Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.9.2008, 23:07   #781
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 662
Zahvaljeno 1.390 puta na 717 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross
Određen forumom Re: Neverwinter Nights 2

Zao mi je sto dizem temu iz mrtvih, al' sta da radim zaostao sam pa sam NWN2 nabavio tek sada

Elem imam probleme sa skriptama. Prvi put se zabola skripta za prvi raid Gray Dwarfova i Bladelinga na pocetku u bitci za West Harbor. Morao sam da krenem ispocetka i proradilo je nekim cudom. Sada se skripta zabola u swampu. Treba da pokupim onaj kristal. Ok uletim u shrine, pobijem sve sto se mice, otvorim kovceg, uzmem kristal i trebalo bi da krene dialog sa Bevilom, ali se nekim cudom nista ne desava. Niti ovaj prica samnom, niti je journal registrovao moje skupljanje kristala. Pokusao sam reload, pa ponovno uzimanje kristala ali ne pomaze. Verzija igre je 1.10, Mask Of The Betrayer je instaliran.

Zna li neko u cemu je problem?
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.9.2008, 23:11   #782
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.182
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Da li si instalirao MotB na čist NWN2? Ako jesi, instaliraj ovaj patch:

http://nwvault.ign.com/View.php?view...id=230#english
(NWN2_PCX1_MODFIX_FROM100788_TO105912.zip)

On krpi osnovnu igru ako je ekspanzija instalirana bez prethodnih patcheva.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
Andross (19.9.2008), D.J.Quimby (20.9.2008)
Stara 18.10.2008, 16:59   #783
bops
Član

Član od: 4.5.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Exclamation Re: Neverwinter Nights 2

POMOC (SPOILER za one koji nisu presli Act II)

Spoiler za spoiler:
Pojavio mi se jedan bug koji me sprecava da nastavim sa igrom!
Kada nadjem Ammon Jerro-a (ili kako se vec pise), i pobedim ga, onda idu sve one scene sa demonima, i na kraju zavrsimo u krcmi. Bla bla bla, ispricamo se i na kraju kad hocu da izadjem iz krcme sretnem onu dvojicu.
E tu nastaje problem! Zavrsim razgovor sa njima i ne mogu nista da uradim. Kliknem na vrata, nista. Svi likovi nestali, osim krcmara. Mogu da hodam jedino na WASD i to kad krenem napred, ili nazad i stanem, on i dalje izgleda kao da hoda. Nemam pojma sta je u pitanju, pokusao sam vise kombinacija razgovora, ali ne radi. Pokusao sam da loadujem nesto od ranije i nista. Pokusao sam da uploadujem (sad sam trenutno 1.13) i nista... jedino jos nisam reinstalirao igru, sto cu da uradim ako bas nema nikakvih alternativi.

MOLIM VAS ZA POMOC!!!

Poslednja ispravka: DeCoy (18.10.2008 u 17:24) Razlog: postoje spoiler tagovi na forumu
bops je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2008, 20:46   #784
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

U takvim slucajevima ja obicno ukucam nesto slicno na googlu ili na zvanicnom forumu i dosta su dobre sanse da je jos neko imao taj problem i da je vec odgovoreno...
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.12.2008, 0:44   #785
Red Dragon
Starosedelac

Član od: 16.7.2006.
Zahvalnice: 275
Zahvaljeno 739 puta na 370 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Red Dragon

Warlock19/Bard1/Red Dragon10 - harizmaticni baja koji gadja sa snajperske daljine, a po potrebi mlati sa dva maca iz blizine... mislim da ce moci da prezivi osnovnu kampanju i MoB?

Razmisljao sam o Bard/Red Dragon....mada bih tad dobio samo ludog gitaristu koji peva k'o zmaj!
Red Dragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.1.2009, 15:52   #786
butchertattoo
Novi član

Član od: 5.1.2009.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Neverwinter nights 2 je extra igra.
butchertattoo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.1.2009, 17:58   #787
Mare911
Član

Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 165 puta na 87 poruka

Sad bas igram, poceo sam act2.

Grafika je ocajna (ja preferiram grafiku sa malo stripskog smeka) i realno, vreme ju je odavno pregazilo. boje su isprane i blede a modeli karaktera dosli nekako... mocni heroj ima konstituciju chiche penzionera

Kontrole i kamera su borba neprestana , totalno mi odvlace paznju sa svega ostalog.

