Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 31.7.2009, 18:11   #1081
vasiljevic
Starosedelac

Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
Određen forumom Re: Avioni

@shalabajzer:

Citat:
hehe , kad covek cuje da uopste vodi debata o nabavci
nekih 12 plovila...SMESNO!
Pa sta sa tih nekoliko pticica da radimo?
Izvinite , ali van zdravog razuma je da uzimamo ikakve ratne vazduhoplove
u ovom trenutku (krizi)...Ako bi ih uzimali zbog toga sto lepo izgledaju...pa imamo toliko lepih zena na ulici .
Prvo nisu plovila već avioni. Drugo, počnemo da malo računamo šta će biti u skoro vreme ako ih ne kupimo:
1) Prvo ima da plaćamo nemome od suseda da nam "štiti" nebo i to ima da nas košta koju desetinu dolara godišnje. I tu nema hoću-neću, jednostavno na to nas obavezuju međunarodni dogovori i ugovori koje smo potpisali, moramo imati dovoljno aviona da bi štitili nebo. Da ne pominjem da će tada ti koji nas "štite" da gore rade šta god im padne na pamet.
2)Pošto nemaš aviona tad nisi sposoban ni da kontrolišeš šta se dešava gore, a to povlači da nemožeš ni da imaš kontrolu leta pa će kontrola leta nad našim nebom preći u ruke nekog suseda, a to znači pa-pa za opet nekoliko desetina miliona dolara koje danas naplaćujemo zbog preleta komercijalnih aviona preko naše teritorije.
Sad, ove dve stavke saberii, pa pomnoži sa recimo 10 godina pa vidi koliko je to smešno. Mada koga to briga, bitno je da imamo lepih žena na uici a to što ti pare iz dšepa idu napolje nema veze.

Citat:
A u rat necemo skoro! dokazano! haha
Reče neko još 80ih kad su nam dokazivali da je rat glup i da hladni rat nas štiti pa nam ne treba vuiše i boljeg oružja, ko je lud da ratuje. Pa rekoše isto i početkom 90ih, to se samo neki malo ludi igraju po okolini, sve će to stati, ko je lud da ratuje, pa i krajem 90ih kad su rekli da nas štiti međunarodno pravo .... I ovo je samo kod nas, dali treba da idem recimo po svetu?
Ima jedna priča vezana za Švedsku koju uvek pričam. Tražio ministar od generalštaba da naprave analizu opasnosti za sledećih 20 godina da bi mogla država da planira šta i kako, pa za ime boga, švedska ne ratuje odavno. Odgovor generala je bio otprilike ovakav: može da se da prioojekcija za 5 godina, za 10 godina može da se nagađa i niko ništa ne garantuje, za 20 godina može samo neko da vas laže, tu nema nikakve moguućnosti da se nešto pogodi i predvidi. E sad, ako Švedska koja odavno ne ratuje nezna šta će biti u okruženju za sledećih 10 godina, baš bi voleo da mi daš tu analizu koja potkrepljuje tvoje izjave.

Citat:
A da ocemo, ne bi trebalo da nabavljamo prvo lovce itd, vec transportere
(oklopnih vozila, koji bi mogli da sluze i u civilne svrhe..._
I da razvijamo PVO...tih milijardu evra u razvijanje PVO-a bi bila bombina...
Jos neke balisticke rakete da ubacimo u program...
Solidni smo u kopnenom naoruzanju, i jos se vrsi modernizacija...
I tvoja modernizovana armija bez lovaca sa PVO sistemima se na kraju nađe sabijena u zemlju od strane bilo kog vazduhoplovstva. Razlog? Pa jednostavno, odbrana se radi na bazi stvaranja integrisanog sistema odbrane koji obuhvata radare velikog, srednjeg i malog dometa različitih frekventnih opsega ( od milimetarskog do metarskog) koji služe da otkriju avion dovoljno daleko, od PVO sistema na zemlji koji pokrivaju površinu ( i to za nas je najbolje modernizovan BUK i sistem Pancir, S300 je teško iskoristiti ovde), i koji su vrlo mobilni, i avijacije koja služi za multiplikaciju udara rraketnih sistema PVO na datom pravcu. Jednostavno, bilo koji PVO sistem ima jasna ograničenja po broju aviona koje može da gađa u datom sektoru ( dakle ne može 360 stepeni u krug odjednom), i tu avijacija predstavlja dobar multiplikator koji kaže da 12 aviona može da lansira rakete na 24 do 48 aviona odjednom i da ona mnogo brže menja sektor dejstva. Dakle, ekonomija odbrane kaže da su oni neophodni. Mada, šta nas briga, bitno da je dole pešadinac, zar ne?

