Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Konzole
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Konzole Konzole i softver za njih...

Pregled rezultata glasanja: Gde bi ulozili tesko zaradjene pare?
Nitendo Wii 76 24,52%
Xbox360 81 26,13%
Playstation 3 153 49,35%
Glasova: 310. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 31.1.2008, 22:29   #501
Expressionism
Član

Član od: 21.10.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 62 puta na 32 poruka
Određen forumom Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Ok ali nije bitno kolko je neko prodao u jednoj godini. Za sada je MS prodao 17.7 xbox360 a Sony 10.5 PS3. Tako da je tih godinu dana ranijeg izlaska itekako bitno uticalo na sadashnju prodaju.

Mislim da PS3 ima bolji izbor ekskluziva od 360, mada i 360 ima nekoliko vrednih: Alan Wake, Fable 2, Halo Wars, Splinter Cell 5,Ninja Gaiden 2.

MGS4 FTW
Expressionism je offline  
Stara 31.1.2008, 23:13   #502
donator99
Deo inventara foruma

Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
Određen forumom Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Alan Wake odmah izlazi i na PC, vec je objavljeno da ce Halo Wars biti portovan na PC, SC5 nema sanse da bude eksluziva, jer UbiSoft portuje manje-vise na sve moguce platforme,Fable 2 ce biti portovan i na PC kao i njegov pretodnik.Ostaje Ninja Gaiden Sigma 2, ali nisam siguran da on moze proci kao system seller
Da sam na MS-ovom mestu prestao bih da portujem sve zivo na PC.Mada, onda ne bi ni ostalo nista da se igra na PC-u, tako da bi smo svi komotno mogli da predjemo na Linux
A sto se tice prodaje u godini, tu se ne slazem.Jer nije bilo nikakvog razloga da Sony proda vise konzola, i igre su bile losije, konzola je bila skuplja, a u Evropi je lansiran tek u martu
Ljudi iz MS-a su ocigledno nespesobni da bilo sta urade...
Da su napravili price cut, ovo se ne bi desilo.Sada MS-u ostaje jedino Amerika.Japan i Evropa su Sonyland...
donator99 je offline  
Stara 1.2.2008, 0:44   #503
Carnex
Veteran

Član od: 15.1.2006.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 221 puta na 145 poruka

realno i SONY i MS kupe mrve koje padnu sa Nintendoovog stola u zadnjih godinu dana.
Carnex je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Carnex na korisnoj poruci:
renegade_of_funk (1.2.2008)
Stara 1.2.2008, 0:59   #504
renegade_of_funk
Član

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 43 puta na 38 poruka

Japan trenutno nije bas neki Sonyland, a bogami ni Evropa dok je USA na ivici.

Japan pretprosle nedelje
DS Lite 88,575
Wii 81,638
PSP 79,923
PS3 38,117
PS2 13,539
Xbox 360 4,552

Famitsu predvidjanja za proslu nedelju
Wii 79000
DSL 74000
PSP 61000
PS3 29000
PS2 11000
360 4200
renegade_of_funk je offline  
Stara 1.2.2008, 1:07   #505
donator99
Deo inventara foruma

Ne racunam Wii, on je druga kategorija...(pod "druga kategorija" ne mislim losiji, vec samo cilja na drugacije ljude).
Vidis i sam da ovde vodimo fanboy ratove(mada, fale nam Xbotovi...)
Baci podatke za Evropu i SAD, da poredimo PS2 i Wii(posto oni, realno, pripadaju istoj generaciji hardvera, nema smisla porediti Wii i PS360).
donator99 je offline  
Stara 1.2.2008, 1:56   #506
renegade_of_funk
Član

Ok ako ne racunate Wii, zasto postujete u ovoj temi , imate za to drugu temu.
Jedini "next-gen" je Nintendo , sada to sto "nije next-gen" koji ste ocekivali to je nesto drugo.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku renegade_of_funk na korisnoj poruci:
donator99 (1.2.2008)
Stara 1.2.2008, 2:24   #507
donator99
Deo inventara foruma