Pathfinding je prava lutrija u situaciji kad treba uci u prostoriju sa mobovima (stisnem 'space' izdam komande svima u party-ju, odpauziram - moj lik krane u prostoriju i uzme sav aggro dok ostali samo stoje u vratima)

Sledece sto sam primetio je izuzetno mali broj itema za igru ovog tipa; brat bratu ako ima 300-400 itema ukupno. Takodje nije implementiran sistem tooltipova tako da za ako treba 2 recimo oruzja uporediti treba vam 2 minuta (+ sto mene pomalo nervira ono 1d10 itd. duvaju se kao da su oni izmislili RNG)

UI je pomalo siromasan (i nekonfigurabilan), nema preglednog prikaza talenata, nesto kao talent tree (opet, tooltipovi bi tu mnogo pomogli). Ne vidi se koliko protivnik ima healtha i koja mu je meta trenutno

Mehanika borbe je nedokumentovana; ne znam koji potez pravi koliki threat, ne vidi se aggro lista (konkretno, kontrolises fightera koji treba da bude MT, mag je na istoj meti; kako da znas da si napravio dosta threat-a da mozes da predjes na sledeceg moba a da mag ne dobije aggro?)

Outdoor je resen lose; svakih par metara ucitavanje (uzmimo za primer kako su resene zone u WOW-u; od Booty Bay-a do Stratholme-a bez ijednog loading screena). Zone su premale - 3 objekta i 5 npc-a i gotovo. Mobovi se ne respawnuju - ne mozes izlevelovati pre nego sto ti skript u igri dozvoli.

I tako nisam bas odusevljen. Svidja mi se voiceacting i koncept one krcme gde mozes birati saputnike i jos kojesta

Au, al sam se raspisao, a hteo sam u 2 reci
Mare911 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.1.2009, 19:48   #788
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Al' si našao sa čime ćeš da porediš igru, svaka ti čast. Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali mislim da očekuješ pogrešne stvari od NWN, posebno jer ga porediš sa jednom MMO igrom. Zašto ne spomenu, recimo, priču, odnos sa drugim likovima, dijaloge i slično? Jer toga (praktično) u WoW-u i nema? Za kontrole se potpuno slažem - pripadne mi muka kada pomislim na rotaciju kamere. Grafika je problem manje-više, gotovo mi je nebitna u (skoro svim) igrama.
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.1.2009, 19:59   #789
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.786
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Citat:
Mare911 kaže: Pregled poruke
Sad bas igram, poceo sam act2.

Grafika je ocajna (ja preferiram grafiku sa malo stripskog smeka) i realno, vreme ju je odavno pregazilo. boje su isprane i blede a modeli karaktera dosli nekako... mocni heroj ima konstituciju chiche penzionera
Osnovna igra je stara, oko 3 godine. Takodje, nije ideja da stalno gledas sve iz blizine, nego koristih strateski pogled iz visine (kad se grublji detalji i nevide).

Sto se grafike tice, meni najvise smetaju prenabuzdeni efekti bafova. Pa likovi onda izgledaju po novogodisnje jelke.

Citat:
Kontrole i kamera su borba neprestana , totalno mi odvlace paznju sa svega ostalog.
Kamera iz pticije perspektive odlicno radi posao. S druge strane, kamera iz blizine jeste malo vise ocajna (po pitanju kontrola). Sto je jos gore isti taj Obisdian je radio i KotOR2 u kome je ta kamera odlicno resena.

Patchevi ovde dosta pomazu. 1.21 uvodi neke novine u kontolama kamere.

Citat:
Pathfinding je prava lutrija u situaciji kad treba uci u prostoriju sa mobovima (stisnem 'space' izdam komande svima u party-ju, odpauziram - moj lik krane u prostoriju i uzme sav aggro dok ostali samo stoje u vratima)
Pathfinind je definitivno problem. Narocito u slucaju vece grupe (a itekako u Storm of Zehir ekspanziji).

Citat:
Sledece sto sam primetio je izuzetno mali broj itema za igru ovog tipa; brat bratu ako ima 300-400 itema ukupno. Takodje nije implementiran sistem tooltipova tako da za ako treba 2 recimo oruzja uporediti treba vam 2 minuta (+ sto mene pomalo nervira ono 1d10 itd. duvaju se kao da su oni izmislili RNG)
Broj itema je, po meni, zadovoljavajuci. Takodje igra je radjena po licenciranim DnD stonim pravilina 3.5 edicije i kao takva koristi isti nacin izrazavanja.

Citat:
UI je pomalo siromasan (i nekonfigurabilan), nema preglednog prikaza talenata, nesto kao talent tree (opet, tooltipovi bi tu mnogo pomogli). Ne vidi se koliko protivnik ima healtha i koja mu je meta trenutno
Talent tree nema jer DnD sistem ni nema talente, samo featove, od kojij neki imaju neke druge kao preduslove.