Citat:
Sve je ovo naravno mastarija , Posto je za ozbiljnu vojnu silu verovatno neophodno i da ima osmatranje iz svemira...nuklearni program itd...a nase okruzenje je veliki B.A.T.O
Greška, ne treba ti nuklearno oružje da bi bio sila. Treba ti mogućnost nanošenja udara po protivničkoj dubini. I tu spadaju i one gore pomennute balističke rakete koje nam i ne trebaju, trebaju nam krstareće rakete. One su mnogo manje, imaju dosta manju cenu, veće su preciznosti, imaju iste veličine BG kao balistička raketa, imaju veći domet, teško ih je otkriti i oboriti, lakše je napasti sa njima cilj sa različitih pravaca itd. Mogli bi mi da navodimo gomile razloga, samo kaži. Sa njima, bio to veliki BATO ili ne, kad te napadaju znaju da je za tebe svaki rat totalni rat i da mogu očekivati da ćeš sigurno udariti po njima kako dolikuje i da će i kod njih biti mnogo štete koju treba pravdati ljudima. Dali si tim postao sila? Možda ne ali imaš dovoljno snage da ih udariš i tad ko svaki siledžija na ulici i oni dobro razmisle pre nego što te napadnu.

Citat:
Da ne bude zabune papagaj je lepa ptica, ali jede, ***** i jos treba da
ga slusas kako kresti po ceo dan... ne hvala
Avion teško da je papagaj. Mada sama vojska je kao doberman, preko dana ga vežemo, strpamo u kućicu, ne pokazujemo prijateljima, ali kad dođe loše vreme e tada se zahvaljujemo bogu što je bio tu pa spasao našu guz.... , i onda opet isponova. Razmisli malo o tome pre izjave Neka hvala.
vasiljevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.7.2009, 19:50   #1082
Auror
Starosedelac

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
Cool Re: Avioni

vasiljevic, zahvaljujem!
Auror je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.7.2009, 20:40   #1083
Ghost
Starosedelac

Član od: 10.4.2006.
Zahvalnice: 167
Zahvaljeno 485 puta na 232 poruka

vasiljevic
Ghost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.7.2009, 22:21   #1084
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 1.572
Zahvaljeno 822 puta na 457 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku jozvan_Kg
Thumbs up Re: Avioni

jozvan_Kg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.7.2009, 23:04   #1085
cope05
Član

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 273
Zahvaljeno 127 puta na 58 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku cope05

btw,to je moj omiljeni avion...
cope05 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.8.2009, 4:22   #1086
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.621
Zahvaljeno 2.665 puta na 1.598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Imamo mi satelit kod izrailjaca, samo još da platimo. kakva bi mi bili zemlja da nemamo Avijaciju. Pa mi smo je izmislili, sa francuzima i Nemcima. Imamo prvu borbrnu Žrtvu (bio izviđač). U balkanskim ratovima smo i prvi na svetu dali namenu avijaciji. Kasnije su je samo drugi kopirali i nadogradili.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.8.2009, 6:29   #1087
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Citat:
todos kaže: Pregled poruke
Imamo mi satelit kod izrailjaca, samo još da platimo. kakva bi mi bili zemlja da nemamo Avijaciju. Pa mi smo je izmislili, sa francuzima i Nemcima. Imamo prvu borbrnu Žrtvu (bio izviđač). U balkanskim ratovima smo i prvi na svetu dali namenu avijaciji. Kasnije su je samo drugi kopirali i nadogradili.
I Srbija je bila do Egejskog mora i tu je i famozna priča da smo jeli viljuškama u srednjem vijeku a sada je Srbija na do 3 sata vožnje do Beograda, a po potrošnji sapuna smo jedino ispred albanije, pa sve te klice ulaze u usta kada se jede rukama...
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.8.2009, 10:57   #1088
Stojadin
Starosedelac

Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 747
Zahvaljeno 779 puta na 353 poruka

Такође смо пре другог светског рата имали један од најбољих борбених авиона на свету ИК-3 (али недовољно да би се одбранили) а ИК-5 је био у изградњи , а онда је све отишло у ...

Поткрепи ту информацију да смо по употреби сапуна једино испред Албаније...

Poslednja ispravka: Stojadin (1.8.2009 u 11:06)
Stojadin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.8.2009, 12:50   #1089
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.921 puta na 2.441 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
NjegovaWisost kaže: Pregled poruke
I Srbija je bila do Egejskog mora i tu je i famozna priča da smo jeli viljuškama u srednjem vijeku a sada je Srbija na do 3 sata vožnje do Beograda, a po potrošnji sapuna smo jedino ispred albanije, pa sve te klice ulaze u usta kada se jede rukama...
Todos je u pravu, ne znam cemu ovaj komentar. Imali smo medju prvima avijaciju i to veoma kvalitetnu. Za vreme Titove Jugoslavije najbolji piloti u zemlji su bili Srbi i Slovenci. Moj otac je vojni pilot i naravno jako sam ponosan na to. Ja bih josh dodao da smo prvi upotrebili avijaciju u sanitetske tj. bolnicke svrhe.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.8.2009, 17:28   #1090
shalabajzer
Član

Član od: 12.11.2007.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 10 puta na 8 poruka

@ jozvan
@ ghost
@ auror

Svaka cast... Niste nista pametnije mogli da kazete. Nisam ni ocekivao.

@vasiljevic

Hehe, plovila, XD lame lame lame...
Necu se ja "braniti" o onom sto sam rekao. Jednostavno nema smisla
da se svadjamo. Zato ovde stajemo...OK?
Mi smo trenutno u krizi...ako ne vidis...to bi bila glavna poenta...Neznam sta jos da kazem, a da ne uvredim (svako bi imao ideju kako da iskoristi tih malo para namenjenih vojsci)...Ti si ocigledno nastrojen da me sapunjas( cemu sam i ja delimicno kriv).
Necu da te opsujem, lepse je kulturno da ti kazem..

Hehe jeste malo bezobrazno sto sam usao ovako i odmah rekao da je smesno. Trebao sam malo kulturnije da skrenem paznju .

Nisam odavno bio na forumu, trebao mi je neki bum! heheh
shalabajzer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.8.2009, 17:57   #1091
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
shalabajzer kaže: Pregled poruke
@ jozvan
@ ghost
@ auror

Svaka cast... Niste nista pametnije mogli da kazete. Nisam ni ocekivao.

@vasiljevic

Hehe, plovila, XD lame lame lame...
Necu se ja "braniti" o onom sto sam rekao. Jednostavno nema smisla
da se svadjamo. Zato ovde stajemo...OK?
Mi smo trenutno u krizi...ako ne vidis...to bi bila glavna poenta...Neznam sta jos da kazem, a da ne uvredim (svako bi imao ideju kako da iskoristi tih malo para namenjenih vojsci)...Ti si ocigledno nastrojen da me sapunjas( cemu sam i ja delimicno kriv).
Necu da te opsujem, lepse je kulturno da ti kazem..

Hehe jeste malo bezobrazno sto sam usao ovako i odmah rekao da je smesno. Trebao sam malo kulturnije da skrenem paznju .

