Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.7.2009, 14:28   #1
Kurdt
Član

Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 18 puta na 15 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Kurdt
Određen forumom Elta-Kabel

Korisnik sam Elta-Kabel interneta i koristim paket 512/128 Kbps (flat). Modem koji su mi dali na koristenje je Thomson TCM420.
Desk PC sam povezao preko usb-a, a notebook preko mreznog kabla. Ujedno sam napravio i lokalnu mrezu i podijelio stampac i internet. E ono sto me interesuje je kako to da oba racunara u istom momentu imaju konekciju 512/128 Kbps? Naravno, nije da se bunim ali bih volio da mi to neko objasni?
Kurdt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.7.2009, 14:44   #2
Mario Pavićević
Deo inventara foruma

Avatar korisnika Mario Pavićević

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 508
Zahvaljeno 1.137 puta na 821 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mario Pavićević
Određen forumom Re: Elta-Kabel

Protok se ne deli na pola, vec svako koristi maksimum koji je trenutno raspoloziv. Ako na jednom racunaru ne skidas nista na drugom ces imati maksimalnu brzinu od 512/128. Ali ako skidas na oba istovremeno protok ce se deliti.
Mario Pavićević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.7.2009, 15:07   #3
Kurdt
Član

Citat:
Mario Pavićević kaže: Pregled poruke
Protok se ne deli na pola, vec svako koristi maksimum koji je trenutno raspoloziv. Ako na jednom racunaru ne skidas nista na drugom ces imati maksimalnu brzinu od 512/128. Ali ako skidas na oba istovremeno protok ce se deliti.
Ma znam ja to, kada je "normalan" interent u pitanju. Koristio sam WiMAX i dijelio internet na dva PC preko switch-a i islo je po principu "ko vishe uhvati". Ali ovde je drugacija situacija. Na desk PC-u stavim da mi se skida nesto sa RapidShare-a i ono ide brzinom od 62-63 KB/s, a u isto vrijeme na notebook-u stavim da se skida neki torent i on takodje ide 62-63 KB/s. Kako???
Takva situacija nije samo kod mene, nego kod svih koristnika Elta-Kabel intereneta u Trebinju. Primjera radi, moj kolega na poslu ima paket od 1Mbps i ukljuci po torent na 4 racunara, a oni u isto vrijeme svi vuku preko 120 KB/s.
Ponovo kazem, ne zalim se ja, ali jednostavno mi to nije jasno, posto slobodno mogu da kazem nisam cutuk sto se tice racunarskih mreza i komunikacija.
Stara 7.7.2009, 16:58   #4
JovanK
V.I.P. Phone Zone

Član od: 10.9.2006.
Lokacija: Trebinje @REPUBLIKA_SRPSKA@ Moja mašina:Fujitsu AH530
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 1.097 puta na 714 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku JovanK Slanje poruke preko Skypea korisniku JovanK

Citat:
Kurdt kaže: Pregled poruke
Ma znam ja to, kada je "normalan" interent u pitanju. Koristio sam WiMAX i dijelio internet na dva PC preko switch-a i islo je po principu "ko vishe uhvati". Ali ovde je drugacija situacija. Na desk PC-u stavim da mi se skida nesto sa RapidShare-a i ono ide brzinom od 62-63 KB/s, a u isto vrijeme na notebook-u stavim da se skida neki torent i on takodje ide 62-63 KB/s. Kako???
Takva situacija nije samo kod mene, nego kod svih koristnika Elta-Kabel intereneta u Trebinju. Primjera radi, moj kolega na poslu ima paket od 1Mbps i ukljuci po torent na 4 racunara, a oni u isto vrijeme svi vuku preko 120 KB/s.
Ponovo kazem, ne zalim se ja, ali jednostavno mi to nije jasno, posto slobodno mogu da kazem nisam cutuk sto se tice racunarskih mreza i komunikacija.
Ako ti smeta stavi da ti je ista MAC adresa mreznih kartica i na PC i na laptop.
Uvodim kablovski cim dodjem u Trebinje. Korisna informacija, nadam se da clanovi elta kabela na citaju ovaj forum
JovanK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.7.2009, 17:12   #5
Kurdt
Član

Citat:
JovanK kaže: Pregled poruke
Ako ti smeta stavi da ti je ista MAC adresa mreznih kartica i na PC i na laptop.
Uvodim kablovski cim dodjem u Trebinje. Korisna informacija, nadam se da clanovi elta kabela na citaju ovaj forum
Rekoh ti ja josh kad sam uveo da su odlicni! Meni J. Bojan rece za ovu foru, a ja nisam mogao da vjerujem. Znas ono: "Pusti Bojana da lupeta"! Danas rekoh aj stvarno da probam i radi. Leti RS na jednom, a torrent na drugom!
P.S. Daleko bilo da mi smeta, ali je apsolutno nelogicno!!!
Stara 7.7.2009, 18:00   #6
acok97
Guest

E ljudi imali elta kabel u derventi , imam kablovsku , a mislio sam uzet paket 768/256
a nisam siguran nudeli oni sad u derventi ?
  Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.7.2009, 18:29   #7
Kurdt
Član

Citat:
acok97 kaže: Pregled poruke
E ljudi imali elta kabel u derventi , imam kablovsku , a mislio sam uzet paket 768/256
a nisam siguran nudeli oni sad u derventi ?
Za sada samo u Kozarskoj Dubici, Prijedoru, Banja Luci, Doboju, Zvorniku i Trebinju. A taj paket 768/192 je veoma isplatljiv (28 KM), tako da ni sam ne znam zasto nisam uzeo njega, ali vjerovatno cu u septembru da predjem.
Stara 17.9.2009, 0:42   #8
fler_tb
Novi član

Član od: 17.9.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Cool Re: Elta-Kabel

Prvo da pozdravim sve prisutne! Za vasu informaciju koliko sam cuo ili nacuo Elta kabel je ukinula tu mogucnost (konkretno u Trebinju), ali nisam jos 100% siguran...ali zato mozete jednostavno kupiti router koji i nije toliko skup (oko 70km u Trebinju) i povezati max 8 racunara...
Ima li iko informaciju kako da promijenim staticku ip adresu (Elta Kabel) da bih mogao na neki nacin da rekonktujem modem radi lakseg downloada sa rapidshare-a? Mislim da je kod Elte iskljucivo staticka ip adresa...
I jos jedno pitanje...
Koristim Motorola SB5101e modem, sa konekcijom 768/192, i ugradjenu airlive karticu sa 16db antenom na jednom racunaru i identicnu wlan opremu na drugom racunaru koji je udaljen oko 3km vazdusne linije sa jacinom signala od oko 75-80%...
E sad ako se ne varam, jel` mi jos samo potreban router da preko wlan-a saljem kablovsku konekciju drugom racunaru?
fler_tb je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Pismenos' je opasnos' aerochivija Opšta kultura 507 26.6.2018 11:55
potreban flet kabl za e250 Arvaji83 Aparati i oprema 1 22.6.2007 22:42

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:35.