Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica > Opšta kultura
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV...

Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate?
Metal 337 18,53%
Rock 562 30,90%
Punk 63 3,46%
Rap/Hip-Hop 211 11,60%
Narodna 79 4,34%
Techno/Electro 315 17,32%
Ostalo 167 9,18%
Ono što puštaju na radiju 85 4,67%
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.7.2007, 1:53   #3281
bobi
Deo inventara foruma

Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
Određen forumom Re: Sta slusate od muzike...

Citat:
Psyho_Whisper kaže: Pregled poruke
Ja npr. mislim da su sve vrste metala u kojima provladjuje urlanje njesra, ali ih ne prozivam, jer znam da ljudi koji to vole vide nesto u tome...ja to ne vidim jednostavno...
Iako ja volim da slušam urlanje, moram da priznam da ovakvo zdravo poimanje stvari ima retko koji čovek danas.
"Ja to ne vidim... jednostavno...", je rečenica koja najbolje oslikava pravi način razmišljanja.
Svaka čast.
bobi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2007, 2:11   #3282
Garson
Deo inventara foruma

Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka

Citat:
next kaže: Pregled poruke
Po koji put cem ochuti ovakve komentare...Stvarno si mi se smuchio i ti i tebi slichni,kada bez dobrog razloga omalovazavate RHCP...Poslednji album(SA)nije nishta posebno sve pesme laganice itd...Pa shta!!!Zbog tog jednog albuma treba sav prethodni rad da padne u vodu!??Par puta sam izbegavao da se ukljucujem u diskusiju da ne bi doshlo do rasprave,ali sad sam eto morao...
Nishta nisam omalovazavao, branio sam Queen. Uporedite samo pevanje Freddy-ja Mercury-ja i lika iz RHCP, nebo i zemlja.
Ne znam nishta o zadnjem albumu, niti je moje mishljenje bazirano na njemu. Uostalom, ne mora da znaci da neshto nije dobro ako nije rock.
Citat:
Da ne citam sve, da odgovorim mister Garsonu...
Stonsi su komercijala iz razloga jer su se uvek privikavali popularnim pravcima...poslusaj sve ploce (imam ih, tj. moj cale, veciti roker), pa ces videti da im se zvuk mnogo puta menjao, tj. prilagodjavao onome sto je popularno...
Kao drugo, kao vatreni fan RHCP-a, ne bih da slusam takva omalovazavanja, jer oni su ipak jedan od najboljih danasnjih bendova...
Po cemu su recimo Bitlsi veci rokeri od njih? Ili Pink Floyd...za njih niko ne pominje da su zacetnici psihodelije...
Mister Psyho (actually trebalo bi Psycho ali ajde), ja nisam rekao da Stones-i nisu komercijala. Njih nisam nikad niti cu ih slushati.
Koja omalovazavanja? Rekao sam RHCP nije rock i da su komercijala.
Bitlsi su veci rokeri od RHCP jer su rokeri a ovi nisu.

Poslednja ispravka: Garson (10.7.2007 u 2:28)
Garson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2007, 2:26   #3283
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Citat:
Ja npr. mislim da su sve vrste metala u kojima provladjuje urlanje njesra, ali ih ne prozivam, jer znam da ljudi koji to vole vide nesto u tome...ja to ne vidim jednostavno...
Znaci ceo metal odreda

Citat:
Mozda bi ti rekao i za hip-hop (underground naravno, ne komercijala) da je njesra, ali ja znam da nije tako, to je muzika u kojoj se pronalazim, i gde mogu da kazem sta hocu...
Ovo mi vec zvuci malo pretenciozno,ali nema veze

Citat:
A da, QUEEN je ok, ali meni su iskreno psotali smor posle osnovne, jer mnogo sam ih slusao u osnovnoj...dakle, nisu imali cime da me zadrze uz sebe
****ga,kako god okrenes,ipak je Queen muzika za sva vremena,dok se hip-hop,za mnoge,vec preraste u srednjoj skoli
Covenant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Covenant na korisnoj poruci:
Garson (10.7.2007)
Stara 10.7.2007, 2:29   #3284
Psyho_Whisper
Član

