![]() |
![]() |
|
Konzole Konzole i softver za njih... |
Pregled rezultata glasanja: Gde bi ulozili tesko zaradjene pare? | |||
Nitendo Wii |
![]() ![]() ![]() ![]() |
76 | 24,52% |
Xbox360 |
81 | 26,13% |
Playstation 3 |
153 | 49,35% |
Glasova: 310. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#701 |
Član
Član od: 5.8.2006.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 152 puta na 83 poruka
|
![]()
Sony Fanboyevi stalno moraju nesto da cekaju?
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Starosedelac
Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 747
Zahvaljeno 779 puta na 353 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]()
simakosmose, nisi pobio moju tvrdnju, jer ostaje cinjenica da Wii i dalje ima najmanji odnos prodatih igara i prodatih konzola.Cak i PS3, sa ovakvim lineupom ima mnogo veci kolicnik prodate igre/prodate konzole, nego Wii.
A ne mogu ni da zamislim sta ce biti kad ove godine dodju igre zbog kojih su mnogi od nas kupili Playstation 3. Ista stvar je bila sa Playstationom 2.U pocetku nije bilo hitova, a onda krenula gomila AAA igara. 2008. je Playstationova godina.Svi aduti su u Sonyevim rukama.BluRay je pobedio, AAA naslovi su skoro spremni za izdavanje, od poslednjeg price-cutu prodaja je krenula mnogo bolje, zahvaljujuci SCEE pojavilo se mnogo alata koji ce pomoci devovima da jos bolje iskoriste hardver, pa ce i pravljenje igara biti lakse... |
![]() |
![]() |
#704 |
Član
Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 43 puta na 38 poruka
|
![]()
@donator
Ja nigde nisam rekao da je PS3 jadan.Jedino ti ovde "pljujes" po Nintendu i njihovoj konzoli (malo i po MS-u, ali oni su nebitni ![]() I naravno da PS3 ima veci broj prodatih igrica po konzoli kada se Wii prodao duplo vise od PS3 konzole.Znas kako kaze statistika - Ja jedem meso ti jedes kupus u proseku jedemo Sarmu! ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kakve veze ima sto se Wii prodao vise od PS-a 3?
Prosecan broj prodatih igara se odredjuje prema formuli broj prodatih igara podeljeno sa brojem prodatih konzola.Dakle, ako se Wii igre kupuju u istom broju kao i PS3, to znaci da Nintendo ima manji prosek prodatih igara od Sonya(jer ima veci broj konzola, pa treba veci broj igara da bi se postigao isti prosek). Dakle, prosecan vlasnik PS-a 3 ce kupiti vise igara od prosecnog vlasnika Nintendo Wii-a, sto je jedan od razloga zasto Wii ima prilicno slabu 3rd party podrsku. Poslednja ispravka: donator99 (29.2.2008 u 18:51) |
![]() |
![]() |
#706 |
Veteran
Član od: 15.1.2006.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 221 puta na 145 poruka
|
![]()
Nintendoove igre (dakle da ih pravi sam Nintendo) su uvek bile suludo dobro prodavane i tako je i dan danas.
|
![]() |
![]() |
#707 |
Član
|
![]()
@donator
Tako je bilo i sa DS-om na pocetku, svi su mislili da ce PSP da rasturi DS pa su ga zato ignorisali, a sada svi prave igre i za DS. Wii su isto odbacili od pocetka bas zbog slabijeg hardvera, a sada polako svi izbacuju igre za Wii. Neke igre su lose kao na primer Popcap igre (mada ima ljudi koji vole i to) i manje se prodaju a neke su dobre, kao novi PES, i prodaju se mnogo bolje.Mada ako ne volis Wii sta ti imas od toga sto se 3rd party ne prodaju za Wii , ne razumem sta hoces da kazes sa tim? Tebe nervira Wii jer je kako kazes "preskup" , ja ne znam koja je konzola do skoro kostala 700 evra. Samo da te pitam , ti da imas neki proizvod koji se prodaje kao alva i koji ne stizes da ga proizvedes dovoljno, da li bi mu skinuo cenu ili bi mozda i povecao? Pre nego sto se pojavio Wii bilo je najavljeno da ce kostati oko 200 dolara. Danas on toliko i kosta u Japanu dok u USA kosta 250 zato sto uz konzolu dobijaju i WiiSports igru. Wiimote kosta 50 dolara , nunchaka 20 dolara sto znaci kada oduzmes to od konzole ispada da konzola kosta samo 130 dolara u Japanu.Ja mislim da to uopste nije skupo, pa makar to bio samo prepakovani Gamecube, a svi znamo da nije. |
![]() |
![]() |
#708 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
|
![]()
Poenta je u publici za koju je konzola namenjena, to je valjda svima jasno, uvek je bilo i bice vise 'casual' igraca kojima je sad neopisivo zanimljivo mlataranje uz Wii (ja sam otisao pre nedelju dana i probao, smorio sam se posle sat vremena), i gde vecinu njih preterano ne zanimaju igre kao GT, Resistance i ostale, njima Wii pruza tacno ono sta im treba, jednostavnu zabavu na koju nema preterano uticaja kvalitet grafike, radnja igre i slicne stavke. Meni licno to sto pruza Wii nije dovoljno pa nisam zainteresovan za nabavku iste.
|
![]() |
![]() |
#709 |
Starosedelac
|
![]()
Hmmm...Mene od kutije deli 7000 dinara...
