Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Konzole
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Konzole Konzole i softver za njih...

Pregled rezultata glasanja: Gde bi ulozili tesko zaradjene pare?
Nitendo Wii 76 24,52%
Xbox360 81 26,13%
Playstation 3 153 49,35%
Glasova: 310. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.5.2007, 22:33   #341
Sasa90
Veteran

Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 161
Zahvaljeno 291 puta na 162 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Sasa90 Slanje poruke preko Yahooa korisniku Sasa90 Slanje poruke preko Skypea korisniku Sasa90
Cool Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Meni se cini da je Xbox najbolji izbor. Cena mu je nekih 500 evra full verzija dok PS3 kosta 700 ona verzija sa 60GB tako da je u svakom slucaju velika cena i neznam koliko bi mi trebalo da skupim toliko para
Sasa90 je offline  
Stara 28.5.2007, 17:43   #342
ssSss
Član

Član od: 26.12.2006.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 71 puta na 22 poruka
Određen forumom Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Citat:
Sasa90 kaže: Pregled poruke
Meni se cini da je Xbox najbolji izbor. Cena mu je nekih 500 evra full verzija dok PS3 kosta 700 ona verzija sa 60GB tako da je u svakom slucaju velika cena i neznam koliko bi mi trebalo da skupim toliko para
Onaj ko ima 500 sigurno ima i jos 200 pa moze da bira.
Oni koji ne mogu da skupe pare za PS3 nece skupiti ni za XBox.
Ne verujem da se neko odlucuje prema ceni za kupovinu konzole.
ssSss je offline  
Stara 28.5.2007, 18:23   #343
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
Određen forumom Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Xbox je trenutno isplatljiviji (ako kupujete s garancijom, pa ne mislite da li će da crkne). A pritom su i igre džabe.
voodoo_ je offline  
Stara 14.6.2007, 12:36   #344
Senad
Novi član

Član od: 13.6.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

x360 je dosta dobar,njega imam,grafika je fenomenalna.ps3 sam probao u lokalnom salonu,imaju samo jednu igru:Fall of man,i on je dobar,ali sam igrao na obicnom tv-u,pa grafika nije mogla da dodje do izrazaja,tako da po ne moze da se primeti razlika izmedju ps2 i ps3 na standardnom tv-u.sigurno da na hdtv-u razbija.kupio sam x360,jer je trenutno stvarno bolje resenje,ali planiram da,ako Bog da,svojim igrackama pripojim i ps3
Senad je offline  
Stara 14.6.2007, 21:19   #345
che daboli guz
Banned

Član od: 23.1.2006.
Zahvalnice: 231
Zahvaljeno 190 puta na 95 poruka

Citat:
Senad kaže: Pregled poruke
ali sam igrao na obicnom tv-u,pa grafika nije mogla da dodje do izrazaja,tako da po ne moze da se primeti razlika izmedju ps2 i ps3 na standardnom tv-u.
E pa Snechi zaista se nebih mogao sloziti sa ovim.Razlike ima itekako.I to na oko vidljivo.Samo reci nam koliki je tv u promjeru tamo gdje si ga video(ps3)?
che daboli guz je offline  
Stara 15.6.2007, 11:12   #346
Senad
Novi član

Član od: 13.6.2007.
Zahvalnice: 1

pa bio je nekih 50-tak cm,marka mi se cini da je bila BEKO,sve je bilo nesto iskockano i mutno,igra je isla kao po ledu,ali kazem bilo je malo mutno i iskockano,ili oni nisu podesili rezoluciju,mada obicni tv moze samo na 480p
Senad je offline  
Stara 16.6.2007, 16:32   #347
che daboli guz
Banned

Član od: 23.1.2006.
Zahvalnice: 231
Zahvaljeno 190 puta na 95 poruka
Thumbs up Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Da u pravu si ,treba otici u opcije i namjestiti velicinu tv ekrana kao i kvalitet.I posebno izlaz kvaliteta to jest na koji nacin je ps3 povezan sa tv-eom.Dali je u pitanju samo cinc-evi ili kombinacija ovoga sa scart-om .
A naravno moze biti malo i do samog kvaliteta tevea.Obicno se desava da u igraonicama stave telvizore sumnjivog kvaliteta sto je razumno zar ne?!