Nisam odavno bio na forumu, trebao mi je neki bum! heheh

Vojska nam je u teskoj krizi jer su nashe "glave" drzave pozurili sa profesionalizacijom vojske samo kako bi se ulizivali zapadu (pre svega NATO-u) takozvani NATO standardi (koje nije uspostavio NATO uopste) koje niko ne postuje, zashto bi i mi. NATO standard je zabranjivao upotrebu kasetnih bombi pa eto shta se desilo za vreme bombardovanja. Nas profesionalizacija koshta mnogo vishe nego shto se misli. Avijacija je potrebna svakoj zemlji pa i nama. Nama su Migovi 29 savrsheni lovci, prica se o uvodjenju F-16 shto je besmisleno jer je Mig noviji avion i bolji u skoro svakom pogledu, trebalo bi samo nabaviti josh 15-tak komada i toliko (josh samo para da ima) fale nam josh neki bombarderi (tipa SU 25) i helici. PVO nam je koliko toliko dobar shto je dokazano i za vreme bombardovanja. Besmisleno je kupovati zapadnu opremu pre svega shto nasha vojska nije navikla na elektroniku i svakojaka chuda koja ne bi ni izdrzala zimu a da ne pricam shto im avioni padaju zbog obicne vlage u sistemu. Nama je ruska oprema savrshena zbog lakog odrzavanja i isplativosti, a da ne pricam efektnosti.

Drugo Saab Gripen je bolji izbor za nas u odnosu na F-16 i pricalo se da ce vojska da kupi neke ali ne verujem da ce. Gripen i nije neki lovac, opet kazem Mig 29 je za nas savrshen, nije skup, nashi piloti su navikli na istocne avione i na 29-tke i mislim da bi trebalo da ih i dalje koristimo. Modernizovali smo ih skoro tako da ne verujem da cemo ih povlaciti iz upotrebe u neko skorije vreme.

Poslednja ispravka: pentraksil (1.8.2009 u 18:04)
Stara 1.8.2009, 18:03   #1092
Iceman_37
Starosedelac

Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka

Citat:
Сухой kaže: Pregled poruke
Su-35
Obavezno pogledajte ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=naIWWNxF1DQ

must see!!!
Epic
Iceman_37 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.8.2009, 18:13   #1093
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Silent Otto kaže: Pregled poruke
Meni je najčudnije u zvaničnom saopštenju to što kažu da je avion iznenada pao posle izvlačenja iz forsiranog zaokreta-"krilo na nož".
Sve mi to liči na stall MiG-a 29 već viđen na Buržeu 1989.
http://www.youtube.com/watch?v=Vzw1z2Ax7j8

Prilog 29959
S tom razlikom što je naš pilot na žalost imao manje sreće od Anatolija Kvočura.

Pilot nije ni pokusao da iskoci, vec je hteo da spasi avion. Nazalost covek je loshe procenio. Mada postoji mogucnost da se pilot onesvestio, ali nije bio neki nagli zaokret za tako neshto. Zaista shteta.
Stara 2.8.2009, 6:12   #1094
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Citat:
Stojadin kaže: Pregled poruke
Такође смо пре другог светског рата имали један од најбољих борбених авиона на свету ИК-3 (али недовољно да би се одбранили) а ИК-5 је био у изградњи , а онда је све отишло у ...

Поткрепи ту информацију да смо по употреби сапуна једино испред Албаније...
NE mogu da nađem tu vijest na netu a i mrzi me, evo jedna slična, iz 2003, ali svejedno nije se puno promijenilo. http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=111432

