![]() |
![]() |
|
Stare igre Spectrum, Commodore 64, Amiga, PC DOS, M.A.M.E... |
Pregled rezultata glasanja: Jesu li stare igre bile zabavnije | |||
Da |
![]() ![]() ![]() ![]() |
582 | 80,95% |
Ne |
![]() ![]() ![]() ![]() |
137 | 19,05% |
Glasova: 719. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#201 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
- pomalo izlizanu tematiku WW2 u fps igrama,sa istom ili slicnom grafikom koja se svodi na sljedece : cd sa 10-20 nivoa ili dvd sa 30-40 + neke ekspanzije da se dodatno "udari po dzepu" - ZAISTA izlizanu tematiku rpg,mmorpg,hack'n'slash,point-and-click igara,strategija,avantura ili cak arkada,koje svojom jednolicnoscu ne daju nista novo i zanimljivo izuzev "bombasticnog i zvucnog" naslova - simulacije voznje tipa nfs,race driver grid itd nude nam istu pricu upakovanu u slicnu grafiku,navodno "budzenje" auta i slicne gluposti koje u prvih par dana dosade Ukratko opisah stanje na trzistu,a kad ce promjene da nastupe...ko prezivi pricace. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.205 puta na 7.167 poruka
|
![]()
Saturacija naslova u žanrovima koji su in u tom momentu je oduvek bila prisutna. Početkom/sredinom devedesetih postojala je gomila jump & run platformica koje su maltene bile iste samo se promeni identitet glavnog lika (nije pas nego zec, nije lav nego dabar)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Član
Član od: 16.1.2006.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 33 puta na 24 poruka
|
![]()
Sta da vam kazem i sam imam slicnih dilema vec godinama, ali sam naleteo na Capcomove igre kao npr Devil May Cry serial ili Resident Evil ili Onimusa, pa sad na kraju i Lost Planet.Po mom misljenju te igre su nekako zadrzale taj stari smek igara sa komodorca i molim se svaki put kad Capcom(po meni nazanimljiviji izdavac) izdaje neku igru da ce je izdati i za PC.Ziveo CAPCOM!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Veteran
Član od: 27.4.2008.
Zahvalnice: 230
Zahvaljeno 255 puta na 137 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Član
Član od: 18.7.2008.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 72 puta na 29 poruka
|
![]()
Stare igre jesu bile zabavnije kad sam prvi put kupio komp ali tek sada je onaj pravi potpuni uzitak.Tek su sada igre shvacene ozbiljno i sve su realnije iz sezone u sezonu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Član
Član od: 21.4.2008.
Zahvalnice: 60
Zahvaljeno 31 puta na 27 poruka
|
![]() Citat:
Te igre su pale u zaborav i nisu dalje razvijani ti "pravci" i varijacije, i sve te divne inovacije... su nestale. I danas nas poneka igra iznenadi, ali sve je češće štancovanje istog i muža jedne te iste ideje (na primer pomenuti FPS). Svesni da par screenshotova, dobar intro/trailer i par potkupljenih novinara prodaju bilo kakvu igru, proizvođači i ne pokušavaju da naprave nešto stvarno dobro, jer bi sutra morali opet da postignu ili nadmaše postignuti standard. Znači - ne slažem se da ideje nestaju i da se magija istrošila. Samo je namerno zaboravljena i zamenjena lukrativnim projektima koji će moći na duže staze da muzu gamera koji za bolje - ne zna. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku archmage333 na korisnoj poruci: | ||
MaxXx (6.8.2008) |
![]() |
#208 |
Banned
|
![]()
Mislim da jesu. Jednostavno bile su malo ruznije malo prostije ali su nekako bile zaraznije.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]()
Kako- ružnije? Ja ne videh bolje grafike nego na Amigi!
![]() Ja više volim stare igre iz dva razloga: prvo, ne volim 3D grafiku nikako; i drugo, ta kreativnost koju su imali listom svi Amigisti danas se utopila u mašineriju za pranje para... Mada ima odličnih igara za konzole. Ali, then again, konzole i služe za igranje, pa se to nekako podrazumeva. Ali mislim da tu ima uticaja i drugi faktor, koji svi mi koji na sva usta razglašavamo da su stare igre bile bolje, zanemarujemo: nostalgija. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#211 |
Intel Inside
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.205 puta na 7.167 poruka
|
![]()
Bogami, ja bih moju dao
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Basterd...
|
![]()
^
ih prodana duso! da je meni moja Sega...smrc...nema tog emulatora... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Starosedelac
|
![]()
Evidentno je da se u poslednje vreme inventivnost toliko smanjila i da smo postali robovi marketinga, jer proizvodnja igara vise nije zadovoljstvo vec samo nacin kako doci do sto vise novca. Mada se i pored masovne proizvodnje i stancovanja igara, s' vremena na vreme izaci neki naslov, koji mozda ukrade neku foru, ali ipak ima onaj smek koji vecinu nas gejmera drzi ispred ekrana. Ali tu postoji problem sto se ne mogu setiti ni jednog naslova u poslednjih godinu dana sem npr Bioshock-a.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
V.I.P. GNU/Linux
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
|
![]()
Ti prvi si rob marketinga čim navodiš Bioshock
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci: | ||
shrafko (7.8.2008) |
![]() |
#215 |
Starosedelac
|
![]()
Ako volis RPG-ove onda da.
![]() Ja volim rpg-ove ali samo konzolaske, tacnije Final fantasy style. Sve ostalo je suvise kompleksno za mene, tacnije nemam toliko vremena u zivotu da se bakcem. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Član
|
![]()
I jesi u pravu i nisi. Na primer, moj stari Spektrum je u ispravnom stanju (jedino mu se adapter istopio od silnih noći uz Ultimate-ove igre
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Wile E. Coyote na korisnoj poruci: | ||
paulvandyk68 (7.8.2008) |
![]() |
#217 |
Član
Član od: 1.11.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Šta reći za Lion King na Segi??? Nema save, nema password! Ustanem ujutru jer znam da mi do zadnje "kraljice" (mislim da smo ih tako zvali), odnosno Scara treba nekih 5 sati igranja, pređem sve i onda otkrivam koji je fazon da se ubije zadnji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Starosedelac
|
![]()
Teško ćeš naći hiljadu ozbiljnijih igrača koji će ti reći da je Oblivion odlična igra
![]() Poslednja ispravka: shrafko (7.8.2008 u 15:06) |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]() |
![]() |