Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Konzole
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Konzole Konzole i softver za njih...

Pregled rezultata glasanja: Gde bi ulozili tesko zaradjene pare?
Nitendo Wii 76 24,52%
Xbox360 81 26,13%
Playstation 3 153 49,35%
Glasova: 310. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 5.4.2008, 9:38   #821
donator99
Deo inventara foruma

Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
Određen forumom Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Bitno je koliko konzola trosi dok se igraju igre, ne koliko trosi u idle modu.
PS3 se gasi u roku od par sekundi, a treba mu i 10ak sekundi da se upali.Zasto bi ga iko drzao u idle modu?
Ja sam napisao da je GP oznacio Wii kao ungreen konzolu zbog koriscenih materijala i odlaganja tih istih materijala, ne zbog potrosnje struje.
A podaci koje si izneo nisu bili tacni.U idle modu PS3 trosi od 185 do 205W, a ne 128W.
donator99 je offline  
Stara 5.4.2008, 18:07   #822
renegade_of_funk
Član

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 43 puta na 38 poruka
Određen forumom Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Citat:
donator99 kaže: Pregled poruke
Bitno je koliko konzola trosi dok se igraju igre, ne koliko trosi u idle modu.
PS3 se gasi u roku od par sekundi, a treba mu i 10ak sekundi da se upali.Zasto bi ga iko drzao u idle modu?
Ja sam napisao da je GP oznacio Wii kao ungreen konzolu zbog koriscenih materijala i odlaganja tih istih materijala, ne zbog potrosnje struje.
A podaci koje si izneo nisu bili tacni.U idle modu PS3 trosi od 185 do 205W, a ne 128W.
To nisu moji podaci nego podaci GP-a , da si citao clanak znao bi. Plus Wii nije oznacen kao ungreen zbog materijala nego zbog toga sto nije odgovorio na pitanja iz GP-a , takodje da si citao clanak i to bi znao. Informisi se malo pre nego sto odgovaras.

Citat:
Speaking as someone who writes about games for a living, not getting a response from Nintendo is actually nothing new. [Laughs] They’re not the most communicative of companies. It’s not just you.

Oh, really? Well, we don’t even know how they manage to cut down their energy consumption to that level. We’ve tested those three devices in our lab and we have seen them, worked with them – we played them, to understand. [Laughs] We’re not big gamers here, but we tried to understand why people would pay to have them in their homes.

The Wii stands out in terms of size, and if I compare them visually, the Wii uses more standardised material – it’s all done using the same material which makes it easier to recycle.
i opet link samo za donator99
renegade_of_funk je offline  
Stara 7.4.2008, 12:37   #823
simakosmos
Član

Član od: 26.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 49 puta na 25 poruka

@Stojadin, dobio si linkove koji prosiruju tvoj vidik , dalje od Super Mario igara
@ A M G , nije na tebe, vec se na Stojadina se odnosio odgovor

Ali opet mene kopka, nemoj da se vadiš na sarkazam,ne vidim ništa sark.-čno u tvom postu, sto je tebe baš "My Horse and Me" privukao od svih tih naslova?
Što nisi izabrao recimo neku "mušku igru" sa nekim "muškim naslovom" (No more Heroes?) nego baš ovu koja u naslovu već dočarava da ćeš imati posla u štali?
simakosmos je offline  
Stara 7.4.2008, 12:44   #824
Stojadin
Starosedelac

Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 747
Zahvaljeno 779 puta na 353 poruka

Citat:
simakosmos kaže: Pregled poruke
@Stojadin, dobio si linkove koji prosiruju tvoj vidik , dalje od Super Mario igara
@ A M G , nije na tebe, vec se na Stojadina se odnosio odgovor

Ali opet mene kopka, nemoj da se vadiš na sarkazam,ne vidim ništa sark.-čno u tvom postu, sto je tebe baš "My Horse and Me" privukao od svih tih naslova?
Što nisi izabrao recimo neku "mušku igru" sa nekim "muškim naslovom" (No more Heroes?) nego baš ovu koja u naslovu već dočarava da ćeš imati posla u štali?
Pa kao sto sam rekao kad bi znao sta je sarkazam video bi sta je sarkasticno.A naslov "Moj konj i ja" je meni mnogo cudniji od Nema vise heroja pa sam ga zato izabrao!
Stojadin je offline  
Stara 7.4.2008, 14:26   #825
renegade_of_funk
Član

Citat:
Stojadin kaže: Pregled poruke
Pa pola linkova za ove igre ne postoji , a tu su i po nekoliko verzija maria i ostalih preradjenih igara sa nintendove predhodne generacije konzola , za neke kao sto je Garfield linkovi vode ka opisu filma a ne igre , mnogo je opisa za PS2 i X360 a ne Wii i jedan naslov mi je privukao paznju a to je "My Horse and Me" za koji takodje ne postoji link.
Ovo je ono sto ja imam i igram na Wii konzoli.