Ako ovde ima neka mana to je da dok vecina featova iz osnovne igre lista koji moguci featovi njega zahtevaju, isti tretman nije dodat za fetove u ekspanzijama.

Npr. kad uzimas Toughness, ne pise da njega kasnije trazi Steadfast Determination (koji je dostupan sa Storm of Zehir ekspanzijom).

Srecom, igra ima manual u PDF formi koji je manje vise tacan, bar sto se tice uslova za dobijanje odredjenih featova.

Sto se tice helta, prebacis misem preko protivnika pa vidis "stepen ranjenosti". Tacan helt ne pise, a ni ne treba da pise. Isto misljenje imam o informaciji koga karatketra protivnik ganja. Imas oci, pa vidi.

Citat:
Mehanika borbe je nedokumentovana; ne znam koji potez pravi koliki threat, ne vidi se aggro lista (konkretno, kontrolises fightera koji treba da bude MT, mag je na istoj meti; kako da znas da si napravio dosta threat-a da mozes da predjes na sledeceg moba a da mag ne dobije aggro?)
Nije ovo WoW. Ne postoji aggro, threat i ostale gluposti u mehanickom smislu. Niti sistem kontrole istog.

Mada, uz malo iskustva pohvataju se fore. Protivnici uglavnom ne prelaze na drugog lika ako vec mlate nekog (sem ako si uporan da bezis sa prvim).

Citat:
Outdoor je resen lose; svakih par metara ucitavanje (uzmimo za primer kako su resene zone u WOW-u; od Booty Bay-a do Stratholme-a bez ijednog loading screena). Zone su premale - 3 objekta i 5 npc-a i gotovo. Mobovi se ne respawnuju - ne mozes izlevelovati pre nego sto ti skript u igri dozvoli.
Ako oces grinding, imas Storm of Zehir ekspanziju.

Licno, ne volim grinding. A levelovanje ti dozvoljava iskustvo skupljeno questovima i ubijenim mobovima, a ne neki skript.

Outdoor je kakava takav, tj. zonski. I gomila drugih igara je takva.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
Mare911 (6.1.2009), shrafko (5.1.2009)
Stara 5.1.2009, 21:42   #790
shrafko
Starosedelac

Član od: 5.8.2007.
Zahvalnice: 1.580
Zahvaljeno 1.322 puta na 598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku shrafko

Okreni-obrni, NWN2 serijal ne leži ni HnSovcima - što je i logično, ni core-cRPGamerima (što već nije dobro).

Taman kad mi je MotB donekle povratio poverenje u poljuljani ugled NWN2ke, ovi izbaciše SoZ koji me uopšte nije kupio tako da su sad sve oči uprte
Spoiler za u:
Dragon Age
shrafko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2009, 1:11   #791
Mare911
Član

Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 165 puta na 87 poruka

Citat:
Talent tree nema jer DnD sistem ni nema talente, samo featove, od kojij neki imaju neke druge kao preduslove.
U pravu si, nisam mogao da se setim naziva u momentu. Ipak neka vrsta preglednijeg prikaza (sa medjuzavisnostima) u igri ne bi skodila i naravno - tooltipovi (ne samo u vezi ovoga vec uopste)

Citat:
Ne postoji aggro, threat i ostale gluposti u mehanickom smislu. Niti sistem kontrole istog.
Ovde sam se malo nespretno izrazio mada to ne menja cinjenicu da te stvari interno postoje implementirane u ai skriptama ali kreatori igre su zeleli da taj aspekt mikromenadzmenta u igri 'preskoce'; jednostavno kao da nisu zeleli da igraci uopste obracaju paznju na to.

Da zakljucim, igra nije kriminalno losa. Da je tako ne bih je ni igrao Ipak, neke stvari, o kojima sam govorio, mi smetaju, pa sam to podelio sa vama
Mare911 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2009, 3:37   #792
player1
V.I.P. Test Play

Citat:
Mare911 kaže: Pregled poruke
jednostavno kao da nisu zeleli da igraci uopste obracaju paznju na to.
Bas tako. Ni ne postoje pravila u DnD-u za to.
Tek su igre kao WoW i slicno to uvele kao neki mehanicko/strateski element.
Stara 24.1.2009, 12:54   #793
LoshMeeBre
Starosedelac

Član od: 18.2.2006.
Zahvalnice: 1.209
Zahvaljeno 370 puta na 287 poruka

E ljudi fala za savetima za pechovanje posto sam tek sad (juce) uzeo da igram NWN2.. Postedeli ste me jedno pola sata frustracija

