Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.10.2008, 11:34   #1061
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
Određen forumom Re: Malo Anime...

Stvar ukusa, kao i iskustva
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.10.2008, 13:20   #1062
Red Dragon
Starosedelac

Član od: 16.7.2006.
Zahvalnice: 275
Zahvaljeno 739 puta na 370 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Red Dragon

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Pošto vidim da mnogi nisu primetili moju poruku sa prethodne strane teme, podsećam vas da je juče počeo festival Japanizam 2008.

Svako veče ćete imati prilike da pratite projekcije anime ostvarenja, predavanja o manga i anime umetnosti i što-šta drugo, a detaljan program je postavljen na forumu organizatora: http://www.bg-anime.com/bga/index.php/topic,3123.0.html

Ja ću se na festivalu pojaviti najverovatnije večeras (09. oktobra), sutra i na zatvaranju...
Ja sam mislio danas da odem na onu izlozbu,ali ispostavilo se da je nema nedeljom (bar po rasporedu).
Tako da bi bilo lepo ako bi ti, Iris, podelila svoje utiske sa nama o "Japanizu", kako je bilo i ima li sta zanimljivo.
I odgovori mi na jedno pitanje, da li je tacno sto sam cuo da je bilo (zacudo) dosta matorih ljudi na festivalu (matori -> predjose i studentske dane).
Red Dragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.10.2008, 13:30   #1063
Srlandand
Veteran

Član od: 14.6.2006.
Zahvalnice: 1.149
Zahvaljeno 520 puta na 234 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Srlandand Slanje poruke preko Yahooa korisniku Srlandand

Dok Iris ne odgovori, ja cu preneti svoje utiske iz Magacina. Utici su pozitivni, bilo je dosta ljudi, nekih stvarno sjajnih crteza i crtaca, a mnogo je bila dobra ideja prikazivanja animea u jednoj od prostorija (Full Metal Alchemist ako se ne varam ). Meni se najvise svidelo sto je bilo i posluzenja. Bilo je i TV ekipa, kao i matorih ljudi, i to u kasnim cetrdesetima i pedesetima. Sve u svemu, meni se svidelo, jedino mi je zao sto bio na maskenbalu da vidim kostime. Nadam se da ce sledece godine festival biti veci, podrzan od nekih sponzora i masovniji.
Srlandand je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.10.2008, 14:51   #1064
Iris
détente

Večeras je zatvaranje u Domu Omladine, u 20h u sali na 1. spratu (službeni ulaz iz Makedonske). Još uvek možete stići i sami videti šta se dešava . Toplo preporučujem da se pojavite ranije, krkljanac je!

Jedino ne znam odakle vam ideja da samo srednjoškolci i studenti prate anime i mange. Ja sam o njima saznala još davno, od Vlade Vesovića, a čovek ima preko 50 godina
Stara 15.10.2008, 13:56   #1065
NikolaT
Član

Član od: 29.11.2006.
Zahvalnice: 82
Zahvaljeno 50 puta na 40 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova

Одгледах 2 половину (нажалост нисам на вријеме пребацио на канал који га је емитовао) овог анимираног јапанског филма и одушевљен сам.

http://en.wikipedia.org/wiki/Appleseed_Movie
http://www.imdb.com/title/tt0401233/

Занима ме да ми дате препоруку за сличне филмове.
NikolaT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.10.2008, 18:39   #1066
Srlandand
Veteran

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Srlandand Slanje poruke preko Yahooa korisniku Srlandand

Ja sam imao Appleseed dvojku, pa pogledaj to. Inace, ne znam kakav je, mrzelo me da ga gledam, ali sestra mi je rekla da je ekstra.
Stara 16.10.2008, 12:25   #1067
Red Dragon
Starosedelac

Appleseed II je odlican, dosta se fokusira na akciju (John Woo) ,ali i odnos ono dvoje (onog Tostera....Tosteriosa......ma mislim Briaoresa i one......Deunan?).
Ma u jednom trenutku sam zaboravio da je anime, samo tako nabijeno akcijom, ali i rivalstvom izmedju Toster.......Briaoresa i njegovog klona iz doba kad je bio covek.
Nego, Iris, a da cujemo izvestaj sa "Japanizma"?
Po onome sto nam je bitno preneo Srlandand, izgleda da je bila dobra klopa.

Donesose mi Vampire Knight, valja li sta? Izgleda zanimljivo.
Stara 16.10.2008, 13:03   #1068
Iris
détente

Nemam šta da kažem, pošto sam zbog obaveza i drugih festivala stigla da idem na svega dve anime projekcije u Domu Omladine, a u Magacinu nisam ni bila... Šta da se radi, koncerti na Bemus-u su imali prednost...