Član od: 31.12.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

@!ACHTUNG!:
Smisao repa je u buntu, ko razume shvatice.
Samo poslusaj nekad Marchela, ali ne tako da unapred znas da je to njesra za tebe, vec kao da nemas pojma o cemu se radi. Poslusaj o cemu prica.
@Bobi, hvala sto cenis moje razmisljanje..
@garson, naravno da ne mora da znaci...u svakoj muzici postoji nesto kvalitetno...uglavnom
Psyho_Whisper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2007, 2:33   #3285
Psyho_Whisper
Član

Citat:
Covenant kaže: Pregled poruke
Znaci ceo metal odreda

Ovo mi vec zvuci malo pretenciozno,ali nema veze

****ga,kako god okrenes,ipak je Queen muzika za sva vremena,dok se hip-hop,za mnoge,vec preraste u srednjoj skoli
Nije bas tako...evo konacno: hip hop nije za svakog...onaj ko ga je prerastao u srdnjoj, nije ga skapirao do kraja..
Zatim, prestanite da hop poredite sa rok muzikom...hop je najslicniji, ako tako moze da se kaze, panku...rec je o pobuni, i ima veze sa odrastanjem...osim ako ti to ne postane nacin zivota...onda je vec mnogo ozbiljnije...

VEC SAM REKAO, Marchelo je neko koga skoro svi cenjeni muzicari hvale, od rokera pa na dalje...poslusajte samo coveka..
KO RAZUME SHVATICE!!!
Stara 10.7.2007, 2:34   #3286
ACHTUNG
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvaljeno 148 puta na 103 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Yahooa korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Skypea korisniku ACHTUNG
Exclamation Re: Sta slusate od muzike...

Ti mora da zivis u nekom opasnom hoodu, a? Ima kod Roma u jednom delu moga grada koji se oblace kao crnci i glume crne repere. Sednu ispred prodavnice, iznesu radio i poziraju. Sta znam, ima nesto u tom buntu i underground repu.
ACHTUNG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2007, 2:37   #3287
Garson
Deo inventara foruma

Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka

Citat:
Nije bas tako...evo konacno: hip hop nije za svakog...onaj ko ga je prerastao u srdnjoj, nije ga skapirao do kraja..
Zatim, prestanite da hop poredite sa rok muzikom...hop je najslicniji, ako tako moze da se kaze, panku...rec je o pobuni, i ima veze sa odrastanjem...osim ako ti to ne postane nacin zivota...onda je vec mnogo ozbiljnije...

VEC SAM REKAO, Marchelo je neko koga skoro svi cenjeni muzicari hvale, od rokera pa na dalje...poslusajte samo coveka..
KO RAZUME SHVATICE!!!
Ne d'o Bog da poredimo hip-hop i rock.
Garson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2007, 2:41   #3288
Psyho_Whisper
Član

Citat:
!ACHTUNG! kaže: Pregled poruke
Ti mora da zivis u nekom opasnom hoodu, a? Ima kod Roma u jednom delu moga grada koji se oblace kao crnci i glume crne repere. Sednu ispred prodavnice, iznesu radio i poziraju. Sta znam, ima nesto u tom buntu i underground repu.

Pazi 'vamo...hood, cigani koji glume 50 CENTA, crew i ostale gluposti...sve je to ono sto svaki prosecan Srbin zna o repu...on je mnogo dublja stvar, nesto iz cega je sve to (nazalost) nastalo...ne, on nema veze sa nekim ko ima udoban i vecno lep zivot, on nema razolga da se buni, njemu ne fali nista, taj svakako ne kapira svrhu repa, koji takvim ljudima nije ni namenjen...
Ako stvarno mislis da je cela rep fora u sirokim lonama, duxu sa kapuljacom, varas se...
Kao sto je metalcima obelezje duga kosa, koza, crna boja, tako i rep ima svoja obelezja, koja mogu, a ne moraju nista da znace...
Stara 10.7.2007, 2:43   #3289
Psyho_Whisper
Član

Citat:
Garson kaže: Pregled poruke
Ne d'o Bog da poredimo hip-hop i rock.
Svakako...ali ne iz razloga iz kog ti to mislis...rok je muzika koja je kvalitetna, a hop ima drugu svrhu, upravo sam objsanjavao !ACHTUNG!-u...ako te zanima, procitaj...
Stara 10.7.2007, 2:43   #3290
ACHTUNG
Starosedelac