Spoiler za Wii igre:

Plus Geometry Wars, Dewys Adventure, Bully SE i za nekoliko dana stize tvoj "omiljeni" Mario u igri Mario Kart Wii. I naravno WiiFit. :P
Stara 7.4.2008, 14:43   #826
Stojadin
Starosedelac

Citat:
renegade_of_funk kaže: Pregled poruke
Ovo je ono sto ja imam i igram na Wii konzoli.
Plus Geometry Wars, Dewys Adventure, Bully SE i za nekoliko dana stize tvoj "omiljeni" Mario u igri Mario Kart Wii. I naravno WiiFit. :P
Real mario - odlicna slika.
Nemoj pogresno da me shvatis , ne mrzim ja maria nego brate dosta vise sa mariom nek naprave nesto novo.
Stojadin je offline  
Stara 7.4.2008, 19:34   #827
renegade_of_funk
Član

Cool Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Citat:
Real mario - odlicna slika.
Nemoj pogresno da me shvatis , ne mrzim ja maria nego brate dosta vise sa mariom nek naprave nesto novo.
Ako cemo realno novi Super Mario jeste nova igra , totalno drugacija od svih igrica koje imas trenutno, a u isto vreme odaje pocast starijim Super Mario igricama.Ali ti najverovatnije kada kazes novo mislis na neki FPS pa se zato Mario ne uklapa u tvoje vidjenje.
Novi naslovi su WiiSports, WiiFit, Big Brain Academy ako mislis na striktno Nintendo naslove a uskoro treba da izadje Disaster Day of Crisis i Fragile koje isto rade Nintendo timovi.

PS -zaboravio sam da ti kazem da igram i Pro Evolution Soccer 2008
PPS - nova Nintendo igra Pikmin , najverovatnije nisi ni cuo , kruze glasine da bi trebalo da izadje za Wii do kraja godine

Poslednja ispravka: renegade_of_funk (7.4.2008 u 19:36) Razlog: Pikmin
Stara 7.4.2008, 19:43   #828
Stojadin
Starosedelac

Citat:
Ako cemo realno novi Super Mario jeste nova igra , totalno drugacija od svih igrica koje imas trenutno, a u isto vreme odaje pocast starijim Super Mario igricama.Ali ti najverovatnije kada kazes novo mislis na neki FPS pa se zato Mario ne uklapa u tvoje vidjenje.
Novi naslovi su WiiSports, WiiFit, Big Brain Academy ako mislis na striktno Nintendo naslove a uskoro treba da izadje Disaster Day of Crisis i Fragile koje isto rade Nintendo timovi.

PPS - nova Nintendo igra Pikmin , najverovatnije nisi ni cuo , kruze glasine da bi trebalo da izadje za Wii do kraja godine
Ma to su sve igre za decu a umesto tog mlataranja dok igras PES ja jednostavno odem na fudbal.A to sto nisam ni cuo je verovatno zato sto me ne zanima.
Stojadin je offline  
Stara 7.4.2008, 19:46   #829
donator99
Deo inventara foruma

Citat:

Da li bi mogao da napravis neki spisak od 10-15 Wii igara koje ce, prema tvom misljenju, biti najbolje u 2008. pa da to poredimo sa Playstationovim i Xboxovim lineupom?
donator99 je offline  
Stara 7.4.2008, 22:01   #830
wolfologin
Član

Član od: 27.9.2007.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 46 puta na 42 poruka

