![]() |
![]() |
|
Konzole Konzole i softver za njih... |
Pregled rezultata glasanja: Gde bi ulozili tesko zaradjene pare? | |||
Nitendo Wii |
![]() ![]() ![]() ![]() |
76 | 24,52% |
Xbox360 |
81 | 26,13% |
Playstation 3 |
153 | 49,35% |
Glasova: 310. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#441 |
Član
|
![]()
Za koliko sad moze da se nadje Wii?
Mislim da je za mene i mog klinca extra resenje (moj sin ima 4 god). A vidim da je izasao novi Super Mario, koji je po meni najbolja platforma ever(Super Mario 64 za Nitendo 64, igrali smo ga danima bez prestanka). |
![]() |
![]() |
#442 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]()
26,500 dinara sa cipom koliko ja znam.
|
![]() |
![]() |
#444 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Član
Član od: 21.10.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 62 puta na 32 poruka
|
![]()
Ja sam uvek bio pripadnik Playstation-a i idalje mislim da je PS3 na duzhe staze, daleko kvalitetnija konzola. Ali sam na kraju uzeo 360 jer sada trenutno imam pa jedno 30 must-play naslova. Znaci, posle zastarelog PC-a i prelaska na 360, muka mi vishe od igrica, ne mozhe covek sve da stigne : )
Takodje sam veoma svestan o RROD ali kada sam malo bolje razmislio o PS3, za koji sam imao pare u tom trenutku, iskreno....cemu da se kurchim i placam ovim nashim lopuzhama 6000din po igrici. Imam posao ali realno da dajem tolke pare na igricu mi ne pada na pamet. Dok se ne pojavi piraterija za PS3, no buy. Za 360 em imam da skinem sa neta igrice, em imam nekoliko ortaka sa vecom kolekcijom ili usenet-om, kupim DL DVD i lepo sebi narezhem za 200din. Kao sto sam i pre rekao, volim PS ali surova realnost je da za sada bolje piche igre na 360-u. Naravno u pitanju su loshi portovi za PS3 i verujem da ce za godinu dana da PS3 krene na pravi put. I da se vratimo na rrod....pa naravno da ce da ti se sprzhi konzola kada vecina ljudi prilepi 360 uz zid. Najveci problem je sto se 360 lako greje, izbacuje topao vazduh a naj pogubnije je kada se taj isti toplotni "udar" vraca nazad u konzolu to jest kada je previshe blizu nekog objekta i nema prostora da dishe. Ja hvala bogu imam pola metra prostora precnika, pogotvu bitno za zadnji deo. Naravno, ne branim M$, ipak izbaciti lako mogucu defektnu konzolu je sramota, pogotovu kada nema reshenja josh uvek. Znam da ce mozda jednom da mi se pojavi RROD, ali lakshe mi je da dam 50E tada, nego 80E po igri. Od 4 ortaka, samo je jedan dozhiveo RROD u godinu dana. Znaci lako je dobiti RROD ali pre bih rekao da je over-hypeovano jer zasto bi se pojavio na forumu neko kome konzola savrsheno shljaka. Oni cute i uzhivaju, a drugi se bune i pishu. Isto je vazhilo i za iPod forume, procitao sam sve naj naj gore a meni posle 2 godine i dan danas radi kao prvog dana. Ko ima para neka uzme PS3, ali za srpske standarde i plate PS3 je kod nas tek preskup - $980 ako cemo u dolarima. Skoro duplo skuplje od brace amera :P Iskreno, prebio bih nashe uvoznike. Mi smo po ceni konzole, druga najskuplja zemlja. Brate...*****a Srbija. Poslednja ispravka: Expressionism (6.1.2008 u 14:29) |
![]() |
![]() |
#446 |
Član
|
![]()
980$? 980 * 55 = 53.900, a PS3 kod nas košta 40.000 što je 40.000 / 55 = 727$ tako da nije baš toliko skuplji. Štaviše, košta isto kao Xbox 360. E sad, piraterija za PS3? Neka i naprave modchip, ali koliko ja znam PS3 ima Blu-ray, pa sve i da se čovek nakani da skida 20-30 GB po igri, BD rezač je 500e, diskovi 20e pa izvolite.