Fazon je sto sam se i ja primao na Nintendov PR(ako pogledas statistiku, videces da sam glasao za Wii), ali sam na kraju provalio da Wii ne predstavlja pojam next gena(za mene).Lepo je sve to mahanje, ali sama prezentacija Wii igara nije na nivou PS360 igara...Grafika je ocajna, zvuk je losiji nego kod ostalih konzola, cut scene, the list goes on and on...
Da budem iskren, ja sam planirao da kupim Wii, ali sam na kraju provalio da on ni izbliza ne zadovoljava moje apetitie za igranjem.Na njega vise gledam kao neku konzolu za casual igrace koji jedva cekaju da izadje 27. deo Super Maria i Zelde.
Da ne pominjem cinjenicu da joj je hardware na nivou mobilnih telefona, da joj online ocajan, da ne moze da pusta DVD filmove(o HD-u da ne pricamo).
U mojim ocima Wii pripada 6. generacija.7. generacija je za njega misaona imenica...
Znam da ce sad na mene da krene grmlje i kamenje, ali to je moje misljenje.Nikad Wii nece moci da zameni osecaj igranja Next gen igara na PS360 konzolama.Njegova sama priroda ga u tome sprecava(casual gaming, sa sto manje krvi i nasilja)...
A bogami i kosta mnogo vise nego sto vredi.Sad kad cena PS3 padne na $299, ja stvarno ne mogu da nadjem razlog zasto bi neko kupio Nintendo, kada je ta konzola TOLIKO tehnicki inferiornija.
Njena realna vrednost je $130, jer toliko kosta PS2, od kog Wii nije nimalo bolji(IMHO).

Poslednja ispravka: donator99 (1.2.2008 u 2:34)
donator99 je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku donator99 na korisnoj poruci:
guza88 (2.2.2008)
Stara 1.2.2008, 2:53   #508
renegade_of_funk
Član

Citat:
donator99 kaže: Pregled poruke
Da ne pominjem cinjenicu da joj je hardware na nivou mobilnih telefona
Citat:
U mojim ocima Wii pripada 6. generacija.7. generacija je za njega misaona imenica...
Citat:
PS2, od kog Wii nije nimalo bolji(IMHO).
Jel ti to pokusavas da pokrenes neki "fan wars".Ne hvala.
Stara 1.2.2008, 13:59   #509
donator99
Deo inventara foruma

@renegade
Vidis da sam napisao IMHO

----------------------------------------------------------------------------------------

http://investor.ea.com/phoenix.zhtml...936&highlight=
Calendar year 2007
(EA-ova predvidjanja broja prodatih konzola 2007. u Evropi)
Consoles (Units in millions)

Nintendo Wii 4.8

Playstation2 3.8

Playstation3 2.8

Microsoft X360 1.9

Handhelds (Units in millions)

Nintendo DS 8.7

PSP 3.1

----------------------------------------------------------------------------------------

I njihova predvidjanja za 2008.
EA´S 2008 ESTIMATE SELL-THRU

(NORTH AMERICA&EUROPE)

Consoles (Units in millions)

Nintendo Wii 14

Playstation3 11.5

Microsoft X360 8

Playstation2 4.9

Handhelds (Units in millions)

Nintendo DS 16

PSP 8
donator99 je offline  
Stara 1.2.2008, 14:57   #510
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Citat:
Fazon je sto sam se i ja primao na Nintendov PR(ako pogledas statistiku, videces da sam glasao za Wii), ali sam na kraju provalio da Wii ne predstavlja pojam next gena(za mene).Lepo je sve to mahanje, ali sama prezentacija Wii igara nije na nivou PS360 igara...Grafika je ocajna, zvuk je losiji nego kod ostalih konzola, cut scene, the list goes on and on...
Da budem iskren, ja sam planirao da kupim Wii, ali sam na kraju provalio da on ni izbliza ne zadovoljava moje apetitie za igranjem.Na njega vise gledam kao neku konzolu za casual igrace koji jedva cekaju da izadje 27. deo Super Maria i Zelde.
Da ne pominjem cinjenicu da joj je hardware na nivou mobilnih telefona, da joj online ocajan, da ne moze da pusta DVD filmove(o HD-u da ne pricamo).
Znam da ce sad na mene da krene grmlje i kamenje, ali to je moje misljenje.Nikad Wii nece moci da zameni osecaj igranja Next gen igara na PS360 konzolama.Njegova sama priroda ga u tome sprecava(casual gaming, sa sto manje krvi i nasilja)...
A bogami i kosta mnogo vise nego sto vredi.Sad kad cena PS3 padne na $299, ja stvarno ne mogu da nadjem razlog zasto bi neko kupio Nintendo, kada je ta konzola TOLIKO tehnicki inferiornija.
Njena realna vrednost je $130, jer toliko kosta PS2, od kog Wii nije nimalo bolji(IMHO).
Ako ti je grafika najvažnija u igrama a ne sama zabava onda stvarno ne znam...
Mislim, ako ti je tolko važno da puštaš filmove na konzoli i da imaš zver od hardvera po svaku cenu, iako to nije zabavno, onda si pogrešno shvatio definiciju video igara. HD? Jel imaš TV koji je HD?
Što se tiče casual gaminga, wii teži ka tome, ali nije baš bez krvi i nasilja, znaš, ne izlazi samo Super Mario za Wii.
Wii je revolucija u kontrolerima, i to ne je činjenica. Kolko će to potrajati videćemo. Dok Sony ne iskopira tehnologiju, Nintendo će biti najbolji po prodaju i po najvažnijem faktoru u igrama, zabavi.
SirDuck je offline  
Stara 1.2.2008, 15:07   #511
donator99
Deo inventara foruma