Any way ps3 je finta ipo i uskoro cu napisati jedan mali opis jer ovo vise nije samo konzola neko ide malo i u vode kompjutera bar sto se tice komunikacija i medija...
che daboli guz je offline  
Stara 18.6.2007, 2:28   #348
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Citat:
Sasa90 kaže: Pregled poruke
Heh, opet ponavljam, džaba bacati i 700 i 500 evra bez odgovarajućeg monitora i dobrih zvučnika.
Ko ima pare za sve to, njemu je svejedna ta mala razlika...
Moje lično mišljenje vezano za konzole je da uopšte nisu važne karakteristike konzole, koliko kvalitet ( a i kvantitet) igara.
Za PS će izaći i izlaziće sve moguće igre. Ninteno je od SNES uvijek bio traljav u tom pogledu...

Nisam mogao da se nagledam CoD3...
NjegovaWisost je offline  
Stara 18.6.2007, 14:52   #349
GardenNeven
Novi član

Član od: 20.3.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Evo i ja da se prikljucim diskusiji, imam xbox360 jos od dec.2005 i masina je odlicna, graficki igrice kao sto su Gears of War i Lost planet su jos neprevazidjene i cak ni PC nema bolje(trenutno) igrao sam i PS3 i mogu vam reci da je graficki inferiorniji(jaci mu je cpu ali gpu je veoma losiji od xboxovog i ima manje ram memorije za gpu) i da je online dosta losiji od xboxlive-a i da je cjena samo nabudzena zbog bluray player-a....

Po meni za nase ljude u Srbiji je Xbox360 bolji izbor zbog lakseg modovanja i piraterije i nize cjene od PS3 jer su igrice skoro sve multiplatforme i nece nista propustiti sto nemaju PS3.A ekskluzivne igrice su veoma dobre, neki od primjera:

Halo je ubjedljivo najbolja pucacina za konzole(26.9.izlazi Halo3)
Forza je bolja od GT-a(skoro je izasla 2)
Gears of War
Splinter Cell
Lost planet
GRAW1,2
Rainbow6 vegas
FEAR
Oblivion
UnrealT.3
PES6
GardenNeven je offline  
Stara 18.6.2007, 20:50   #350
Carnex
Veteran

Član od: 15.1.2006.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 221 puta na 145 poruka

Citat:
GardenNeven kaže: Pregled poruke
Evo i ja da se prikljucim diskusiji, imam xbox360 jos od dec.2005 i masina je odlicna, graficki igrice kao sto su Gears of War i Lost planet su jos neprevazidjene i cak ni PC nema bolje(trenutno) igrao sam i PS3 i mogu vam reci da je graficki inferiorniji(jaci mu je cpu ali gpu je veoma losiji od xboxovog i ima manje ram memorije za gpu) i da je online dosta losiji od xboxlive-a i da je cjena samo nabudzena zbog bluray player-a....

Po meni za nase ljude u Srbiji je Xbox360 bolji izbor zbog lakseg modovanja i piraterije i nize cjene od PS3 jer su igrice skoro sve multiplatforme i nece nista propustiti sto nemaju PS3.A ekskluzivne igrice su veoma dobre, neki od primjera:

Halo je ubjedljivo najbolja pucacina za konzole(26.9.izlazi Halo3)
Forza je bolja od GT-a(skoro je izasla 2)
Gears of War
Splinter Cell
Lost planet
GRAW1,2
Rainbow6 vegas
FEAR
Oblivion
UnrealT.3
PES6
Slazem se da je XBOX360 trenutno bolja investicija na kratke staze ali ne i na duze. Od igara koje si naveo samo su prve 4 ekskluzive i ako izuzmemo splinter cell stvarno odlicne igre
HALO... pa igrao sam keca i dvojku na xbox-u i keca na PC-u. Nikada nisam shvatio cemu tolika slava. Igra je dobar FPS ali na samom XBOX-u i Chronicles of Riddick: Escape from Buther Bay i BLACK su bolje. HALO je skupio slavu multijem i to je to. Resistance: The Fall of Man je u najmanju ruku dobar koliko i HALO serijal.