Što se Vampire Knight-a tiče, ne verujem da će ti se svideti - u pitanju je shoujo anime, namenjen klinkama koje će zbog protagonista da vrište i uzdišu svakih nekoliko minuta

A od ostalih najava novih serijala za ovaj jesenji period obećavaju jedino Kurozuka i Kiroshitsuji, pa preporučujem da nađeš i gledaš njih!

Poslednja ispravka: Iris (16.10.2008 u 13:15)
Stara 16.10.2008, 13:17   #1069
Red Dragon
Starosedelac

Citat:
Što se Vampire Knight-a tiče, ne verujem da će ti se svideti - u pitanju je shojo anime, namenjen klinkama koje će zbog protagonista da vrište i uzdišu svakih nekoliko minuta
Da izvines, nesto me ne zanimaju muski protagonisti, valjda ima i neki zenski protagonista zbog kog moze i muski deo da vristi i uzdise svaki nekoliko minuta? Pogotovo ako je shojo, ako se ne varam, to znaci mlada devojka.
Ne znam, zasto, ali mi mirise na neki ljubavni trougao, to mi govori moj "insekt" (sto bi rekao Zika Pavlovic). Imam osecaj da ce mi se dopasti samo u slucaju da me ponese neko posebno raspolozenje, pretpostavljam iz naziva neko romanticno raspolozenje(vitestvo i ostalo....sta me belo gledate, i ja sam romanticna osoba ). Osim ako me moj instikt nije debelo zeznuo...
Mada, kad pomislim da sam pogledao Rosario+Vampire, ne moze biti gore od ovoga.
Mada opet, to su vampiri, koliko moze serija biti bezveze? Valjda....
Stara 16.10.2008, 13:24   #1070
Iris
détente

Shojo znači da su ciljna grupa devojke, konkretno mlađe srednjoškolke. Izvedi sam zaključak.
Što se radnje tiče,
Spoiler za radnja:
sve se vrti oko srednje škole koju pohađaju vampiri, i dvoje mladih koji, naknadno, oboje postaju vampiri!
Bar je tako u manga-i.

Dosadno i već viđeno, ako mene pitaš, a pošto nisi klinka koja će se ložiti na bishounen (prelepe) vampirčine, ili na slight nagoveštaj shonen-ai tematike, ne znam šta da ti kažem
Uostalom, probaj, kad ti je serijal već u kući... možda se otvoriš za nove vidike.
Stara 16.10.2008, 13:33   #1071
Red Dragon
Starosedelac

Citat:
a pošto nisi klinka koja će se ložiti na bishounen (prelepe) vampirčine
Hvala Bogu...
Citat:
Uostalom, probaj, kad ti je serijal već u kući... možda se otvoriš za nove vidike.
Pobogu, nemoj mi reci da je novi vidik da se lozim na bishounen vampircine! Sta ce zenski deo foruma da pomisli.
Auuu, Iris, kakvo ti to imas misljenje o meni.
Salim se, naravno, kad mi je vec tu, mozda ga i odgledam, mada ovo Kurozuka izgleda zanimljivo (samo mi nemoj reci da je na isti fazon).
Stara 16.10.2008, 13:41   #1072
Iris
détente

Više sam mislila da se otvoriš za nove anime žanrove, ali nema veze
Nije svaki shojo baš potpuni shit...

Kurozane i mene zanima, podjednako kao i ono drugo ostvarenje - Victorian ghotic horror, kako neko reče u recenziji iste na sajtu Anime News Network. Videćemo.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
Red Dragon (16.10.2008)
Stara 16.10.2008, 13:45   #1073
Red Dragon
Starosedelac

Citat:
Više sam mislila da se otvoriš za nove anime žanrove, ali nema veze
Ma znam na sta si mislila, malo se salim. Uhvatilo me neko raspolozenje.
Neci vise da spamujem i idem off.
Stara 16.10.2008, 18:00   #1074
Srlandand
Veteran

Soul Eater nije los. Gledao sam par epizoda animea skoro, a imam negde i mangu. Borbe su odlicno uradjene. Moja preporuka.
U poslednje vreme dosta vremena provodim u citanju mangi, najvise Naruta (sta cu kad volim, iako malo pocinje da smara, ali opet mnogo volim ).
Stara 16.10.2008, 20:06   #1075
Ichigo222
Član

Član od: 10.6.2008.
Zahvalnice: 797
Zahvaljeno 19 puta na 17 poruka
Cool Re: Malo Anime...

RED DRAGONE, druze, slazem se sa Iris: bezi od Vampire Knighta (ko vampir od belog luka i svete vode).

Evo preporuke za tebe To_Aru_Majutsu_no_Index, Ga-rei i naravno najbolja anima ove jeseni (po meni) Kurozuka.