|
![]() |
![]() |
#447 | |
Član
Član od: 27.9.2007.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 46 puta na 42 poruka
|
![]() Citat:
![]() Za 2-3 meseca uzimam trojku Poslednja ispravka: Ocelot (6.1.2008 u 17:05) |
|
![]() |
![]() |
#448 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#449 |
Član
Član od: 21.2.2006.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 127 puta na 64 poruka
|
![]()
Potpuno se slazem sa Expressionism. Jednostavno u Srbijici je tesko kupiti PS3 a kamoli igre za njega koje su 5000-6500. Nije toliki problem skupiti za samu konzolu uz neka odricanja ali kad treba dati za igru to je.........nemam reci.....
Jedino ako imate platu od recimo 1500 eura mozete sebi priustiti 2 igre mesecno. A izveo sam racunicu za sebe i shvatio da bi mogao da kupujem 4 igre godisnje. A to mi jednostavno nije dovoljno. Mora minimum 12. Dakle jedna mesecno i ja zadovoljan. Pa citam po stranim forumima da se i Amerikanci zale na cenu od 60 dolara po igri..........Sta tek za nas reci......Valjda ce razbiti zastitu PS3 uskoro i onda ce biti lakse dati 1600 po igri jer tolko kosta prazan blueray. Ali to nece za manje od godinu dana biti. I naravno cene rezaca treba da padnu sa 500 na 200 eura. A da ja skidam igru sa neta od 25gb to ne dolazi u obzir. Trebalo bi mi 12 noci da skinem uz idealan odnos seeder/leecher. |
![]() |
![]() |
#450 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() A svakom normalnom choveku za ceo zivot nije potrebno ni 100 igara jer ih ne moze proci ni igrajuci 24 sati dnevno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#451 |
Član
|
![]()
Ma ljudi bi se lako navikli na originale kada bi online kupovina funkcionisala i kod nas. Kad se to desi, onda domaci distributeri mogu da se obese o drvo jer svako ce pravo na net i ima da naruci igru po ceni od $60 umesto 80E to jest $110. Takodje vazhi i za konzole. U USA $500 a u Srbiji 500E.
Bezobrazno mi je to sto kod nas svako oce da ima profit od 200%, umesto kao u USA, 20%. |
![]() |
![]() |
#452 |
Član
Član od: 21.2.2006.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 127 puta na 64 poruka
|
![]()
Slazem se wolfologin kad negde procitam ili cujem ministre kako govore "treba kupovati originale, autorska prava ovo ono"..........u sebi kazem pa dajte zapadne plate (2000 eurona mesecno) pa cemo kupovati sve original diskove (muziku filmove igre).......Nerealno je sa prosecnom platom od 300 eurona kupovati originale od 80 eura za ps3.
Da napomenem da u Americi gde je prosecna plata oko 3000 (oko 165000 din) dolara igra kosta 60 dolara (3300) dinara. Mozda bi ja pristao da dajem ovde toliko. A ne da prave magarce od nas pa se prodaju igre za 6500. Sramota bre!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Član
|
![]() Citat:
U izrachunavanju prosechne plate u nekoj drzavi se uzimaju i najvece plate. Koliko li ima Bil Gates ili Shwarceneger ili josh neki milioner ? Smeshno je kako imash izvrnutu sliku o mogucnostima ljudi na Zapadu ![]() Ali ipak mi govorimo o igrama i ja chekam Unreal Tournament III da ga rokam na X360 a naravno free ![]() |
|
![]() |
![]() |
#454 |
Član
|
![]()
Ja sam na primer zhiveo do prosle god u USA, 4 godine. $2500 je prosecna plata ali vecina ljudi ne rachuna na stanarinu. Tamo ne kosta stan 300E mesecno, vec od $1500-$2000 pa vi vidite dal vam je dovoljna prosecna plata. Znaci sve to stoji, ali idalje mislim da smo mi najgore lopuzhe : ) Ako amer jedva kupi 2 igre mesechno, kako mozhe onda srbin po duplo vecoj ceni?
|
![]() |
![]() |
#455 | |||
Banned
Član od: 23.1.2006.