Sto se grafike tice sacekaj LAIR. Cekali smo Gears of War za XBOX360 toliko, daj i PS3ci sansu. Na jesen izlaze prve igre sa priblizno normalnim razvojnim ciklusom.

Sto se tice GPU-ai memorije. PS2 ima 4mb vram-a i nema cak ni shadere a opet pokrece jedan God of War 2 koji posramljuje graficki veliku vecinu XBOX (prvi naravno) igara. Cak je i cuveni consolehater Jhon Carmack izjavio da je PS3 odlicno konstruisan iako prekomplikovan
Carnex je offline  
Stara 18.6.2007, 21:44   #351
GardenNeven
Novi član

Citat:
Carnex kaže: Pregled poruke
Slazem se da je XBOX360 trenutno bolja investicija na kratke staze ali ne i na duze. Od igara koje si naveo samo su prve 4 ekskluzive i ako izuzmemo splinter cell stvarno odlicne igre
HALO... pa igrao sam keca i dvojku na xbox-u i keca na PC-u. Nikada nisam shvatio cemu tolika slava. Igra je dobar FPS ali na samom XBOX-u i Chronicles of Riddick: Escape from Buther Bay i BLACK su bolje. HALO je skupio slavu multijem i to je to. Resistance: The Fall of Man je u najmanju ruku dobar koliko i HALO serijal.

Sto se grafike tice sacekaj LAIR. Cekali smo Gears of War za XBOX360 toliko, daj i PS3ci sansu. Na jesen izlaze prve igre sa priblizno normalnim razvojnim ciklusom.

Sto se tice GPU-ai memorije. PS2 ima 4mb vram-a i nema cak ni shadere a opet pokrece jedan God of War 2 koji posramljuje graficki veliku vecinu XBOX (prvi naravno) igara. Cak je i cuveni consolehater Jhon Carmack izjavio da je PS3 odlicno konstruisan iako prekomplikovan
Naravno treba dati i PS3ci sansu tek je izasla, ali zasto je xbox360 za kratke staze??Svaki ciklus konzola traje 5-6god, tako da ne vidim sto je xbox za kratke staze?Moja jedina zamjerka za PS3 sto je reklamiran kao nesto najjace sto ce izaci na trziste i bio je izvikan da ima duplo bolju grafiku od bilo cega a ustvari ne izgleda nista bolje od xbox-a(mnoge multi platforme izgledaju bolje na xbox-u) i jos je skuplji.

Za ne upucene moj savjet u vezi kupovine PS3 ili Xbox360:

Xbox360 pozitive:
-jeftiniji od PS3
-lakse se moduje
-bolji online
-moze da se poveze sa windows media centrom
-zasad bolje multi platforme i svojih nekoliko ekskluzivnih
-ko voli PC igre uglavnom voli xbox jer skoro sve igrice koje izlaze za PC izlaze i za xbox uz to ima skoro istu performansu kao i high-end PC

Negative:
-veoma glasan
-online se placa(50evra godisnje)samo za multi plejer
-ima problema sa pregrijavanjem
-mora se kupiti HDDVD drajv posebno ako hoces gledati HDDVD-jeve

PS3 pozitive:
-jeftin bluray player
-ima svoje ekskluzivne igrice
-besplatan online multiplejer(bas sam danas citao da ce mozda i SONY da naplacuje uskoro)

Negative:
-skuplji za 300 evra od XBOX360
-nema razlike u grafici
-ne dolazi sa HD kablovima(a reklamira se kao TureHD konzola)
-ogroman cak je veci i od starog xbox-a
GardenNeven je offline  
Stara 18.6.2007, 22:40   #352
Carnex
Veteran

Član od: 15.1.2006.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 221 puta na 145 poruka

