Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Konzole
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Konzole Konzole i softver za njih...

Pregled rezultata glasanja: Gde bi ulozili tesko zaradjene pare?
Nitendo Wii 76 24,52%
Xbox360 81 26,13%
Playstation 3 153 49,35%
Glasova: 310. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.2.2008, 0:47   #521
Insecticide
Veteran

Član od: 11.6.2007.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 319 puta na 127 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Insecticide
Određen forumom Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Citat:
wolfologin kaže: Pregled poruke
Uskoro WII u raznim bojama
Zeleni,Roze-Crveni,Sivi,Crni...
Jel se ovde radi o prezervativima ili o konzoli?
Insecticide je offline  
Stara 4.2.2008, 0:51   #522
renegade_of_funk
Član

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 43 puta na 38 poruka
Određen forumom Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Citat:
Insecticide kaže: Pregled poruke
Jel se ovde radi o prezervativima ili o konzoli?
Prezervativi za konzole.

renegade_of_funk je offline  
Stara 4.2.2008, 14:10   #523
guza88
Član

Član od: 28.1.2008.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 14 puta na 14 poruka
Određen forumom Re: Wii i DS ne smrde :)

Citat:
renegade_of_funk kaže: Pregled poruke
Opet se vracamo na to da je PS2 bolji od Wii konzole i da se bolje igraju igre na PS2 nego na Wii.Na zalost ti nisi naleteo na dobre igre za Wii , kojih ima dosta i koje su bas dosle sa Ps2 konzole i koje se mnogo bolje igraju na Wii konzoli, kao na primer Scarface ili Godfather.Ps2 igre nisu merilo Wii konzole, ako hoces da igras DBZ2 koji je radjen za PS2 i posle toga samo na brzinu portovan na Wii igraj ga na PS2, igre koje su radjene samo za Wii (Wario Ware Smooth Moves, Rayman RR, Metroid Prime 3, Excite Truck, Eledees, Endless Ocean,Zack & Wiki,No More Heroes, Trauma Center ...) ili su se dev. posebno potrudili oko porta kao na primer RE4 su veoma dobre i veoma zabavne igre.
Ne mogu da verujem da i nakon godinu dana od izlaska Wii konzole ljudi jos uvek ocekuju da Wii bude PS3 i da ima iste igre kao i Sony/MS.Jedino Nintendo trenutno ima prave ekskluzivne igre jer svaka igra sa PS3 moze da se izbaci i za X360 ili obrnuto, dok se igre za Wii ne mogu prebaciti na druge konzole.
Ja sam od PS3 igrica probao samo Motorstorm na nekih pola sata i sada bih i ja mogao da kazem da mi je igra golo ..... , ali necu jer znam da ne mozes da provalis igru za pola sata. Treba vremena da bi se navikao na kontroler na igru i uoste da se ubacis u "trip" igre.Za Wii je potrebno i vise , pogotovo ako dolazis sa PS2 konzole ili Ps3. WiiSports i WiiPlay , voleo ih ti ili ne , su jedne od najboljih "prvih" igrica za Wii jer te one upoznaju na najbolji i najzabavniji nacin sa samim kontolerom i njegovim mogucnostima i polako te uce da koristis Wiimote.

P.S. Wolf odakle ti info za boje?
U osnovi mozemo mi sad do sutra da raspravljamo na tu temu ali nigde necemo tako stici... Sustina je da su ukusi razliciti i to je to.
guza88 je offline  
Stara 4.2.2008, 19:46   #524
renegade_of_funk
Član

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 43 puta na 38 poruka
Određen forumom Re: Wii i DS ne smrde :)

Citat:
guza88 kaže: Pregled poruke
U osnovi mozemo mi sad do sutra da raspravljamo na tu temu ali nigde necemo tako stici... Sustina je da su ukusi razliciti i to je to.
Ne znam samo gde si bio do sada , mi se ovde raspravljamo mesecima. Najbolje je onda da admin zatvori ovu temu.
renegade_of_funk je offline  
Stara 4.2.2008, 20:31   #525
Ocelot
Deo inventara foruma

Član od: 3.4.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 993 puta na 535 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Ocelot Slanje poruke preko Skypea korisniku Ocelot

Sve dok se vodi diskusija bez vređanja i svađe, tema je u redu.
Ocelot je offline  
Stara 5.2.2008, 22:46   #526
donator99
Deo inventara foruma

Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
Određen forumom EA prodao vise PS2 igara od igara za Wii i NDS zajedno

EA prodao vise PS2 igara od igara za Wii i NDS zajedno:
http://investor.ea.com/phoenix.zhtml...cle&ID=1102936
Q3 FY08 Revenue