Zahvalnice: 231
Zahvaljeno 190 puta na 95 poruka
|
![]() Citat:
Prema tome....nije svima isto i na zapadu. Cak i javno mnjenje smatra one sa 1000€ siromasnima ![]() ![]() ![]() ![]() Citat:
Citat:
![]() Srdacno vas, GandiGee. Poslednja ispravka: Ocelot (6.1.2008 u 17:19) Razlog: šta uradi, crni Che :D |
|||
![]() |
![]() |
#456 |
Član
|
![]()
Nije mi jasno. Kažete da na zapadu uopšte nije tako dobra situacija, ali zato kadgod izađe neka AAA igra (WoW, Halo) ili konzola (Wii, X360) prepune vesti o kilometarskim redovima u prodavnicama. U Americi već mesecima nestašica Wii-a, pa mi vi recite da ti ljudi nemaju para za entertainment.
|
![]() |
![]() |
#457 |
Član
Član od: 5.1.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 7 puta na 5 poruka
|
![]()
@ Sol-Badguy
@ donator99 OK, ljudi, kad sam rekao da je PS3 samo malo brzi PS2 nisam mislio na sirove podatke (koliko cega u jedinici vremena) vec na cinjennicu da kod PS i XB drzis u ruci tipkalo i tipkas, a na Wii-ju ti se otvara cjeli drugi svijet. Wii rulez kad je zabava u pitanju. Ja vozim NFS koji nije nesto narocito odradjen, ali je nivo zabave do jajeta. Sa zenom igram neke japanske zezalice i tenis, samo nam mala soba, ocemo sve polupati. Odrzavam trbusnjake boksujuci, ne *****avam, preznojim se kao svinja. To na PS ili XBox ne moze. Meni se to dopada, neko drugi voli brzi skrol, pogled kao kroz prozor, sve je individualno.... Na to sam mislio, ne na proracune... @ Sol-Badguy Zivim u Japanu pa mi je takva i verzija konzole. Japanskih igara ima neuporedivo manje nego za ostatak svijeta. Pola igara o kojima citam na netu nije nikada izaslo. Lud sam za kokanjem svaba, a oni ne izbace ni MOH ni COD. Poludio sam. Neki ****** Ghost Squad je skoro izasao za J trziste, pa cu da ovih dana kupim pusku-drzac za Wiimote i pocnem da kokam teroriste dok ne izadje neki zutoglavi Helmut. I da, po prvi put u zivotu sam 100% legalan. Ne sto volim da bacam pare vec sto nemam kad da odradim chip, a i moram da reklamiram konzolu pvo, puno mi se cuje kuler. Onda cu da ga odradim. Poslije toga bi trebalo biti lakse. Nije fino vidjeti igre koje polovne kupim za 3-4000 yena, tj. 20-30 evra. Mnogo je kume, boli..... @Bansek Ako imas klinca, kupi Wii obavezno. Ja sam najbolji drug komsiji Japancu od 5 godina, stalno je kod mene kad ne radim (jako rijetko) da malo odigramo golfa ili bejzbola. Vjerujem da bi i tvoj sin odreagovao isto. Inace, imao sam priviliegiju da probam PS par dana pred zvanicni pocetak prodaje u Sonijevoj zgradi na Ginzi. Odusevio me, moram priznati, i dalje mislim da je odlicna masina. Pisao sam o tome i na svom blogu. Ali maltene da skoro sve sto moze PS3 moze i moj komp kuci, Wii je nesto drugo. A i ovo za zapad se slazem, nije ni ovamo sve bajno (iako je moj zapad u stvari na istoku). Moja plata je nesto iznad japanske prosjecne plate po zvanicnim statistikama, zena na nekoj stipendiji-ekvivalent minimalcu, skupa napravimo nesto ispod 5000 USD. Cini se puno, i dosta nam je, nije da se stiscemo, ali drzava jedna od najskupljih na svijetu. Kad vidim da sam za 4 CD-a dao cca. 100-150 dolara, pojedem se. Za to sam mogao stosta drugo kupiti. Pozdrav.... |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku tokyorush na korisnoj poruci: | ||
che daboli guz (6.1.2008), DeCoy (8.1.2008) |
![]() |
#458 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#459 |
Član
|
![]()
Pa ono...gledam pre neki dan, za 40$ ima da se bira kolko hoćeš igara, a to je negde oko 2.000 dinara. Da su ovde igre do 30e vala bih uzimao češće.