To je samo jedan od problema koji mene odbija od XBOX-a. SOnyjev cuklus tezi da se produzi. M$ tezi da ga skrati. XBOX je napusten u trenu nakon 4.5-5 godina. PS2 gura izuzetno jako sa skoro 8. SONY ne prestaje da podrzava svoje proizvode.
Beta je bila propala ali si do kraja proslog veka mogao naci skoro sve hitove na beta kasetama. Isto tako i Minidisk. Sony za**** stvar ali ne za**** korisnike. Za M$ ne bi mogao da kazem tako nesto.
U svakom slucaju ko kupi XBOX360, pod uslovom da mu pozivi, naigrace se samo ej pitanje koliko dugo. Zelim da XBOX360 pozivi ali i da M$ promeni politiku. Zelim konkurenciju ali onu koja ce da donese napredak a ne da svi (i krajnji korisnik) sem M$a gube sto se obicno desi
E, da
I da ne zaboravim. Vecina smatrta da je GT bolji od forzae. Ja GT 1,2 i 3 nisam mogao da igram. Ali onaj GTHD demo... majko moja...Jos uvek ga igram....

i nije 300 nego 200e
plus ako nadjes negde zakopanu 20gb onda je 100 jer 20gb je potpuno funkcionalna konzola dok je Core "dipstick up users rectal opening" tj polufunkcionalna konzola.

U svakom slucaju cekamo bozic ovaj, tada ce stvari biti valjda malo jasnije. Ni jedna ni duga konzola nisu za otpisati. Samo ih Wii pojede ko dezert...
Carnex je offline  
Stara 18.6.2007, 23:33   #353
GardenNeven
Novi član

Citat:
Carnex kaže: Pregled poruke
To je samo jedan od problema koji mene odbija od XBOX-a. SOnyjev cuklus tezi da se produzi. M$ tezi da ga skrati. XBOX je napusten u trenu nakon 4.5-5 godina. PS2 gura izuzetno jako sa skoro 8. SONY ne prestaje da podrzava svoje proizvode.
Beta je bila propala ali si do kraja proslog veka mogao naci skoro sve hitove na beta kasetama. Isto tako i Minidisk. Sony za**** stvar ali ne za**** korisnike. Za M$ ne bi mogao da kazem tako nesto.
U svakom slucaju ko kupi XBOX360, pod uslovom da mu pozivi, naigrace se samo ej pitanje koliko dugo. Zelim da XBOX360 pozivi ali i da M$ promeni politiku. Zelim konkurenciju ali onu koja ce da donese napredak a ne da svi (i krajnji korisnik) sem M$a gube sto se obicno desi
E, da
I da ne zaboravim. Vecina smatrta da je GT bolji od forzae. Ja GT 1,2 i 3 nisam mogao da igram. Ali onaj GTHD demo... majko moja...Jos uvek ga igram....

i nije 300 nego 200e
plus ako nadjes negde zakopanu 20gb onda je 100 jer 20gb je potpuno funkcionalna konzola dok je Core "dipstick up users rectal opening" tj polufunkcionalna konzola.

U svakom slucaju cekamo bozic ovaj, tada ce stvari biti valjda malo jasnije. Ni jedna ni duga konzola nisu za otpisati. Samo ih Wii pojede ko dezert...
Slazem se svako ima svoje misljenje, a da ih Wii pojede to je istina, kupujem Wii sledeceg mjeseca pa cu da bacim ovde jedan mini review....
GardenNeven je offline  
Stara 19.6.2007, 0:05   #354
THE_BOSS
Član

Član od: 7.4.2007.
Zahvalnice: 22

cuo sam da ce PS3 da spusti cijenu konzole..u tom slucaju ponovo ce da bude prvi (iako bi ja vise voljeo da pobijedi wii..jer se oni Microsoft i sony tamo hvale sa dobrom grafikom a ovi su ih dobro za****li..mada u zadnje vrijeme nisu nesto igrice za wii...)
THE_BOSS je offline  
Stara 19.6.2007, 15:04   #355
renegade_of_funk
Član

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 43 puta na 38 poruka
Cool Re: Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara)

Citat:
THE_BOSS kaže: Pregled poruke
..mada u zadnje vrijeme nisu nesto igrice za wii...)
Mario Strikers Charged je dosta dobra igra plus ima i online podrsku i to besplatnu.