Poslednja ispravka: VojaM (23.10.2008 u 17:36) Razlog: pravopiŠ
Ichigo222 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.10.2008, 13:16   #1076
mmn2911
Starosedelac

Član od: 3.4.2006.
Zahvalnice: 256
Zahvaljeno 53 puta na 38 poruka

Idite bre, ljudi, ne znam sta mi bi pa sam poceo da citam ovaj topik i raspitivao se o mangi. Nabavio Bleach (posto sam procitao nesto o tome i svidela mi se radnja, a i Ichigo mi je nekako super lik), i poceo da citam pre neki dan. Na kraju, skoro 200 chaptera procitanih i jos ih gutam Koristim samo CDisplay, program sa kojim je mnogo lakse citanje (bar meni). Ovo je neverovatno... Kako sam se brzo navukao.
Sto se tice anime, zavrsio sam Samurai Champloo (mnogo mi se svideo), i nabavio Code Geass (ne znam zasto, tako mi doslo). Za sad sam samo malo odgledao, ali to kod mene ide sporo, samo epizoda na dan.

EDIT: Khm, khm... Ne razumem. U ovoj poruci http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...postcount=1052 Iris me ispravlja tako sto umesto mangi pise manga-i, a sada VojaM radi totalno suprotno Dajte ljudi, usaglasite se, pa me lepo ispravite

Poslednja ispravka: mmn2911 (23.10.2008 u 18:33) Razlog: manga-i --> mangi
mmn2911 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.10.2008, 19:56   #1077
Red Dragon
Starosedelac

Citat:
Dosadno i već viđeno, ako mene pitaš
Citat:
Ichigo222 kaže: Pregled poruke
RED DRAGONE, druze, slazem se sa Iris: bezi od Vampire Knighta (ko vampir od belog luka i svete vode).
Citajuci komentare vas dvoje, sa strepnjom sam odgledao seriju, samo cekajuci trenutak kada cu se pretvoriti u vampira ili geja ili vampirskog geja. Bogu hvala, nista od ovo troje se nije desilo.
Pa ne znam, meni je serija ispala bas OK. Dobro, Iris je bila u pravu, oni bishounen vampiri malo smaraju (bar sa stanovnista muske populacije), ali ja sam navijao za onu malu.
Crtez je ok, malo ljubavnog trougla, dobra uvodna numera...
Sve u svemu, nije sampion kvaliteta, ali ne skodi pogledati, ako nista bar zbog tema kojima se bavi.
Inace, poceo je sa emitovanjem i nastavak, Vampire Knight Guilty, koji bi trebalo, bar po pricama da nadmasi original, jer se valjda nadovezuje na najbolje/najintrigantnije delove mange, i valjda dobija oblik teze drame, a bice i dosta akcije.
Mada cu pre odgledati Kurozuku,

E da, kakav je ovaj Bleach, vidim svi se pale na to, valja li ista? Ako bih mogao da cujem i misljenja malo iskusnijih forumasa koji su odgledali dosta serija, jer ne jurim previse komercijale.
Stara 25.10.2008, 2:48   #1078
bvitnik
Starosedelac

Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka

Čitaj Bleach mangu, manje će glava da te boli.
bvitnik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2008, 17:27   #1079
Red Dragon
Starosedelac

Citat:
bvitnik kaže: Pregled poruke
Čitaj Bleach mangu, manje će glava da te boli.
Ma ja sam vise za pokretne slike sa zvukom, ko ce da cita nesto sa hiljadama chaptera.

E da, malo je off, ali mozda ce nekog zanimati, znam da je neko pitao. Na sajmu knjiga (koji traje jos sutra), moze da se nadje i manga, i to na dva mesta. Na gornjem spratu standa "Platoa" i na standu gosta sajma, Japana.Ne znam cenu, nisam mnogo zagledao, nisam uspeo da prepoznam neki zvucniji naslov, ali eto cisto da znate, ako volite mangu, a niste jos otisli na sajam knjiga, eto vam prilike.
A da, mislim da je danas u 14h bilo i nesto posveceno crtanju mange, sta li, to ce vam sigurno nesto o tome reci Iris, ona je sigurno tamo bila.
Eto vidis, Iris, nisam neprijatelj mange kao sto me smatras. Cak stavise, i ja uzmem i povremeno je procitam (ali necu da ti kazem sta sam procitao).
Stara 25.10.2008, 20:33   #1080
bvitnik
Starosedelac

Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka

Bolje čitati nešto sa "hiljadama" (realno 300+) chapter-a nego gledati seriju u kojoj je 100 epizoda filler-a + je cenzurisana + neki likovi su zaostali iz filler-a i nastavili da postoje i posle njih a nema ih u mangi (propast živa).
bvitnik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bvitnik na korisnoj poruci:
Iris (25.10.2008)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
animacija, anime, japan, serije

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Šta slušate od muzike... Covenant Opšta kultura 16381 7.5.2025 19:35
DivX to DVD VMedic Video/TV softver 67 29.6.2014 22:01
Malo kritike nije na odmet Covenant O SK-u uopšte 77 3.7.2006 13:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:25.