PS2 $301M
360 $196M
Wii $139M
PS3 $102M

NDS $122M
PSP $74M
Xbox i dalje prvi u next gen trci, Wii jedva bezi PS-u 3.
Spoiler za igre:

Citat:
Q3 Product Releases Platform (i)

-- Boogie(TM) PlayStation(R)2
-- Madden NFL 08 en Espanol PlayStation 2
-- NBA LIVE 08 PlayStation 2
-- NCAA(R) March Madness(R) 08 PlayStation 2
-- Need For Speed(TM) ProStreet PlayStation 2
-- The Sims(TM) 2 Castaway PlayStation 2
-- The Simpsons(TM) Game PlayStation 2

-- Madden NFL 08 en Espanol Xbox 360(TM)
-- NBA LIVE 08 Xbox 360
-- NCAA March Madness 08 Xbox 360
-- Need For Speed ProStreet Xbox 360
-- The Simpsons Game Xbox 360

-- Medal of Honor Heroes(TM) 2 Wii(TM)
-- NBA LIVE 08 Wii
-- Need For Speed ProStreet Wii
-- EA Playground(TM) Wii
-- Smarty Pants(TM) Wii
-- The Sims 2 Castaway Wii
-- The Simpsons Game Wii

-- Medal of Honor Airborne(TM) PLAYSTATION(R)3
-- NBA LIVE 08 PLAYSTATION 3
-- NCAA March Madness 08 PLAYSTATION 3
-- Need For Speed ProStreet PLAYSTATION 3
-- The Simpsons Game PLAYSTATION 3

-- NBA LIVE 08 PC
-- Need For Speed ProStreet PC
-- SimCity(TM) Societies PC
-- The Sims(TM) 2 Teen Style Stuff PC

-- Boogie Nintendo DS(TM)
-- Need For Speed ProStreet Nintendo DS
-- EA Playground Nintendo DS
-- The Sims 2 Castaway Nintendo DS
-- The Simpsons Game Nintendo DS

-- Medal of Honor Heroes 2 PSP(R)
-- NBA LIVE 08 PSP
-- The Sims 2 Castaway PSP
-- The Simpsons Game PSP
donator99 je offline  
Stara 6.2.2008, 2:47   #527
branko999999999
Član

Član od: 30.10.2007.
Zahvalnice: 236
Zahvaljeno 145 puta na 110 poruka

Ne znam zasto neko zeli X-Box, sta ga privlaci : strasna buka, RRoD, glupi dzojstik, to sto crkava x puta zaredom, to sto nema Blue Ray, sto se pregrejava... To je kao da ti prodavac kaze : 'imas ovu konzolu sa BR i imas ovu koja nema BR i jos se kvari i stvara buku, proizvodjac je 'M$', a ti kazes : 'a koliko je ova sto se kvari i stvara buku?'
branko999999999 je offline  
Stara 6.2.2008, 10:44   #528
donator99
Deo inventara foruma

Da, ali ima Gears of War.
A Xboxov gamepad(joystick je nesto drugo) je po meni bolji od PS-ovog.
Ovo ostalo stoji.
donator99 je offline  
Stara 6.2.2008, 14:31   #529
guza88
Član

Citat:
branko999999999 kaže: Pregled poruke
Ne znam zasto neko zeli X-Box, sta ga privlaci : strasna buka, RRoD, glupi dzojstik, to sto crkava x puta zaredom, to sto nema Blue Ray, sto se pregrejava... To je kao da ti prodavac kaze : 'imas ovu konzolu sa BR i imas ovu koja nema BR i jos se kvari i stvara buku, proizvodjac je 'M$', a ti kazes : 'a koliko je ova sto se kvari i stvara buku?'
1. Kakva je to strasna buka, jesi li cuo mozda novije konzole?
2. Sto si TRI puta naveo istu stvar (RRoD, crkava x puta, pregreva se)?
3. Nije "Dzojstik" nego "Dzojped" ; ja sam nekad mislio da je sonijev bolji (imam PS2 i igrao sam PS3) ali posle prvog igranja na MSovom promenio sam misljenje (prvo probaj pa onda podeli utiske);
4. BR jeste Sonijeva prednost, mada se to jos ne vidi;
5. RRoD nije ne resiv, imam FALCON konzolu koja se mnoooogo manje greje (manje nego moj PS2 slim);
6. Cak i ako dodje do RRoDa popravka kosta manje od jedne igre za PS3

Sto onda ne bih uzeo konzolu????
guza88 je offline  
Stara 6.2.2008, 19:40   #530
donator99
Deo inventara foruma