Vidi brale, Juga se ne bi odbranila ni da je imala 1000 IK 3 jer su i Hrvati i Slovenci i BH muslimani dočekali cvijećem Hitlerove momke. KJ se je počela raspadati mnogo prije 1941. i 1991. Ali ovo nije tema o WWII pa da se ne uplićem dalje.
Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Todos je u pravu, ne znam cemu ovaj komentar. Imali smo medju prvima avijaciju i to veoma kvalitetnu. Za vreme Titove Jugoslavije najbolji piloti u zemlji su bili Srbi i Slovenci. Moj otac je vojni pilot i naravno jako sam ponosan na to. Ja bih josh dodao da smo prvi upotrebili avijaciju u sanitetske tj. bolnicke svrhe.
Tebi na čast Zbilja, SFRJ je imala izuzetno vazduhoplovstvo. Ima jedna knjiga koju svima preporučujem: "Avijacija Srbije i Jugoslavije 1904-1994". Koga zanima, mogu i link na pm da pošaljem
Stara 2.8.2009, 9:51   #1095
vasiljevic
Starosedelac

Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka

@shalabajzer:

Citat:
Tu priču o krizi ja slušam od naših "cenjenih" ekonomista još od 80ih godina, pa ispada da ova zemlja i ovaj narod su stalno u nekoj krizi. ono cenjeni je pod znakom navoda je r dosada nisam video da se gore pojavio ijedan ekonomista koji je radio u privredi ili nedaj bože slučajno poznaje ekonomiju države. I sve to lepo se uklapa u tvoj post koji je baš slika i prilika onoga što nam serviraju oni odozgo, a za njih ne važe ti aršini.

Čist rpimer onoga što pričam iz mog iskustva: Kad je oboren onaj prethodni tata i kada smo dobili "demokratiju", vrlo malo ljudi čak i ovde zna da je tada Utva tražila od nove vlasti da joj da 60-70.000 dolara da dovrši projekat Laste. Odgovor je bio da nema para, kriza, onaj pre potrošio pare .... Priča koliko hoćeš. Igrom slučaja, tadašnji ministar Veselinov je sutradan došao u posetu mojoj firmi i to sa dva potpuno nova automobila koji su tada imali na cajgeru ispod 1000 km, čija ukupna cena je bila oko 150.000€. Toliko o tome kako nema para, kako smo u krizi i šta ja znam. Pare se troše ali ne na ono što je nama kao državi bitno.

Da sad ispričam i neke stvari oko profesionalizacije vojske. Slučajno znam. Tih godina je kao ministar vojske bio .... pa znate ga svi, i taj dotični je kao savetnike dovukao jednu grupu klinaca koji o vojsci znaju koliko većina na ovom forumu koji malo prate te stvari, dakle, znaju tipove aviona i ostalog preko neta, ili nešto malo pročitali ali im to sigurno nije struka. I oni predložili da se dovediu stručnjaci iz NATO ( tačnije VB najviše), da nas lepo "nauče". A oni odande iskopirali svoj sistem, uz manje dorade, pošto smo mala siromašna zemlja nama netreba jako vazduhoplovstvo, dosta je desetak aviona, netreba nam mornarica kao njihova, tačnije šta će to nama, netrebaju nešto ni sistemi PVO ( pa nemaju nešto toga mnogo ni oni) oni imaju na onoliko stanovnika toliko profesionalaca, pa matematički nama je dosta 20ak hiljada ljudi. Lep račun, zar ne? Logičan. Samo ima jedna mala stvar, ja nikako da nađem more oko Srbije, tražio, raspitivao se, gleeao ali ga nema. To palo u oči i našim generalima, pa rekli da je proračun glupost, da je ovo kopno, da je ovde drugačije okruženje, da se tako ne pravi ni po jednoj teoriji proračun potrebnih snaga za odbranu itd, dali proračun, rekli koliko treba vojnika za odbranu ( dakle samo odbrana, ne napad), rezultat je jasan na kraju. Svi ti generali su po naređenju i sili dotičnog penzionisani, vojska je smanjena na 20ak hiljada koji nemogu ni BGD da odbrane, tada je rečeno da nam ne treba toliko generala (mada je prošle godine u jednom danu postavljeno 15ak generala, to ni Tito nije uspeo), dali da govorim da dok je na administrativnoj granici sa Kosovom i Metohijom bio stacioniran tadašnji Prištinski korpus nikome odande nije bilo na pamet da priznaje Kosovo. Zadnja stvar koja stvarno prevazilazi sve je ova situacija: posle ubistva naših policajaca dole, naš predsednik je otišao dole i rekao da nas neće niko tako lako isprovocirati i da ćemo mi čekati, moj prijatelj koji je bio dole kao novinar je pitao A dokle će se trpeti? Koliko još treba ljudi da pogine dok mi odgovorimo nekako? Odgovor je bio Mi ćemo trpeti dugo. Izvini, ali ovo daje odgovor koliko je nekome gore stalo do naših života. Lepa je priča pred ekranima za javnost gde izbrišemo sve što nam se ne dopada, pa se smeškamo, ali ovde je u pitanju ljudski život i on nema prava da se igra sa time, tu se zna kakko država odgovara.

