![]() |
![]() |
|
Stare igre Spectrum, Commodore 64, Amiga, PC DOS, M.A.M.E... |
Pregled rezultata glasanja: Jesu li stare igre bile zabavnije | |||
Da |
![]() ![]() ![]() ![]() |
582 | 80,95% |
Ne |
![]() ![]() ![]() ![]() |
137 | 19,05% |
Glasova: 719. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#121 |
Član
Član od: 15.1.2007.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 17 puta na 9 poruka
|
![]()
Pa, dobro, nisam baš mislio na retro osećaj detinjstva, ali to nekim ljudima čini igre dodatno vrednijim(dobro i meni je drago kad nadjem neku igru koju nisam igrao 100 godina, pa me drmne nostalgija). Ovo za biranje Rick i Lara zavisi od nastavka(Tomb Raider 1 Ili Underworld su neuporedivi) ne shvatam baš najbolje, ali koliko znam obe igre su super. Postoji gomila retro igara koje imaju bolju grafiku od onih starih, ali su jednako zarazne. Danas se najbolje igre mogu naći po raznim "indie" sajtovima(ljubav, šmek, itd. sve imaju), jer njihovi autori nisu pod pritiskom izdavačih kuća, pa mogu natenane da smućkaju svoje "igre" i "igrice", bez bojazni(ako sam dobro napisao) da će ih finansijeri uštrojiti što kasne jedan dan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Starosedelac
|
![]()
svakako da jesu...
ja na novoj mashini pikam stari unreal tournament vec 6 meseci i uopste me nije smorio, dok me je prostreet smorio posle prve trke... btw, kad odem u zajecar (masina iz prekambijuma, Cyrix 166 Mhz, 81mb ram, S3 ViRGE 4mb (imala je dva mb, pa sam joj dodao dva chipa) i dva HDD-a, jedan seagate od 1gb koji se nepodnosljivo cuje u tisini i jedan necujan fujitsu-siemens) igram jazz jackrabbit 2, F15, F29, simcity i naravno unreal tournament... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku veseliburek na korisnoj poruci: | ||
Bokile (20.2.2008) |
![]() |
#123 |
Veteran
Član od: 14.1.2007.
Zahvalnice: 60
Zahvaljeno 209 puta na 178 poruka
|
![]()
Neću ništa da komentarišem, znam samo da sam u vreme kad sam imao Amigu 500('94/'95), sedeo satima i satima ispred monitora i uživao u tadašnjim popularnim naslovima! A sad?!
Ma koja 8800GT, koji DirectX10, kakvi bakrači...sve me smara, ništa mi se ne igra! Ni jednu igru trenutno nemam instaliranu, a CPU OC-ovan na 3.0GHz ![]() ![]() Valjda sam prerast'o igre, šta li?! Ili sam prezasićen ovim "novim, ultra, mega, giga hitovima"!!! Nije lud mad_skillz što ima u mašini 8400GS! ![]() E da, juče mi se igrao Age of Empires II ili III...ali samo juče! ![]() Poslednja ispravka: KOLOS (21.2.2008 u 9:32) |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Banned
Član od: 26.5.2007.
Zahvalnice: 70
Zahvaljeno 95 puta na 54 poruka
|
![]()
Pitanje je jednostavno kao i odgovor.Znaci da.Stare igre su mnogo zabavnije
i ljudi su u to vreme imali vise ideja i dosta su ulagali vremena da bi napravili nesto.Sta mislite kako je kloniranje igara nastalo?????Pa jednostavno ljudi su ostali bez ideja poceli da kloniraju i shtancaju nisko-budzetne igre.Sve manje i manje vidjamo neke nove igre sa novim idejama a sve vise nastavke dobrih igara i klonove.Tipa sad je od jednom postalo popularno kloniranje space-ship igara.A tek mozete da zamislite koliko ima Diablo klonova.Jedina igra koja je imala Neku dobru ideju je World of warcraft ali je igra upropascena raznim nastavcima i expanzijama.Sada ljudi gledaju vise na grafiku i izgled nego na samu igru i njenu radnju.Svi titlovi sa nastavcima su upropasceni i bez novih ideja ideja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Banned
|
![]()
Puuuuuno. Ali i danas ima nekoliko naslova koji nisu za odbacit
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Novi član
Član od: 23.2.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Starije igre su mnogo zabavnije od ovih novih.U novima samo budze grafiku,a gameplay je katastrofa!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Veteran
Član od: 27.4.2008.
Zahvalnice: 230
Zahvaljeno 255 puta na 137 poruka
|
![]()
Definitivno jesu posebno na PS secam se da smo razbijali tekken 3 ujutru,twisted metal 3,winning eleven,crash bandicoot,mortal combat,mario cart na nintendu 64,killer instinct.Nikada nam ne bi dosadilo sada toga nema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Član
Član od: 6.4.2008.