Neznam stvarno zashto ste toliko protiv Nintenda a on je uvek nudio najbolju zabavu. Sasvim ne normalno da WII polako zamire u ovoj godini i da X360 izbacuje pretposlednje velike naslove a i to da PS3 zauzima mesto broj 1 ( nazalost ) mada verujem da ce oba rivala odmah potom uzvratiti udarac u pleksus bash kao i shto Sony zasluzuje svojim monopolistichkim nastupom na trzishtu zabave i da ce propast Sonyja biti trajna. Okrutno ali to je i njihov slogan. Kojom sabljom sechesh od te sablje i ginesh
wolfologin je offline  
Stara 7.4.2008, 22:07   #831
Ocelot
Deo inventara foruma

Član od: 3.4.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 993 puta na 535 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Ocelot Slanje poruke preko Skypea korisniku Ocelot

Ako govoriš o monopolu, onda bolje pomeni Nintendo a ne Sony. Dobro je poznato kako su oni držali izdavače na kratkoj uzici. Video igre su procvetale kad je Sony ušao u ovaj biznis.
Iskreno, nadam se da će svo troje ostati u igri, jer je ovaj rivalitet dobar za nas, igrače.
Ocelot je offline  
Stara 7.4.2008, 22:22   #832
donator99
Deo inventara foruma

Citat:
wolfologin kaže: Pregled poruke
Neznam stvarno zashto ste toliko protiv Nintenda a on je uvek nudio najbolju zabavu. Sasvim ne normalno da WII polako zamire u ovoj godini i da X360 izbacuje pretposlednje velike naslove a i to da PS3 zauzima mesto broj 1 ( nazalost ) mada verujem da ce oba rivala odmah potom uzvratiti udarac u pleksus bash kao i shto Sony zasluzuje svojim monopolistichkim nastupom na trzishtu zabave i da ce propast Sonyja biti trajna. Okrutno ali to je i njihov slogan. Kojom sabljom sechesh od te sablje i ginesh
Hmm...Pokusacu da zamislim buducnost konzola bez Sony-a.
2020. godina.
Microsoft izbacuje Xbox 1080, prva konzola kojoj je moguce upgradovati CPU, GPU i VRAM.Cena konzole je $499, igre su $69, dok se upgradovi prodaju odvojeno(GPU-$149,CPU-$149, dodatnih 16GB RAM-a $49).
Dodatak za wireless kosta $149.
Lineup igara cine FPS-ovi(90%), kvazi-simulacije(5%), RPG-ovi(1%), arkade(4%).Godisnja pretplata na Live se povecava na $99.Halo 18 se pojavljuje i u prve 2 nedelje prodaje zaradjuje $2,000,000,000.Failure rate se povecava na 82%.
Japanci bojkotuju MS i kupuju iskljucivo Wii 3, redizajnirani Wii 2, koji je ustvari redizajnirani Wii 1, koji je ustvari redizajnirani Game Cube.Wiimote izlazi u crvenoj boji i izaziva napade histerije kod nekoliko stotina hiljada Japanaca koji ce konacno moci da upravljaju Super Mariom 453. kontrolerom u svojoj omiljenoj boji.
Procesor u novom Wii-u konacno probija magicnu barijeru od 1GHz, a konzola konacno(nakon 14 godina cekanja) dobija mogucnost pustanja HD materijala(doduse, samo u 720p, mada je i to pozitivan pomak).
Reklamna kampanja nosi naziv:"FUN FACTOR".
Nintendo uvodi 20 cifreni friends code.Izlazi Wii Fit za novu konzolu.Udruzenje debelih Amerikanaca ponovo tuzi Nintendo, jer uz pomoc nove igre,(OPET!) nisu uspeli da smrsave.Nintendo placa odstetu od $150,000,000 i obavezuje se da ce uz narednu konzolu isporucivati i dizac tegova(ako ne mogu da sagore salo, bar da ga pretvore u misice).

Hmm, ne hvala.

Poslednja ispravka: donator99 (7.4.2008 u 22:35) Razlog: ispravka :)
donator99 je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku donator99 na korisnoj poruci:
Stojadin (8.4.2008)
Stara 7.4.2008, 22:31   #833
renegade_of_funk
Član

Citat:
Ma to su sve igre za decu a umesto tog mlataranja dok igras PES ja jednostavno odem na fudbal.A to sto nisam ni cuo je verovatno zato sto me ne zanima.
Ne mlataras wiimoteom kada igras PES , ako bas hoces da pricas o necemu prvo se informisi.Ako te ne zanimaju igre, sta ces ovde? Kako mozes da tvrdis da nesto nije dobro ili da je za decu ako to nisi ni video a kamoli probao?

