![]() |
![]() |
![]() |
#1061 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Stvar ukusa, kao i iskustva
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1062 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Tako da bi bilo lepo ako bi ti, Iris, podelila svoje utiske sa nama o "Japanizu", kako je bilo i ima li sta zanimljivo. ![]() I odgovori mi na jedno pitanje, da li je tacno sto sam cuo da je bilo (zacudo) dosta matorih ljudi na festivalu (matori -> predjose i studentske dane) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1063 |
Veteran
|
![]()
Dok Iris ne odgovori, ja cu preneti svoje utiske iz Magacina. Utici su pozitivni, bilo je dosta ljudi, nekih stvarno sjajnih crteza i crtaca, a mnogo je bila dobra ideja prikazivanja animea u jednoj od prostorija (Full Metal Alchemist ako se ne varam
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1064 |
détente
|
![]()
Večeras je zatvaranje u Domu Omladine, u 20h u sali na 1. spratu (službeni ulaz iz Makedonske). Još uvek možete stići i sami videti šta se dešava
![]() Jedino ne znam odakle vam ideja da samo srednjoškolci i studenti prate anime i mange. Ja sam o njima saznala još davno, od Vlade Vesovića, a čovek ima preko 50 godina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Član
Član od: 29.11.2006.
Zahvalnice: 82
Zahvaljeno 50 puta na 40 poruka
|
![]()
Одгледах 2 половину (нажалост нисам на вријеме пребацио на канал који га је емитовао) овог анимираног јапанског филма и одушевљен сам.
![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Appleseed_Movie http://www.imdb.com/title/tt0401233/ Занима ме да ми дате препоруку за сличне филмове. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1066 |
Veteran
|
![]()
Ja sam imao Appleseed dvojku, pa pogledaj to. Inace, ne znam kakav je, mrzelo me da ga gledam, ali sestra mi je rekla da je ekstra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Starosedelac
|
![]()
Appleseed II je odlican, dosta se fokusira na akciju (John Woo) ,ali i odnos ono dvoje (onog Tostera....Tosteriosa......ma mislim Briaoresa i one......Deunan?).
Ma u jednom trenutku sam zaboravio da je anime, samo tako nabijeno akcijom, ali i rivalstvom izmedju Toster.......Briaoresa i njegovog klona iz doba kad je bio covek. Nego, Iris, a da cujemo izvestaj sa "Japanizma"? ![]() Po onome sto nam je bitno preneo Srlandand, izgleda da je bila dobra klopa. ![]() Donesose mi Vampire Knight, valja li sta? Izgleda zanimljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1068 |
détente
|
![]()
Nemam šta da kažem, pošto sam zbog obaveza i drugih festivala stigla da idem na svega dve anime projekcije u Domu Omladine, a u Magacinu nisam ni bila... Šta da se radi, koncerti na Bemus-u su imali prednost...
Što se Vampire Knight-a tiče, ne verujem da će ti se svideti - u pitanju je shoujo anime, namenjen klinkama koje će zbog protagonista da vrište i uzdišu svakih nekoliko minuta ![]() A od ostalih najava novih serijala za ovaj jesenji period obećavaju jedino Kurozuka i Kiroshitsuji, pa preporučujem da nađeš i gledaš njih! ![]() Poslednja ispravka: Iris (16.10.2008 u 13:15) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1069 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Ne znam, zasto, ali mi mirise na neki ljubavni trougao, to mi govori moj "insekt" (sto bi rekao Zika Pavlovic ![]() ![]() ![]() Mada, kad pomislim da sam pogledao Rosario+Vampire, ne moze biti gore od ovoga. Mada opet, to su vampiri, koliko moze serija biti bezveze? Valjda.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1070 |
détente
|
![]()
Shojo znači da su ciljna grupa devojke, konkretno mlađe srednjoškolke. Izvedi sam zaključak.
Što se radnje tiče, Spoiler za radnja:
Dosadno i već viđeno, ako mene pitaš, a pošto nisi klinka koja će se ložiti na bishounen (prelepe) vampirčine, ili na slight nagoveštaj shonen-ai tematike, ne znam šta da ti kažem ![]() Uostalom, probaj, kad ti je serijal već u kući... možda se otvoriš za nove vidike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1071 | |
Starosedelac
|
![]()
Hvala Bogu...
