![]() |
![]() |
|
Stare igre Spectrum, Commodore 64, Amiga, PC DOS, M.A.M.E... |
Pregled rezultata glasanja: Jesu li stare igre bile zabavnije | |||
Da |
![]() ![]() ![]() ![]() |
582 | 80,95% |
Ne |
![]() ![]() ![]() ![]() |
137 | 19,05% |
Glasova: 719. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#341 | |
Starosedelac
Član od: 7.3.2006.
Zahvalnice: 1.167
Zahvaljeno 647 puta na 285 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zaboravio si "Kuce koje leti"
![]() Priznajem bilo je mnogo zeznuto onima koji su bili osudjeni samo na kasetofon. Mislim sve zavisi od igraca. Neko voli da uz neku igru provede 7-15 dana, neko voli da provede mesece uz igru, a neko voli da upali i odigra nesto na brzaka, a to moze samo uz neke stare igre ili nove koje su radjene u tom old school fazonu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Basterd...
|
![]()
Tek sam se sad setio da sam na radiu pre par meseci (ne secam se stanice) slusao nekog tipa kako pusta igre za Spectrum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Član
Član od: 8.10.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 30 puta na 27 poruka
|
![]()
U pocetku bese covek i bese mu dosadno
I tvorac htede da zabavi coveka I bi konzola I igre beoshe zabavne jer su imale svrhu da zabave choveka I pricha im beshe lepa i zanimljiva I bi kompjuter I izadjoshe igre za kompjuter i bile su zanimljive. I izadje Quake II I dodje 2000-ta godina I posle Q2 su josh nekoliko igara bile zanimljive I bi kapitalizam I pocheshe da se prave zahtevne igrice koje su ionako bile dosadne I igre postashe lepshe vizuelno a gluplje misaono gledano I chovek se smori I tvorac se smori I kompanije pocheshe da propadaju, bez obzira na to shto su igre zahtevnije i traze jache mashine i vishe para i tako too... xD ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Salito na korisnoj poruci: | ||
dc 22 (9.12.2010) |
![]() |
#345 | |
C64 Legend
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Starosedelac
Član od: 7.3.2006.
Zahvalnice: 1.167
Zahvaljeno 647 puta na 285 poruka
|
![]()
Najsmesnije su mi kompilacije za NES tipa ''9999 games in 1'', gde ima ustvari 6-7 igara koje se ponavljaju, samo se menja ime. Npr, Super Mario je ''Super Flying Dario''
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku --ComputerBoy-- na korisnoj poruci: | ||
veseliburek (15.8.2009) |
![]() |
#347 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Član
Član od: 19.6.2008.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
|
![]()
Ne može se nikada reći da li je bolji Sonic ili Mario. Nintendovcima (meni) je više Mario dobar nego Sonic, iako sam i Sonica pržio podugo i poprilično, ali samo na emulatoru. Ali da su mi starije igre (gamer sam od 1997, pa ću da računam 1997-2001) zabavnije, maštovitije i bolje, jesu, iako svaku igru novu skinem i pročešljam je uzduž i popreko, jednostavno, to mi je hobi, pa onda što ga ne bih radio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Član
Član od: 1.11.2008.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]()
Mislim da su najbolje igre bile od 98' pa do 2004, mozda se kaze i 2005.
Vrhovi su bili 2000-ih godina, tako, i koju godinu kasnije, dok nisu pocele da izlaze igre sa nasminkanom grafikom a uzasnom pricom. Vrh 2000-e godine, Red Alert 2, grafika je u to vreme bila extra, a ja sam toliko voleo igricu, da sam je igrao, pa, mislim do 2006-7, tako nesto. Prica u toj igrici je bila fantasticna, extra, super, nazovite je sve u tom smislu ![]() Nije toliko mnogo opsirna igrica, ali je stvarno extra igrica bila. Kakav extra gameplay je imao, pa to je cudo. Koliko sam puta tu igricu premotao.... a mislim da ima 21 misiju, tako nesto, a da moze i da se namesti "random" ratovanje (RA2 je bila strategija), kao i danas sto moze da se namesti random, tj. ti da namestis rat, koje protivnike, koje boje itd itd. Yuri's revenge (dobar nastavak koji je izaso 2001. godine mnogo poboljsao Red Alert 2 po svemu! - sem grafike ![]() Cak sam u jednoj igraonici video kako neki preko LAN-a igraju Red Alert 2 2006. godine ![]() Mora da sam ja tu igricu premotao oko 30 puta! Uopste nije dosadjivala! ali.... kad sam cuo da je izaso Red Alert 3 u Novembru 2008. godine, bas me je interesovao taj nastavak i bas sam imao zelju da odigram i prelazim misije stalno, kad ono, bljuvotina! Jeste, grafika je dobra, samo jednu zamerku imam u grafici. Kad se selektuje neka jedinica, npr. koje je boje selektovana, oboji se okolo linijom te boje ![]() ![]() Grafika je znaci dobra. OK. Grafika me je bas privlacila. Ali, gameplay je glup. Skoro sve su isto stavili iz RA2, stavili nesto novo, a to staro iz RA2 nabudzili grafikom. MSM... Glasovi jedinica su katastrofa! Mnogo je glupa igrica, znaci kakva je razlika izmedju RA3 i RA2. Ocigledno je da su stare igrice (mislim na od 98' pa do 2004, mozda i 5-e) bolje od ovih novih titlova. Generals iz 2003. godine imao mnogo dobru grafiku u odnosu na RA2, prica je onako, al mi nekako brzo dosadila. Najvise sam nju istakao u igranju, kao i RA2, al mi Generals brze dosadio! Za manje od pola godine ode sa mog kompa, slicno kao i Generals Zero Hour. Al ipak gameplay te igrice uopste nije bio los, interesanto je, al ne kao RA2 ili RA2YR. Moj odgovor je - starije igrice su bolje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Član
Član od: 1.11.2008.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]()
Naravno, kako sve prolaze godine, sve su igrice dosadnije.