@donator69
Mogu da ti napravim spisak ali to poredjenje je besmisleno, igre za Wii i igre za Ps3 ne mogu da se porede. Uporedi Super Smash Bros. Brawl i Tekken ili VF , ne moze, slicne igre ali ipak razlicite.
Stara 7.4.2008, 22:33   #834
donator99
Deo inventara foruma

Citat:
@donator69
Mogu da ti napravim spisak ali to poredjenje je besmisleno, igre za Wii i igre za Ps3 ne mogu da se porede. Uporedi Super Smash Bros. Brawl i Tekken ili VF , ne moze, slicne igre ali ipak razlicite.
Necu ja da poredim SSBB i Tekken 6, vec hocu da poredim citav lineup.
Cisto, da se razjasni za koji su uzrast predvidjene najiscekivanije igre 2008.
Tako ces svima dokazati da Wii nije samo za decu.
donator99 je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku donator99 na korisnoj poruci:
Stojadin (8.4.2008)
Stara 7.4.2008, 22:59   #835
renegade_of_funk
Član

Cool One Wii to rule them all, One Wii to find them, One Wii to bring them all and in the ....

Nemam ja potrebe da dokazujem nista, svako ima glavu i moze sa njom normalno da razmislja.Ne postoje igre za decu(postoje igre za decu mladju od 3 godine ali ne pricamo sada o tome) i igre za odrasle.Postoje igre koje volis da igras i igre koje ne volis da igras.Jedini problem koji ja imam sa ljudima na ovom forumu je to da pricaju nesto a nemaju nikakve argumente, tj. nisu ni probali da igraju igre o kojima pricaju.Kao sto je rekao Stojadin ne moze da vidi vise Maria, kao da je igrao od kada se rodio samo Super Mario i vec mu je dosadio a pretpostavljam da nije igrao ni jednu igru sa Mario i to ne samo sa Mario nego ni jednu Nintendo igru.

P.S. spisak igrica kojim ce Nintendo i ove godine prodati vise "last gen duct-tape 2 Gamecube non HD preskupih" konzola od konkurencije:
  1. WiiSports
  2. Wii Fit
Stara 7.4.2008, 23:24   #836
donator99
Deo inventara foruma

Određen forumom Lineups

Ok, posto nece Renegade, moram ja sam da trazim Wii 2008. lineup.
Dakle:
Citat:
- GT5:P hitting in April (hype)
- GTA4-April
- HAZE-Maj
- MGS4-Jun
- Home-Jul
- Socom-Jul
- LBP-Septembar
- Killzone-Septembar
- Motorstorm 2-Novembar
- Resistance 2-Novembar
-White Knight Chronicles-do kraja godine
-Fallout 3-do kraja godine
-Infamous-do kraja godina bi trebao da se pojavi
-Afrika-do kraja godine
Plus ogroman broj drugih multuplatformskih igara(Bionic Commando, Tomb Raider, PES, NHL, Race Driver: Grid itd.)
^protiv:
Citat:
-Boom Blox
-Bully
-De Blob
-Dragon Quest Swords:The Masked Queen and the Tower of Mirrors
-Final Fantasy Chronicles:The Crystal Bearers
-Mario Kart Wii
-Okami
-Star Wars the Force Unleashed
-Super Smash Bros. Brawl
-Wii Music
-Disaster Day of Crisis
-Fragile
-Pro Evolution Soccer 2008 Playmaker
-No More Heroes
-Fire Emblem Radiant Dawn
-Speed Racer
-Brothers in Arms (odavno ga najavljuju)
-Tomb Raider
-King Story
-Mushroom Men
-SPORE
Eto, kao sto vidite, Wii nije samo za decu.Ima i poneka ozbiljnija igra.