Citat:
SirDuck kaže: Pregled poruke
Ako ti je grafika najvažnija u igrama a ne sama zabava onda stvarno ne znam...
Mislim, ako ti je tolko važno da puštaš filmove na konzoli i da imaš zver od hardvera po svaku cenu, iako to nije zabavno, onda si pogrešno shvatio definiciju video igara. HD? Jel imaš TV koji je HD?
Što se tiče casual gaminga, wii teži ka tome, ali nije baš bez krvi i nasilja, znaš, ne izlazi samo Super Mario za Wii.
Wii je revolucija u kontrolerima, i to ne je činjenica. Kolko će to potrajati videćemo. Dok Sony ne iskopira tehnologiju, Nintendo će biti najbolji po prodaju i po najvažnijem faktoru u igrama, zabavi.
Ne treba ti HD Televizor za PS3, dovoljan je 19/20" Wide monitor sa HDCP podrskom koji pruza 720p rezoluciju
Drugo, u 7. generaciji konzola, meni licno, smeta kad grafika lici na onu iz 6. generacije.Mnogo je lakse udubiti se u igru i zabaviti se kad igras Killzone 2 sa motion blurom, 3.0 shaderima, nego Killzone 1 bez svega toga(jer, realno KZ1 bi se mogao portovati na Wii).Meni je licno grafika jako vazan deo igre.
Dalje, nije Wii nikakva revolcuija po pitanju kontrolera, cak sta vise Sony je to planirao od 1994.(sa prvim Playstationom), tako da bi se pre moglo reci da je Nintendo pokrao Sony, nego sto je Sony pokrao Nintendo.
Sony je kompanija koja svoje prozivode planira ne dug iz godina(npr. za Playstation 2 je bilo planirano da koristi Cell, ali njegov performanse tada nisu zadovoljavale Sonyeve inzenjere).
Dalje, argument da je meni bitnija grafika nego zabava ne stoji na mestu.A uostalom, probaj Burnout:Paradise, pa onda reci da PS3 nije zabavan za igranje
U vezi filmova, izneo sam argument da je Wii preskup za konzolu tako losih tehnickih mogucnosti, koja ne moze ni DVD da pusta.
PS3 moze i DVD-ove, i SACD-ove, i BluRay, pa cak i da upscaluje DVD filmove na HD rezoluciju bolje od mnogih standalone playera.Da ne pominjem mogucnosti kopiranja muzike/filmova/slika na Hard Disk(koji Nintendo ni ne poseduje).I sve to za $299(nisam pogresio u kucanju, za par nedelja krece novi pricecut ).
Uostalom, glavni faktor koji doprinosi cinjenici da lie neka igra zabavna ili ne jeste developer, a ne hardware.SIXAXIS ima motion sensitivity koji se koristi u vecini igara(i u svim eksluzivama), ali ja nisam nesto video da igra postaje preterano zabavna kad mases joypadom po vazduhu(mada, nisam probao Warhawka...).

Poslednja ispravka: donator99 (1.2.2008 u 15:18)
donator99 je offline  
Stara 1.2.2008, 15:23   #512
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Ako imaš para za PS3 i ekran koji traži, plus sve original igre, onda ti Wii uopšte nije skup.

