![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1321 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Dobre fotke imate i u fotogaleriji zvaničnog sajta Ministarstva odbrane:
http://www.mod.gov.rs/PHPFotogalerij..._index_cir.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#1322 |
Starosedelac
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 348 puta na 247 poruka
|
![]()
Zivim na 100m od aerodroma (veci deo aerodroma je u Novoj Pazovi),vec oko pola 10 su bile guzve u NP.Sa drugom sam lagano krenuo oko pola 11,parkirao se na 10m od ulaza na glavnoj kapiji,kad smo se vracali ista prica,bez ikakve muke!Jesam li rekao da sam isao skuterom?
![]() ![]() ![]() Evo par slika: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1323 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Eto Pentraksil nije siguran šta treba nabaviti. Gripen je stvarno sitan i to je trebao da zna. Iako mu je Otac Pilot nije dovoljno informisan. Za nas su Kinezi zakon. Tifon je moj potajni favorit uvek bio, ali nemamo para ni infrastrukturu koju takav avion zahteva. Na krju krajeva ako ovi naši nemaju para, bre bar za Lastu (da li je bila na mitingu?)onda neka kupe dvadesetak Piltusa i mi bi bili nas konju. mada sam ja pre za J-8
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1324 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]()
Ma gripen zakon, moze i pod sator da stane
![]() Posle ovog mitinga, josh sam sigurniji da je to pravi izbor... Ma kakav bre pilatEs ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1325 |
Starosedelac
Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
|
![]()
Dzonihsv i ostali ako vam nije muka da napisete ispod slika model aviona.
i da pitam Iris: Sta radi Bata Zivojinovic na onom skupu ministara odbrane?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1326 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Znam ja dovoljno o avionima ali videti jedan uzivo je neshto sasvim drugacije....moze da pishe da je raspon krila 30 metara, ti zamisljash da je to mnogo, ali videti to uzivo moze izazvati razlicite reakcije...od nije neshto veliki do ogroman je ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1327 |
Član
Član od: 1.10.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 19 puta na 8 poruka
|
![]()
Авиони су ремонтовани да би имало шта да лети до куповине нових авиона.
Да то није урађено дошли би у ситуацију да нам странци чувају небо. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1328 |
V.I.P. Recenzent
Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 779
Zahvaljeno 1.042 puta na 580 poruka
|
![]()
Ma pusti f-ove,miraze i ostale sraniaze,nemamo mi budzet ne znam koji.Samo brdo migova Srbiju spasava.Em su jeftiniji,em bolji.
Evo malo zanimacije: http://en.wikipedia.org/wiki/Pugachev_Cobra |
![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Migovi nisu leteli josh od 99.....ko je tada cuvao nebo?? Vadili smo se mi sa Galebovima,Orlovima i Migovima 21....inace ako smo hteli da preguramo do kupovine novih aviona, mogli smo da remontujemo par Migova 21...em jeftinije em bi imali vishe...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Veteran
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 252
Zahvaljeno 219 puta na 140 poruka
|
![]()
Slažem se sa Pentraksilovom konstatacijom da je bilo racionalnije modernizovati veći broj, meni omiljenih, MiG-ova 21 i na taj način omogućiti većem broju pilota priliku da se bolje upoznaju sa savremenom avionikom i tako im olakšati kasnije prelazak na nove mašine.
I na kraju da rezimiramo nama je potreban avion četvrte generacije, treću generaciju, u koju spada i naš MiG 29 kao i u nedelju viđeni F-16, prepustimo istoriji jer u suprotnom dolazimo u dilemu tipa dali je bolje kupiti ganc novog Golfa 5 ili odlično očuvanog ali prevaziđenog Golfa 4. Ja uvek glasam za 5-ticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1331 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
I ja sam ocekivao da ce herkules biti grdosija nevidjena(kao i za airbus a380), ali mi je delovao znatno sitnije, nego kakvog sam ga zamishljao(mozda je to bila Kineska replika ![]() Posle mi je bilo krivo shto nije dosao DC-10 da doprati agro grupu, ali opet je bilo odlicno! I josh neshto, kako Eurofighter nije leteo?!? 100% je leteo, imam i snimak, i sliku(da ne bude screenshoot or it didn't happen ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1332 |
détente
|
![]()
Eurofighter definitivno - na moju veliku zalost - NIJE leteo! Znam da je leteo dan ranije, na probi, ali to je sve. Ne znam sta imas na snimku, ali to nije bio Typhoon.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1333 |
Veteran
|
![]()
koji bese ono sa dva motora ali malo duzim repom nego motori...???
to je americki, al da se ubijem ne mogu da se setim kako se zove.... mislim na vrh mi jezika vec danima. ajde recite mi.... ![]() a gde su RUSI!!!!!!????? sad mi je to nekako palo u oci sta smo se sad kao okrenuli zapadu? ovo mi smrdi na nesto: nista od kupovine 29-ki, ako ikad ishta i kupimo to ce mozda biti gripen... al ajd nije ni on los.... cak sta vise dobar za nas |
![]() |
![]() |
![]() |
#1334 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]() Citat:
Rusi su trazili mnogo kesha, shto nashi nisu hteli da plate |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1335 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.234 puta na 1.273 poruka
|
![]()
Koliko znam imala si novinarsku akreditaciju, mogla si da udjes i dan ranije na generalnu probu... bila je gomila novinara i raznih drugih zvanica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1336 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nisam bio na mitingu, ali pretpostavljam da je taj avion Rafal. Da li je uopšte bio na mitingu, i da li je leteo?
p.s. Koji bre Gripeni? Da nije Kineza ne bi imao ni kompjuter. ![]() Evo projekta koji je izgleda ostao samo na papiru. J-9 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1337 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo jednog školsko-borbenog Kineza koji se zove: Guizhou. Ne izgleda loše.
Poslednja ispravka: todos (16.9.2009 u 20:34) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1338 | |
détente
|
![]() Citat:
![]() Nema veze, cekam ja proslavu 100 godina srpske avijacije, tada ce valjda da skrpe dostojan program. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1339 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Šta mislite o ovom avionu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1340 |
Veteran
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 252
Zahvaljeno 219 puta na 140 poruka
|
![]()
Samo još jedan tehnološki demonstrator i ništa više.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
avijacija, avioni |
|
|