![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1221 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Veteran
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 252
Zahvaljeno 219 puta na 140 poruka
|
![]()
Ma kad prođe ova prokleta SEKA neka kupe bilo šta što danas uspešno leti u svetu samo da opstane ovo naše RV, jedno od najstarijih u staroj gospođi Evropi.
Nego jeli ko od vas juče gledao na nekom od satelitskih kanala emisiju o razvoju letelica sa prefiksom X, od X1 pa do X38 da čovek ne poveruje šta sve može da ostvari uzgon i kontrolisano leti. Poslednja ispravka: Silent Otto (30.8.2009 u 9:49) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Član
Član od: 17.8.2007.
Zahvalnice: 174
Zahvaljeno 93 puta na 58 poruka
|
![]()
Na zvanicnom sajtu Aeromitinga Batajnica 2009 izasao spisak zamalja ucesnica
http://www.airserbia2009.vs.rs/sr/index.html - Уједињено Краљевство: BAE Systems Hawk (2) - Немачка: C-160 Transal (1) - Чешка Република: Aero L-159 ALCA (1) and Mil Mi-171Sh (1) - Данска: F-16 Fighting Falcon (2) and CL-604 Challenger (1) - Грчка: Mirage 2000-5 (1) - Шпанија: EADS CASA C-295 (1) - Сједињене Америчке Државе: C-130E Hercules (1) - Мађарска: SaaB JAS-39C (1), SaaB JAS-39D (1) and Mil Mi-24 (1) - Словенија: Pilatus PC-9M (1), Pilatus PC-6 (1) and L-410 Turbolet (1) - Италија: Eurofighter Typhoon (2) - Аустрија: Eurocopter Aerospatiale SA 316B Alouette III (1) - Француска: Dassault/Dornier Alpha Jet (2) - Румунија: MiG-21 LanceR (1) - Бугарска: C-27J Spartan (1) and Eurocopter AS 532 Cougar (1) - Србија: MiG-29 (1), Eagle (1), Sea Gull G-4 (1) and Gull G-2 (1), UTVA-75 (1), Gazzele SA-341 (1) and Swallow (1) - Турска: F-16 (2) Ameri su me malo razocarali bas sam se nadao da ce doci F/A 18 i Francuzi su mogli sa Rafale da dodju kad su ovi Eurofighterom vec al dobro od 1998 nismo nesto ovako organizovali . |
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Veteran
|
![]()
@ mare zinjo
hvala, hvala!! ![]() ![]() steta sto uklonise zahvalnice. izgleda da ce biti dobro, steta sto sam daleko od batajnice... moram se zadovoljiti chenejom... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Veteran
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 252
Zahvaljeno 219 puta na 140 poruka
|
![]()
Veliko HVALA, Mare Zinjo,
![]() Poslednja ispravka: Silent Otto (29.8.2009 u 22:17) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovo valjda nije miting nego izložba. I ja sam razočaran što nema Rafala,a naročito Kineza J-10. Bravo za Talijane. A za Amere baš me i ne čudi, mogli su bar jednog izviđača da pošaju što svakodnevno preleću našu zemlju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovde moram ići, da gledam šta je ''Jevropa''.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]()
solidan program, ovako neshto sam i ocekivao, tako da nisam razocaran... potajno sam se nadao da bi ipak neki F15 mogao da dodje, cisto da stoji parkiran, ne mora da leti, al nishta od toga...
cuo sam da se od rusa ceka potvrda, mada, malo je verovatno dace oni doci... Naravno, bice i Gripen shto mi se jaaako svidja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Član
|
![]()
Inace ako niste videli na sajtu ulaznice su pustene u prodaju cena je 200 din mada bice ih i na ulazu verovatno. Ja sam se bas nadao da ce doci F-18 uz sve one avione bio je jedna od glavnih atrakcija na Burzeu ove godine.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Starosedelac
Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka
|
![]()
Ali da ne vidim SU-27. Pa to je zverina u odnosu na ostale avione. Svi su ko makete naspram njega. Ruje me razočaraleee.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1231 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma dobar avion SU-27, valjda što je toliko veliki nije imao mesta da se okrene u Poljskoj pa se slupao. Žao mi dvojice Beloruskih pilota.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1232 |
Starosedelac
Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
|
![]()
Pa na ovoj izlozbi ce mig 29 biti najljepsi,iako ima gripena i typhoona.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Možda vizuelno kad se posmatra sa jednog kilometra, pošto se tada ne vide oni silni šrafovi, ili nitne.A tek o samoj konstrukciji, izgleda ko polovan automobil koji je bar pretrpeo tri udara gradonosnih oblaka. Eurofajter je prelep avion posmatran sa 15 metara, i sa jednog metra i sa jednog kilometra.