Slanje poruke preko MSN-a korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Yahooa korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Skypea korisniku ACHTUNG

Cekaj, Romi imaju udoban zivot i nemaju razloga da se bune?
Stara 10.7.2007, 2:47   #3291
Psyho_Whisper
Član

Ne, Romi su prica za sebe...je li normalno da oni ceo dan stoje na most i prose za 200 dinara, a isti oni mogu da kopaju za 1200? Brate, ko nece da radi, ne mora...ima i kod mene Roma o kakvim ti pricas, i oni imaju udoban zivot...voze besna kola, vade pistoje gde stignu...jel to ok? A ovamo se kao bune protiv nekoga...da, nije to vezano samo za Rome, ima mnogo takvih primera, da ne ispadne da je na nacionalnoj osnovi, ali vidi se da Romi koji rade imaju vise od onih koji prose (a takvih je vise na zalost)...
Stara 10.7.2007, 2:55   #3292
Covenant
Deo inventara foruma

Citat:
Nije bas tako...evo konacno: hip hop nije za svakog...onaj ko ga je prerastao u srdnjoj, nije ga skapirao do kraja
Nemoj biti smesan
Ljudi su presli na visi nivo shvativsi koji plicak od muzike(sto se mene tice rep samo uslovno moze tako da se nazove)ustvari slusaju
Zao mi je,moje misljenje

Citat:
Pobuna?Protiv cega se brate bune oni crni reperi koji se valjaju u parama,imaju po 5 auta i kilo zlata na sebi i koji su na svom "buntu" zgrnuli te milione?
Ne uklapaju se bas u street/gangsta/gheto buntovnicki fazon koji navodno furaju
BTW porediti rock(a tek punk)kao pravu muziku koju sviraju zivi ljudi,sa hip hopom i nekim ko skace i snepuje uz miksetu spada po meni u cisto svetogrdje
Sledećih 7 korisnika se zahvaljuje korisniku Covenant na korisnoj poruci:
Guardian (12.7.2007), Highlander (10.7.2007), Ice-Man (10.7.2007), Iron Maiden (31.7.2007), M1los (10.7.2007), Shlaymara (10.7.2007), SV 84 (10.7.2007)
Stara 10.7.2007, 3:04   #3293
Highlander
information junkie

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 616
Zahvaljeno 686 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Highlander Slanje poruke preko Skypea korisniku Highlander

Razumem ja sve to o buntu i revoltu, ali ne može da se previdi što većina repera sklepa nešto što ne liči na tekst pesme a kamoli na poeziju. Muzika je umetnost i takvi treba da budu i tekstovi. Ja ne vidim umetnost u pesmi u kojoj neki crnja pusti bas koji se ponavlja 3min. i nešto recituje sa željom da se što više reči rimuje.

Da ne beše bobija ja ne bih slušao Anathemu ni MDB. E to je umetnost...

LM, sluša li neko Disturbed i Seether? Trenutno otkidam na Disturbed - I'm alive, Disturbed - 10,000 fists (ustvari na ceo album 10,000 fists), Seether - Fine Again, Seether - Love her i ostale...
Album Sickness od Disturbed-a mi se uopšte ne svidja, ima samo dve dobre pesma (Voices i Conflict).
Highlander je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2007, 3:35   #3294
ivke76
Član

Član od: 24.5.2006.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 23 puta na 13 poruka