Jeste, moj odgovor je bio ne malo ljut, i izvinjavam se ali jednostavno kad se obrati pažnja na sve ovo, kada se krene u jednom delu sa izjavama kakva je bila tvoja, jednostavno mi je došlo da odgovorim na takav način. Svi ponavljaju priču ko papagaji, niko ne razmišlja i ne postavlja pitanja šta ako i šta kada, sve dok ne buude kasno. Kasno je kuketi ko pre neku godinu kad smo trebali da gasimo požar i kad je od 60ak helikoptera tipa Mi8 (ako se ne varam toliko ih je ostalo posle onog prethodnog tate), za gašenje bio raspoloživ jedan poluispravan sanitetski He koji po pravilima nije smeo ni da leti. Za to je neko od novinara trebao da nagazi one gore i da se traži na kraju i krivična odgovornost, jer to jeste. I nikom ništa. Danas pričamo o ovome jer ako zatreba, to će biti jedino što će nam sačuvati, ili dati neke šanse da sačuvamo guz..., kad dođe stani pani, tada će biti kasno da se pita gde je, čak i da kažemo nepitamo koliko košta toga neće biti nigde na raspolaganju. Avioni se ne prave za jedan dan, kao i ceo sistem odbrane. Iskreno, nadam se da si shvatio zašto sam bio napisao ono što jesam, nije lično protiv tebe već protiv takvog stava koji se svuda propagira.
vasiljevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.8.2009, 11:44   #1096
Сухой
Član

Član od: 27.1.2007.
Zahvalnice: 126
Zahvaljeno 56 puta na 49 poruka

Citat:
cope05 kaže: Pregled poruke
btw,to je moj omiljeni avion...
A košta kao 1/3 F-22.

Citat:
Pilot nije ni pokusao da iskoci, vec je hteo da spasi avion. Nazalost covek je loshe procenio. Mada postoji mogucnost da se pilot onesvestio, ali nije bio neki nagli zaokret za tako neshto. Zaista shteta.
ILI, nije mogao da se katapultira.
Сухой je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.8.2009, 11:48   #1097
Auror
Starosedelac

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
Cool Re: Avioni

Ja se izgleda ponavljam ali, vasiljevic zahvaljujem! Ja ne zivim u Srbiji,vec u Crnoj Gori. I samo da kazem kad je kod vas takva situacija u vazduhoplovstvu,mozete misliti kakvo je stanje kod nas. Kad bi nama rekli nema para kriza je ( a govore ) , mogli bi (mozemo) da cekamo na avione jos jedno 150 godina dok se te pare skupe.
Auror je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.8.2009, 13:35   #1098
pentraksil
Deo inventara foruma