Terminator Salvation je ocaj. Glupa prica. Dosadno je. Al da napomenem, iz 2002. godine, igrica Need For Speed Hot Pursuit 2 je bila vrh! Imala je veoooma dobru grafiku, ali i trke. Nije bila nikakva prica, samo trka! Juri te policija, trkas se, veoma dobro! A sad na nove NFS-ove ubacuje se prica, kako ti moras da izvrsis misije, ovo ono... mislim... Igrao sam Need For Speed Undercover. Grafika je super, ima dobre trke, automibile, podesavanja, ali opet ima mnogo glupu pricu! Sada pokusavaju da u trkama ubace neku pricu! Kao ti moras da izvrsavas misije npr. iz NFS undercover secam se misije da sam trebao da nekim BMW-om prevezem neku robu do mesta... Kad sam preso prvi grad, posle toga otiso sam u neko predgradje-selo, sa dosta autoputeva, bas je otezano tu da se vozi, nema mnogo saobracaja, a malo mi glupi detalji sta se nalazi tamo... I morao sam da se ja jadan vucem tamo po raznim putevima, al to je toliko tesko da sam mnogo puta promasio put, cak i koliko hocu da se snadjem na mapi da pronadjem, uvek se sj***m, pogresim, pa onda kad dodjem do mesta, umesto da mi kaze da sam zavrsio misiju pored toliko muka, ono tek treba drugi deo misije. ![]() ![]() Al mi glupo to sto ubacuju neku pricu u trke... msm... u trkama se trkas, a ne sad pricu ubacuju, pa kao neke misije... U NFSHP2 mogo si da odaberes mapu i sve te ostale za*****cije, a i da izvrsavas misije, da se trkas. Ranije, igrice su bile zabavnije, a ovo sad... Kakva zabava... Samo buljis u grafiku, i nista specijalno... Igra ti na prvi pogled deluje dobra zbog grafike, a kad je isprobas na delo, gameplay katastrofa. ![]() ![]() ![]() ![]() edit: reko sam za igrice da su bile dobre 2004-5, to su samo izuzeci! Al malo vise ih je tad bilo nego 2008-9! |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
Te 2002. sam ja to isto pričao za NFSHP2 u odnosu na NFS3 i NFS4 iz '98 i '99.
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#352 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Takodje xD samo za Underground i td
|
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Novi član
Član od: 2.8.2009.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
I ja se slazem da su stare igrice u proseku bile bolje, ali samo u proseku. Jer od recimo TES: morrowind-a pa na ovamo nije izaslo toliko igraca a da sam obratio paznju. Mozda HL2, Oblivion. Ali npr. WIK, i World of Goo su novije a svakako su igrane...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Starosedelac
Član od: 16.11.2008.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 301 puta na 247 poruka
|
![]()
Da, starije igre su bile zabavnije.E da li je to zato sto i mi starimo, pa smo se malo zasitili igara ili su stvarno bile bolje?Uglavnom mogu reci da sam u zadnjih godinu dana duze od 1,5h u kontinuitetu igrao samo Tomb Rider Underworld, Dark Athenu i Call of Juarez i RA3.Pre kad sednem za komp przim citavo popodne !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Novi član
|
![]()
old skul do smrti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Deo inventara foruma
|
![]()
starije igre su zanimljivije ali novije imaju mnogo bolju grafiku sto je logicno npr. mene mnogo vise privlaci dan danas nfs hot pursuit 2 nego undercover,nekako je zanimljivija i vise me drzi za kompom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Član
Član od: 27.5.2009.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 35 puta na 18 poruka
|
![]()
Koga zanima odgovor na pitanje iz naslova teme nek skine neku od verzija Cannon Foddera. Jednostavan gameplay, smesna grafika ali mi to ne smeta da joj se vracam po stoti put
![]() Takodje, jos jedan primer: Duke Nukem 3D (jedinstvena igra). |
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Član
Član od: 30.12.2008.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 43 puta na 26 poruka
|
![]()
Kad mi neko pomene RTS, ja se stvarno odmah setim Dune 2. Moze da se igra i danas i da se zabavljas sve vreme. A jedna je od majki RTS
![]() Ima na Wiki-ju istorija video igara. Prosto da se najezis kad se (pod)setis nekih stvari (kraj osamdesetih i devedesete). Secam se kad su me ortaci zezali sto smo kupili PC 386 (4Mb rama, ludilo) a svi imali Amige... A onda Lucas pustio TIE fighter samo za PC... |
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Starosedelac
Član od: 15.5.2007.
Zahvalnice: 379
Zahvaljeno 401 puta na 272 poruka
|
![]()
al si nasao predstavnike, pa hp2 je izasla dve iljade i neke i savrseno je moderna igra.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doolio na korisnoj poruci: | ||
Oggy (13.8.2009) |
![]() |
#360 |
Član
Član od: 23.9.2007.
Zahvalnice: 229
Zahvaljeno 72 puta na 56 poruka
|