Nego, Wii ima tu cenu, možda malo višu u odnosu na grafike, ali i on će pojeftiniti, jer su kontroleri skupi. Remote plus nunčuk su 6000 din.

Ali, zabole me za ovu raspravu dalje jer imam na šta da trošim živce, nemam ni PS3 ni Wii, ono sam napisao jer me nerviraju svi koji gledaju samo grafiku, grafiku i ništa osim grafike. Ko da je najvažnija, pa najbolja igra ikada je pong!

PS:Super što sony ima sve to, ali pola stvari mi ne treba
To ti je kao da sam kupio švajcarski nož sa disko kuglom
SirDuck je offline  
Stara 1.2.2008, 15:26   #513
donator99
Deo inventara foruma

Citat:
SirDuck kaže: Pregled poruke
Ako imaš para za PS3 i ekran koji traži, plus sve original igre, onda ti Wii uopšte nije skup.

Nego, Wii ima tu cenu, možda malo višu u odnosu na grafike, ali i on će pojeftiniti, jer su kontroleri skupi. Remote plus nunčuk su 6000 din.
Ne kazem ja da je Wii preskup, ali za ono sto nudi, trebao bi kostati dosta manje...
A sto se tice grafike, mozda ce te zacuditi podatak da je procesor u Wii-u(Broadway) derivat IBM Gekko procesora(oko 50% brzi) koji pruza jadnih 1.94GF peak performancea(dakle Wii ima oko 3GF), za razliku od Cella koji peakuje 218GF...[beyond3d+wikipedia]

Poslednja ispravka: donator99 (1.2.2008 u 15:33) Razlog: beyond 3d confusion+gekko+typo
donator99 je offline  
Stara 1.2.2008, 17:20   #514
renegade_of_funk
Član

lol Nisam ni znao da imam gustera (Gekko) u svom Wii-ju.
Stara 1.2.2008, 17:44   #515
donator99
Deo inventara foruma

Gekko je u GameCubeu
Ti imas Broadway

Poslednja ispravka: donator99 (1.2.2008 u 18:02)
donator99 je offline  
Stara 1.2.2008, 21:33   #516
renegade_of_funk
Član

Ups! Trebalo bi neko da javi japancima da Wii nema HD i BR.

Nintendo Wii outsells PS3 3-to-1 in Japan in Jan

Wii - 479,931
PS3 - 165,719

http://www.reuters.com/article/marke...17145120080201
Stara 2.2.2008, 0:36   #517
guza88
Član

Član od: 28.1.2008.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 14 puta na 14 poruka

Sto se tice teme Wii VS Next-gen u potpunosti se slazem sa donator99.
Moglo bi se mozda reci da je konzola u neku ruku revolucionarna zbog nacina upravljanja i sve to deluje dosta zabavno. Tako sam mislio dok ga nisam probao. Ok, super su ti dzojpedi ili sta vec ali i dalje (posle svakog moguceg podesavanja) nemam utisak neke preciznosti. Igrao sam recimo DBZ Budokai Tenkaichi II na PS2 i fino mi je islo (niko nije vise smeo da igra protiv mene ) a kad sam ga probao na Wii cak i posle duzeg igranja nikako nisam mogao da postignem ni blizu slicne rezultate. Jedino sto mi se kao dopalo na Wii-ju je bio neki Resident Evil koji je po nacinu izvodjenja podsecao na onu igru sa sege kad imas nisan pa pucas u protivnike (ne mogu da se setim imena). Tu su Zelda i Mario koje na zalost nisam probao i ne sumnjam da su ok ali to su samo dve igre. Sve ostalo sto sam probao je bilo golo *****e koje mnogo bolje moze da se igra na PS2 (osim Wii Sports i Wii Play koji je SAMO zabavan kad imas puno mase u gostima).
To sto je Wii prodavaniji u Japanu od x360 i PS3 meni ne znaci nista jer je tamo prodavaniji i DS od PSP sto opet nikako ne mogu da shvatim. Kako DS moze uopste da prismrdi PSPu?
guza88 je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku guza88 na korisnoj poruci:
donator99 (2.2.2008)
Stara 3.2.2008, 23:41   #518
wolfologin
Član

Član od: 27.9.2007.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 46 puta na 42 poruka

Uskoro WII u raznim bojama
Zeleni,Roze-Crveni,Sivi,Crni...
wolfologin je offline  
Stara 4.2.2008, 0:27   #519
renegade_of_funk
Član