Zato sto ima jadne eksluzive, hardware za klasu losiji od PS-ovog, nema podrsku za next gen video, cuje se kao mlazni avion, najlosije proizvedena konzola u istoriji, kosta vise od PS-a koji je sije u 95% kategorija, nijedna igra ne podrzava native 1080p, stalno moraju da se kupuje baterije za gamepad, nema wireless internet,poseduje legendarni power brick...?
A uostalom, evo sta kaze Hillary Goldstein, urednik IGN 360(da, on uredjuje IGN site posvecen opisima igara za Xbox 360):
Citat:
* Xbox can't compete and PS3 will win.
* "From a hardware standpoint, MS is in trouble."
* HD-DVD is dead and MS will have to add a BR player or add-on , but that it will always make it a more expensive console b/c even if they do an add-on for $200, why would anyone buy it?
* They even bash the XBL movie download service.
* Sony's 10 year plan is going to make it dominant. People don't want to buy a new console every 4 years.
* The PS3 is going to sell b/c of of BR just by default.
* XBox makes you pay for online and PSN is free.
* PS3 is only going to get more and more attractive with better games long-term.
* PS3 is better value and you can replace the HD with any bigger Hard drive.
* MS is reluctant to offer user-generated content while Sony is embracing it.
* "No way that MS can offer you what Sony gives you" for the money.
* MS needs a redesign of the XBox.
* MS is getting too arrogant.
*360 peripherals more expensive for less functionality (HDD, wireless etc)

Poslednja ispravka: donator99 (6.2.2008 u 20:10)
donator99 je offline  
Stara 6.2.2008, 21:03   #531
wolfologin
Član

Član od: 27.9.2007.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 46 puta na 42 poruka

Mozda nekome zatreba info.
U XBOX 360 Oficijanom chasopisu 02 2008 postoji gratis DVD sa demoima nekih igara i nekoliko video zapisa kao i intervju. Ali ...
DVD ima na sebi apdejt i ja sam zazmureo i klikno na hocu pa shta mu bog da i sve je OK. Izgleda da je apdejt vezan za HD Video. To sam uradio na Xbox-u sa NMEv2.0 chipom a shta bi se desilo sa Fleshovanim neznam jer ga nemam.
wolfologin je offline  
Stara 6.2.2008, 22:58   #532
guza88
Član

@donator99
Sve to stoji sto kazes ali trenutno za nase uslove bolja konzola je Xbox360. Iskreno, i ja sam u pocetku hteo da uzmem PS3 ali ipak sam se odlucio za ustedu od oko 26000 din. za recimo pet igara koliko ih sada uzimam za Box (PS3 igra = 5-6000din, Xbox360 igra = 300din).
Druga stvar, opet stoji da je PS3 hardverski mnoooogooo jaca konzola ali jos uvek mu teba vreme da to pokaze, trenutno u vecini igara Sony ima ili losiji frejmrejt ili mu je AA slabiji (opet kazem, vremenom ce se i to srediti ali za sada je Xbox u prednosti).
guza88 je offline  
Stara 6.2.2008, 23:06   #533
donator99
Deo inventara foruma

Lepo je sve to sa spaljenim igrama, ali mi ne pada napamet da mislim da li ce mi konzola riknuti tokom igranja.PS3 je za mene bio jedino logicno resenje.I iako sam znao da necu moci da se prisustim da svaki mesec kupujem novu igru, jednostavno nisam zeleo da kupim konzolu oko koje cu se vise ispatiti nego naigrati.
A i Killzone 2/FF XIII/MGS4 su imali uticaja na moju odluku
donator99 je offline  
Stara 6.2.2008, 23:20   #534
guza88
Član

Citat:
donator99 kaže: Pregled poruke
Lepo je sve to sa spaljenim igrama, ali mi ne pada napamet da mislim da li ce mi konzola riknuti tokom igranja.PS3 je za mene bio jedino logicno resenje.I iako sam znao da necu moci da se prisustim da svaki mesec kupujem novu igru, jednostavno nisam zeleo da kupim konzolu oko koje cu se vise ispatiti nego naigrati.
Nema tu sta vise da se misli, FALCONi se manje greju, kupicu jos i IntercoolerEX. Sada bi neko rekao sto pored toliko ulozenog novca treba i dodatno ulagati u konzolu ali opet jedna igra za PS3 kosta vise nego to ulaganje. Posto je sad tu problem oko hladjenja resen, jedini problem koji ostaje je buka. Pa sta, stavicu lepo slusalice, mnogo vise bi me bolela cinjenica da dajem tolike pare na jednu igru nego da podnosim buku. Za cenu jedne igre za PS3 mogu da kupim i fin 2.1 sistem i da mi ponovo buka ne smeta. Jos jedna zanimljiva stvar, oko 8 igara za PS3 vredi kao i sama konzola.
guza88 je offline  
Stara 6.2.2008, 23:23   #535
guza88
Član