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sa obzirom koliko kosta da se napravi i kakve tehnicke specifikacije ima, $250 je teska kradja.Realna cena Wii-a je oko $100, jer toliko kosta PS2.
Price cut nema iskljucivo veze samo sa profitom. Price cut se koristi i da bi se privukala paznja medija i jos neke druge stvari. Nintendo dugo nece oboriti cenu konzole, ne samo zato sto se odlicno prodaje, vec i zato sto se prodaje malo igara(kad se uporedi prodaja konzola i igara), a posto su igre glavni izvor prihoda, tako je i prihod mali.Zato moraju da deru ljude na hardveru. |
![]() |
![]() |
#711 | |||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
#712 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa, jel ti provaljujes da Nintendo jos nije napravio price cut i da i dalje prodaje najmanje igara po konzoli?
Ne razumem sta ti je tu nejasno.To sto Nintendo odlicno prodaje svoje igre ne znaci da se i 3rd party igre dobro prodaju. |
![]() |
![]() |
#713 |
Član
|
![]()
Pa kakve veze ima pricecut sa prodajom softvera, pogotovo nema veze sa 3rd party softverom?
Gubim te polako u ovoj diskusiji ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jbt.Kad ne prodaju dovoljno igara, moraju pare da vrate na hardveru.Pricecut se koristi da bi se dobila besplatna reklama, a ne samo da bi se povecala prodaja.3rd party igara nema dovoljno, jer se igre za Wii slabo prodaju.Jel ti sad jasnije?
|
![]() |
![]() |
#715 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
meni samo nije jasno kako se igre lose prodaju a konzole se tako dobro prodaju, pa sta ti ljudi onda igraju na tolikim konzolama???
|
![]() |
![]() |
#716 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pazi.Igre za X360 i PS3 se odlicno prodaju.
Medjutim, igre za Wii se lose prodaju(sad ce neko da postuje listu gde je pola igara za Wii, ali prema broju prodatih konzola, igre se prodaju slabo). Vecina kupaca Wii-a su casual gameri, koji od igara igraju samo Wii sports i evenutalno Super Mario Galaxy i ovaj Wii Fit(beznadezni slucajevi koji pokusavaju da izgube kilograme masuci kontrolerom po vazduhu). |
![]() |
![]() |
#717 |
Veteran
Član od: 7.11.2005.
Zahvalnice: 353
Zahvaljeno 268 puta na 153 poruka
|
![]()
Ne znam da li je ovo biloa, ali je simpaticna pesmica bez obzira da li se slazete sa iznetim stavovima
![]() http://www.youtube.com/watch?v=KfmBz...eature=related |
![]() |
![]() |
#718 | |
Član
|
![]() Citat:
Igre koje razvija Nintendo prodaju se nenormalno dobro, tako da ih bas zabole za 3rd party igre koje su za sada uglavnom losi portovi losih igrica sa PS2 konzole. A zasto nema dobrih 3rd party igirca ja mislim da sam ti objasnio u prethodnim postovima. Znaci tvoj zakljucak je (pored toga sto je preskupa i ima slabu grafiku) da je Wii losa konzola zato sto se 3rd party igre lose prodaju. ![]() I jos uvek mi nije jasno zasto povezujes pricecut i 3rd party igre, to upste nema veze jedno sa drugim, bar kada je Nintendo u pitanju. Sto se tice WiiFit "igre" da si se malo bolje informisao znao bi da ne koristis Wiimote u igri (bar ne tako kako si ti opisao) i da igra ne sluzi da smrsas nego da budes FIT kao sto i pise u samom nazivu igre.Predlozio bih ti da odes kod nekog ko ima WiiSports i da probas Boks ![]() ![]() http://www.4colorrebellion.com/wii-fit/ Spoiler za WiiFIt:
|
|
![]() |
![]() |
#719 |
Član
Član od: 25.2.2008.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 20 puta na 7 poruka
|
![]()
Пре бих узео добар Пи-Си него било коју конзолу,али кад бих већ морао да бирам,изабрао бих X360.
|
![]() |
![]() |
#720 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Konzole vs. PC (sta vam vise odgovara) | Ocelot | Konzole | 497 | 17.4.2008 12:02 |
Create Your Own Xbox 360 Games | voodoo_ | Programiranje | 5 | 1.9.2006 18:21 |