![]() |
![]() |
|
Zaštita Virusi, anti-virus programi, firewall... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Nakon pojavljivanja istog problema i na moj drugi kompjuter, sad mi je jasno da imam problema sa neki virus ili trojan. Kaspersky internet security 7.0 nije nista pronasao, a nisu nista pronasli ni jos preko 10 programa za otklanjanje mallware-a, virusa, trojana i sl, a problem se pojavio nakon ciscenja nekog virusa. Sad je system idle process na 99%, kad imam srece se spusta na 60% i nece da da 3dsmax da zauzme procesor i da izrenderira to sto mi treba. I umesto da render traje 4 sata, on traje 40 sata
![]() ![]() ![]() Evo i aktivnih procesa. Anyone? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sta je sad ovde problem, nije mi jasno??
System Idle Process i treba da bude oko 99%, to ti ne utice na sporost. http://en.wikipedia.org/wiki/System_Idle_Process |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dacajak na korisnoj poruci: | ||
strezon (8.5.2009) |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Da, system idle process pokazuje koliko je procesor slobodan a ne zauzet. Nego mnogo stvari imas ucitano u mem, kreni redom po msconfig pa iskljucuj sta ne koristis, ovo je previse.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku glitch na korisnoj poruci: | ||
strezon (8.5.2009) |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Kada pocne da renderira system idle process treba da sidze na 0% a max da zauzme 99%. E to se ne deshava. Neche ni kad dam realtime prioritet na max, a na SIP se ne iskljucuje ni afinitet jezgra na procesoru ni prioritet procesa.
A pokusao sam i sa malwarebytes Poslednja ispravka: strezon (7.5.2009 u 23:13) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
dal ti 3dsmax ne renderuje na jednom jezgru pa zato imaš toliko idle timene znam dal je to multicore applikacija ili više preferiria singlecore
daj skreen iz performance taba kad renderuješ |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
strezon (8.5.2009) |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Da, water wizard, to do sad nisam primetio.
![]() Sva cetiri jezgra rade na 3ds max. Desava se nekad da max uzme i 99% od CPU, ali to traje max 10 sekundi i opet se vraca na 25%, a system idle process ide na ~75%. http://img228.imageshack.us/img228/3...formance02.jpg http://img228.imageshack.us/img228/3...ocesses01y.jpg valjda je bar sad nekome nesto jasno, jer meni vec sad nista nije ![]() Hocu jos jednom da pitam dali neko ima ideju sta se desava sa mojim comp-om jer hocu da ga formatiram, ali i kad uradim to, bojim se da ce mi se isto dogoditi jer programi za zastitu nisu nista nasli. Necu da popusto izgubim vreme na formatovanje ![]() A, kao sto ste videli, isto se dogadza i na XP i na Vista, sto znaci da nije Vista problem. Poslednja ispravka: nighthawk (8.5.2009 u 10:07) Razlog: spajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
onda je mozda do nekih komponenata posto ako kazes da ti vecina programa za zastitu nista nije naslo. Odnesi komp do najblizeg servisa (ako te ne mrzi) pa nek oni vide...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NIx Car na korisnoj poruci: | ||
strezon (8.5.2009) |
![]() |
#10 |
Novi član
|
![]()
Ne moze biti neka od komponente jer mi se zarazio i laptop i jos dva druga kompjutera. Voglavnom sigurno je ova retka pojava i retko ko primecuje da mu SIP oduzima od cpu snage ali to se desilo kod mene.
evo log od Hijack This Spoiler za logfile:
Poslednja ispravka: nighthawk (8.5.2009 u 10:08) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Hijackthis part2
Spoiler za log:
Poslednja ispravka: nighthawk (8.5.2009 u 10:09) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
Hijackthis part3
Spoiler za log:
Poslednja ispravka: nighthawk (8.5.2009 u 10:09) Razlog: sledeci put stavi log u prilog (attachment) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Preveliki broj procesa ti je ukljucen, iako imas jaku masinu. Pogasi sve sto ti nije neophodno dok radis sa max-om. Poiskljucuj sve nepotrebne programe koji se podizu zajedno sa sistemom (start->run->msconfig->startup). Moguce je da nastaje konflikt sa nekim od procesa koji su aktivni, pa zbog toga max ne radi kako treba.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nighthawk na korisnoj poruci: | ||
strezon (12.5.2009) |
![]() |
#14 |
Novi član
|
![]()
Jos nisam otkrio zasto se to tako desava, ali problem je najverovatno u scenu u 3ds-max. Gde god da je renderiram se desava isti problem. Bilo kako bilo, hvala na svima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
|
![]()
Otkrio sam sledece:
Koliko je scena veca-toliko je verovatnost da se javi isti problem veci. Na najvece scene (scene koje zauzimaju najmnogo RAM) problem sa SIP se najcesce desava i najduze traje. Male scene nemaju problem s tim. Ovaj se problem nije mi se desavao do sad, a koristim MAX-a vec 5 godina. Ovo je prvi put i desava se posle mesec dana rada u MAX na Vista. Vrati cu se na XP pa cu vas informirati sta se dogodilo. A ako ste pitali dali sam uspeo da izrenderiram scenu - da, uspeo sam, ali umesto koliko bi normalno trajao rendering - 12tak sati, on je trajao ~50 sati. Znaci renderiralo je manje od jedno jezgro na mom quad-u. Jos jednom, hvala svima. p.s. Jedino sto mi je jos sumljivo je to sto kad googlam oko moji problem, jedino sto mi google daje kao rezultat je ovaj tread na ovog foruma, znaci, da nesto nije u redu kod mene. Ali, u svakom slucaju, videcemo za koji dan sta ce da se dogodi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
GTA 4 za PC! | JJ92 | Akcione igre | 8690 | 9.5.2023 18:36 |
GlobalFoundries preps 28nm high-k process for 2010 | ukimafija | Vesti | 2 | 16.4.2009 22:09 |
System Restore za neupućene | dacajak | Operativni sistemi | 6 | 16.2.2009 23:11 |
System Idle Process | organizam | Operativni sistemi | 13 | 25.12.2007 16:49 |
Freelancer/tips&tricks | BabaRoga | Online susreti | 70 | 21.2.2007 19:50 |