![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Korisnik sam Elta-Kabel interneta i koristim paket 512/128 Kbps (flat). Modem koji su mi dali na koristenje je Thomson TCM420.
Desk PC sam povezao preko usb-a, a notebook preko mreznog kabla. Ujedno sam napravio i lokalnu mrezu i podijelio stampac i internet. E ono sto me interesuje je kako to da oba racunara u istom momentu imaju konekciju 512/128 Kbps? Naravno, nije da se bunim ali bih volio da mi to neko objasni? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Protok se ne deli na pola, vec svako koristi maksimum koji je trenutno raspoloziv. Ako na jednom racunaru ne skidas nista na drugom ces imati maksimalnu brzinu od 512/128. Ali ako skidas na oba istovremeno protok ce se deliti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Takva situacija nije samo kod mene, nego kod svih koristnika Elta-Kabel intereneta u Trebinju. Primjera radi, moj kolega na poslu ima paket od 1Mbps i ukljuci po torent na 4 racunara, a oni u isto vrijeme svi vuku preko 120 KB/s. Ponovo kazem, ne zalim se ja, ali jednostavno mi to nije jasno, posto slobodno mogu da kazem nisam cutuk sto se tice racunarskih mreza i komunikacija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() Citat:
Uvodim kablovski cim dodjem u Trebinje. Korisna informacija, nadam se da clanovi elta kabela na citaju ovaj forum ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() P.S. Daleko bilo da mi smeta, ali je apsolutno nelogicno!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
E ljudi imali elta kabel u derventi , imam kablovsku , a mislio sam uzet paket 768/256
a nisam siguran nudeli oni sad u derventi ? |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Za sada samo u Kozarskoj Dubici, Prijedoru, Banja Luci, Doboju, Zvorniku i Trebinju. A taj paket 768/192 je veoma isplatljiv (28 KM), tako da ni sam ne znam zasto nisam uzeo njega, ali vjerovatno cu u septembru da predjem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 17.9.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Prvo da pozdravim sve prisutne! Za vasu informaciju koliko sam cuo ili nacuo Elta kabel je ukinula tu mogucnost (konkretno u Trebinju), ali nisam jos 100% siguran...ali zato mozete jednostavno kupiti router koji i nije toliko skup (oko 70km u Trebinju) i povezati max 8 racunara...
Ima li iko informaciju kako da promijenim staticku ip adresu (Elta Kabel) da bih mogao na neki nacin da rekonktujem modem radi lakseg downloada sa rapidshare-a? Mislim da je kod Elte iskljucivo staticka ip adresa... I jos jedno pitanje... Koristim Motorola SB5101e modem, sa konekcijom 768/192, i ugradjenu airlive karticu sa 16db antenom na jednom racunaru i identicnu wlan opremu na drugom racunaru koji je udaljen oko 3km vazdusne linije sa jacinom signala od oko 75-80%... E sad ako se ne varam, jel` mi jos samo potreban router da preko wlan-a saljem kablovsku konekciju drugom racunaru? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pismenos' je opasnos' | aerochivija | Opšta kultura | 507 | 26.6.2018 11:55 |
potreban flet kabl za e250 | Arvaji83 | Aparati i oprema | 1 | 22.6.2007 22:42 |