|
![]() |
![]() |
#460 | |||
Banned
Član od: 23.1.2006.
Zahvalnice: 231
Zahvaljeno 190 puta na 95 poruka
|
![]() Citat:
Osim toga uzimam ono sto spada u moj ukus i ne zalim se.Ne brinite nije se tesko naviknuti na nekolicinu igara godisnje(5-10),imam radni staz sa ne modovanim ps2.Pa ako ja mogu,sto ne biste mogli i vi?! A za wii se ne treba cuditi pored onako zaista niske cijene(zaboravio sam rechi). Citat:
Ali gle cuda igrao sam COD2 ili nesto tako bas ono sto tebi treba sa shvabama. Uzas kako nisan leti po ekranu ali poslije nekih 10tak minuta naviknuo sam se.Kontrole su inovativne zaista ali po pitanju grafike kao sto si i sam rekao manje bolje.Cak mi se ucini da je grafa malo losija u odnosu na ps2.Ali nista katasrofalno...gameplay je tu.Kazes imas male sobe ,to ti vjerujem bez prijemca.Ali cekaj zar nisi kao evropljanin dobio nesto odgovarajuce jer smo mi za njih divovi.A iz japanskih filmova kao i televizije se moze vidjeti kako je kod njih sve katastrofanlo minijaturno...stoga se ne cudim ako ima polomljenih vaza i prozora ![]() ![]() Kazes zivis u japanu pa ima i takvu konzolu! Hmmm ,a ja sam mislio da je i Ps3 iz japana???? ![]() ![]() ![]() Heh ne moze se balkan boy odreci tesko stecenih navika pa cak i ako je na drugom dijelu zemaljske kugle ![]() BBBBRRRRRR japan je uzasno skup a u metropolama ![]() ![]() Citat:
Ipak ima jedna zachkoljica sto se tice Sonyja i x boxa a to je on line i kad se navuces na to pod uslovom da imas resurse za to,zaboravi se na pirate.Medjutim ako ti je toliko stalo do toga sto ne uzmes 2 konzole jenu sa chipom a drugu bez.... ![]() ![]() PS.Zaboravih reci da je zemljak dobio wii od firme kao novogodisnji poklon zato sto radi za njih vec 10 godina kao moler. PSS.Sorry Ocelot,prvo sam pisao ovo na forumu pa sam kopirao text u wordpad(ne pitaj zasto he he).I ond naravno nesto zablokiralo i nije htjelo da se postuje.Zatim sam opet kopirao iz notepad-a u prozor za odgovor ali nisam znao kako da ga sredim da izgleda normalno poredano.Pa sam ga ostavio onako kao neku pjesmicu ha ha ha.Mada sam znao da ce se smilovati neka dobra dusa moderatora ili saradnika SKa i prepraviti ga. POZzzz Poslednja ispravka: che daboli guz (7.1.2008 u 2:46) |
|||
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Konzole vs. PC (sta vam vise odgovara) | Ocelot | Konzole | 497 | 17.4.2008 12:02 |
Create Your Own Xbox 360 Games | voodoo_ | Programiranje | 5 | 1.9.2006 18:21 |