P.S. Moj friend code je 472547 170913 ako hocete da igrate samo mi bacite FC na PM.

Poslednja ispravka: renegade_of_funk (19.6.2007 u 18:03)
renegade_of_funk je offline  
Stara 19.6.2007, 19:19   #356
GardenNeven
Novi član

Citat:
renegade_of_funk kaže: Pregled poruke
Mario Strikers Charged je dosta dobra igra plus ima i online podrsku i to besplatnu.

P.S. Moj friend code je 472547 170913 ako hocete da igrate samo mi bacite FC na PM.
Kao sto sam vec napisao ranije, kupujem wii uskoro pa kad budem kupio dacu ti friend code na PM.
GardenNeven je offline  
Stara 1.8.2007, 18:40   #357
N!KSY
Član

Član od: 20.6.2006.
Zahvalnice: 4
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku N!KSY Slanje poruke preko MSN-a korisniku N!KSY Slanje poruke preko Yahooa korisniku N!KSY

Citat:
GardenNeven kaže: Pregled poruke
Kao sto sam vec napisao ranije, kupujem wii uskoro pa kad budem kupio dacu ti friend code na PM.
Pa da vam se pridružim i ja uskoro... Šta me boli patka za hardware, idalje imam p3 i bolje mi ne treba... Wii uzimam samo za zabavu! Grafika me ne zanima! Samo da ne secka, a to na konzolama ne sme biti (bar u 99% slučajeva...)...
PS3 je budža i po! U svakom pogledu je čudovište XboX 360 mu NIJE ravan, i ne može biti Bar po tom pitanju...
Aj pa živeli!
N!KSY je offline  
Stara 4.8.2007, 13:44   #358
renegade_of_funk
Član

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 43 puta na 38 poruka

Prodaja konzola u Japanu od 23. do 29. Jula

DSL 150,494
Wii 77,169
PSP 35,068
PS3 28,829
PS2 11,757
Xbox360 3,872
GBM 263
GBASP 228
GC 102
DS 90
GBA 41

PS3 se malo poboljsao , to je verovatno zbog onog Anime Golfa.
renegade_of_funk je offline  
Stara 4.8.2007, 16:03   #359
JCDenton
Član

Član od: 13.12.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Citat:
N!KSY kaže: Pregled poruke
Pa da vam se pridružim i ja uskoro... Šta me boli patka za hardware, idalje imam p3 i bolje mi ne treba... Wii uzimam samo za zabavu! Grafika me ne zanima! Samo da ne secka, a to na konzolama ne sme biti (bar u 99% slučajeva...)...
PS3 je budža i po! U svakom pogledu je čudovište XboX 360 mu NIJE ravan, i ne može biti Bar po tom pitanju...
Aj pa živeli!
Kada ce ljudi shvatiti da su PS3 i X360 u principu egal po pitanju performansi. PS3 ima jaci centralni procesor, ali zato Xbox 360 ima jaci graficki procesor. Kada se sve sabere i oduzme. tu su negde. Kraj price.
JCDenton je offline  
Stara 6.8.2007, 10:50   #360
N!KSY
Član

Član od: 20.6.2006.
Zahvalnice: 4
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku N!KSY Slanje poruke preko MSN-a korisniku N!KSY Slanje poruke preko Yahooa korisniku N!KSY

Nikad necu priznati da 360 ima snage kao PS3!
Mozda zato shto je micro$oftov, a mozda zato shto i nema!
Ziveli!
N!KSY je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Konzole vs. PC (sta vam vise odgovara) Ocelot Konzole 497 17.4.2008 12:02
Create Your Own Xbox 360 Games voodoo_ Programiranje 5 1.9.2006 18:21

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:09.