Vasiljevic stvarno zahvaljujem potpuno se slazem sa tobom. Drugo nasha zemlja je poslednjih par godina trpela od pozara i poplava. . Avijacija je potrebna i za gashenje pozara i za brzu evakuaciju stanovnishtva.
Mediji nisu javili ko najvishe pomaze stanovnishtvu pri prirodnim nepogodama. Pa naravno vojska. Vojska crnchi i postavlja barijere sa peskom i spashava stanovnishtvo. A pogledajte shta rade od nje. Moj otac je vojni pilot skoro 30 godina, a popio je otkaz kao, pazi molim te "vishak". Nisu mu cak ni dali do nove godina kako bi napunio 30 godina radnog staza vec su odmah rekli kako je to nemoguce. Piloti nashi imaju strashno niske plate, ja moram reci da moj otac prima penziju koja je dovoljna za mene i moju porodicu, nije sjajno ali se ima za najbitnije, ali saznanje da sekretarica u gradskoj vecnici ili obican salterski sluzbenik u nekoj administraciji ima dva puta vecu platu od coveka koji je proshao i vazduhoplovnu gimnaziju i akademiju, covek je proshao 4 rata i pogledajte shta im rade. Svim nashim pilotima i celoj nashoj vojsci. Voze se u dzipovima od 150.000 evra a pilot koji je poginuo pre par nedelja je imao 9 sati naleta od pocetka godine. A nashi ministri nemaju pojma sa polozajem na kojem su. Kako ministarka sporta moze da bude neko ko nije cuo za loptu. Ili ministar policije neko ko nije bio u policiji (osim mozda u zatvoru). I na kraju kako ministar odbrane moze da bude neko ko nije vojnik, ali ajde to nego je bio kuvar dok je sluzio vojsku. Toliko od mene

Citat:
Сухой kaže: Pregled poruke

ILI, nije mogao da se katapultira.
Da to sam naveo kao jednu nemogucnost, mozda se covek onesvestio, mada su ruska sedishta najsigurnija u svetu, retko kad se desi da zakazhu. Videcemo kada vojska da zvanican izveshtaj.
Stara 3.8.2009, 8:00   #1099
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Citat:
I na kraju kako ministar odbrane moze da bude neko ko nije vojnik, ali ajde to nego je bio kuvar dok je sluzio vojsku. Toliko od mene
Eh brale, politika je to, ti biraš te ljude, a ne oni sami sebe. Kako bravar može da živi i vlada kao car i imperator, kako može da vrijedi isto glas na izborima jedne nepismene babe koja se ne razumije u politiku ama nimalo sa jednim akademikom npr. Pa i sadašnji ministar inostranih poslova je završio eksperimentalnu fiziku koliko mi je poznato..
Kako mogu da ne daju ime ulici po Milanu Mladenoviću a mogu po nekom Milutinu Samardžiću ili Milu Peruničiću(ovde u pv da ne pričam o Beogradu i naselju Mirijevo gdje postoji ulica Čarobne frule). Kako je moguće da je srpski običaj da se na sahranama jede i pije kao za Novu godinu. Da li je moguće da većina naroda običnu kafu zove Turska a nije, jer je ova istočnjačka koja se može popiti u Sarajevu npr. iz fildžana i uskiš šoljica bez drške, pa još nije ni isti ukus, razblaženija je po pravilu. Kako je moguće da moj rođak kupi novo zastavino auto (prije par godina) i da mu posle nedelju dana vrata već krckaju i moraju da se zalupe da bi se zatvorila...

Lista je beskonačna.

A avijaciju, sudeći po ovoj krizi, nećemo obnavljati u dogledno vrijeme.
Stara 3.8.2009, 11:06   #1100
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
NjegovaWisost kaže: Pregled poruke
Lista je beskonačna.

A avijaciju, sudeći po ovoj krizi, nećemo obnavljati u dogledno vrijeme.
Nazalost je tako, heh znam, moj otac i ja se vucemo u zastavi, 89. god sve islo super i kada jednom pocne neshto da ne valja, sve se raspada. Avijacija ce morati da saceka, i samo molim boga da ne udjemo u NATO naravno zna se zashto, stvarno bi bilo nemoralno a i naravno da nam ne uvale one zapadne avione koji ne mogu ni zimu da izdrze.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
avijacija, avioni

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:25.