Određen forumom Wii i DS ne smrde :)

Citat:
guza88 kaže: Pregled poruke
Sto se tice teme Wii VS Next-gen u potpunosti se slazem sa donator99.
Moglo bi se mozda reci da je konzola u neku ruku revolucionarna zbog nacina upravljanja i sve to deluje dosta zabavno. Tako sam mislio dok ga nisam probao. Ok, super su ti dzojpedi ili sta vec ali i dalje (posle svakog moguceg podesavanja) nemam utisak neke preciznosti. Igrao sam recimo DBZ Budokai Tenkaichi II na PS2 i fino mi je islo (niko nije vise smeo da igra protiv mene ) a kad sam ga probao na Wii cak i posle duzeg igranja nikako nisam mogao da postignem ni blizu slicne rezultate. Jedino sto mi se kao dopalo na Wii-ju je bio neki Resident Evil koji je po nacinu izvodjenja podsecao na onu igru sa sege kad imas nisan pa pucas u protivnike (ne mogu da se setim imena). Tu su Zelda i Mario koje na zalost nisam probao i ne sumnjam da su ok ali to su samo dve igre. Sve ostalo sto sam probao je bilo golo *****e koje mnogo bolje moze da se igra na PS2 (osim Wii Sports i Wii Play koji je SAMO zabavan kad imas puno mase u gostima).
To sto je Wii prodavaniji u Japanu od x360 i PS3 meni ne znaci nista jer je tamo prodavaniji i DS od PSP sto opet nikako ne mogu da shvatim. Kako DS moze uopste da prismrdi PSPu?
Opet se vracamo na to da je PS2 bolji od Wii konzole i da se bolje igraju igre na PS2 nego na Wii.Na zalost ti nisi naleteo na dobre igre za Wii , kojih ima dosta i koje su bas dosle sa Ps2 konzole i koje se mnogo bolje igraju na Wii konzoli, kao na primer Scarface ili Godfather.Ps2 igre nisu merilo Wii konzole, ako hoces da igras DBZ2 koji je radjen za PS2 i posle toga samo na brzinu portovan na Wii igraj ga na PS2, igre koje su radjene samo za Wii (Wario Ware Smooth Moves, Rayman RR, Metroid Prime 3, Excite Truck, Eledees, Endless Ocean,Zack & Wiki,No More Heroes, Trauma Center ...) ili su se dev. posebno potrudili oko porta kao na primer RE4 su veoma dobre i veoma zabavne igre.
Ne mogu da verujem da i nakon godinu dana od izlaska Wii konzole ljudi jos uvek ocekuju da Wii bude PS3 i da ima iste igre kao i Sony/MS.Jedino Nintendo trenutno ima prave ekskluzivne igre jer svaka igra sa PS3 moze da se izbaci i za X360 ili obrnuto, dok se igre za Wii ne mogu prebaciti na druge konzole.
Ja sam od PS3 igrica probao samo Motorstorm na nekih pola sata i sada bih i ja mogao da kazem da mi je igra golo ..... , ali necu jer znam da ne mozes da provalis igru za pola sata. Treba vremena da bi se navikao na kontroler na igru i uoste da se ubacis u "trip" igre.Za Wii je potrebno i vise , pogotovo ako dolazis sa PS2 konzole ili Ps3. WiiSports i WiiPlay , voleo ih ti ili ne , su jedne od najboljih "prvih" igrica za Wii jer te one upoznaju na najbolji i najzabavniji nacin sa samim kontolerom i njegovim mogucnostima i polako te uce da koristis Wiimote.

P.S. Wolf odakle ti info za boje?

Poslednja ispravka: renegade_of_funk (4.2.2008 u 0:29) Razlog: colors
Stara 4.2.2008, 0:37   #520
donator99
Deo inventara foruma

Određen forumom Re: Wii i DS ne smrde :)

Jesi igrao Motorstorm sa pecurkicama ili sa SIXAXISOM.
Meni je npr. Burnout demo bio mnogo zabavniji kad sam ukljucio SIXAXIS
donator99 je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Konzole vs. PC (sta vam vise odgovara) Ocelot Konzole 497 17.4.2008 12:02
Create Your Own Xbox 360 Games voodoo_ Programiranje 5 1.9.2006 18:21

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:11.