Poslednja ispravka: donator99 (8.4.2008 u 0:18)
donator99 je offline  
Stara 7.4.2008, 23:34   #837
wolfologin
Član

Član od: 27.9.2007.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 46 puta na 42 poruka

Smem da se kladim da ce ovi naslovi biti prodavaniji od svih PS3 naslova zajedno u 2008-oj
-De Blob
-Dragon Quest Swords:The Masked Queen and the Tower of Mirrors
-Final Fantasy Chronicles:The Crystal Bearers
-Mario Kart Wii
-Okami
Ovo su zaista imena pred kojima se skida kapa
wolfologin je offline  
Stara 8.4.2008, 0:09   #838
renegade_of_funk
Član

Nisam stigao da napravim spisak, ali vidim da si se snasao evo jos nekoliko koje si preskocio

Disaster Day of Crisis
Fragile
Pro Evolution Soccer 2008 Playmaker
No More Heroes
Fire Emblem Radiant Dawn
Speed Racer
Brothers in Arms (odavno ga najavljuju)
Tomb Raider
King Story
Mushroom Men
SPORE (da izlazi i za Wii)

plus ceka nas Nintendo na E3 sajmu

P.S. nije Bloom Blox nego Boom Blox inace igra Stevana Spieleberga
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku renegade_of_funk na korisnoj poruci:
donator99 (8.4.2008)
Stara 8.4.2008, 9:21   #839
simakosmos
Član

Član od: 26.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 49 puta na 25 poruka

Kao i uvek, Donator je nabrojao igre koje TREBA da izađu
Znam, lista treba da je za 2008 godinu, ali ipak ...
Ali ima lepih naslova koje jedva čekaju ljudi (čekaju,čekaju) : GranTurismo, MGS i Fallout 3 (ovaj zadnji će krajem 2009 , garant). Tamo 2010 će se isplatiti kupiti PS3, biće dobrih igara....dotle

Dok za Wii, a bogami i za Stojadina, upravo izašao MARIO KART WII !!!!!!!

Renegade je nabrojao par igara koje su već izašle (ove 2008 godine, jer ipak je prošla 1/4 godine)
Fire Emblem-odlična potezna strategija (ne počinjati na normal modu ako niste igrali prethodni deo, a i onda bolje da razmislite)
PES 2008- treba li komentar? NIJE ISTA IGRA KAO NA PS3 i X360
No More Heroes - po meni mnogo krvava igra

Ali imamo i da čekamo Nintendo 1st party igre : WiiFit, WiiMusic Animal Crossing i neke 3rd party We Ski (Family Ski), Okami, de Blob.

i na kraju da skrenem pažnju Stojadinu, da i konji imaju 'iljadu igara na Wii-ju
... kao "My Horse and Me" , "Horsez:Ranch Rescue" i "My Riding Stables" ,
simakosmos je offline  
Stara 8.4.2008, 9:53   #840
Stojadin
Starosedelac

Citat:
simakosmos kaže: Pregled poruke
Kao i uvek, Donator je nabrojao igre koje TREBA da izađu
Znam, lista treba da je za 2008 godinu, ali ipak ...
Ali ima lepih naslova koje jedva čekaju ljudi (čekaju,čekaju) : GranTurismo, MGS i Fallout 3 (ovaj zadnji će krajem 2009 , garant). Tamo 2010 će se isplatiti kupiti PS3, biće dobrih igara....dotle

Dok za Wii, a bogami i za Stojadina, upravo izašao MARIO KART WII !!!!!!!

Renegade je nabrojao par igara koje su već izašle (ove 2008 godine, jer ipak je prošla 1/4 godine)
Fire Emblem-odlična potezna strategija (ne počinjati na normal modu ako niste igrali prethodni deo, a i onda bolje da razmislite)
PES 2008- treba li komentar? NIJE ISTA IGRA KAO NA PS3 i X360
No More Heroes - po meni mnogo krvava igra

Ali imamo i da čekamo Nintendo 1st party igre : WiiFit, WiiMusic Animal Crossing i neke 3rd party We Ski (Family Ski), Okami, de Blob.

i na kraju da skrenem pažnju Stojadinu, da i konji imaju 'iljadu igara na Wii-ju
... kao "My Horse and Me" , "Horsez:Ranch Rescue" i "My Riding Stables" ,
Znaci imate 'iljadu igara.
A ovo uopste ne deluje kao igra za decu .
Mario kart
Stojadin je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Konzole vs. PC (sta vam vise odgovara) Ocelot Konzole 497 17.4.2008 12:02
Create Your Own Xbox 360 Games voodoo_ Programiranje 5 1.9.2006 18:21

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:03.