![]() |
![]() |
|
Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Prvo da se izvinam za site koi ne me razbiraat, bi probal na srpski da pisuvam ama od strav da ne ispadnam smesen, ke prodolzam na makedonski, so nadez deka ke me razberete.
Imam 750eu koi planiram da gi potrosam na kukiste so napojuvanje, mb, proc, hdd, ram i graficka. Odma da kazam deka ne mi treba za igrici tuku najmnogu za Autocad Architecture, 3Dmax (renderiranje), Corel i Photoshop. Mozda i ova se malku pari, ama samo tolku imam sega. Go postavuvam prasanjevo na forum zosto ne znam koj procesor da go odberam, a uste pomalku koja graficka, i na sto da zastedam a sto da pojacam za ova sto mi treba. Fala odnapred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Druze,
Da ti pozelim dobrodoslicu. ![]() Ja malo offtopicujem, ali cisto iz zelje da ti kazem mi ovde imamo drugarski pristup prema svakom novom clanu, a posebno prema kolegi iz Makedonije, poznatoj po belom vinu, Smederevki. ![]() Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ACHTUNG na korisnoj poruci: | ||
strezon (24.7.2007) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
E ovako prijatelju vo Makedonija.
Ne znam kakve su cene u Makedonija ali najisplativije je kupiti u Srbiji (kod nas u Crna Gora sve preskupo). Ja sam za tacno 750eu uzeo sledecu konfiguraciju: Core 2 Duo E4400 Asus P5B 2 GB DDR2 800MHz kuciste Codegen graficka Asus nVidia 8800GTS (mada i mnogo slabije kartice mogu za 3D max i AutoCAD sasvim dobro da rade; ja predlazem GeForce 7900GS: ona i je vrlo brza kartica i najisplativije resenje, i za igranje) DVD RW NEC Kvalitetno napajanje 250 GB SATA II HDD I jos par sitnih stvarcica. Ovo moze da se nabavi mozda i jeftinije, ne znam, vidjecemo ostale sta kazu. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NjegovaWisost na korisnoj poruci: | ||
strezon (24.7.2007) |
![]() |
#4 | |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() Evo mog predloga: Intel E4300 Asus P5B WD 320GB sata2 2x1gb corsair 800mhz TT swing nVidia 7900gs ovo je oko 580E bez napajanja,stvarno nemam predlog za napajanje. Inace stavio sam 7900gs jer si rekao da neces da igras najnovije igre. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nikola87 na korisnoj poruci: | ||
strezon (24.7.2007) |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 927
Zahvaljeno 586 puta na 365 poruka
|
![]()
Stavite mu Intel Core 2 Duo E6420 - ipak je bolji a za 3DMax treba procesor, a napajanje moze tipa neki ThermalTake ili Antec minimum 650W.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zokocx na korisnoj poruci: | ||
strezon (24.7.2007) |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]()
Valjalo bi 3GB rama, ipak, dobro dodje, kad se radi u takvim programima.
A i za 3D max valjala bi DX10 karta, znaci minimum 8800GTS. Napajanje LC550 moze da prodje. Kuciste po izboru, ploca P5B, ploca CPU: neki C2D HD: neki iz WD KS serije, kapacitet po zelji, ionako je mala razlika u ceni tako da uzmi sto veci |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Master Neo na korisnoj poruci: | ||
strezon (24.7.2007) |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 12.3.2007.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 46 puta na 43 poruka
|
![]() ![]() Dakle: C2Q6600---------------250e Asus P5B----------------95 3 GB RAM-a------------120 HDD 320 GB------------~75 Gainward 7600GS GLH----85 Corsair HX520W---------105 _________________________ =730e bez kucista Dodaj jos 20-30e i uzmi npr. Eurocase ili neki Codegen kome ces da izvadis napajanje i da ubacis Corsair. ![]() Poslednja ispravka: miskoxp (24.7.2007 u 14:44) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku miskoxp na korisnoj poruci: | ||
strezon (24.7.2007) |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 4.1.2007.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 18 puta na 18 poruka
|
![]()
Mislim da ne treba ici na 3GB RAM-a. Dovoljno je 2 za njegove potrebe, a to se uvijek moze nadograditi...
Napajanje 500W... Za ostale stvari su izneseni dobri predlozi... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vladimir Majakovski na korisnoj poruci: | ||
strezon (24.7.2007) |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 927
Zahvaljeno 586 puta na 365 poruka
|
![]()
True Quad definitivno za te programe, neznam sto su ljudi tolko poceli da forsiraju taj Quad ali ko moze nek uzme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
|
![]()
Vi se zablagodaruvam na site, sovetite se super, i mislam deka sega sum na praviot pat kon pravata konfiguracija. Znaci, da rezimiram, zaednicko za predlozite bese definitivno, MB Asus P5B... i toa e definitivno, koga site vikate taka. Graficka, so ogled na DX10, izgleda bi bilo pametno da zemam 8800GTS... na toa voopsto nemav razmisluvano porano. Mozda tolku dobra ne mi treba, ama sigurno nema da sum jas toj sto naredniot pat na forumov ke mora da go citate kako kuka deka grafickata ne mu bila dobra
![]() Uste ednas fala, "opet ste spasili dan" ![]() i sekako golem Respect |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
I uste nesto... Samo sto vidov preporaka, razgleduvajki sto bi dobil so Quad core... Render vremeto so Quad iznesuva i do 1/4 od ona na C2D... Mislam deka e korisna informacija za site nas
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 4.1.2007.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 18 puta na 18 poruka
|
![]()
I to napajanje neka bude kvalitetno i 500W...
RAM od 3 GB je, ja mislim, maksimum za Windows XP. Zato smatram da ti je 2 GB dovoljno, ali ako pretekne novca ti uzmi 3 GB... Nemoj na necemu da usparas zbog 1 GB RAM-a, zbog toga sam rekao... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|