozbiljnijiu igru, već praktično rade outsorcing za strane izdavače, što znači da od toga ni rublja ne ide samoj državi i njenim građanima, što će se ukoliko se pad piraterije nastavi ovim tempom, ubrzo promeniti. A kod nas je procenat piraterije preko 95% bez nagoveštaja da će se to smanjiti, imamo samo jedan tim koji je ozbiljno pokušao sa nekom igrom, a to je Gamyus, a svi znamo kako su prošli, ponajviše zbog nedostatka finansija, i malo šansi da se jak strani izdavač zainteresuje da unajmi neki tim iz Srbije, jer guess what, mi nemamo ozbiljne timove u Srbiji... Svaki ruski tim je godinama prvo radio za svoje tržište, pre nego što ih je neko unajmio da rade neki visokobudžetni naslov...
|
![]() |
![]() |
#438 |
Starosedelac
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 154 puta na 115 poruka
|
![]()
Ah, ne mogu da verujem da je ova tema jos uvek aktuelna. Svako misli da treba nesto da kaze na temu piraterije. Pa dobro, "kud svi Turci, tu i Mujo", tj. da se i ja izjasnim. Ne kupujem originale, jer nemam para, ali bih svakako kupovao da imam. Definitivno nije isto iskustvo da se znojis i mucis pola sata da bi pokrenuo p!ratsku igru, da otkacinjes kablove i sje8avas sistem, i da lepo ko covek kupis original, koji dolazi lepo upakovan (sa sve masnicom
![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.764
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Pa sad da znas, s druge strane ljude sa originalima nervira kad moraju da ubace CD svaki put kad igraju igru, ili kad moraju da su uvek online zbog nekog tamo steama.
Njih nervira jer korisnici piratskih nasjova nemaju ove za***ancije. A jos vise kad originalni naslov poseduje Starforce. S tog razloga, ja i za one originalne naslove koje imam koristim crackove i sve ostalno. Zasto da izgrebem od upotreba grdno placen original. Apsurd situacije, zar ne... |
![]() |
![]() |
#440 |
Član
|
![]()
izdavac moze da bude bilo ko ko ima para, rusi biraju strane izdavace jer oni plasiraju igru na strano trziste posto na ruskom ne mogu nista da prodaju. opet mislim da je jeftinije staviti igru na net nego praviti pakovanje za svaku posebno itd.
|
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|