Citat:
![]() ![]() Auuu, Iris, kakvo ti to imas misljenje o meni. Salim se, naravno, kad mi je vec tu, mozda ga i odgledam, mada ovo Kurozuka izgleda zanimljivo (samo mi nemoj reci da je na isti fazon). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1072 |
détente
|
![]()
Više sam mislila da se otvoriš za nove anime žanrove, ali nema veze
![]() Nije svaki shojo baš potpuni shit... Kurozane i mene zanima, podjednako kao i ono drugo ostvarenje - Victorian ghotic horror, kako neko reče u recenziji iste na sajtu Anime News Network. Videćemo. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
Red Dragon (16.10.2008) |
![]() |
#1073 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1074 |
Veteran
|
![]()
Soul Eater nije los. Gledao sam par epizoda animea skoro, a imam negde i mangu. Borbe su odlicno uradjene. Moja preporuka.
U poslednje vreme dosta vremena provodim u citanju mangi, najvise Naruta (sta cu kad volim, iako malo pocinje da smara, ali opet mnogo volim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1075 |
Član
Član od: 10.6.2008.
Zahvalnice: 797
Zahvaljeno 19 puta na 17 poruka
|
![]()
RED DRAGONE, druze, slazem se sa Iris: bezi od Vampire Knighta (ko vampir od belog luka i svete vode).
![]() Evo preporuke za tebe To_Aru_Majutsu_no_Index, Ga-rei i naravno najbolja anima ove jeseni (po meni) Kurozuka. ![]() Poslednja ispravka: VojaM (23.10.2008 u 17:36) Razlog: pravopiŠ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1076 |
Starosedelac
Član od: 3.4.2006.
Zahvalnice: 256
Zahvaljeno 53 puta na 38 poruka
|
![]()
Idite bre, ljudi, ne znam sta mi bi pa sam poceo da citam ovaj topik i raspitivao se o mangi.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sto se tice anime, zavrsio sam Samurai Champloo (mnogo mi se svideo), i nabavio Code Geass (ne znam zasto, tako mi doslo). Za sad sam samo malo odgledao, ali to kod mene ide sporo, samo epizoda na dan. ![]() EDIT: Khm, khm... Ne razumem. U ovoj poruci http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...postcount=1052 Iris me ispravlja tako sto umesto mangi pise manga-i, a sada VojaM radi totalno suprotno ![]() ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: mmn2911 (23.10.2008 u 18:33) Razlog: manga-i --> mangi |
![]() |
![]() |
![]() |
#1077 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Pa ne znam, meni je serija ispala bas OK. Dobro, Iris je bila u pravu, oni bishounen vampiri malo smaraju (bar sa stanovnista muske populacije), ali ja sam navijao za onu malu. ![]() Crtez je ok, malo ljubavnog trougla, dobra uvodna numera... Sve u svemu, nije sampion kvaliteta, ali ne skodi pogledati, ako nista bar zbog tema kojima se bavi. Inace, poceo je sa emitovanjem i nastavak, Vampire Knight Guilty, koji bi trebalo, bar po pricama da nadmasi original, jer se valjda nadovezuje na najbolje/najintrigantnije delove mange, i valjda dobija oblik teze drame, a bice i dosta akcije. Mada cu pre odgledati Kurozuku, E da, kakav je ovaj Bleach, vidim svi se pale na to, valja li ista? Ako bih mogao da cujem i misljenja malo iskusnijih forumasa koji su odgledali dosta serija, jer ne jurim previse komercijale. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1078 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]()
Čitaj Bleach mangu, manje će glava da te boli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Starosedelac
|
![]()
Ma ja sam vise za pokretne slike sa zvukom, ko ce da cita nesto sa hiljadama chaptera.
![]() E da, malo je off, ali mozda ce nekog zanimati, znam da je neko pitao. Na sajmu knjiga (koji traje jos sutra), moze da se nadje i manga, i to na dva mesta. Na gornjem spratu standa "Platoa" i na standu gosta sajma, Japana.Ne znam cenu, nisam mnogo zagledao, nisam uspeo da prepoznam neki zvucniji naslov, ali eto cisto da znate, ako volite mangu, a niste jos otisli na sajam knjiga, eto vam prilike. ![]() A da, mislim da je danas u 14h bilo i nesto posveceno crtanju mange, sta li, to ce vam sigurno nesto o tome reci Iris, ona je sigurno tamo bila. ![]() ![]() Eto vidis, Iris, nisam neprijatelj mange kao sto me smatras. Cak stavise, i ja uzmem i povremeno je procitam (ali necu da ti kazem sta sam procitao ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1080 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]()
Bolje čitati nešto sa "hiljadama" (realno 300+) chapter-a nego gledati seriju u kojoj je 100 epizoda filler-a + je cenzurisana + neki likovi su zaostali iz filler-a i nastavili da postoje i posle njih a nema ih u mangi (propast živa).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bvitnik na korisnoj poruci: | ||
Iris (25.10.2008) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
animacija, anime, japan, serije |
|
|
![]() |