![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 22.5.2009.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ovako, ja u Bg-u koristim ADSL Telekom Srbija, a moji roditelji u Srpskom Sarajevu ADSL Telekoma Srpske . Posto je njihov racunar star koristicemo staru verziju yahoo messenger-a ver 6.1 kako bismo komunicirali, e sad, ta stara verzija nije mogla da se skine sa www.yahoo.com vec sam je skinula sa www.oldapps.com i posto se ne razumijem uopste u racunare i povezivanje plasi me da ne postoji na tim programima (posto nisu sa originalnog sajta) nesto kao sto su postojali dialer-i sa starim dial-up konekcijama, odnosno plasi me da se na neki nacin veza "prekopca" sa nekim drugim brojem pa da ne dobijemo jako visoki telefonski racun. Postoji li uopste mogucnost da, kad se koristi ADSL internet, da se nekim nezeljenim virusom, programom ili nesto slicno "prekopca" veza koju imam sa provajderom na neki drugi broj, pa da mi otkucava impulse?
Odnosno, da li postoji za ADSL nesto kao sto su bili dialer-i za dial-up konekcije (iskreno, ranije su na TEOL-u toliko upozoravali na njih da sam postala paranoicna da cu dobiti tel. racun od par hiljada evra). Hvala unaprijed na odgovorima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Kratko i jasno , na ADSL-U nepostoji opasnost od dajalera , sa te strane nemoraš da strahuješ ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 22.5.2009.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
A sa koje strane treba da strahujem? Mene u sustini brine samo moze li sta da mi osteti racunar u fizickom smislu, da pregori neki dio i sl. i telefonski racun da ne stigne nezeljeno veliki.
Inace nemam nekih bitnih podataka u njemu koji bi se mogli zloupotrebiti, i nista mi ne bi bilo u slucaju da moram sve obrisati i ponovo citav sistem instalirati jer koristim samo ms office onenote i to par dokumenata koje uvijek snimam na cd? Pretpostavljam da su pitanja naivna, al' ne razumijem se u racunare ni najmanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Daklem :
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Gitare i računari... | Wolverine | Brbljaonica | 1116 | 3.3.2016 23:12 |
Neobee ADSL gori od dial-upa | noskich | Internet usluge | 203 | 31.3.2009 14:07 |
Život na Marsu? | Ice-Man | Brbljaonica | 149 | 26.11.2008 0:26 |
Wireless ADSL router | Freeman88 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 15 | 12.7.2007 10:40 |