Inace za sad mi deluje oke, pravila su vise i tacnije interprentirana nego u NWN kecu. Svidja mi se sto su henchemni ravnopravni sa alter egom, ali su ih zato pocastili sjajnim pathfajdingom tako da moram da mikrujem jednog po jednog inace moj wizard zavrsi kao tanker a svi znamo kako se to zavrsi :} Sve u svemu svakako mi se dovoljno svidela da je predjem (tek sam na pocetku, jos nisam ni upao u Neverwinter) ali ne mogu reci da sam odusevljen.. Mnoooogo bugova.. Ali u odnosu na NWN1 deluje mi kao par koraka napred Naravno daleko od BG2, al boze moj sasvim, sasvim solidna igrica..

Jeste da je komentarisem nakon 100 godina od izlaska, al sta da radim kad nije htela da shljaka na radeonu 9000
LoshMeeBre je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2009, 21:56   #794
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Moguca nova ekspanzija za Neverwinter Nights 2!

U jednoj od najnovijih podcast epizoda za Neverwinter Nights, John Mamias i Raphael Boyon iz evropskog dela Atarija rekli su da je moguce da ce se praviti treca ekspanzija za Neverwinter Nights 2, odnosno da je ona cak i vrlo izvesna. Najverovatnije ce je razvijati Obsidian, ali za sada nema vise detalja na ovu temu.

Licno se nadam da ce iskoristiti i iskombinovati one dobre strane iz prethodne dve ekspanzije i napraviti jednu stvarno kvalitetnu, posto je SoZ po meni bio korak unazad u odnosu na MotB.
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.3.2009, 15:44   #795
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 662
Zahvaljeno 1.390 puta na 717 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Novi adventure pack izlazi 8 Marta (sudeci po gamepressureu) i zvace se: Mysteries of Westgate

Vise informacija mozete naci na:
http://www.atari.com/nwn2/mow/US/

A summary of the plot states: "Set in the infamous Forgotten Realms city of Westgate, players find themselves in possession of a powerful but cursed treasure that threatens to destroy them. Linked to the underworld organization known as the Night Masks, the treasure will draw players into a city-spanning clash between warring factions. Players must choose their allegiance in order to break the curse and ultimately uncover a plot that threatens Westgate itself."
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.3.2009, 16:19   #796
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.182
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Nadam se da neće ličiti na SoZ, tako dosadnu igru nisam igrao duže vreme.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.3.2009, 14:57   #797
Jamiroquai
Veteran

Član od: 19.2.2007.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 96 puta na 57 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Jamiroquai

E ovako, rešio ja da se igram opet

Imam NWN 2 i ekspanzije, i evo sad gledam da poskidam te neophodne patcheve sa neta...Jel može neko da mi kaže kojim redosledom da instaliram ? (prm. 1.nwn 2, 2.patch xxx, 3. expanzija, 4. patch..)

Hvala unapred
Jamiroquai je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.3.2009, 15:02   #798
player1
V.I.P. Test Play

Bas tako: NWN2, pa MotB, pa SoZ, pa patchuj.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
Jamiroquai (11.3.2009)
Stara 13.3.2009, 15:29   #799
Jamiroquai
Veteran

Član od: 19.2.2007.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 96 puta na 57 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Jamiroquai

Ovako, na samom sam početku igre, prešao sam onaj tutorial i one gluposti. Pobio one Lizarde i uzeo silver shard i krenuo ka Neverwinteru...Usput pokupio Khelgara i sad trebam da nastavim dalje...

E sada, prošli put kada sam igrao, zaglavio sam bio na nekom delu koji nisam mogao da pređem jer sam mnogo loše levelovao lika...Pa sad evo da zatražim koji savet : sada sam lvl 4 fighter, i uzimam uglavnom reccomended skillove, da nastavim da budžim fajtera do kraja ili kako ? I još nešto, recimo imam oružje koje ima dmg 2d6, da li je bolje da imam recimo nešto što ima 1d10 & 1d12 ili ovo ? Čitao sam odavno neka objašnjenja sa nekim kockicama, pa se nešto množi itd ?

Hvala na pomoći
Jamiroquai je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.3.2009, 15:40   #800
Ekiman
Starosedelac

Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka

ove expanzije bi trebale da imaju odvojene teme na forumu previse je nepregledno
Ekiman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
neverwinter, neverwinter nights, neverwinter nights 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Neverwinter Nights FiresnakE Role-Play 238 28.5.2021 0:21

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:16.