Citat:
donator99 kaže: Pregled poruke
.I iako sam znao da necu moci da se prisustim da svaki mesec kupujem novu igru, jednostavno nisam zeleo da kupim konzolu oko koje cu se vise ispatiti nego naigrati.
I kako ces se to naigrati kad ne mozes ni jednu igru mesecno da priustis.
No offence.
guza88 je offline  
Stara 6.2.2008, 23:35   #536
donator99
Deo inventara foruma

None taken ^_^
Pazi, ja se ne igram na konzoli po 8 sati dnevno, pa da igre prelazim za 2 dana.
Otprilike ja na konzoli provodim 45-60 minuta dnevno.Cak ni vikendom ne igram vise.
Ranije sam na kompu stvarno mnogo igrao.Onda sam poceo sve manje i manje da se interesujem za PC igre, koje su postajale sve jadnije i jadnije i na kraju kupio PS3, jer sve sto hocu jeste da jednom dnevno ubacim igru i malo je odigram NE MISLECI na RRoD i slicne gluposti.Buka same konzole meni licno strasno smeta.
Za igre mi i nije problem.Evo npr. prva igra koju sam kupio bila je Oblivion.I danas, nakon mesec i po dana je igram.Ok, Oblivion jeste ogromna igra i sve to, ali posto ja stvarno ne provodim mnogo vremena za konzolom(ni priblzno koliko sam nekad provodio za kompom) igre mi dugo traju.Uostalom, jednom kad kupim novi komp odigracu sve Xbox igre sa grafikom jos boljom nego na Xboxu, ne misleci na kvarove i pregrejavanje(a za kontroler cu koristiti SIXAXIS ).
Mada, moram priznati da su mi glavni faktor pri kupovini, osim igara, bile tehnicke specifikacije u kojima PS3 naprosto oduvava Xbox(Xenon je smesan u odnosu na Cell, a RSX je jaci od Xenosa, bez obzira sta pricao MS-ov PR.).
A Blu Ray player mi je bio ogroman plus, jer sam se tako resio kupovine standalone playera u bliskoj buducnosti.

Poslednja ispravka: donator99 (7.2.2008 u 0:40) Razlog: quick fix xD
donator99 je offline  
Stara 6.2.2008, 23:53   #537
guza88
Član

@donator99
Mislim da ni ti ni ja necemo promeniti misljenje. Svako cvrsto stoji iza onog sto misli i to je to. Ne "izvlacim" se iz rasprave ali mislim da ona nigde ne vodi. Iz praznog u suplje...
Dobra debata doduse, bolja od politicke. Jel' smes pred kamere?
guza88 je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku guza88 na korisnoj poruci:
Sol-Badguy (7.2.2008)
Stara 7.2.2008, 0:02   #538
donator99
Deo inventara foruma

Slazem se
Ocigledno je da imamo misljenja, koja se nece promeniti bez obzira na argumente druge strane
Anyway, bitno je da smo svi zadovoljni sa svojim konzolama.Meni se vise svidja PS3, dok je tebi ocigledno privlacniji 360.O ukusima se ne raspravlja
donator99 je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku donator99 na korisnoj poruci:
Sol-Badguy (7.2.2008)
Stara 7.2.2008, 0:39   #539
Sol-Badguy
Veteran

Član od: 10.11.2006.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 127 puta na 74 poruka

Svaka čast ljudi. Prva "fanboy" rasprava, a da ko ljudi dođete do zaključka. Mrtav sam ozbiljan.
Sol-Badguy je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sol-Badguy na korisnoj poruci:
donator99 (7.2.2008)
Stara 7.2.2008, 1:00   #540
guza88
Član

Citat:
Sol-Badguy kaže: Pregled poruke
Svaka čast ljudi. Prva "fanboy" rasprava, a da ko ljudi dođete do zaključka. Mrtav sam ozbiljan.
Ne smatram da sam neki "fanboy" . Do sad sam imao i PS1 i PS2 a sad 360. Jednostavno, uzimam ono za sta smatram da mi se vise isplati. Da na PS3 ima piraterije stvari bi sigurno bile drugacije... Ili da, recimo, zivimo na zapadu.

Cheers!
guza88 je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Konzole vs. PC (sta vam vise odgovara) Ocelot Konzole 497 17.4.2008 12:02
Create Your Own Xbox 360 Games voodoo_ Programiranje 5 1.9.2006 18:21

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:30.