Zahvalnice: 179
Zahvaljeno 28 puta na 21 poruka
|
![]()
Apsolutno sam za stare naslove,jos od fallout 2 nisam odigrao igru od pocetka do kraja (ima izuzetaka),jednostavno nemaju nista da te zadrzi vise od par dana.Gde je nestao humor,originalnost i pre svega zabava?
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Garinca na korisnoj poruci: | ||
zoran845 (18.5.2008) |
![]() |
#129 |
Član
Član od: 5.4.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Naravno, da su bolje!!!Jos da mi nije emulatora neznam sta bih.Sto se tice novih naslova imam PES 2008 i Far Cry i to je to.Volim da odigram i neku Flash zezalicu itd...Ono sto je jako krasilo stare naslove jeste upravo ta igrivost o kojoj svi pricaju. Kad se samo setim starih naslova: 1941, 1942, 1943..., double dragon 2, Adventure Island itd. Naime to su igre mog zivota i za neverovati igram ih i dan danas.Inace meni su licno popularni inaslovi za komp negde do 2002 godine: AoE1, AoE2, Stronghold Crusader (upravo ga tucem ovih dana), pa onda prvi naslov Call of Duty (zbog njega sam ostajao sa kolegom i do 06:00h ujutru) pa onda Rise of Nations (joj kako sam se samo uzivljavao u ovoj igrici).Ima tu naravno hrpa jos dobrih naslova.Nije da ne igram i ove nove al otprilike to je svaki 100-ti naslov (he he he).Pooozzzzzzz
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lider na korisnoj poruci: | ||
Renche (13.7.2008) |
![]() |
#130 |
Basterd...
|
![]()
poslednjih dana me je uvatila neka nostalgija, pa sam obrnuo po ko zna koji put HoMM2,TES:Arenu,Neuromancera, evo sad obrcem GTA2... sav sam se raspilavio ko curica...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Basterd...
|
![]()
a ja mentol napravio novu temu...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Starosedelac
|
![]()
Nostalgija, to je sve. Kad bi danasnjem klincu dao GTA 2, ne verujem da bi disk prosao bez tezih ostecenja (prosecnom klincu, je li... uvek postoje izuzeci).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 406
Zahvaljeno 181 puta na 133 poruka
|
![]()
Pre nekih 20-ak godina sam dobio svoj prvi komp,ZX Spectrum 128k i uz njega dve originalne igre
![]() Ko ima dovoljno godina on se seca tih avantura i osecaja srece kada nabodes nesto tacno a komp te nagradi recenicom o dogadjajima koji su posledica tvoje akcije i u kojoj ti razumes svaku petu rec jer imas 7-8 godina... ![]() Anywayz,glasao sam DA jer se i danas secam Atic-Atac-a,Manic minera,Match day-a,Elite,Fred-a itd,itd... Igre koje si uvek mogao da igras iznova i iznova i da ti (skoro) nikad ne dosade. Eh da i,barem meni,veoma bitna stavka je koliko smo bili happy kada se neka igra koju cuvas na xy puta presnimavanoj kaseti konacno uspesno ucita.Jedna od mojih omiljenih a koja je se stvarno dugo ucitavala je Ghosts n Goblins ![]() Bah,dobra stara... ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku cages na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#134 |
Starosedelac
Član od: 30.12.2007.
Zahvalnice: 486
Zahvaljeno 473 puta na 241 poruka
|
![]()
Naravno da da, ove danasnje igre su izgubile čar, i sve se tuče u grafiku, a u priču i gameplay ništa!
![]() Eto vam par primera Fallout Diablo Sad ne verujem da će Fallout 3 biti bolje od keca i dvojke i ne verujem da će Diablo 3 biti bolji od keca i dvojke. Videćete |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Veteran
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 294 puta na 133 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa naravno da su stare igre bile zabavnije, kada nisu mogli u grafiku da uloze resurse morali su u radnju. Sigurno nisu imale high-end grafiku. I nemojte mi reci da u to vreme jesu, zato sto ni tada kad nisi imao pojma da ce biti ovakva grafika, nije bila dobra.
Ja sam jos u to vreme znao da je losa grafika, ali sve jedno sam igrao zbog extra gameplay-a. Jednostavno ne mozes reci da je extra grafika kad uporedjujes sebe i kockice na kompu. A sada kad tehnologija dozvoljava realniju grafiku ,gubi se zanimljivost. Ima nekih izuzetaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka
|
![]()
Stare, naravno. Bas sam sad nasao jedan sajt, i po ceo dan skidam, doduse ne toliko stare igre, 93-2000. I uzivam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Starosedelac
|
![]()
pa stare igre su nam u njihovo vreme pruzhale vishe zabave... ali neznam koliko bi ljudi danas npr igrali pre Super Marija nego na primer Bioshock
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku strajo na korisnoj poruci: | ||
dacajak (11.7.2008) |
![]() |
#139 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka
|
![]()
Nisam siguran, bolje da ne ljutimo moderatore.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|