wow,napadoste decka ko' blesavi
rap/hip-hop je muzika kao i svaka druga to sto ljudi mnogo "udju" u to to je druga stvar ali se to moze reci i za ostale pravce/zanrove.za mene licno je ta vrsta muzike "riknula" kada su poceli da pevaju o "zezanju" u maybahu i otkada im guzate ribe igraju po spotovima .to je west coast upropastio jer je new york (east coast jelte ) oduvek bio "malo" vise "underground".
ko recimo zna da je Afrika Bambaataa ("vodi" se kao pokretac hip-hop-a pored grandmaster flash-a i jos nekih "matorih" crnaca ) "odlepio" kada je cuo trans europe express od kraftwerk-a? (!ACHTUNG! vec gricka nokte ) i krenuo da "vrti" ritam iz te pesme u krug?The Last Poets su recimo bili zanimljiva kombinacija recitovanja uz bongose i ostale udaraljke a imali su i vrlo originalne naslove kao sto su:
White man's got a god complex
Niggas are scared of revolution
i to su ovi ljudi "pevusili" sesdesetih kada je crncima znamo kao bilo u americi
za novije rap/hip-hop izvodjace/pesme priznajem: i meni su trash ali matoriji izvodjaci su imali to "nesto" sto izdvaja dobre pevace/bendove/repere/hip-hopere/whatever-e od ostatka konkurencije
ivke76 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku ivke76 na korisnoj poruci:
Covenant (10.7.2007), Srlandand (11.7.2007)
Stara 10.7.2007, 10:41   #3295
Ulmawen
Starosedelac

Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka

Citat:
ivke76 kaže: Pregled poruke
To je west coast upropastio jer je new york (east coast jelte ) oduvek bio "malo" vise "underground".
West Coast je mnogo štošta upropastio, u svim muzičkim žanrovima!
Jednom prilikom je neko iz Tool-a (dal' pevač dal' gitarista, sad ne mogu da se setim) izjavio da bi USA bila super država, samo kad bi se otcepila Kalifornija. And true enough, bar što se muzike tiče.
Ulmawen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2007, 11:25   #3296
Covenant
Deo inventara foruma

Zato East Coast hard core nije
E ta(odlicna)muzika vec moze da se nazove nekom vrstom bunta
Poslusajte odlicni HC band Earth Crisis i njihov album Destroy The Machines
Ma i sam naslov govori dosta toga
BTW vecina bendova iz te price vise ne postoji izuzev Agnostic Fronta koji i nije bas tipicni predstavnik branse
Stara 10.7.2007, 11:36   #3297
Ulmawen
Starosedelac

Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka

Citat:
BTW vecina bendova iz te price vise ne postoji izuzev Agnostic Fronta koji i nije bas tipicni predstavnik branse
Da, ostali pevači NYHC bendova imali su više zuba od Rogera Mireta.
A pored toga, cela ta grana NY trasha i HC-a je legendarna. Nemoj sad da ih delimo na tipične i netipične...
Ulmawen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2007, 11:43   #3298
Covenant
Deo inventara foruma

Da,da,da....
I Dying Fetus u svojim ranim radovim spada u tu pricu(isto su iz NY)
I nemoj da niko pomisli da su oni neki ne-ljudi ili zlotovori zbog ovako bizarnog naziva-naziv je namerno srocen tako i odnosi se na svu onu frku oko abortusa(slicno je alaudirala i Sepultura u svojoj pesmi sa Arise albuma-Dead Embryonic Cells)
Stara 10.7.2007, 11:48   #3299
bobi
Deo inventara foruma

Član od: 6.11.2005.
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka

Citat:
I nemoj da niko pomisli da su oni neki ne-ljudi ili zlotovori zbog ovako bizarnog naziva-naziv je namerno srocen tako i odnosi se na svu onu frku oko abortusa(slicno je alaudirala i Sepultura u svojoj pesmi sa Arise albuma-Dead Embryonic Cells)
Da da... to je često slučaj sa grind/core bendovima.
Čuješ na albumu nemelodično roštiljanje, svakojake testere, urlike, čudesa... i onda skontaš da se oni u stvari na taj način bore da očuvaju životnu sredinu i svi su mahom vegetarijanci.
bobi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2007, 11:57   #3300
ACHTUNG
Starosedelac

Eh, taj Arise album se nikada nece ponoviti... Kakav album, kakav album...

ENDLESS REPRESSION BY MAJORITY
A MASTER WITHOUT COMMAND
STRANGE NEW DIMENSION DISTURBING MY BRAIN
CENSORED IDEAS, COUNTERFEIT ANSWERS

Sepultura
Arise
Altered State
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
metalsucks, muzika, satana, \m/

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
OGame! Pridružite nam se! suzie Mrežne igre 603 18.3.2017 20:16
Dobijanje broja koji je stepen od 2 Stevvan Programiranje 14 6.3.2008 9:25
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike Bryan Fury Opšta kultura 23 13.11.2007 19:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:46.