Poslednja ispravka: todos (31.8.2009 u 15:31) Razlog: proguto slova |
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 |
Član
|
![]()
Su-27 je pao na aeromitingu u Belorusiji zbog ptice koja je uletela u motor.
http://www.youtube.com/watch?v=Er2eLI-JoG8 na 10 sekundi snimka se vidi crni trag koji izlazi iz motora. http://en.rian.ru/exsoviet/20090830/155966835.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Član
Član od: 1.10.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 19 puta na 8 poruka
|
![]()
Сухој потписао уговор са Руским министарством одбране о испоруци 48 авиона Су 35С.
Напокон уводе у наоружање мој омиљени авијон. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 | ||
Starosedelac
Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 747
Zahvaljeno 779 puta na 353 poruka
|
![]() Citat:
Пао је и F-22(не због птица, а Америка је много већа од Пољске) па шта? Citat:
Poslednja ispravka: Stojadin (1.9.2009 u 5:41) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Tema je otvorena za slobodno komentarisanje o avionima, i to je moje mišljenje. Niko se nije usrećio sa migovima 29, nemamo mi tih para za nove modele, već reparirane koje imaju Alžirci i koji sa njima imaju problema. Naravno da lepota ništa ne znači. Su 27 jeste jedan od najboljih u svetu, ali on je ogroman i nije nam potreban toliki avion sa tolikim naletom jer naša zemlja kao što znamo nije velika. Jedino ako bi nam Bugari dozvolili da čuvamo i nihovo nebo uz odgovarajuću nadoknadu. Ali kao što znate oni su u EU i mi im nismo potrebni da im držimo sveću. Dakle šta ostaje Gripen!? Problematičan avion takođe. Rafal francuzi neće da nam prodaju za Đz. Fantomi nam ne trebaju jer imamo loše iskustvo sa njihovim bombama. i tako nešto nam nije potrebno pa da ih dobijemo i za Đz. Ostaju Kinezi tj. J-10, uz kompenzaciju sa njima možemo da ih dobijemo. Ali znam šta će biti na kraju, naši će sklopiti sa nekim drugim, naravno štetan ugovor po nas, i onda ima da se samo ćešamo po...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Pre svega mnogo nacija se usrecilo sa Migovima, to shto ljudi nisu imali para da shkoluju pilote je drugo. Aman covece shto se uhvati za te kineze. Ni on se ne pokaza na bojishtu. Kada su se kinezi dokazali u modernom raovanju? Ne kazem da oni nemaju kvalitetnu armiju (i malo povecu), ali nikada nisu imali priliku da se pokazu. Pa onolicki Japan ih je 6 puta osvajao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Čajni ne znaju da ratuju!?
![]() Da se vratimo na kinesku tehnologiju, a odmah u nastavku da dodam da je trenutno Numero 1 u svetu. Lako su došli do tehnologije pošto imaju najveće hakere na svetu. U stvari tu su kvantitativno naj jači. Kasnije zbog velikog broja stručnjaka koji su odani svojoj zemlji, (rade za malu platu) osvojili su tu istu tehnologiju i usavršili je. Da se vratimo na naš problem. Nije važno šta ćemo da kupimo. Kupiće mo nešto, u to sam siguran, već je problem na koji način tako nešto da platimo. Možda Gripene kupe od Sweda, ali mogu da se dogovore da dosta delova od Volvo-a i Skanija naši proizvedu ovde. Ne verujem da bi severnjaci prihvatili tako nešto. U tome je problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
avijacija, avioni |
|
|